Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte
Tak jsem konečně douklízela kuchyň a dělám štrůdl ![]()
Ještě jsem vám zapoměla napsat, že jsme od ségry dostali pár kaší, co jí Kuba nechtěl jíst a už pár dní dávám Hippku na dobrou noc (jablečná s fenyklem) a Beník krásně spí a mám pocit, že v noci ani nekojím (ale nejsem si úplně jistá, nepamatuju si to ráno
), no ale jsem ráno vyspaná, tak asi moc ne
a moc mu ta kaše chutná ![]()
Těstoviny taky kupujem jen bezvaječné i pro nás, vaječné se stejně pořád rozvařují - teda alspoň mě ![]()
Polívka zní taky dobře, ale nevím, jak bych to Bendovi dávala, když to bude tak tekutý, bude to fakt všude ![]()
Wenee , Sofinka je krásná
Taky se těším, až bude Beník jen v bodyčku ![]()
Beník taky nemá čím kousat do bradavky, tak mě alspoň štípe
- jak pije, tak se prostě z dlouhé chvíle štípe a štípe a já šílím
![]()
Papiňák máme taky a já ho používám jen jako mísu (ten spodní díl)
Taky se ho trochu bojím - dělá moc hluku ![]()
Taky bych potřebovala kadeřníka a taky maséra, kosmetiku, pedikúru, manikúru a zhubnout - no a nic
. Ale na masáž snad půjdu, sestřenice si otevřela salon, tak ji asi půjdem s mamkou a se ségrou navštívit a budem se střídat v hlídání dětí ![]()
Holky nemáte nějaké tipy jak se zahřát
Teda kromě koupele,kafe,panáku a postele.
Jo a práce
Mě je totiž obzvlášť ráno a teď večer hrozná zima,zřejmě mi klesne tlak nebo co a je to děsný
![]()
Zebruš štrůdl mňam ![]()
Janus no vidíš,kdybych se taky dala do žehlení,nebyla by mi zima ![]()
Ahoj holky,
už jsem doma celá zmožená-dneska nám dala docela cvičitelka do těla-teda alespoň mě
, vykoupáná a totál unavená
![]()
Gratulace všem k pokrokům
, máme šikovná dubňátka
A my máme taky novinku, Adam si „na povel“ sedne
„Adámku, hačni si“ a ono joooo
A taky si pěkně dojde(teda do plazí a poslední dobou taky doleze) např. pro houstičku-pití a taky si k tomu sedne, je to kouzelný ![]()
Ernat-Wenee: Takových zoubků
![]()
Adél: Mě pomáhá se navléct
Teďka mám na sobě teplý ponožky a ještě teplejší svetr a ouvej až to budu před spaním sundavat
![]()
Zebruš: Téééda, štrůdlík bych si taky dala
A masáž si užij s rodinou
![]()
Já vařím v papiňáku poměrně často…polívky, hovězí guláš, svíčková, roštěnky
Ježiš, a teď jsem si navíc udělala chuťe
![]()
Štrůdl se povedl ![]()
Adel , a co třeba se přitulit k manžovi
. Né, a teď vážně
- mě je taky pořád zima, ale my tu máme hlavně ráno děsnou zimu. Teda jen chodby a kuchyň, protože tam topíme kotlem a ten na noc vypíná
(ráno je v kuchyni asi 9 stupňů
- není to ještě pořádně utěsněné). Asi se fakt jedině pořádně navlíct, hlavně na nohy a třeba horkej čaj
, já se nalívám Carem celý den
![]()
A nebo se přilepit k topení ![]()
Týnko , máš můj obdiv, já bych na cvičení zkolabovala - jsem líná
Já si raději dám štrůdlík ![]()
Jdu asi do hajan ![]()
Ahojky vy potvůrky,
to je za trest jít vás číst až takhle pozdě, páč tady se řeší samý žrádýlko a já pak před spaním vyplením lednici!
![]()
Ani jsem se včera nestačila pochlubit, že se nám z toho nárazu prořízly hned dva zuby! Tomáš stačil taťku ještě v nemocnici po přijetí pokousat!
Jenže jsem tím pádem přišla o šaty!
Zato se mi Tomajzník s oblibou zakusuje třeba do nohy, když mě „obchází“. Do prsa to zatím nezkusil, to bych ho asi zahodila! Stačilo mi když mě občas stisknul dásněma!!
Jinak jsem pořád v pěkném stresu z toho našeho hada, to není snad hoďka aby se někde o něco nepraštil. On si třeba vyhází věci z regálu a leze do něj, stejně tak ho každou chvilku vytahuju z police pod stolem. A všude se samozřejmě praští, všechno už jsem obalila polštářema, stůl jsme šoupli úplně do rohu obýváku a postavili před něj křeslo, ale ten pacholek si to stějně obleze a vleze tam, jak pejsek do boudy! Sezení je docela fajn, to ho dokáže na chvíli zdržet na místě, horší ale je když se snaží po:,–(it v tom regále a zuří vzteky, že se tam prostě na sedáka nevejde!
![]()
Adél já bývám teď místy taky nějaká zmrzlá, tak se vždycky navleču, termostat nastavim na 100 stupňů, udělám si čaj s prckem domácí griotky pak se potim jak myš! ![]()
Hroooozně vám zavidim ty vaše krásně papající zlatíčka. Tomáš je v tomhle pořád na „přesdržku“! Obden vyhazuju skoro netknutou skleničku příkrmu. Zbaští jen ovocné přesnídávky, jogurt s piškotama, nebo to co může držet sám (rohlík, sušenku, chleba). Tak jsem mu tuhle dala do misky celé růžičky vařené brokolice, květáku, mrkev a kuřecí kousky. Všechno s chutí dlabal, ale snědl toho beztak jen píďu, protože mu to samozřejmě všechno popadalo na zem, jak jsem mu to ale chtěla držet, tak se na mě naštval. Takže to vypadá, že problém nebude v chuťových buňkách, ale jinde. No nevim, asi mu vážně naservíru řízek s bramborem do ruky strčim příbor a ať se pak třeba zblázní inženýr!
Alespoň, že mi dělá radost s tím spaním, to nám stále klape. Usíná sám okolo osmé a spí s jednou přestávkou zase až do osmi. Takže ať mu alespoň tohle vydrží a budu spokojená!
Tak jsem se zas o nás rozemlela, ale to víte, jak teď v těch mrazech nikam nevytáhnu nos, tak jste jediné lidské bytosti s kterými si můžu poklábosit
, tož mě musíte vyslechnout, naštěstí stránky snesou písmenek dosti a přeskočit ve čtení to taky jde kdykoliv, tak snad jsem tím nikoho neotrávila.
![]()
Sebe jsem ale maximálně unavila, takže jdu přes lednici rovnou do pelíšku!
Pápá
Lucy , to spaní ti závidím!!!!!!!
![]()
Týnko , ten tvůj Adámek dělá takový pokroky…
já mám pocit, jako by byl o půl roku starší než ti moji zaostalí prďolové!!!
Silvinka akorát dnes začala napodobovat zvedání rukou, jak jsme velicí
tak aspon něco.
Tak dobroooou, a ať vám chrněj ![]()
Dobré ránko,
snad mám chvililinku čásek, Adámek baští housku, jelikož toho měl málo k snídani, tak mě snad nechá napsat pár řádků
![]()
Simčo: Dvojčátka vůbec nejsou zaostalí
To jen ten můj prďolka je nějaký rychlík, asi po tatínkovi
Jens si říkám, že roste a roubiří až moc rychle
![]()
Silvinka je šikulkááá
Vidíš, to mě zas Adýs nechce dělat vůbec a když na něj ukazuju paci-paci, vařila myšička-to samý v bleděmodrým ![]()
Lucko: Spaní s jednou přestávkou taky tajně závidím
A vleze do poličky, jo
To jsme se naštěstí ještě nenaučili
Ale poličky máme vystěhovaný-všechny tak do druhýho patra a teďka se mi tady sápe po akvárku
![]()
Zebruš: Ty jsi mě včera tím štrůdlíkme navnadila, že jsem chtěla ráno zdolat pytlík šátečků s džemem, ale nakonec jsem odolala a dala si opět celozrný chléb s nízkotučným sýrem
![]()
Aaaaaaaaa, půlka housky zdolána a rozdrobena, zatím ahoooj ![]()
Ahoj maminy,
Lucy , závidím takovéhle spaní. Já mám pocit, že Klárka je v noci vzhůru snad každou hodinu
Naštěstí ráno si to vynahrazuje a spí i tři hodiny v kuse, takže můžu vypravit Máru do školky autem jsem tam a zpátky za 10 min. a nemusím jí tahat do toho mrazu.
Včera taky objevila poličku pod stolem, naštěstí je úzká, takže tam nevleze, ale zato jí děsně bavilo tahat a trhat všechny noviny co tam našla. Pamatuju se, že Mára dělal úplně to samý.
Pak se doplazila pod stůl a chtěla se po:,–(it a jak to je nízký, tak to nešlo. Takže se akorát začala vztekat… My akorát večeřeli a manžel místo aby vstal a posunul jí, tak dal na zem tácek a řekl jí ať se pro něj doplazí. A ona jako pejsek, kterému se řekne aport okamžitě přestala s brekem a plazila k nám.
Mára se mohl uřehtat, že máme pejska ![]()
Včera jsem nakoupila všelijakých dobrot, tak snad si ta naše potvůrka konečně něco oblíbí a začne baštit něco jiného než zeleninu ze skleniček nebo kaši. Mám asi 5 druhů jogurtů a tři druhy přesnídávek.
Navnadili jste mě s tou polívkou - asi šoupnu kuře a zeleninu do papiňáku. Já polívku naopak vařím jedině v papiňáku - je to rychlý.
Zebruš , tak jsi mě se štrůdlem navnadila. Zase se tu nahromadily „štrůdlové“ jablka, tak asi půjdem dneska na to.
Ryntyntyn , závidím ti čas a energii na cvičení. Nějak se pořád marně přemlouvám, abych taky začla. Že bych se dneska dostala aspoň k tomu DVD s pilates
No nevím, myslím, že si místo toho dám cvičení se smetákem a hadrem, nějak sem se k tomu pořádně po vánocích ještě nedostala, jen jsem to zatím vzala z nejhoršího vysavačem, ale to vytírání mě ještě čeká …
Wenee , Sofinka je opravdu moc pěkná holčička. Má krásný kukadla ![]()
Lucy , to je dobře, že jste ten pád ve zdraví přežili. Klárka jak min. týden spadla, tak jsem ani k doktorce nešla (manžel ten by určitě hnedka vyrazil) a jen pozorovala jestli není něco v nepořádku. Ale naštěstí vše OK, jen se jí udělal pod okem malý monokl. Ale ještě teď jsem v šoku a raději je teď pořád na zemi nebo u mě v náručí.
Ahoj,ahoj! ![]()
Dnes jsme po ránu koukali s Matýskem na freestyle motokros.
![]()
Včera jsme místo na běžky vyrazili na návštěvu ke známým,každým dnem čekají třetí mimčo.Tak jsem si trochu posmutnila nad bříškem.Večer jsem pak v posteli nahlas přemýšlela-jelikož se mi zdá,že ten čas moc letí-co vlastne budu dělat po mateřské.A Radek pak v polospánku hlesl,že mi tedy udělá to třetí.
Ale to už asi mluvil ze spaní.
Já dělám Matýskovi polívku často,dám tam víc zeleniny a pak to rozmačkám vidličkou-není to až tak řídký a neteče to všude.chce to jen zacvičit.Dnes mu dělám květákovou s krupicí.I sobě vlastně.Jinak vaření šidím,Dori a Radek se stravují v práci a ve školce.
Jó u nás je taky pořád zima,nejak se ten náš baráček nechce nechat vytopit.Letos jsme kupovali uhlí za 15 tisíc a jak je vlastne už od září docela zima,budeme veru muset dokupovat.
![]()
Matýsek už mi přestal drásat nervy nebezpečnými kaskadérskými kousky,víc sedí a taky je trochu opatrnější i šikovnější.A taky reaguje na nono/nene a dej si pozor. ![]()
A nemyslím,že je nejaký mimi zaostalé-žádné deprese-každé je jiné,jedno umí to a druhé ono.Hlavně,že jsou zdravé a prospívají!!!
TAk jsem si pokecala
a jdu omrknout tu polévku.PA!
Ernat já jsem původně chtěla jen skočit k našemu doktorovi, protože jsme to měli po cestě, ale když jsem viděla jak je manža z toho špatný, tak mě to samotnou znervóznilo. Možná kdybych u toho byla a viděla to, tak bych to nevyhodnotila tak tragicky, ale jak říkáš, chlapy jsou větší bebíčkáři a ten můj je teda expert na velbloudí komáry! Navíc se to událo přesně před Tomovým dlouhým dopoledním spánkem, takže jsme pak těžko mohli odhadovat jestli je unavený po pádu, nebo přirozeně. A těch boulí co si stihl přidělat od neděle
, tohle už taky neřešim. Ale pád z metru na obličej byl pro nás novinkou
, hlavně v takhle nízkém věku. Jířa nás nahnal do nemocnice až v roce a půl, tomu ale zůstala památka. A jak jsem se hroutila tenkrát když ho šili
!
No ale holky nebojte, čím budou děti starší a bude jich víc, tím budou vaše reakce duchapřítomnější a odolnější!
Ta panická histerie se nám pak vrátí zase až na vnoučata!
![]()
Ahojte
Zase se mi smazal celý příspěvek ![]()
Když jsem vás včera tak navnadila, tak dnes se chystám na palačinky
a taky budu asi dělat Pangasia, tak musím najít nějaký dobrý recept
Asi bych ho kvůli Bendovi neměla, ale jednou za čas se snad nic nestane ![]()
Týnko , štrůdl bez cukru bys mohla, ne? Občas ho tak udělám a je i tak dobrý ![]()
Pacal , a jak topíte s uhlím? Možná bysme to měli zkusit, topíme elektřinou a stojí to hrozný peníze
. Dívali jsme se na nějaký kamna a přemýšlíme o nich. Jak to máte vy?
U nás jsem teda na to padání citlivka já, manža mě pořád říká, že to nic není, když Benda řve, že spadl
. Pořád ho hlídám, ale asi bych to neměla přehánět ![]()
Pacalko koukala jsem, žes reagovala v diskusi na Tropical Islands, proč nejedeš s Matýskem taky? Já totiž počítám s tím, že vyrazíme všichni - Tomíno miluje vodu a to brouzdálko s teplou vodou pro prcky se mi zdá pro něj super. A až na něj přijde únava, tak si zajdem s kočárem na vyjížďku pralesem, určitě mu přijde spánek pod palmovými listy stejně romantický jako mě!
![]()
Zkusím dnes taky uvařit nějakou hustší polívčičku. Koupila jsem si jáhly, přemýšlela jsem, že bych jimi právě hustila ty vývary, ale zatím s nimi nemám žádnou zkušenost. Moji masožravci mi nějakou zdravou výživu z vysoka ....., tak uvidíme co na to Tomáš. A já jsem se původně těšila, že si zase s batolecím jídelníčkem trochu napravím žaludek, jak tomu bylo u Jíři. To jsem se naučila jíst hodně vařenou zeleninu a polévky.