Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak se mi konečně podařilo uspat moji prdelku, ale taky to stálo za to…nejdřív že jooo, pak v postýlce hysterák hadr a nakonec jsem ho plácala po zadečku-zapěla naši ukolíbavku a spí se ![]()
Katy-Wenee: Nemoci jsou na h..o, ať jste brzy fit!!!
![]()
Jančo: Adámkovi přejeme taky
Adámkovi se přořezává tolik zoubků najednou
Ať si mršky pospíší
![]()
Evelín: To máš pěknou noc
My jsme vstávali ve 3/4 na 8, ale od 4 do 5-ti jsme měli noční show i s jídlem
![]()
Pacal: Jééé-fitko a lyžeeeeee
Taky bych si dala říct, tedy ty lyže, fitko nemusím
Užijte si dnešní den
![]()
A já tenhle týden příjdu hned o svoje tři aktivity
Radek má celý týden noční
A cvičit doma mě teda fakt neba, to si radši najdu jinou aktivitu
![]()
Jdu dělat oběd a poklidit než se vzbudí roubířek, dneska jsme spolu koupali psa a radost byla veliká
tedy Adámkova, Arina už tak nadšená nebyla
![]()
A odpolko máme prochajdu s kámoškou a pak se usídlíme na chvilku u nich, už se těšííím ![]()
Týnko , a teď si představ, že metr vedle hysterického dítěte ti spí druhé, hodné
grrrr…
U nás zas noc děs běs - Ondruch pořádal mejdan od půlnoci do půl třetí
v jednu jsem dávala nurofen přičítajíc to zoubkům, a prd, jelo se dál! Tak od dvou s Járou koukali na NHL a Ondru to pak nějak přestalo bavit a vytuhl… ale v půl sedmý už byl zase děsně čilej
a teď absolvoval skoro půlhodinový protestsong, jakože dopolední spánek nebude
To jsem se ale nedala a právě snad konečně zmlkl… je to hrůza!!!
Holky, jak to děláte, že vám děti usnou ve vaší posteli
Já už tam takhle v noci Ondru ze zoufalství nosím, on se sice zklidní, nebrečí, ale zato ožije, samý úsměvy a chytá nás za ruce a šátrá po obličejích, prostě je celej vedle z toho, že má oba rodiče pro sebe! Vydrží hodinu, i dýl, a neusne!!! Hrůza ![]()
Veru , jeje, jaká byla noc??? Ty jo, taková strašná reakce
Jinak ty moji žroutci spasou všechno
tak jestli se budeš chtít někdy stavit na kafe… a vlastně, smíš ho vůbec ![]()
Simčo: Tak to je ještě víc na prd!!!
Hlavně že to zlobivé-řvoucí nevzbudí to hodné-spící
![]()
Mám dvě varianty:
1, uspávám ho na sobě
bříško na bříško
tahle je naučený už od porodnice, jediná více-méně úlevová poloha kvůli tříměsíční kolice
![]()
2, přitulím si ho k sobě
já na bok od ke mě, po chvilce ňuňání se přetočí na bříško a spí, pak ho spícího přendám do postýlky ![]()
Snad ještě holky poradí jiný fígly na spinkání ![]()
Adam si hodil tříčvrtě hodinovýho šlofíčka a teďka se baví spolu s Radkem a já jdu dodělat ten oběd (dneska brkaše se sekanou ![]()
Simi my uspáváme jako Týnka,přitulit k sobě,pleskat po zadečku a ňuňat.Vítek je na to zvyklý odmalinka,tak většinou usne docela rychle..
Jenže to není nic platné,jelikož za půl hodinu je vzhůru a zanedlouho opět ospalý ![]()
VERU, jeeejda hadam je uz Domcovi dobre, uff, taka reakcia ![]()
no a ja by som rada pouzivala vajicko dlhsiee, ale MAtuskosa don nezmesti a romyslali sme nad velkym vajcom 0 az 18kg a to v protismere jazdy, ale nohyu sa mu nevojdu a ma cih tak cudne poskaldane.. takze v pripade nehody neviem,akoby dopadli jeho nozicky… tak ja neviem… ![]()
no a u nas sa uspava asi tak, ze sa nunkame. ale tiez ked je v nasej posteli, divosiii az kyms a uplne nevydivosi a nezaspi
jooj a nech sud eticky rychlo zdrave, jeejda, to oteplenie.. no aj ja sa bojim chripky… ![]()
Ahoj holky,
tak jsme zivi a zdravi
Noc kupodivu docela ok, sice od 20 h do pulnoci se tam Domca nejak mlel, stejne jsme ho furt chodili kontrolovat, jestli dejcha
nastesti ve tme nebyla cervena tvar videt, odfukoval, takze ok… Rano vypadal dobre, spal az do 5:45 h, dostal probioticke kapky k MM a pak spal dal, 2× ted kakal a dobry, takze asi lokalni reakce.. Ale je to hnus ![]()
Simi , ja si takhle obcas beru Domcu k sobe rano, kdyz vstane treba driv nez normalne a nechce uz spat. Tak si povida a hraje, pak se snazim ho prekulit na bok smerem k sobe a drzim ho a dam mu nunat plinku, obcas to vyjde, obcas ne..
Protoze kdyz ma naladicku a nechce pritulit, tak se pekne zmita a vzteka ![]()
No, ja kafe nikdy moc nepila (v 15 letech jo, turka a cigaro po skole v Radnici
), ted si dam spis obcas latte, takze si dam u Vas treba caj
Muzeme se teda domluvit a udelat navstevu u dvojcat.. ![]()
Janus , jee, Vam ty zuby jedou najednou co?
Tak snad to bude rychle a vsechny a pak bude zase klidek…
A vse nejlepsi k 9mesicninaaaam ![]()
Zebrus , i Benikovi vse nejlepsiiii, uz je to sice 5 dni, ale asi jsem neprala, tak dodatecne ![]()
Pacal , podle me to nebude AE, spis nejake „potnicky“, nebo neco od nozicek, ty deti toho maji tolik, ze nevis… Na nejake diskuzi myslim nekdo psal, ze to melo mimi po koupani, ze spatne vytiral mezi prsty vodu (teda ne ze bych te podezrivala ze spatneho suseni nozicek
). Tak treba to mate taky z toho… ![]()
Evelin , me ted Domca usnul, nekdy usne doma, kdyz je unaveny, ale jinak taky musim po obede ven, protoze jinak tu vyrvava, mnouli si oci, ale nezabere, ceka na kocar
![]()
A jeste neco jsem chtela a uz nevim co… Vsem marodum, at jsou zdravi, chudaci
nemocnaci… Uz at je tady leto co? Nebo alespon ten duben/kveten, loni uz v kvetnu jsme drandili s kocarem na Vitkove, slunicko, parada..... Tohle je hruza, dnes prsi a prsi… ![]()
Tak jsme si dali do těla,bylo to super,už se těším na příště!Hlídání nakonec nebylo,ale Mates byl hodný.Teď odpočívá s taťasem na gauči-mám dovoleno chvilku si tu posedět. ![]()
SIMI:nám se osvěčilo hlavně nemluvit,nereagovat a mít hlavně zhasnuto!U Dorotky jsme prostě dělali,že spíme…Mates ten spí se mnou takže vytuhne u koja.
ADEL:to mě pobavilo-u nás je to taky tak všelijak,stěhování z postele do postele…Večer usíná po pohádce Dorča+táta,ten si pak vleze ke mě+Mates,pak v noci spátky k Dorče,odchází do práce a Dorča k nám!Pěkný galimatyáš.
Jo a kojím tak 3 krát za den-snažím se to uhlídat.A bohužel i 3 krát za noc!
EVELÍN:jak si to dokázala,že už Štěpánka nekojíš v noci?
Tak Matýsek řve jak tur,evidentně se Radkovi nedaří ho uspat,holt nemá mlíkárny…Asi budu muset za nima. ![]()
VERU:super.že to Domďa zvládl!!!
A pupínky má Mates na ručičkách!Ale mívá tam často sajrajt. ![]()
Joo, uz vim, co jsem chtela, to kojeni
Adel , u nas je brzka ranni a pak ranni snidane mliko, to mi prijde, ze Domca primo hlta a pije hodne, pak ovoce, obed, takze nic, zatim jeste kolem 17 h kojim svacinu, ale chci prejit na ovoce a pak je kase a kojeni pred spanim, takze to mame… 2× rano, 1× vecer a obcas 1× jeste v noci. Vecer tomu moc neda a pres den vetsinou ani nechce, cucne si, kdyz mu dam, ale cumi okolo a povida mi do prsa
![]()
Pacal , jezis, ja neumim cist, cetla jsem na nohou, jak se tu resi ty nozky v capackach ![]()
Tak to muze byt nejaka forma ekzemu, to jo, ale jestli to jsou pupinky, tak to asi bude neco jineho, teda ja nejsem expert kozar ![]()
Veru, no tak paráda, domluvíme se
A čajů všech barev tu mám bohatou zásobu
![]()
Holky, já kojím ráno jako snídani, to hltají oba. Pak odpoledne - pokud to stihnu hned po procházce, tak pijou pěkně oba, pokud třeba vozí tcháni a my jsme pryč (na cvičení), tak dají nejdřív svačinu (ovoce), a kojím tak hodinu poté. To Ondra pije pěkně, ale malou musím trochu přemlouvat. A rozhodně kojím nejdřív Ondru, aby to malá měla bez práce a nemusela čekat na spuštění mlíka - ona je to tygřice netrpělivá ![]()
Takže za den 2×, a když je potřeba, tak v noci - někdy nikoho, jindy oba 1×, výjimečně 2×. Takže průměrně 2-3 kojení za 24 hodin.
Jo a někdo se nedávno ptal na vaření z biopotravin. My máme jablíčka a brambory od tchyně ze zahrádky, tak vaříme z toho, a k těm bramborám teda dokupujeme biozeleninu (celer a mrkev) a biohovězí. Jiné maso jsem zatím nedělala, i proto, že se většinou nedá sehnat bio nebo obtížně
Většinou ještě dáváme skleničky, i když ty taky nejsou leckdy bio. Tcháni si z nás dělají srandu, oni „na bio“ nevěří, ale my máme takto lepší pocit, tak co?
Zrovna dneska Jára dělal hovězí se zeleninou a oběma dětem moooc šmakovalo, takže paráda
budou to mít ještě zítra a zbytek namrazíme. A do jogurtu už jim dávám to domácí jablečné pyré, Ondra ho má i na odpol. svačinku, a chutná
tak máme radost ![]()
Tak dneska se mi dopoledne nechtelo ven, tak mi Stepan spal pres hodinu na hrudi, aposn jsme si mohla v klidu procist diskuse na emiminu
Ono to vyjde nastejno, venku stejen jen chodim, tak doma jsem si aspon mohla neco precist ![]()
Pacal, ja jsem mu to zacala asi od pateho mesice utinat. Napred jsem prestala kojit do pulnoci, pak jsem nenakojila driv jak ve dve, pak ve ctyri a pak jsem si rikala, ze uz je velkej dost, najezenej z vecera taky, tak mu nic nedam. Kdyz se vzbudi v noci, tak ho max ponosim. Ted mel sice i dvouhodinove sceny, ale to bylo asi tim, jak jsme cestovali… Ale kyzdy dite je fakt jiny, to co zabralo na Stepana, treba na nase dalsi dite vuebc nezabere a naopak. U nas treba moc nefungovala ta vyrvavaci metoda s chozenim po 5, 10 minutach. Stepan se bud vyrve nebo ho musime unosit… ![]()
Veru, tak at uz je jen dobre ![]()
Ahooojky,
tak se k vám konečně dostávám. Koukala jsem, že jste tu probrali všechny možný choroby, u nás se zas „vyjímečně“ chřipkuje a ve školce prý mají neštovice, tak jsem zvědavá, jestli to Jirduša přinese dom. (ale lepší když si to ti kluci odbydou teď)
Dneska tu mám nějak vylidněno, manža na noční, Jířa se nastěhoval k babičce a Tom to zapíchl už před sedmou. To můžu čekat častější buzení, což je teď ještě umocněno tím nachlazením
. Já jsem zas byla na dnešek objednaná na alergologii, ale musela jsem to zrušit, protože jsem se nebyla schopná vyplazit z postele. Doktorka mi řekla, že by to stejně nemělo význam. Mě už se z toho mého atopáku rozjelo astma, tak jsem zvědavá co mě čeká. Doufám, že mě nebudou nutit zbavit se králíka - to by Jířa nepřežil! Ale to snad ani nemůžou.
No nic děvenky, mám za sebou nějaké depresivní období a včera jsme se pochytali s Jirkou, což sice do rána vyšumělo, ale postěžoval si jak to tady teď vypadá. Nejprv mě tím dost nasráknul, sám ví že s Tomášem je to na palici a že s ním nejde absolutně nic dělat - nadruhou stanu mě ten bordel taky vadí a když třeba uvidí mojí snahu, tak se bude víc zapojovat. Takhle to bylo už každýmu jedno a já abych se pak strhala, když se sem někdo objednal na návštěvu. Takže jdu využít prostor ke zvelebování našeho napěchovaného bejváku! Alespoň se u toho trochu vypotim! ![]()
Ahoj holky ![]()
My jsme měli příjemné odpoledne, domů jsem šla ale za tmy a docela jsem měla strach
…to bylo tím temným lesem
![]()
Lucko: Zažeň deprese, tak drsné jako v té americké reality show co uvádí TV Barrandov
![]()
Já taky dodělávám resty po večer, jinka to ani většinou nejde
..... jééé a neštoviceeee, to nás taky jednou čeká
Si ani nepřipouším takové nemoci
A ať je Tomíno brzy fit ![]()
Evelín: Jj, to taky občas praktikuji, když mě lenos přemůže
![]()
Zebruš: Adámek dostal teďka overálky 3 pack z MarkandSpancer, pak mám pár kousků z MMB a taky máme dvě pyžámka ![]()
Já bych řekla, že my nemáme zpocenou nožičku (a to má slabou bavlněnou ponožku a kožené capáčky..)
ahojte, tak se hlásíme do klubu nemocných, Pája má od včera rýmu a kašel, večer jsem ho málem ani nenakojila, jak nemohl dýchat nosem. Dneska sme vysáli nosan a lepší, ale pořád si sahá na pravý ucho, tak jdem radši zítra na ušní. Byli jsme na kontrole na ortoptice, na fotkách se mi zdálo, že má jedno oko menší, v manžovo rodině maj všeci na jednom oku 4dioptrie a druhý v pohodě, tak sme měli strach, jestli to nepodědil, ale v pohodě. Na kontrolu jdem až za rok…Včera jsem měla chut na sladký, tak jsem se vrhla na vdolky, byly výborný, radši vám nebudu posílat fotku, abych vám zbytečně nedělala chutě
Pája se naučil ukazovat jak je velikej, tak to předvadí i na paci paci nebo pápá…je to srandovní. Dneska se mu vyrazila vyrážka na bříšku, tak doufám, že to není z těch vdolků, co jsem baštila.
Adámkovi vše nej k miminarozeninám…
Lucy: tak ať je líp, zažeň deprese…i když v tomhle počasí se ti ani nedivím…
Veru: teeeeda taková reakce, tak super, že to Domča zvládnul…
ať jsou mimísci brzy zdraví a nic je netrápí…