Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
633
12.1.09 11:17

Ahoj maminky!
Po krásném víkendu jako z pohádky Mrazík máme venku šedivou inverzi. :cry: Užili jsme si procházky a bobování,dnes jsem měla v plánu vytáhnout běžky,no nevím jestli se mi odpoledne-až bude táta doma z práce- bude chtít!?Ale moje postava by to potřebovala,když už se nedonutím zajít si do města pocvičit-jako některé aktívní z vás!Ach jo.
Tak náš Mates už se naučil sám si sednout a docela si i vydrží hrát,když má náladu.Co sice není často,ale i tak to potěší! :wink: už umíme jak budeš veliký a ráno jsme koukali na záznam rychlobruslení a tleskali jsem Sáblikové jak o závod! :D
Dík za přání k 9-měsíčninám!!!
Mě taky už Mates kousnul,holt už jsem se zoubků dočkala!Přemýšlím jestli už neseknu s kojením,začala jsem už víc přikrmovat a na prsech už to je znát,ale to se už asi bude tvořit míň mlíka-dle spotřeby.Mlaďas je velký žrout.Normálně Otesan.A jak se zlobí,když už nic není!!! 8O :D Zbaští opravdu všechno,už i pomalu rezignuju na extra stravu-snídaně rohlík z marmeládou,oběd koprovka,večeře kaše.Zabte mě. :oops: :wink: :D
No nic,mladýho už Dorotky kufírek první pomoci přestal bavit,tak půjdeme na prochajdu-přeju hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
12.1.09 11:49

Ahoj maminy, zase Vás nestíhám dočítat. A z toho co čtu chytám mírné deprese. Všechny píšete co všechno ty vaše dráčata už baští a mě Klárka sní tak akorát ten masozeleninový příkrm k obědu a k večeři kaši. Od min. týdne se do ní marně snažím nacpat přesnídávku a jogurt a ona to tvrdohlavka naše odmítá :evil: Přitom na půl roce, když to ještě nesměla a viděla to u mě tak to do pusinky cpala. A teď když by to jíst měla, tak to nechce. Potvůrka jedna. Pořád se dožaduje mlíčka od maminky. A navíc se teď začala v noci docela dost budit (jestli nemá ošklivé sny, že jí chci připravit o její mlíčko 8O ).
A taky máme přírůstek - další dva zuby - takže už celkem 8 zubů. Jen aby je už začala používat. Máme kojenecký zubní kartáček, ale prozatím to Klárka bere jako další hračku, kterou smí strkat do pusinky :lol:
Za minulý týden se tak zdokonalila, že už si bez problémů sedne, pomalu leze po čtyřech a dokonce i dopředu :lol: A když doplazí ke mně, tak se u mě začíná stavět. Takže už začínám vyklízet poličky a všechny nízko položené věci. :roll:

Jinak hlásím, že tady bylo ráno -18. Ještě že vedl Máru do školky manžel. Jen si stěžoval, že mu ani okna neodmrazují jaká je tam zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
12.1.09 13:15

Ahoj holky,

jen vás zdravím a Vítek měl dneska poprvé k obědu těstovinky,našla jsem recept,s mrkvovo-cuketovou kejdou,vylepšila jsem to masem a petrželkou.Koupila jsem takové ty mušličky do polívky a Vítkovi moc chutnalo :wink:
Jinak musím poklidit ten bugr v kuchyni a pak jdem bobovat,Jiřulka tam bude mít kámoše a pak k nám přijde na kafčo kamarádka s dětma :wink:

zatím páá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
12.1.09 14:23

Tak mi jsme dnes taky zkusili trochu těstovin - kolínka :lol: , ale trochu jsem je rozmačkala. A chutnalo :D Smíchala jsem je s půlkou telecí Hippky a brokolicí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
12.1.09 14:49

Ahoj holky,
my se taky chystáme na těstoviny :D kamarádka doporučuje polívku - vývar (asi spíš kuřecí), do toho těstoviny a rozmixovat či rozmačkat. Jenže jsem četla, že vývary nejsou úplně vhodné, jsou moc koncentrované. Co si o tom myslíte?! Já asi udělám kompromis, uvaříme to z menšího kousku masa a občas dáme - pokud jim to bude chutnat.

Jinak dnes jsem poprvé dávala rozmraženou domácí stravu (zeleninu s biohovězím), a Ondra mi to nevzal do pusy, hned blil :evil: I když to bylo původně hlaďoučké, rozmrazením se v tom jakoby vytvořily malé hrudky - takové, co nejdou rozmačkat lžičkou. Tak jsem holt otevřela skleničku :? a slečna si dala nášup - po své porci ještě půl Ondrovy. Tak koukám, že Bezzubkovi budu muset dávat buď skleničky, nebo čerstvě uvařené příkrmy :? Ještě že slečna zblajzne všechno!

Jinak mě malá dřív při kojení taky občas kousla, ale už to nedělá. Vykřikla jsem bolestí a ona se lekla tak, že se skoro rozbrečela. Pak už se jen párkrát v polsopánku „zapomněla“. Zato má ted novinku - než se mlíko spustí, tak ji to nebaví, a tak vždycky škubne hlavou a prso pustí, a takhle třeba desetkrát za sebou. Bohužel u toho pořádně neotevře pusu :x takže občas to taky pěkně bolí.

Lucy , to je síla 8O Ještě že je malej v pořádku. Tomu holt asi žádná čase neuniknem, obávám se :(

Jinak u nás teď dělá pokroky spíš malá - válením sudů se doválí, kam chce :lol: a snaží se ručičkama „šplhat“ po skříni. Taky začala být krásně samostatná, vleže si najednou vyhraje víc než Ondra 8O A dnes má od rána „rozkecáno“, samé ta-ta-ta, ňa-ňa-ňa, oblíbené je „tá-ta je-de“ :D a když ji krmila moje mamka, povedlo se poprvé ba-ba :D :D :D Tak jsem dojatá jak blázen :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
12.1.09 14:56

Ahoj

Gratulujem všetkým miminkám,aké sú šikovné.Zlatíčka naše.

To je super nápad s tými cestovinami,aj ja už začnem dávať,no zdá sa mi,že zatiaľ môže iba bezvaječné,že?

Dnes sme boli na očkovaní -hexa,prevenar,to bolo tretie,čiže posledné.Teraz ideme až v júni,ani neviem na čo.
Dúfam,že nezažijeme žiadnu blbú reakciu.Držte nám palce.

Jááj už aby bolo leto,to bude parádička…,nahodíme bodíky a ideme von a nie päť vrstiev+overal+fusak,deky…hrôza.

Sofinka sa naučila novú vec.Keď robí niečo zlé,tak jej poviem nono,ukážem jej to aj prstom a ona potvorka sa mi hneď pohrozí tým mini prstíkom tiež.Je ztulienkavá.Ahojky,pekný deň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
12.1.09 15:55

Juchúúúú podaril sa mi nový metrík,aj fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
12.1.09 16:37

Wenee , krasne fotky v metriku :wink: Taky uz se tesim na leto, vzpomnela jsem si, jak mel Domca jen overal…A ted uz bude sedet a chodit naboso… :lol: uz se tesiiim!!

Taky jsem se chtela zeptat, ty testoviny davate jakekoliv nebo bezvajecne??

Lucy , tak hlavne, ze je vse v poradku 8O Musi to byt des, kdyz se takhle neco stane, jednou mi pani v solne jeskyni vypravela, jak jeji dceri spadlo 4 tydenni mimi v autosedacce z kuchynske linky - nastesti se nic nestalo 8O
Dulezite je, ze je Tomasek ok a oslava taky bude! :wink:

Simi , ja taky planuju zkusit vyvar, dostala jsem k vanocum papinak, takze tam udelam nejaky hovezi-zeleninovy vyvar asi, ale bojim se to pouzit sama doma :oops: 8) , cekam az tu bude Dan.
To jsem nevedela, ze se moc nedoporucuji.. No a kdyz to vyvaris a pak hodne zredis vodou, co??? No uvidime, napis, jestli jste to delali a jak to dopadlo :wink:

Tynko , u nas jsou zase na 1.miste sci-fi a horrory, u me jeste fantasy, i kdyz jinym zanrem taky nepohrdneme, zkratka cucime na vsechno :lol:

Adel , taky bych potrebovala kadernika, ale u nas pripada v uvahu jen sobota, kdy Dan hlida a to vetsinou nejsme rano doma, nebo jedeme k nasim jako ted :roll: Takze vlasy asi porostou dal, roztrepene konecky a tak :oops: Zadny moderni sestrih nebude 8)

Jinak me Domca moc do prsou nekouse, protoze nema ciiiiiim :lol: :lol: Obcas ale zataha, jak psala Simi, proste pije, zuzla a najednou zakloni hlavu a cuci co kde lita.. jenze s bradavkou v puse, vytazenou na 10 cm 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
12.1.09 16:53

Ahoj holky, těstoviny určitě zatím jen bezvaječné - protože bílek se coby alergen takhle malým dětem nedoporučuje. Vývary si myslím leda zředit, nebo to prostě udělat z malého kousku masa - anebo oboje :wink: Myslím, že by jim to mohlo chutnat! :D

Wenee, opravdu nááádherné fotky, krása!!! A to máš teda šikulku - moje děti zatím de facto nenapodobují. Ale jak malá žvatlá, to je taková radost!!! :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
12.1.09 17:00

Simi , pro nas alergiky je mi to jasny, my nemuzem ani zloutek, ale prave me zajimalo, jestli vy ostatni budete davat vajecne :wink:

Jinak u nas motoricky vyvoj jde taky pomaleji nez u ostatnich, ale zato se vydatne zvatla ruzne slabiky, ta-ta a ba-ba uz zvlada bravurne, takze rikam, ze bude po tatinkovi, inteligent, ale manualne uplne levej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
12.1.09 17:18

Ahoj holky,

tak my měli dneska shodou okolností taky těstoviny :lol: :lol: Pěkně dobroučké špandlové a jáhly měl už Adýs taky :wink:

Wenee: Krásný metřík a fotečky, Sofi má užasná kukadla :D :D

Simčo: Kámoška taky už dává vývary, ale jak je dělá slabé či tak to nevím, ale určo bych mu do něj přidala i zeleninu, taky zkusím jednou udělat, ale jak to bude echt tekuté, tak to budeme mít doslova všude :lol: :lol: :lol: :lol: Jo, Adam mi taky nechtěl zmražený-rozmražený zeleninový příkrm a to jsem to zkoušela rozmrazvat několika způsoby :roll: :roll:

Wenee: jo, jo, jo…tak tohle na mě Adam taky dělá :lol: :lol: :lol: Akorát to tedy není potom moc výchovné :) Ale to oni beztak nepobírají 8) :D :D

Zbytek po aerobicu, už se mi dítě zmítá na klíně :? :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
12.1.09 19:38

teda , som nevedela, ze vyvar by sa nemusel.. ja vzdy uvarim Matuskovi zeleninku s maskom a dam tu to aj s tou vodickou.. ved tam v tej vodicke je naaajviac vitaminikov.. 8O ale zas mu dam tej vodicky do hrnceka veela.. ale tos a mi odparii..

Wenee, rkasny metrika drzte sa po ockovani..a to dalsie ockovanie, to bude MMR. ..

jeeej, tak asi aj ja uz skusim cestoviny, tiez bezvajecne, i ekd zltok uz MAtusko papal…ale bielok bys a do roka nemal..

ZELVI,MAtusko ej tiezx pomalsi a pusa sa mu nezavrie.. ale ved ono sa naucia aj motoricke zalezitosti a ked budu daeti satrsie, kto spozna , ze chodili.. o par mesiacov neskor… casu maju dost
no, a po kojeni, budeme mat z bradaviek hadiiky, chichi.. si ich budeme viazat do uzlickov, aby nam v podprde neviali hore dole..

ADELKO, aj mne by sa zisieeel kaderniik. och ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
12.1.09 19:48

Ahoj holky,

Veru já dostala papiňák jako svatební dar,ale vůbec ho nepoužívám,jelikož se bojím :roll: :oops: Radši dusím maso na guláš dvě hodiny.. :wink:
S tím moderním sestřihem,já mám stejný účes už asi 100 let :roll:

Těstoviny kupuju jen bezvaječné :wink:

Wenee nádherné fotky a Sofinka je krásná holčička :wink:
Držím palce,ať není reakce!

Ernat 8 zubů,to je něco,a my stále nic :wink:

Pacal rohlík s marmeládou mě pobavil :D

Zebruš tak to je Beník další šikula,co si sedne. :potlesk: My zatím jen zkoušíme :wink:

Jinak to vypadá,že Vítek dělá papapa,je to tak sladký 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
12.1.09 21:08

Ahoj holky,
dnes jsem tu brzy :wink: , ale to jenom proto, že mě ještě teprve čeká žehlení - megakopa, ach jo, mě to tááááák nebaví :?
Jinak den byl celkem fajn, byli jsme na návštěvě u kámošky, co má roční holčičku, tak byla docela sranda. Zítra bychom měli jít na plavání, tak jsem zvědavá, jak na to bude Adam reagovat…já už se těším, akorát představa, že se tam vyvalím v plavkách… :roll: :roll: hrůza.......
Jinak Adam si už sám sedá, akorát někdy nezvládne přechod zpět do lehu a bouchne se do hlavičky :cry: , pořád kolem něj poskakuju a kontroluju, jestli se nemůže bouhcnout do něčeho ostrého, no začíná to být náročnější, ale zase zábavnější.
všechny moc zdravím a snad se tu večer ještě ukážu, jdu na to prádlo… :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
12.1.09 21:19

Jéééj holky strašne ma potešilo,že sa Vám Sofinka tak páči.

Zulok pekne si opísala,ako budú naše prsia vyzerať po kojo.Ale dúfam,že nie.

Januska-aj mňa čaká desná kopa prádla na žehlenie,ale nechám si to na zajtra.Tak nech to máš rýchlo za sebou Januska.

Ernatka-aj Sofi už má 8 zubov.

A prečo sa nesmie vývar?Aj ja varím Sofi zeleninu s mäskom spolu a dávam jej to aj s tou vodou.

Dobrú nocku,papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital