Poradna duly
Jana Čurdová
Simi , ja to mela trosku komplikovanejsi
Mela jsem anginu, pak jsem sla na kontrolu ke sve prakticke Dr., rikala jsem ji, ze ok, ale porad me boli ucho a hlava, tak me dala doporuceni na ORL (tam jsem drive, asi pred 6-7 lety chodila
), tam me prohlidli, rekli, ze je vse ciste a ze to je asi od krcni patere, takze to napsali do toho doporuceni a ja se rovnou objednala k tomu Dr. (ja nevim co to je, pres patere
) na Olsanskou 7 (tam jsem taky chodila, pred cca 4-5 lety) a on me prohledl a poslal na rehabilitace, bud jsou primo tam, ale ja chodila k nam do Jeseniovky. Takze z toho vyplyva, ze te tam asi musi poslat prakticky lekar s doporucenim ![]()
Jo a posli mi prosiim ty fotky na e-mail, az budes mit cas, diky ![]()
Katy , vidis, jaky je Peta sikula, za chvili tu polezou vsichni jak tryskomysi ![]()
A ty osmicky mi nepripominejte, mam je vsechny taky chirurgicky venku a neumim si predstavit, ze bych nedostala ne antibiotika, ale tisici prasky
Dostala jsem Tramal, to je peknej zmastovac, dala jsem si dva a bolest byla pryc a vznasela jsem se na oblacku
![]()
Ahoj holky,
píšu s Adamem na klíně, takže toho asi moc nenapíšu
Jinak totiž nenám šanci, když spí, tak doháním domácí práce a jak je vzhůru to už vůbec
To pořád na televizi, na DVD-čka a ostatní techniku co tady má táta a hlavně za Mendynou (našich jorkšíkrka-zasloužilá 13-ti letá babička), která nemá ráda děti, takže ta je schopná ho i kousnout
![]()
Oko už dneska skoro v pohodě, pořád mastičkuju a k dr. nepůjdu, beztak mi předepsala to samé, jj, očaře znám jak vlasntní boty, chodím k nim už od roka
A-Veru- měla jsem tu „čest“ poznat děčínskou nemocnici, ale to mi byli nejdřív dva a pak čtyři roky ![]()
A když se bavíte o těch osmičkách-mě se nahoře prořezali v pohodě a dole jedna a druhá je na spadnutí
![]()
Veru: Já jsem si z práce „vyfasovala“ Dolminu (nebo taky Diklofenac) a to je ještě lepšíííí než Tramal
Vzala jsem si to, kdyby mě někdy chytli zuby a nakonec mě chytli v těhu a stejnak jsem to nemohla použít
![]()
A my se půjdem připravit a razíme na prochaju…Adam už je docela ufňukánec a točí si vlásky jak o život, tož to by mohl zabrat v kočárku ![]()
Nakonec mi Aďas vytuhnul v náruči, chvilku po tom co jsem odeslala příspěvek, takže se na prochajdu půjde, až se lásinka vyspinká
Alespoň když už vidím na monitor projedu MMB ![]()
Veru: Mě ještě napadlo
A co teprve když nám nějaká druhomaminka oznámí, že bude třetímaminkou
![]()
Ahoj holky,
ja proste nestiham nic psat
Stepan je ted jak strela. Nejradsi leze do mycky a rad s ekouka, kdyz peere pracka, ale taky ho uz lakaji ty tlacitka
Uz ma zase bouli, praskl se dneska na hranu u dveri
Stoupe si totalne o vsechno, i kdyz to neni vubec stabilni, snazi s ena sebe strhnout tatovu kytaru a smete vsechno, na co dosahne
Takze mame doma fakt pohodu
Jo a doma proste neusne, takze musime dvakrat denne ven, dneska jdou nastesti babicky ![]()
Uz se zase do neceho triskl, tak letim ![]()
Ahojte holky,
vsechno dobre v novem roce! Nejak jsme moc cestovali, takze jsem tu nebyla…
U nas noveho skoro nic, Kubik se stavi tak jako vase drobotiny
, uz ma taky peknou bouli na cele- to se rozhodl sebou trisknout ve vane… Moje mamka s nim nacvicovala prvni krucky
, coz mu za ruce slo…ale zatrhla jsem to, at mam jeste chvilku „lezouci pohodu“
![]()
Ted je u nas dost krusno, protoze zajety rezim se cestovanim naprosto ponicil. Brzo na nas asi nekdo posle socialku, protoze se od nas temer trvale ozyva rev, to kdyz neni nikdo v dohledu nebo se mu aktualne nekdo nevenuje. Tak jako ted…
Nez si vzpomenu, co mam vsechno na srdicku, budu radeji koncit, at u nas ta socialka nezvoni uz zitra
![]()
Ahoj holky,
tak jste mě s těma osmičkama moc neuklidnily
No uvidíme..Pro změnu jsem si hejbla sanicí a bolí mě to,ale dobrý.Vítek má dneska ukňouranej den,obzvlášt dopoledne.Dávám ho spát po svačině,dneska spal skoro do sedmi
a v půl desátý už zíval.Pak jsem ho musela dát spát po obědě,normálně spí až venku,tak si dal zase půlhodinu
achjo,a venku usnul znova.Tak nevím,snad ty zuby,ale kde nic tu nic ![]()
Já mám nějakou krizi,dopoledne jsem potřebovala dodělat rajskou,Jiříček si chtěl hrát,do toho Vítek.Ani jsem si nestihla umýt vlasy.Holky asi jsem neschopa,jak to někdo zvládá,když má víc dětí,nechápu
Tak jsem si na sebe postěžovala,pardon ![]()
Mahul ahoj ![]()
Veru a jaký to bylo,to vyndavání osmiček,teda ne že bych ti to chtěla připomínat
Tu avent lahvičku jsem taky zkoušela,ale nechce,jen z té lžičky. ![]()
Jo včera jsme byli venku skoro dvě hodiny a dneska začlo lejt sotva jsme vylezli,tak jen přes hodinu ![]()
Teda prave jsem si k zehleni zapnula Mate doma uklizeno a asi se pozvracim
mam doma faakt naklizeno, kdyz to vidim… ufff, americani jsou fakt prasata
![]()
Adel , neva, ja se v podstate zubare nebojim, protoze krome osmicek mi nikdy nic nedelal
(mamka rikala, ze je to tim, ze jsem mela zuby az v 9-10 mesicich, takze to ma Domca po me
) KDO NEMA RAD ZUBARE, AT DAL NECTE ![]()
Delal mi ty dve horni osmicky dohromady a pak kazdou spodni zvlast, pry kvuli bolesti. Rostly mi rovne, ne nahoru, proto to delal. Dostala jsem injekci do dasne, pak mi „rozriznul“ tu dasen a zub vyndal. U spodni to bylo horsi, ty byly hodne v dasni, takze dasen rozrizl a zub rozvrtal na kusy a pak je vytahal
ale popravde, ty zakroky byly neprijemne, jak tam reza a vytahuje, ale nejak zvlast to nebolelo… Pak vecer to bylo horsi, to jo, bolela ta rana, bylo to zasite, ale mela jsem prave ten oblbovaci prasek a pomohlo to, vzala jsem ale dva
U tri osmicek pomerne ok, ale u te posledni jsem mela na tvari bouli a modrinu ![]()
Ahoj Mahul , tak vitejte zpet z cest
Taky mas doma sikulku ![]()
Evelin , chudak Stepanek..
to bude jeste bouli, nez se nauci poradne chodit ![]()
Teda ja jsem rada, ze se Domca jeste tolik nehybe, nechci, aby to vyznelo blbe, co ted napisu, ale jsem „rada“, ze mam jeste klid pro sebe, muzu na PC, obcas si vedle nej lehnu, nehonim ho po byte, atd. atd… Samozrejme, ze ho miluju
ale neumim si moc predstavit ty dve deti, to bude fakt zahul, jeden spi, druhy uz ne, takze odpocinku moc nebude, jeste ja nervak k tomu
ale tesim se na ne, az budou dva
![]()
Veru tak to je chuťovka
Já jsem si se zubama celkem užila,nosila jsem docela dlouho rovnátka,tenkrát byly jen ty vyndavací,pamatuju si,jak se mi děti smály
Kvůli tomu mi trhali asi tři druhé zuby
a taky mi řezali tzv.uzdičku ![]()
No nic,nechutných detailů už bylo dost
Na tebe nemám teda…
Jo a s tím nehýbáním
,já si teda nepamatuju,že by Jiřulka byl takovej průzkumník jako Vítek,ten vleze všude ![]()
jejeee, fuuj, tema zuby
bleee, asi sa mi kazi zub..ale teda co ste si s osmickami vytrpeli ![]()
Adelko a s rovnatkama musela byt teda namaha,,,ja som nosila strojcek a skoro som sa snim zadrhla
![]()
MAhulko, jeeeej, vitaj po dlhom case…
Katynka, teeda mate doma ale sikuluuuu
RYntyntynko, fuuha, nech je kuakdlo rychlo fit…
Simi, jeeejda, des, ze sa ti zle hybe… no nech si co anjskor vporadku…
a este s tymi tvojimi vymyselnikmi, mas to tazkee
Evelinko… no ja sa uz hrozim toho nezbednicenia… teda byt na akzdom jeho kroku .. ufff..
Zebrusko, kde sii??
MAtusko konecne objavil, ako sa da
nuut
juch… len sa nevie moc dobre udrzat.. ale tak som zvedava, co bude an tej neurologii
a my tiez chodime 2krat denne von..lebo doma horsie hajaaa
Zelvi..na akej stanici chodi to, MAte doma uklideno..nech ma to povzbudi, ze aky mam doma poriadok
![]()
Ahoj holky,
odpolko spal Adam nakonec jen 15 min.
Potom jsme nevyrazila na prochajdu, ale s našima do Liberce na nákupy..dorazili jsme až ve 3/4 na 7 a to si ještě dal mladý pán hodinovýho šlofíčka v autě, tak jsem se mylně! domnívala, že by po mlíčku mohl pokračovat a prdlajsky
Teprv před chvilkou jsem ho spící odnesla do postýlky ![]()
Radek má dnes opět nočníka, takže mám volna habakůůůůů, ale jelikož už vidím dobře-není se na co vymlouvat-musím se učit…
Veru: No to byl teda zážitek
Mě trhal dr. kvůli rovnátkům (měla jsem ty „natrvalo“ a pak i sundavací
) druhý zuby, ani to moc nebolelo..jen to byl zubař těsně před důchodem a ukrutně se mu klepala ruka-hlaně při píchání umrtvení
![]()
Mahul: Ahooooj ![]()
Evelín: Mám pocit, jako kdyby jsi psala z mýho života
Což teda tak vtipný není, že? A my dneska měli málem bouli z radiátoru
Chtěl se vecpat mezi židli od stolu a topení ![]()
No…tak já doufám, že se mi dneska podaří vyhrát něco na MMA … jelikož ty nekřesťanský prachy za trička s dlouhým rukávkem se mi teda fakt dávat nechce
![]()
Zuzko: To běží na TV Barrandov-česká nová stanice
My to chytáme přes O2 televizi
Tynko , jezis, zubar - dedek
![]()
Zulocku , jak psala Tynka, je to TV Barrandov, nevim, jestli se to da na SK chytit… muzete to zkusit, ten porad myslim zvedne sebevedomi kazdemu
![]()
Holky, dnes strasna vec, spletla jsem si krabice s kasema a koupila jsem Nestle misto Hami (zluta krabice), to by tak nevadilo, ale Nestle byla ryzova MLECNA kase, takze mel Domca alergickou reakci, cely oblicej cerveny, pupence, teplou kuzi
a to byl jen styk s pokozkou, nechci vedet, co se stane, az to zacne travit, to se asi moc nevyspi ![]()
Blbka blba, ach jo…
Jeste, ze nemel otok krku, hned jsem do nej nalila Zyrtec a uvidime, co v noci… ![]()
Takze me napada, Simi , nechcete celou mlecnou ryzovou kasi Nestle s hruskami? Je z ni ubrano 3 lzice
Bych Vam to tam hodila, co s tim, ze jo, jestli to papate, tak je mi to lito vyhodit… ![]()
Jdu se uklidnit ke Kriminalce a pak spat, rano to snad bude lepsi… ![]()
Ahoj holky,
tak u nás den na prd (o noci ani nemluvím…
), Adýs chudák celé dopoledne kňoural, na plavání dostal hysterický záchvat v šatně, kde rozplakal i další miminka a když se uklidnil, tak ho ty plačící děti rozbrečely znova......je totiž strašně solidární a když někde někdo pláče, tak se honem přidá…
. Odpoledne nechtěl moc jíst, ale zub už se konečně klube, dnes už byl vidět a vršíček už snad je venku…
. Ale asi si ještě užijeme. Já jsem teda dnes fakt vyřízená, nevyspaná, utahaná a Adam nechtěl usnout jako obvykle kolem půl osmé, ale ještě skoro do devíti tady „strašil“.
Týnko - ať se oko brzy zahojí a přeju hodně energie do učení ![]()
Evelín a Týnko - a i všichni ostatní - přeju dětěm co nejmíň úrazů
. Adam se sice ještě pořádně nestaví, ale zkouší to a o krajně nestabilní věci - krabice s hračkama, atd. … ale i tak už byla boule na hlavě, protože když lezl tak mu nějak podjely ruce a zrovna u prahu a narazil do hrany (naštěstí je oblá, ale i tak) - zrovna hlídal Tom, tak z toho byl chudák úplně vyděšený, ale musím ho připravit na to, že bude asi ještě hůř
. Já teda mám o Adama docela strach a pořád za ním běhám, aby se někde nebouchl, ale všemu asi zabránit nejde
.
Adel - klidně se postěžuj
, stejně zvládat dvě děti musí být mnohem náročnější než jenom jedno a přiznám se, že toho mám taky někdy dost (třeba dnes
). A schopná jsi úžasně, co bych měla říkat já, já někdy s jedním prckem ani neuvařím…
(natož rajskou - mňam, tu teda neumím uvařit vůbec
).
Jinak zuby - ufff, ze zubařů mám hrůzu a to bych tam měla zajít na prohlídku…
![]()
Adýnek je teď strašně legrační, jak lozí - baví ho to víc po plovoučkách než po koberci, protože na nich to tak hezky pleská ručičkama
- jenomže mu to tam klouže, takže neleze, ale přitahuje se v kleku rukama a dělá takové přískoky jako žába.....
![]()
Teprve půl desáté, to mám dnes „super čas“ a snad i půjdu spát dřív… ![]()
Jo a ještě pro všechny - parádní fotečky, děti jsou čím dál úžasnější. ![]()
Jé Veru - tak ať to Domča zvládne co nejlíp, snad to po tom Zyrtecu bude dobré. To se může stát, že se člověk přehlídne, tak hlavně ať je brzy v pohodě.