Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj maminky!
Po krásném víkendu jako z pohádky Mrazík máme venku šedivou inverzi.
Užili jsme si procházky a bobování,dnes jsem měla v plánu vytáhnout běžky,no nevím jestli se mi odpoledne-až bude táta doma z práce- bude chtít!?Ale moje postava by to potřebovala,když už se nedonutím zajít si do města pocvičit-jako některé aktívní z vás!Ach jo.
Tak náš Mates už se naučil sám si sednout a docela si i vydrží hrát,když má náladu.Co sice není často,ale i tak to potěší!
už umíme jak budeš veliký a ráno jsme koukali na záznam rychlobruslení a tleskali jsem Sáblikové jak o závod! ![]()
Dík za přání k 9-měsíčninám!!!
Mě taky už Mates kousnul,holt už jsem se zoubků dočkala!Přemýšlím jestli už neseknu s kojením,začala jsem už víc přikrmovat a na prsech už to je znát,ale to se už asi bude tvořit míň mlíka-dle spotřeby.Mlaďas je velký žrout.Normálně Otesan.A jak se zlobí,když už nic není!!!
Zbaští opravdu všechno,už i pomalu rezignuju na extra stravu-snídaně rohlík z marmeládou,oběd koprovka,večeře kaše.Zabte mě.
![]()
No nic,mladýho už Dorotky kufírek první pomoci přestal bavit,tak půjdeme na prochajdu-přeju hezký den!
Ahoj maminy, zase Vás nestíhám dočítat. A z toho co čtu chytám mírné deprese. Všechny píšete co všechno ty vaše dráčata už baští a mě Klárka sní tak akorát ten masozeleninový příkrm k obědu a k večeři kaši. Od min. týdne se do ní marně snažím nacpat přesnídávku a jogurt a ona to tvrdohlavka naše odmítá
Přitom na půl roce, když to ještě nesměla a viděla to u mě tak to do pusinky cpala. A teď když by to jíst měla, tak to nechce. Potvůrka jedna. Pořád se dožaduje mlíčka od maminky. A navíc se teď začala v noci docela dost budit (jestli nemá ošklivé sny, že jí chci připravit o její mlíčko
).
A taky máme přírůstek - další dva zuby - takže už celkem 8 zubů. Jen aby je už začala používat. Máme kojenecký zubní kartáček, ale prozatím to Klárka bere jako další hračku, kterou smí strkat do pusinky ![]()
Za minulý týden se tak zdokonalila, že už si bez problémů sedne, pomalu leze po čtyřech a dokonce i dopředu
A když doplazí ke mně, tak se u mě začíná stavět. Takže už začínám vyklízet poličky a všechny nízko položené věci. ![]()
Jinak hlásím, že tady bylo ráno -18. Ještě že vedl Máru do školky manžel. Jen si stěžoval, že mu ani okna neodmrazují jaká je tam zima.
Ahoj holky,
jen vás zdravím a Vítek měl dneska poprvé k obědu těstovinky,našla jsem recept,s mrkvovo-cuketovou kejdou,vylepšila jsem to masem a petrželkou.Koupila jsem takové ty mušličky do polívky a Vítkovi moc chutnalo ![]()
Jinak musím poklidit ten bugr v kuchyni a pak jdem bobovat,Jiřulka tam bude mít kámoše a pak k nám přijde na kafčo kamarádka s dětma ![]()
zatím páá
Tak mi jsme dnes taky zkusili trochu těstovin - kolínka
, ale trochu jsem je rozmačkala. A chutnalo
Smíchala jsem je s půlkou telecí Hippky a brokolicí ![]()
Ahoj holky,
my se taky chystáme na těstoviny
kamarádka doporučuje polívku - vývar (asi spíš kuřecí), do toho těstoviny a rozmixovat či rozmačkat. Jenže jsem četla, že vývary nejsou úplně vhodné, jsou moc koncentrované. Co si o tom myslíte?! Já asi udělám kompromis, uvaříme to z menšího kousku masa a občas dáme - pokud jim to bude chutnat.
Jinak dnes jsem poprvé dávala rozmraženou domácí stravu (zeleninu s biohovězím), a Ondra mi to nevzal do pusy, hned blil
I když to bylo původně hlaďoučké, rozmrazením se v tom jakoby vytvořily malé hrudky - takové, co nejdou rozmačkat lžičkou. Tak jsem holt otevřela skleničku
a slečna si dala nášup - po své porci ještě půl Ondrovy. Tak koukám, že Bezzubkovi budu muset dávat buď skleničky, nebo čerstvě uvařené příkrmy
Ještě že slečna zblajzne všechno!
Jinak mě malá dřív při kojení taky občas kousla, ale už to nedělá. Vykřikla jsem bolestí a ona se lekla tak, že se skoro rozbrečela. Pak už se jen párkrát v polsopánku „zapomněla“. Zato má ted novinku - než se mlíko spustí, tak ji to nebaví, a tak vždycky škubne hlavou a prso pustí, a takhle třeba desetkrát za sebou. Bohužel u toho pořádně neotevře pusu
takže občas to taky pěkně bolí.
Lucy , to je síla
Ještě že je malej v pořádku. Tomu holt asi žádná čase neuniknem, obávám se ![]()
Jinak u nás teď dělá pokroky spíš malá - válením sudů se doválí, kam chce
a snaží se ručičkama „šplhat“ po skříni. Taky začala být krásně samostatná, vleže si najednou vyhraje víc než Ondra
A dnes má od rána „rozkecáno“, samé ta-ta-ta, ňa-ňa-ňa, oblíbené je „tá-ta je-de“
a když ji krmila moje mamka, povedlo se poprvé ba-ba
Tak jsem dojatá jak blázen
![]()
Ahoj
Gratulujem všetkým miminkám,aké sú šikovné.Zlatíčka naše.
To je super nápad s tými cestovinami,aj ja už začnem dávať,no zdá sa mi,že zatiaľ môže iba bezvaječné,že?
Dnes sme boli na očkovaní -hexa,prevenar,to bolo tretie,čiže posledné.Teraz ideme až v júni,ani neviem na čo.
Dúfam,že nezažijeme žiadnu blbú reakciu.Držte nám palce.
Jááj už aby bolo leto,to bude parádička…,nahodíme bodíky a ideme von a nie päť vrstiev+overal+fusak,deky…hrôza.
Sofinka sa naučila novú vec.Keď robí niečo zlé,tak jej poviem nono,ukážem jej to aj prstom a ona potvorka sa mi hneď pohrozí tým mini prstíkom tiež.Je ztulienkavá.Ahojky,pekný deň.
Wenee , krasne fotky v metriku
Taky uz se tesim na leto, vzpomnela jsem si, jak mel Domca jen overal…A ted uz bude sedet a chodit naboso…
uz se tesiiim!!
Taky jsem se chtela zeptat, ty testoviny davate jakekoliv nebo bezvajecne??
Lucy , tak hlavne, ze je vse v poradku
Musi to byt des, kdyz se takhle neco stane, jednou mi pani v solne jeskyni vypravela, jak jeji dceri spadlo 4 tydenni mimi v autosedacce z kuchynske linky - nastesti se nic nestalo ![]()
Dulezite je, ze je Tomasek ok a oslava taky bude! ![]()
Simi , ja taky planuju zkusit vyvar, dostala jsem k vanocum papinak, takze tam udelam nejaky hovezi-zeleninovy vyvar asi, ale bojim se to pouzit sama doma
, cekam az tu bude Dan.
To jsem nevedela, ze se moc nedoporucuji.. No a kdyz to vyvaris a pak hodne zredis vodou, co??? No uvidime, napis, jestli jste to delali a jak to dopadlo ![]()
Tynko , u nas jsou zase na 1.miste sci-fi a horrory, u me jeste fantasy, i kdyz jinym zanrem taky nepohrdneme, zkratka cucime na vsechno ![]()
Adel , taky bych potrebovala kadernika, ale u nas pripada v uvahu jen sobota, kdy Dan hlida a to vetsinou nejsme rano doma, nebo jedeme k nasim jako ted
Takze vlasy asi porostou dal, roztrepene konecky a tak
Zadny moderni sestrih nebude ![]()
Jinak me Domca moc do prsou nekouse, protoze nema ciiiiiim
Obcas ale zataha, jak psala Simi, proste pije, zuzla a najednou zakloni hlavu a cuci co kde lita.. jenze s bradavkou v puse, vytazenou na 10 cm ![]()
Ahoj holky, těstoviny určitě zatím jen bezvaječné - protože bílek se coby alergen takhle malým dětem nedoporučuje. Vývary si myslím leda zředit, nebo to prostě udělat z malého kousku masa - anebo oboje
Myslím, že by jim to mohlo chutnat! ![]()
Wenee, opravdu nááádherné fotky, krása!!! A to máš teda šikulku - moje děti zatím de facto nenapodobují. Ale jak malá žvatlá, to je taková radost!!!
![]()
Simi , pro nas alergiky je mi to jasny, my nemuzem ani zloutek, ale prave me zajimalo, jestli vy ostatni budete davat vajecne ![]()
Jinak u nas motoricky vyvoj jde taky pomaleji nez u ostatnich, ale zato se vydatne zvatla ruzne slabiky, ta-ta a ba-ba uz zvlada bravurne, takze rikam, ze bude po tatinkovi, inteligent, ale manualne uplne levej
![]()
Ahoj holky,
tak my měli dneska shodou okolností taky těstoviny
Pěkně dobroučké špandlové a jáhly měl už Adýs taky ![]()
Wenee: Krásný metřík a fotečky, Sofi má užasná kukadla
![]()
Simčo: Kámoška taky už dává vývary, ale jak je dělá slabé či tak to nevím, ale určo bych mu do něj přidala i zeleninu, taky zkusím jednou udělat, ale jak to bude echt tekuté, tak to budeme mít doslova všude
Jo, Adam mi taky nechtěl zmražený-rozmražený zeleninový příkrm a to jsem to zkoušela rozmrazvat několika způsoby
![]()
Wenee: jo, jo, jo…tak tohle na mě Adam taky dělá
Akorát to tedy není potom moc výchovné
Ale to oni beztak nepobírají
![]()
Zbytek po aerobicu, už se mi dítě zmítá na klíně
![]()
teda , som nevedela, ze vyvar by sa nemusel.. ja vzdy uvarim Matuskovi zeleninku s maskom a dam tu to aj s tou vodickou.. ved tam v tej vodicke je naaajviac vitaminikov..
ale zas mu dam tej vodicky do hrnceka veela.. ale tos a mi odparii..
Wenee, rkasny metrika drzte sa po ockovani..a to dalsie ockovanie, to bude MMR. ..
jeeej, tak asi aj ja uz skusim cestoviny, tiez bezvajecne, i ekd zltok uz MAtusko papal…ale bielok bys a do roka nemal..
ZELVI,MAtusko ej tiezx pomalsi a pusa sa mu nezavrie.. ale ved ono sa naucia aj motoricke zalezitosti a ked budu daeti satrsie, kto spozna , ze chodili.. o par mesiacov neskor… casu maju dost
no, a po kojeni, budeme mat z bradaviek hadiiky, chichi.. si ich budeme viazat do uzlickov, aby nam v podprde neviali hore dole..
ADELKO, aj mne by sa zisieeel kaderniik. och ..
Ahoj holky,
Veru já dostala papiňák jako svatební dar,ale vůbec ho nepoužívám,jelikož se bojím
Radši dusím maso na guláš dvě hodiny.. ![]()
S tím moderním sestřihem,já mám stejný účes už asi 100 let ![]()
Těstoviny kupuju jen bezvaječné ![]()
Wenee nádherné fotky a Sofinka je krásná holčička ![]()
Držím palce,ať není reakce!
Ernat 8 zubů,to je něco,a my stále nic ![]()
Pacal rohlík s marmeládou mě pobavil ![]()
Zebruš tak to je Beník další šikula,co si sedne.
My zatím jen zkoušíme ![]()
Jinak to vypadá,že Vítek dělá papapa,je to tak sladký ![]()
Ahoj holky,
dnes jsem tu brzy
, ale to jenom proto, že mě ještě teprve čeká žehlení - megakopa, ach jo, mě to tááááák nebaví ![]()
Jinak den byl celkem fajn, byli jsme na návštěvě u kámošky, co má roční holčičku, tak byla docela sranda. Zítra bychom měli jít na plavání, tak jsem zvědavá, jak na to bude Adam reagovat…já už se těším, akorát představa, že se tam vyvalím v plavkách…
hrůza.......
Jinak Adam si už sám sedá, akorát někdy nezvládne přechod zpět do lehu a bouchne se do hlavičky
, pořád kolem něj poskakuju a kontroluju, jestli se nemůže bouhcnout do něčeho ostrého, no začíná to být náročnější, ale zase zábavnější.
všechny moc zdravím a snad se tu večer ještě ukážu, jdu na to prádlo…
![]()
Jéééj holky strašne ma potešilo,že sa Vám Sofinka tak páči.
Zulok pekne si opísala,ako budú naše prsia vyzerať po kojo.Ale dúfam,že nie.
Januska-aj mňa čaká desná kopa prádla na žehlenie,ale nechám si to na zajtra.Tak nech to máš rýchlo za sebou Januska.
Ernatka-aj Sofi už má 8 zubov.
A prečo sa nesmie vývar?Aj ja varím Sofi zeleninu s mäskom spolu a dávam jej to aj s tou vodou.
Dobrú nocku,papa