Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
633
13.1.09 11:39

LUCY:přesně jsem se chtěla ptát já tebe,jestli by si jela už teď s malým?!!Myslíš,že to máme taky zkusit?Od nás ja to ale na 5 hodin cesty,ale my jsme zvyklí z cestování na Slovensko.No třeba to přehodnotím…
ZEBRUŠ:my máme kotel jen na drobné uhlí s velkou násypkou,kde se nemusí často příkládat a zatápí se 3 třískami-je to už z těch novějších typů-vyrábí je Ekoefekt Litvínov.Hodně zámých mají ty krbová kamna třeba v obýváku a mají to rozvedený do topení po byte.Vesměs taky ruší přímotopy.My byli zvyklí kupovat uhlí tak max.za deset tisíc,tak jsme teď překvapeni.Nemile.A to jsme měnili stará netěsnící okna a mnuli si ruce,jak určo ušetříme.no jo no.Ale zase máme ráno 15°c a nemusím napopáté zatápět a vyčuzovat celý domek! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
13.1.09 11:51

Dobré poledne,

tak my jsme dneska tepr sklidili stromek a vánoční výzdobu,manžel vyluxoval,já utřela prach a je uklizeno.Vítkovi jsme do obýváku dali cestovní postýlku a má to jako ohrádku,občas ho tam uklidím :wink:

Lucy pak mi napiš,jak jsi vařila tu poblivku.Já teda vařím občas manželovi,ale Vítkovi nee,tak nevím co a jak.

Zebruš pro změnu palačinky :-) ,to neni možný :roll: :D

Pacal tak to máš dobrý s tím vařením, Jiřule do školky nechodí a manžel sice má v práci jídelnu,ale stojí za houby. :roll:

Ernat Klárka je taky pěkná fešanda :wink:

Jinak s tím spaním,Vítek jak ráno už nevstává v půl páté,ale třeba v šest,tak začal spát 2× denně,ale třeba jen půl hodiny,teda většinou :roll: V noci se budí tak 2-3 x :wink:

A ctěla jsem se zeptat,jaké ty granulované čaje dáváte? :?: Vítek zatím nechce nic,tak musím zkoušet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
13.1.09 12:37

Adél opražila jsem jáhly podle návodu, přihodila k nim směs pod svíčkovou (vyhovuje mi, že je v drobných nudličkách a netřeba ji dál mixovat), pár růžiček brokolice a kousek kuřecího prsa. Zalila horkou vodou a vařila tak cca 20 min. Maso jsem pak nabrala naběračkou a co se vlezlo spolu s ním, rozmixovala a zahustila tím polévku na kaši.
No a hádejte co, Tomáš mi na to hodil takovej ksicht :-(, pusa se mu rázem ztratila z obličeje a tak na něj prdim - osolila jsem si to, a zdlábla to sama. To se mohl potrhat smíchy, když mě to viděl jíst :nevim:, fakt nechápu, mě to chutnalo. Teď se budu smát já, páč jsem po obídku a pánové ať si škubnou! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
13.1.09 12:57

Pacal já se na to právě s Tomem hrozně těším, dovolená u nás nehrozí (kvůli financím, které letos zblajzne pozemek), takže tohle bude taková příjemná alternativa. Já jsem přesvědčená, že se to s takhle malým prckem zvládnout dá v pohodě. Není tam problém s kočárem, takže až bude unavený budu se s ním procházet v pralese. Jinak si to představuju tak, že se budem chvilku cachtat, pak se hrabat v písku (snad jim ho tam Tomáš všechen nesežere! :lol: ), je to jako strávit celý den v parku za pěkného počasí. Pokud říkáš, že je Matýsek na cestování zvyklý, tak bych v tom rozhodně problém neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
13.1.09 13:05

Lucy tak u nás dnes s obědem stejné,Vítkovi se totiž zá:,–(ně u oběda chce kakat,takže dneska vehementně tlačil a skoro nic nesnědl :x Ty těstovinky,co mu včera tak chutnaly,loutal a převaloval v puse,že bych ho zaškrtila :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
13.1.09 13:10

Já zítra asi taky zkusím těstoviny, koupím nějaká písmenka do polévky, to by mohl zvládnout a asi ho v tom nechám rochňat, to je totiž jediný způsob jak dostat dobrovolně něco do jeho tlamušy. Takže zítra jíme ve vaně!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
13.1.09 15:24

Hehehe :lol: holky vy me bavite s tim jidlem :lol: Teda jako ja vim, ze to asi moc vtipny neni, kdyz nechtej papat, ale ty vase popisky (kakani, ksichteni a tak jsou vyborny) 8) :lol:

No zrovna jsem to chtela sem napsat, koukam, ze se pulka diskuze presunula na Hubneme a druha pulka Tropical Islands :lol: My to planujeme uz tak pul roku, ze tam zajedeme, ale jeste jsme se nedokopali :wink: No a ted by to bylo uuuplne idealni, jak je venku mrazivo a uvnitr ty tropy :-) Hned bych vyrazila!!! Takze jsem rada, ze se Vam tam libilo a hned Danovi reknu Vase pozitivni reakce :wink:

No Zebrus , nasi topili v oobr baraku (takova ta stara nemecka 2patrova skola :lol: ) elektrickymi primotopy, asi pred 1,5 rokem je zrusili, protoze se malem nedoplatili :roll: Rozvedli po celem baraku trubky (i kdyz to teda vypada desne, protoze nejsou ve zdi, ale pred ni :wink: ) a koupili ten kotel na uhli, rekla bych stejny, jako maji Pacalovi :wink: Nemusi se prikladat kazdy den, ten kotel si nejakym posuvem „bere“ to uhli sam… Ale je fakt, ze taky rikali, ze to zdrazilo.. :roll: Ale podle me je to furt levnejsi nez ta elektrina ne? A hlavne, v baraku vzdy zima jak v :-) hruza a ted je tam krasne teplo..ty primotopy to proste nevytopily!

Jinak posledni oznameni devcata, zitra jdu v 10 rano do kina s Domcou, takze to vypada, ze pujdu sama :wink: Kdyby nekdo naaahodou chtel se mnou jit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
13.1.09 17:31

Veru já bych chtěla, ale to je asi tak všechno co můžu! Momentálně máme autíko u doktora po tom vánočním střetu s popeláři, tak doufám, že bude hezčí než před tím! :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
13.1.09 19:35

Adél nevím jestli sis všimla diskuse „co vaříte???“, byl tam odkaz na stránky www.varime-detem.cz, tak jsem tam hnedle jukla a super inspirace je přímo v sekci „jídla pro kojence“.
Tak až budete někdy tápat co uvařit, doporučuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
13.1.09 20:09

Lucy už jsem tam kdysi koukala,ale hledala jsem spíš jídla pro Jiřulu,což je nemožné :roll: :wink: Tak se ještě mrknu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
13.1.09 20:50

Ahoj kočky,

u nás docela pohodový den..dopolko na návštěvě u kámošů a odpoledne doma. Zítra mě čeká další úřadech, tak musím jít dneska brzy spinkat 8) :wink:

Když vás tady čtu-Lucko, Adél, tak jsem ráda, že mi ten můj brouček obídky baští, ale pozor! stále jen kupované příkrmy :evil: :roll: Někdy domácí vezme na milost-to málokdy-radši bude až do svači o hladu 8O 8O Taková jsem já máma :oops: :oops: A když jsme u té mámy, tak Adýs dneska poprvé řekl „má-ma“ :dance: :dance: No, a odpolko si jel svoje „ba-ba-bá-bá“ :lol: :lol: :lol:

Lucko: Díky za odkaz na recepty pro dítka, až bude čásek-prostuduju :wink:

A k tomu topení: Naši mají AKURU- což je taky elektirické topení, ale na principu expanzních nádrží a táák, mají to tady všechny řadový domky :) My plánujeme krbovky(s výměníkem) a pak když dá Bůh tak i plynový kotel (na ohřev vody, na vaření a topení)…

Zatím ahoj nebo teda možná spíš dobrou noc :wink: :-) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
13.1.09 21:27

Ahoj holky,
my tu máme docela teplo, ale jsem zmrzlina :roll: takže vám momentálně píšu ve svetru :? a už jsem vzala na milost i pantofle! (Já jinak nesnáším „domácí obuv“ a chodím zá:,–(ně v ponožkách a v létě bosa.) V noci na kojení si dokonce beru župan, ten, co jsem si koupila do porodnice - no, aspoň ho konečně užiju… :lol:

Jinak mě zaručeně zahřeje jen sklenička vína :wink: to mám ověřené už dááávno, ale to si teď dávám jen občas. A Lucy mě navnadila s tou griotkou - manžel mi dnes po příchodu z venku udělal slaboučký punč… :oops: mňam! A zahřál parádně :wink:

Holky, v Tescu je teď akce na příkrmy Hami - 2+1 zdarma. Jsou to ty velké, 190 g a můžete si to nakombinovat podle libosti. A taky mají ve slevě kaše Hami, jogurty Hollandie a Pampersky. Takže manžel tam zítra jede :wink: a budeme zas na dlouho zásobení…

Týnko, jeee, to je krása, tak už „máma“, jo? :D U nás už říká slečna „táta“, „děda“, včera poprvé „baba“, občas „teta“… prostě bych se nedivila, kdyby zvládla i prastrýce a švagra dřív než MÁMU :! :lol: Ondra zatím dělá jen „am“ jako „ham“ a výhradně při kojení. :wink:

Veru , jelikož manžel se rozhodl, že uděláme ten nákup, tak kino taky nezvládnem :( Ale snad se uvidíme v pátek na cvičení, chystáte se??? Já se mooooc těším!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
13.1.09 21:40

ahoj kočky, tak jsem vás dočetla…Pájovi už jsem taky párkrát dělala polívku, prostě sem uvařila maso v papiňáku, pak kus vývaru odendala, nakrájela mu tam maso, mrkev, petržel a těstoviny, trochu jsem to rozmixovala a docela to baštil…dneska jsem našla 8.zub, ale ještě není prořezanej, tak snad ho nebude moc trápit.

Týnko: my jsme taky převážně na kupovanejch příkrmech a gratuluju k prvnímu „máma“…je to sladký…taky už se na to těším

Lucy: díky za odkaz na vaření, jdu na to hned juknout, taky bych si dala ten tvůj obídek…a hlavně, že je vše s malým v pořádku…

Zelvi: ráda bych šla taky do kina, ale musíme být v 10 u doktorky :( tak snad to vyjde příště

Adél: granulovaný čaj máme od hippu, červená karkulka se to jmenuje a moc Pájovi chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
13.1.09 21:48

Holky, moc díky za rady s topením, podíváme se na to :)

Dočtu vás asi zítra, už jsem dnes hotová. Tak dobrou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
13.1.09 22:29

Ahoj holky,
tak dnes jsme byli s Adamem na plavču a úplná paráda, Adam si to vyloženě užíval, tak jsem ráda, že se to obešlo bez pláče…už se těším na příště.
Starosti s topením teda nezávidím, v tomhle je výhodou náš teploučký panelák :wink: (ale stejně bych ho klidně za domeček vyměnila, okamžitě :wink: ).
Lucy - na odkaz o vaření dětem taky kouknu, díky.
Týnko - Adámek je úžasný, umí už tolik věcí :potlesk:
Simi - tak vínečko na zahřátí u nás taky zabírá :wink: :P

jinak my taky k obšdu pořád skleničkujeme, ale už chci začít vařit, tak jsem zvědavá, co na to Adam - holky, vaříte jenom z bio surovin nebo i z „normálních“ ?

Jo a Veru - koukala jsem na „rajčata“ a máte naprosto parádní terasu, tu vám teda fakt závidím :wink: Jinak Domča dělá super obličeje :lol:

Pane jo, teď jsem byla u Adama, poplakával ze spaní a když jsem přišla do ložnice, tak ve spaní seděl 8O 8O .....no doufám, že nebudeme mít doma nějakého náměsíčníka :lol:

Ach jo, jsem z toho plavča dnes nějaká odrovnaná, ještě víc než Adam, tak už se těším do pelíšku. Tak všem dobou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí