Poradna duly
Jana Čurdová
LUCY:přesně jsem se chtěla ptát já tebe,jestli by si jela už teď s malým?!!Myslíš,že to máme taky zkusit?Od nás ja to ale na 5 hodin cesty,ale my jsme zvyklí z cestování na Slovensko.No třeba to přehodnotím…
ZEBRUŠ:my máme kotel jen na drobné uhlí s velkou násypkou,kde se nemusí často příkládat a zatápí se 3 třískami-je to už z těch novějších typů-vyrábí je Ekoefekt Litvínov.Hodně zámých mají ty krbová kamna třeba v obýváku a mají to rozvedený do topení po byte.Vesměs taky ruší přímotopy.My byli zvyklí kupovat uhlí tak max.za deset tisíc,tak jsme teď překvapeni.Nemile.A to jsme měnili stará netěsnící okna a mnuli si ruce,jak určo ušetříme.no jo no.Ale zase máme ráno 15°c a nemusím napopáté zatápět a vyčuzovat celý domek! ![]()
Dobré poledne,
tak my jsme dneska tepr sklidili stromek a vánoční výzdobu,manžel vyluxoval,já utřela prach a je uklizeno.Vítkovi jsme do obýváku dali cestovní postýlku a má to jako ohrádku,občas ho tam uklidím ![]()
Lucy pak mi napiš,jak jsi vařila tu poblivku.Já teda vařím občas manželovi,ale Vítkovi nee,tak nevím co a jak.
Zebruš pro změnu palačinky
,to neni možný
![]()
Pacal tak to máš dobrý s tím vařením, Jiřule do školky nechodí a manžel sice má v práci jídelnu,ale stojí za houby. ![]()
Ernat Klárka je taky pěkná fešanda ![]()
Jinak s tím spaním,Vítek jak ráno už nevstává v půl páté,ale třeba v šest,tak začal spát 2× denně,ale třeba jen půl hodiny,teda většinou
V noci se budí tak 2-3 x ![]()
A ctěla jsem se zeptat,jaké ty granulované čaje dáváte?
Vítek zatím nechce nic,tak musím zkoušet ![]()
Adél opražila jsem jáhly podle návodu, přihodila k nim směs pod svíčkovou (vyhovuje mi, že je v drobných nudličkách a netřeba ji dál mixovat), pár růžiček brokolice a kousek kuřecího prsa. Zalila horkou vodou a vařila tak cca 20 min. Maso jsem pak nabrala naběračkou a co se vlezlo spolu s ním, rozmixovala a zahustila tím polévku na kaši.
No a hádejte co, Tomáš mi na to hodil takovej ksicht
, pusa se mu rázem ztratila z obličeje a tak na něj prdim - osolila jsem si to, a zdlábla to sama. To se mohl potrhat smíchy, když mě to viděl jíst
, fakt nechápu, mě to chutnalo. Teď se budu smát já, páč jsem po obídku a pánové ať si škubnou! ![]()
Pacal já se na to právě s Tomem hrozně těším, dovolená u nás nehrozí (kvůli financím, které letos zblajzne pozemek), takže tohle bude taková příjemná alternativa. Já jsem přesvědčená, že se to s takhle malým prckem zvládnout dá v pohodě. Není tam problém s kočárem, takže až bude unavený budu se s ním procházet v pralese. Jinak si to představuju tak, že se budem chvilku cachtat, pak se hrabat v písku (snad jim ho tam Tomáš všechen nesežere!
), je to jako strávit celý den v parku za pěkného počasí. Pokud říkáš, že je Matýsek na cestování zvyklý, tak bych v tom rozhodně problém neviděla.
Lucy tak u nás dnes s obědem stejné,Vítkovi se totiž zá:,–(ně u oběda chce kakat,takže dneska vehementně tlačil a skoro nic nesnědl
Ty těstovinky,co mu včera tak chutnaly,loutal a převaloval v puse,že bych ho zaškrtila
![]()
Já zítra asi taky zkusím těstoviny, koupím nějaká písmenka do polévky, to by mohl zvládnout a asi ho v tom nechám rochňat, to je totiž jediný způsob jak dostat dobrovolně něco do jeho tlamušy. Takže zítra jíme ve vaně!!!
![]()
Hehehe
holky vy me bavite s tim jidlem
Teda jako ja vim, ze to asi moc vtipny neni, kdyz nechtej papat, ale ty vase popisky (kakani, ksichteni a tak jsou vyborny)
![]()
No zrovna jsem to chtela sem napsat, koukam, ze se pulka diskuze presunula na Hubneme a druha pulka Tropical Islands
My to planujeme uz tak pul roku, ze tam zajedeme, ale jeste jsme se nedokopali
No a ted by to bylo uuuplne idealni, jak je venku mrazivo a uvnitr ty tropy
Hned bych vyrazila!!! Takze jsem rada, ze se Vam tam libilo a hned Danovi reknu Vase pozitivni reakce ![]()
No Zebrus , nasi topili v oobr baraku (takova ta stara nemecka 2patrova skola
) elektrickymi primotopy, asi pred 1,5 rokem je zrusili, protoze se malem nedoplatili
Rozvedli po celem baraku trubky (i kdyz to teda vypada desne, protoze nejsou ve zdi, ale pred ni
) a koupili ten kotel na uhli, rekla bych stejny, jako maji Pacalovi
Nemusi se prikladat kazdy den, ten kotel si nejakym posuvem „bere“ to uhli sam… Ale je fakt, ze taky rikali, ze to zdrazilo..
Ale podle me je to furt levnejsi nez ta elektrina ne? A hlavne, v baraku vzdy zima jak v
hruza a ted je tam krasne teplo..ty primotopy to proste nevytopily!
Jinak posledni oznameni devcata, zitra jdu v 10 rano do kina s Domcou, takze to vypada, ze pujdu sama
Kdyby nekdo naaahodou chtel se mnou jit.....
Veru já bych chtěla, ale to je asi tak všechno co můžu! Momentálně máme autíko u doktora po tom vánočním střetu s popeláři, tak doufám, že bude hezčí než před tím!
![]()
Adél nevím jestli sis všimla diskuse „co vaříte???“, byl tam odkaz na stránky www.varime-detem.cz, tak jsem tam hnedle jukla a super inspirace je přímo v sekci „jídla pro kojence“.
Tak až budete někdy tápat co uvařit, doporučuju!
Lucy už jsem tam kdysi koukala,ale hledala jsem spíš jídla pro Jiřulu,což je nemožné
Tak se ještě mrknu ![]()
Ahoj kočky,
u nás docela pohodový den..dopolko na návštěvě u kámošů a odpoledne doma. Zítra mě čeká další úřadech, tak musím jít dneska brzy spinkat
![]()
Když vás tady čtu-Lucko, Adél, tak jsem ráda, že mi ten můj brouček obídky baští, ale pozor! stále jen kupované příkrmy
Někdy domácí vezme na milost-to málokdy-radši bude až do svači o hladu
Taková jsem já máma
A když jsme u té mámy, tak Adýs dneska poprvé řekl „má-ma“
No, a odpolko si jel svoje „ba-ba-bá-bá“
![]()
Lucko: Díky za odkaz na recepty pro dítka, až bude čásek-prostuduju ![]()
A k tomu topení: Naši mají AKURU- což je taky elektirické topení, ale na principu expanzních nádrží a táák, mají to tady všechny řadový domky
My plánujeme krbovky(s výměníkem) a pak když dá Bůh tak i plynový kotel (na ohřev vody, na vaření a topení)…
Zatím ahoj nebo teda možná spíš dobrou noc
![]()
Ahoj holky,
my tu máme docela teplo, ale jsem zmrzlina
takže vám momentálně píšu ve svetru
a už jsem vzala na milost i pantofle! (Já jinak nesnáším „domácí obuv“ a chodím zá:,–(ně v ponožkách a v létě bosa.) V noci na kojení si dokonce beru župan, ten, co jsem si koupila do porodnice - no, aspoň ho konečně užiju… ![]()
Jinak mě zaručeně zahřeje jen sklenička vína
to mám ověřené už dááávno, ale to si teď dávám jen občas. A Lucy mě navnadila s tou griotkou - manžel mi dnes po příchodu z venku udělal slaboučký punč…
mňam! A zahřál parádně ![]()
Holky, v Tescu je teď akce na příkrmy Hami - 2+1 zdarma. Jsou to ty velké, 190 g a můžete si to nakombinovat podle libosti. A taky mají ve slevě kaše Hami, jogurty Hollandie a Pampersky. Takže manžel tam zítra jede
a budeme zas na dlouho zásobení…
Týnko, jeee, to je krása, tak už „máma“, jo?
U nás už říká slečna „táta“, „děda“, včera poprvé „baba“, občas „teta“… prostě bych se nedivila, kdyby zvládla i prastrýce a švagra dřív než MÁMU
Ondra zatím dělá jen „am“ jako „ham“ a výhradně při kojení. ![]()
Veru , jelikož manžel se rozhodl, že uděláme ten nákup, tak kino taky nezvládnem
Ale snad se uvidíme v pátek na cvičení, chystáte se??? Já se mooooc těším!!! ![]()
ahoj kočky, tak jsem vás dočetla…Pájovi už jsem taky párkrát dělala polívku, prostě sem uvařila maso v papiňáku, pak kus vývaru odendala, nakrájela mu tam maso, mrkev, petržel a těstoviny, trochu jsem to rozmixovala a docela to baštil…dneska jsem našla 8.zub, ale ještě není prořezanej, tak snad ho nebude moc trápit.
Týnko: my jsme taky převážně na kupovanejch příkrmech a gratuluju k prvnímu „máma“…je to sladký…taky už se na to těším
Lucy: díky za odkaz na vaření, jdu na to hned juknout, taky bych si dala ten tvůj obídek…a hlavně, že je vše s malým v pořádku…
Zelvi: ráda bych šla taky do kina, ale musíme být v 10 u doktorky
tak snad to vyjde příště
Adél: granulovaný čaj máme od hippu, červená karkulka se to jmenuje a moc Pájovi chutná
Holky, moc díky za rady s topením, podíváme se na to ![]()
Dočtu vás asi zítra, už jsem dnes hotová. Tak dobrou ![]()
Ahoj holky,
tak dnes jsme byli s Adamem na plavču a úplná paráda, Adam si to vyloženě užíval, tak jsem ráda, že se to obešlo bez pláče…už se těším na příště.
Starosti s topením teda nezávidím, v tomhle je výhodou náš teploučký panelák
(ale stejně bych ho klidně za domeček vyměnila, okamžitě
).
Lucy - na odkaz o vaření dětem taky kouknu, díky.
Týnko - Adámek je úžasný, umí už tolik věcí ![]()
Simi - tak vínečko na zahřátí u nás taky zabírá
![]()
jinak my taky k obšdu pořád skleničkujeme, ale už chci začít vařit, tak jsem zvědavá, co na to Adam - holky, vaříte jenom z bio surovin nebo i z „normálních“ ?
Jo a Veru - koukala jsem na „rajčata“ a máte naprosto parádní terasu, tu vám teda fakt závidím
Jinak Domča dělá super obličeje ![]()
Pane jo, teď jsem byla u Adama, poplakával ze spaní a když jsem přišla do ložnice, tak ve spaní seděl
.....no doufám, že nebudeme mít doma nějakého náměsíčníka ![]()
Ach jo, jsem z toho plavča dnes nějaká odrovnaná, ještě víc než Adam, tak už se těším do pelíšku. Tak všem dobou noc.