Poradna duly
Jana Čurdová
tak maminy, aby ste vedeli, u nas kalamita nebola velka
ale v ked sa u nas neodhrabava sneh aj 5 cm je dost…
smykalos a to desneee.. normalne nas tahalo do vedlajsieho pruhu a len tak tak sme prisli po krizovatku, aby sme sa otocili
nuz tak to byva v hlavnom meste
![]()
ale dakujem, ze ste an ans mysleli, uz to mate natrenovane… nabuduce naostro..
VERU, etd to kino vyzera byt uuzasneee
RYNTYNTYNKA, jeejda, ty stale chuda daco vybavujes a natrafis na takych ludi, ze az
![]()
TERKO, jeeeeejda, take uzasneee miery.. kraasa..no len pokojnu noc prajem bez teplot..
dnes som kupila aj capacky zn. RAK za 400,ale teda moc sa v nichnevie este hybat, kedze vacsinou sa plazi s tym svojim stylom raneny partizan.. ale tak hadam casom…
KATYYY, gratulujeeeem k zuuubku
ADELKO, jeej, hod nam fotooooo.. a pekne si uzite plavanicko
SIMI,mne pride ze s dvojickami je vseetko ovela tazsie, o doprave ani nehovoriimm.. enviem si rpedstavit chodit MHD…a ine uplne bezne evbci.. si riaadna sikula
Zulok , takováhle kalamita byla i u nás. Měli jsme co dělat, abychom po cestě do Pardubic nedostali smyk. Jak mám teď navíc nové auto, tak si na něj teprv zvykám a zrovna v tomhle počasí ![]()
A příští týden bude určo všechno v poho, uvidíš.
Veru , to kino bylo určitě super. Začínám uvažovat, že bychom vyrazili do Prahy. Ten film na březen vypadá dobře. A navíc to už by mohlo být tepleji na cestování.
Terko , to jsou teda míry. To se prcek teda pronese… My máme o tři kila míň a už mě z toho teda pěkně berou záda.
Wenee , my taky ze všeho nejvíc baštíme Hamánky a moc nám chutnají. (Ale za 18 korun teda nejsou ani u nás, většinou tak za 25. Kde nakupuješ?) Dneska jsem teda koupila v Hypernově v akci Hippky, tak doufám, že jí budou chutnat.
Jinak je Sofinka velká šikulka. ![]()
Klárinka začla včera večer při koupání dělat „paci, paci“ a když viděla ten bouřlivý ohlas, tak to dneska celý den opakovala
Kromě toho ještě vleže zvládá „Kovej, kovej kováříčku“ a naučili jsme jí navlékat kroužky na tyč a házet balónky do tobogánku co dostala k vánocům.
Dneska se mnou telefonovala babičce
- vždycky když jí něco zaujme, tak začne to svoje „ďaďaťaťaťa“ a když mě viděla s telefonem u ucha, tak se o mě postavila a prstíčkama strkala do kláves a měla tuhle svojí upovídanou. Jsme se mohli s mojí mamkou uchechtat. ![]()
Ahoj holky,
ufff, tak mám za sebou další kopu vyžehleného prádla, mám pocit, že nedělám skoro nic jiného po večerech, než že žehlím…
![]()
Jsem dnes už fakt utahaná, takže ani nebudu jednotlivě reagovat
, ale poctivě jsem všechno dočetla ![]()
Akorát si tu vyventiluju vztek - na MMB jsem si v půlce října objednala a zaplatila pár oblečků (naštěstí ne moc) od nějaké paní Žanety a doteď mi dorazily jen jedny tepláčky a to až poté, co jsem ji v prosinci urgovala..
A zbytek nikde - poslala mi na mých několik mailů odpověď (ale až poté, co jsem jí napsala negativní hodnocení na MMB), že měla tou dobou moc objednávek a když jí napíšu, co jsem si objednala, že to hned pošle - no je půlka ledna a oblečky nikde, na maily nereaguje......no pokud to vůbec kdy pošle, tak myslím, že Adama do toho už stejně nenarvu
Navíc mě teda štve ten její postoj, omluva žádná a spíš jako by byla moje chyba, že u ní něco objednávám, když toho má zrovna hodně
![]()
No nic, nebudu si (a vám) kazit večer, já jdu do pelechu - mimochodem Veru, jsem ráda, že pořád neponocuju sama ![]()
Tak se mějte moc hezky a zítra ahoj (doufám, že budu víc ve formě
).
Ernatka,dík za info-neviem,či si si to nepomýlila,či papáte Hami-tie okolo 50Sk,alebo Hamé-tie 18Sk.
Tie značky majú podobný názov,vlastne iba posledné písmeno je iné.
Značku Hamé vyrábajú u Vás v Čechách,tie ma zaujímajú,či sú o.k,keď sú o toľko lacnejšie.
Skleničky kupujem vždy v Tescu.
Klárinka je tiež šikulka a čo je to „kovej,kovej kovaričku“?
Papa
Hlasi se nocni sova
Ne fakt, ja vzdy byla sova, vzhuru do 2, vstavani v 10 h
ale ted mi to bohuzel nejak nejde si prispat ![]()
Byla jsem dnes v divadle, teda v klubu na zidlich, divadelni predstaveni, co jsem dostala od kamosu k narozkam, holky, mohla jsem se uchechtat, jmenuje se do Domecek pro buznicky, doporucuju
![]()
Jasne, Ernat , prijed do Prahy, vyrazime v breznu do kina
Jee, to uz bude jaro, huraa ![]()
Wenee , kovej kovej kovaricku je basnicka, mimi drzis za rucicku a placas s nim do protilehle nozicky, jako ze „kovas nozicku“ a rikas:
„kovej kovej kovaricku, okovej mi mou nozicku,
okovej mi obe, zaplatim ja tobe“
A pak kovas druhou nozicku a rikas:
„kovej kovej kovaricku, okovej mi mou nozicku,
okovej ji hezky, dam ti ctyri cesky“ ![]()
Domca to sice nedela, ale hrozne se rehni, kdyz mu kovam nozicku ![]()
Jo a my kupujeme hlavne Hami, jak prikrmy tak kase, obcas Hipp a Alnanturu, ty Hame moc neznam a myslim, ze maji takove „horsi slozeni“, ale nikdy jsem to nestudovala, takze presne nevim.
Adel , kadernika zavidiiim, ja mam mastne vlasy 3.den, nejak nebyl cas si je umyt
![]()
Holky a vy budete s detmi chodit do normalniho bazenu, jak psala Tynka , treba od roku? I kdyz ja to asi moc prehanim, jak ma Domca ten ekzem, tak mam strach z chloru a tak
![]()
Takze dobrou, sice tak za 2 hodky zase vstavam, ale aspon neco, ze jo ![]()
Ahoj-ahoj,kde ste kdo?!!
Já střídavě u počítače a u plotny-vymyslela jsem si na dnes palačinky!
VERU:hned jsme si kování s Matýskem zkusili!Já vůbec nevím od kdy se může na normální plavání pro veřejnost z miminkama?Už si nepamatuju kdy jsme byli poprvé s Dorčou,vím jen,že to nosila plíny a byla na ostro jen v plavečkách!Proto jsem nechtěla ještě s Matýskem spolus Radkem a Dori do toho Německa. ![]()
ADEL:já bych taky potřebovala aspoň prosříhat,mám hooodně vlasů!
JANUŠ:že se na to žehlení nevy…A stím MMB to je děs,já bych se bála něco objednat!
U nás je teda sněhu až-až,včera jsem konečně vytáhla běžky-se divím,že mě nebolí nohy.Zato me bolí břich-dala jsem se na posilování pupku,aby mi aspoň tak nevisel,když už ho mám jak Trautenberg! ![]()
No nic,musím se jít věnovat palačinkám a taky kňourálkovi!
PAPA!
Ahoj holky, já teda nemám problém s MMB, vždycky všechno došlo včas. Asi jak se na koho natrefí. Už jsem ale dlooouho neobjednávala, tak nevím. Taky se docela bojím, ale neměla jsem žádný problém.
já bych taky potřebovala cvičit, ale teda.. ![]()
Udělám pár sedů-lehů a konec. Potřebovala bych nějaký návod a hlavně někoho, kdo mne bude nutit a stát za mnou s bičem ![]()
U nás u baráku je posilovna, ale mají tam jen stroje a to já bych potřebovala nějaké cvičení s cvičitelkou. Ani spinning tu nikde není ![]()
To bydlím na Chodově a máme tu OCChodov
![]()
Dneska jsem šla do krámu co máme před barákem a Radimek chtěl zůstat doma a Péťa spal v postýlce. Byla jsem pryč asi 5 minut a letěla jsem zpět. Radimek to zvládnul v pohodě až jsem
a Péťa spinkal v pohodě, ale byla to jen zkouška, nebylo mi moc dobře, když jsem šla a jak jsem letěla zpět, teeeda to byly sprinty.
VERU: to když jsi šla spát, tak já už zase vztávala
, dneska v půl 4 ráno chtěl Péťa vztávat. Nakojila jsem ho a nechala v postýlce, on chvíli povídal, pak pustil hracího slonečka (toho jsem vzala a hodila k sobě pod polštář) a nakonec usnul po 4hodině. Před 6 byl už zase vzhůru a tak jsem vztala a po cestě se k nám přidal i Radimek, kterýho samozřejmě Péťa vzbudil ![]()
Ja jsem tady!! Dnes se mi vubec nikam nechce, sice je 0 stupnu, ale je obr hnusne, inverze tu poletuje vsude kolem ![]()
No Katy , ja se toho desim, az budu mit dve deti, ze jedno bude vstavat v 6 a druhe treba v 9, takze ale uz si od 6 nelehnu
Ja te chapu, zes mela spatny pocit, kdyz jsi nechala doma kluky samotne.. ale nekdy se to proste udelat musi, zvlast kdyz jdes takto pred dum, nez bys je oblikla, vzbudila..... ![]()
My jsme taky na tu moji oslavu sli s Danem do prizemi naseho domu do pizzerie, vzali si chuvu, Domca spal 5.pater nad nami (rekli jsme si, ze to je totez, jako kdyz na horach spi deti ve 3.patre a my jsme dole v restauraci vecer
). Celou dobu samozrejme spal, chuvicka ticha, ale my tam kazdych 20 minut na stridacku chodili kontrolovat ho ![]()
Jinak Domca se vzbudil na kojeni ve 3 a pak si chtel asi pul hodiny povidat, ale ja ne
takze jsem ho odlozila do postylky, kde chvili kecal a pak asi 10 minut rval, nacez nevydrzel Dan a sel ho chvili nosit
Pak nastesti usnul ![]()
Pacal , aaaa, palacinkyyy, ty bych si fakt taky dala
Zkusim udelat nejake jen z vody, mouky a treba ryzoveho mleka, ale aby to nebyl blivajs ![]()
No hele a kdyz je to Tropical Islands, tak nemela by ta voda byt slana??
ja fakt nevim, treba nam rekne zkusena Lucy, nebo vlastne tvuj pritel, co rikal?
Slana voda by byla fajn!!
Holky jak psala Janusa s tim zehlenim (mam stejny pocit, ze furt zehlim, peru a tak, a to mam zatim jen jedno male dite
), tak me napadlo, premyslely jste nekdy, ze si vezmete pani na uklid/zehleni? Asi je to tou Prahou nebo co, ale prijde mi, ze hodne manzelek Danovych kamaradu nebo kolegyne z prace, ma treba pani na uklid, chodi jednou tydne a taky obcas zehli.. Me to prijde ale divny, preci jeste zvladnu uklidit 3+1, ano, mam min casu na Domcu, ale aby mi to nekdo uklizel?
Nerikam umyt okna, to si rada kluky pozvu, protoze je to je hrozna prace
ale aby mi nekdo doma zehlil Danovy kosile?
to mi prijde divny
Nevim, mozna jsem staromodni ![]()
Ahojte
Ernatka-dík za info,asi zostanem pri Hippkách,veď ich dávam iba sem tam,takže určo neskrachujem.
Dnes som Sofi prvý krát uvarila rybičku s cestovinami,veľmi jej to chutilo.
A chcem sa spýtať,boli Pampers vždy parfemované?Už som ich dlho nemala,používam iba Haggies,ale Pampersky boli v dobrej akcii,tak som kúpila hneď dva balíky a sú desne voňavé.
Sofi sa hneď vyhádzala riťka,samé pupáčiky.Tak neviem,či je to náhoda,alebo nie.Kúpila som teda znova Huggies a uvidím.
Papa
Ahoj holky,
tak jsem doma z plavča a příšerně mě bolí nohy.Musím ještě udělat guláš na zítra,tak nevím jak to přežiju
![]()
Veru to máte dobrý,že je pizzerie u vás v domě
Ale mě by to asi nenapadlo,nechat Vítka doma,to jsou věci.Tu paní na úklid bych si nevzala,ale myslím kdybys to jednou zkusila,že by ty košile někdo vyžehlil za tebe,už bys neměnila ![]()
Pacal palačinky
![]()
Taky mám hodně vlasů,takže když nejsem déle ostříhaná,tak mi ani nevadí ta délka,ale mám hlavu jak květák nebo co to manžel tuhle říkal ![]()
Ale jo Adel , ja vim, ze by se mi libilo, kdyby vsechno nekdo delal za me, ale jako si rikam, ze nebydlim v oobr baraku
chapu, ze si nekdo necha uklidit 3patrovy dum, vidim sama, co je na tom prace u nasich ![]()
Jinak co ted delam? Zehlim Domcovi veci a jako spravnemu ekzematikovi i z rubu, takze vsechno vlastne 2×
Asi me klepne… ![]()
Wenee , nevim, jestli Pampers byly parfemovane, kdyz se Domca narodil, myslim, ze ne, protoze jsme je zkouseli, jestli budeme pouzivat Pampers nebo Huggies, ale pak jsme jich znovu koupili asi pred 4 mesici balik a byly nejake levandulove nebo co, proste provonene i zevnitr, takze jsme je taky poslali dal, aby nemel ekzem ![]()
Wenee, kaukala jsem do spíže a my baštíme opravdu Hami. A teď teda i Hipp. Taky ji dneska chutnal. Od Hamé jsme měli skleničku jen jednu BioHamánka a taky jí chutnal.
Taky teď bojujeme s opruzeninou už asi čtvrtý den a zatím se to moc nelepší
A to jí větrám co to jde a mažu Bepanthenem. Tak nevím, asi budeme muset k doktorce ![]()
Veru, s tou paní na úklid už jsem taky přemýšlela. Vždycky si říkám, že když tak před vánocema, ale pak se vždycky nějak vzchopím a poklidím to sama. Je mi blbý zvát někoho cizího do takového bordelu
A na žehlení mám moji mamku. Jednou za čtvrt roku přijede, tak vždycky 14 před tím nežehlím a nechám to na ni ![]()
Ach jo, musím končit. Klárku už neba hračky, dolezla ke stolu a tahá tu za dráty. A teď se mi tu vzteká v náručí a buší do klávesnice…
Dneska bud blbnu s Domcou nebo jsem na Emiminu, jsem toho moc neudelala, tak jemne
Kdybych mela pani na uklid, tak nemusim delat tuplem nic
![]()
Ale zprava dne → LEZE
dopredu… Takze tam byl fakt ramenni blok, rozcvicili jsme, vcera se zacal otacet doleva a dnes leze, huraaaaaaaaaaaaaa
(teda stoji ho to hodne velky usili, ale jde to
)
Ahojte
Čtu, ale nestíhám reagovat. Beník je nachlazenej a včera jsem měla takovou migrénu, až jsem z toho zvracela
, tak jsem šla spát s Bendou. Dnes jsme byli u doktorky, aby se podívala na Bendu (bratránci mají bronchitidu a babička taky), jestli to od nich nechytl, protože kašle a dusí se. Ale prý je jen nachlazenej.
Snad vás brzo dočtu ![]()