Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1197
28.1.09 15:13

Ahoj mamulky,
tak Adam usnul před chvílí za velkého řevu :roll: - u sváči v židličce mi skoro spal a když jsem ho přendala do postýlky, tak hysterický záchvat :roll: No naštěstí už spí, tak snad ještě chvíli vydrží… :wink:
Evelín - mě Adam teď zničehonic bojkotuje sváču - ovoce 8O - přesně jak píšeš, skleničku, kterou dřív slupnul a ještě by si dal, tak teď má tak na 2×. Nevím, zkoušela jsem různé druhy, tak mi nezbývá, než doufat, že ho to snad přejde… :roll: :?
Týnko - hezká autosedačka, tak ať vám dobře slouží .

Jinak Adam mi dnes dopoledne převrátil a rozhrabal prádelní koš, plný vyžehleného prádla :evil: - moje chyba, měla jsem to uklidit, ale málem mě trefil šlak, když jsem viděla, jak to obrací a rochní se v tom… :roll:

Jo a taky se chudák převrátil z kleku dozadu a spadl a bouchl se do hlavy - naštěstí o koberec, ale i tak… :( , já nevím, ty jeho bouchance mě ničí, a to za ním běhám jak pejsek, abych ho hlídala, ale všechno se uhlídat nedá… :( Máte to taky tak, nebo už vaši broučci jsou šikulové, co nepadají a mají stabilitu?

No nic, jdu se natáhnout s knížkou - luxus :wink: - než se Adam vzbudí a pak asi vyrazíme na prochajdu, i když počasí teda nic moc.....Adam si určitě dá jenom tu svou půlhodinovku :roll: , takže mi moc času už nezbývá..... :wink: tak ahoj večer… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
28.1.09 15:14

Jo a Dominičkovi všechno nej k mininarozkám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
28.1.09 15:15

Teda holky, clovek tu chvili neni, prezere se muffinama a lezi, nohy nahore, rika si nic mu neutece, stejne furt resime jidlo/pliny/spani a tak :lol: a najednou tolik novinek, chodici, tehulka a tak..!! :lol: Ba neeee, ale vcera jsem Vas tak nejak cetla, rikam napisu vecer, ale holky odesly az po 23 h a to uz jsem sla spaaat a dnes jeskyne, takze tu ted docitam jak diva… :lol:
Dekujeme za gratulace :huban: 9 mesicu, jeezis marjaaa, to leti!

No ale ted hlavne posilame velke gratulaceeeeeeeeeeee Mahul !! :-) :srdce: Je to parada, uplne me to navnadilo taky na dalsi mimi (ale teda jen navnadilo, jeste si pockam :wink: ), i kdyz si umim predstavit, ze kdyz to nebylo planovane, bylo to trosku prekvapive :wink: Asi to bude narocne nejakou dobu, to jo, ale vezmi si, ze byste pak treba chteli a neslo by to (teda ne ze to privolavam… :? ). Takze se setri, at je vse ok a prubezne nas samo informuj!
Kolega od Dana z prace taky ceka, maji lednoveho chlapecka a bali se, ze jim to zase nepujde, takze zacali brzo a ted je uz v 6.mesici, takze deti budou od sebe 16 mesicu :roll: Dva kluci, takze je taky nekdy nervni, jak to zvladne… Ale myslim, ze clovek (zenska 8) ) se s tim pak nejak popere… Drzime palce!!

Jinak vsechna ta videa a fotky jsou super! Ucuravala jsem smichy, jak Tomasek oblizaval to zrcadlo, heheee :lol: No a vybornej drak Zulocku .
Jak mate ty zrcadla, co jsem videla, Zebrus, Lucy , nalepena nebo povesena? My mame v predsini zavesene, ale hodne tesne na zdi, tak se nekdy bojim, aby to naahodou neshodil, az teda bude chodit a matlat ho 8)

Tynko , tak hlavne, ze je Adamek v poradku, ja myslim, ze ty pady a boule si ted uzijeme, to bude radost jeste :roll:

Januso, Simi , ted uz se tomu smeju, i jak to pisete, ale fakt ty prvni tri dny, kdy byl prisernej rev u obeda a vztekani a „bliti“ kousku jsem nevedela co se deje 8O No, ted to fakt kombinuju, kasovita sklenicka 4-5m + 6-8 m jidlo a napul, oblbuju ho tim hladkym, pak strcim lzici kousku, obcas mi to vrati, ale nakonec to sni :roll: To si vymyslej ty deti, to je des :lol:

Wenee , taky jsem cetla o tech 8 detech, to bych asi nerozdychala :lol: To maji doma uz takovou miniskolicku :lol:

Terko , Maxik, Max je hezky jmeno, kdyz se to zkrati, ale Maxmilian je teda desny 8) :roll:

Joooo a kdyz pises o tom predcasne narozenem, tak ta moje kamoska uz porodila, nakonec se malej udzel po odtoku te vody cca 2 dny, zacaly ji kontrakce samy, bez vyvolani, no a po porodu dychal pry sam, i kdyz ho teda odvezli na JIP, protoze se narodil ve 32 tt, ma 2.200 gramu a je v pohode, takze to jsem mela fakt radost.. :P Akorat mi prijde divny, ze ona neodsava, nic, pry ji rekli, ze to stejne trva, nez se prsa nalejou, tak to jo, to vime vsichni, ale nez se nalily, tak Domca od porodu 3-4 dny sal jak divej, aby to roztahal to mliko ne???? Prece musi odsavat, aby to podporila a ne cekat?? Co myslite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
28.1.09 15:24

Jo a jeste pro KATY , teda ja nejsem mzdova ucetni, takze se v tech dovolenych a materskych taky dost placam, ale protoze jsme mala organizace a mzdy nam dela sef, kterej taky vi prdlajs, tak jsem si to nejak zjistovala…
I kdyz jsi byla na rodicovske s Radimkem a pak sla zase na MD, tak bys mela mit narok na proplacenou dovolenou za 2008 a tudiz by ti ji meli i zaplatit (MD se nejak pocita do odpracovanych dni, RD ne). My co jsme ted na rodicaku, tak narok na dovcu za 2008 jsme taky mely, neco jsme asi podepisovaly, ale ted za rok 2009 uz nemame zadny prijem, jen RD, takze nic podepisovat nebudeme.. Takze ty asi taky ne..
Nevim to presne, je to hrozne slozite, musis mit „odpracovanych“ urcity pocet smen, jinak se dovca krati, pak to zdrav. pojisteni, proste je toho moc, jak radim kazdemu, kdyztak koukni na www.aperio.cz
to je poradna pro tyto ruzne socialni veci, tady je primo odkaz na poradnu
http://www.aperio.cz/…/index.shtml
vpravo je nabidka tech temat.. Mrkni na dotazy lidi, je tam fakt hodne moznosti, pokud bys nevedela, tak tam zkus poslat dotaz, me odpovedeli za 2-3 dny (akorat mi to bylo castecne na nic, jelikoz sef mi tu dovcu samovolne kratil a nechce slyset, ze mi jeste neco dluzi :twisted: chjo…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
28.1.09 18:51

Katy , přesně tak, samozřejmě že máš nárok na proplacení dovolené!!! A to i když jsi přešla z rodičovské opět na mateřskou. Pěkně na ně uhoď, ať ti koukají proplatit, na co máš právo! Mně normálně přišel celý jeden plat (ale já měla s dvojčátky delší mateřskou a byla to dovolená vlastně za celý rok).

Kaše kupujeme všechny možné značky, sunarku, hami, teď nově o polovinu levnější babydream… a děti baští s nadšením vše :wink: Taky hlásím, že i já, konzerva, jsem jim už dala (včera) poprvé baby sušenky, a úspěch! A malé už asi 14 dní dávám dětské křupky (Ondra je nechce, neví, co s nimi), a je to super věc na uklidnění, když má rozkňouráno :wink:

Holky, ti moji miláčci si spolu fakt už začínají cíleně hrát!!! :D 8O :D Na to jsem se těšila celou dobu… a je to tady! Normálně si k sobě připlazej, usmívají se na sebe, „povídají“ si, samozřejmě že se tahají o hračky, ale krom toho, že si je berou, jsem už zaznamenala i něco jako „půjčování“… no jsem dojatá, no… :oops: :lol:

Ondra taky čím dál víc preferuje lezení po čtyřech, dneska mi „šel“ naproti do koupelny… 8O :D Jsou to sluníčka! I když moje rozněžnělost má určitě dost co dělat s tím, že na dnešek spali oba celou noc… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
28.1.09 19:28

Simi, to je super, ze si uz spolu hraji :D Takze se Ti dvojcata vyplati :lol: Priste, aby to byly zase, ne ?😉 Jeste na stady navdasi, aby budeme chtit mit mezi detmi, co nejmensi vekovy rozdil :lol:

Ty kase babydream nejsou ty z DM Babylove, ze? Ja kupuju prave ty DM a ta cena je vice nez prizniva :wink: I kdyz sunarka mi chutna vic, ale Stepanovi je to jedno :D

Jeee, ja se jeste nepodivala na videa, musim to napravit :oops: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
28.1.09 19:37

Ahoj holky,

Domčovi všechno nejlepšíííí :-)

Tak my se byli mrknout v té školce,Jiřulka si tam pěkně pohrál a já jsem pokecala s kamarádkou.Dlouho jsme se neviděly,už jsem jí hnala do práce a ona mi ukazovala bříško,že čekají v červenci druhé :) Tak jsem měla takovou radost,už totiž byla předtím těhotná a nevyšlo to :( A říkala jsem jí,že na jaře asi dáme X-landera do bazoše,tak že by si ho vzala :wink: Ještě jsem se bavila s jednou paní od nás z ulice,ta čeká kluka v dubnu :wink: a říkala,že je to špatné,berou jen pár dětí :roll: Takže asi dáme přihlášku do tří :evil: :evil: školek a snad to vyjde.Teď je to v pohodě,ale přece nebude Jiřulka doma do pěti let,to bych teda nechtěla..i když jiná kamarádka zas má děti pořád nemocné,takže počítá s tím,že holčička doma bude,no nevím :roll:

Kaše kupuju taky babydream,jsou levné a dobré.Trošku s nima ale bojujem,Vítek už je večer unavený a moc jíst nechce :wink: U toho oběda taky dělá scénky,než začné jíst tak mává rukama a stěžuje si,že jako nebude,ale když mu to šoupnu,tak se pak v pohodě nají.Tak nevím co to je :roll:

Veru já myslím,že takhle ze začátku se neodsává,až pak,když se ty prsa moc nalejou,to jsem měla já v porodnici,prso jak šutr :roll: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
28.1.09 19:51

Veru , já si myslím, že by kamarádka odsávat měla, pro navození laktace - zvlášť po císaři. Já se o kojení předem vůbec neinformovala, o odsávání jsem nic nevěděla, a pak jsem měla veliké problémy :evil: Vtipný je, že odsávačku na oddělení (Apolinář, nadstandard!) měli, mechanickou i elektrickou - ale mně ji nikdo nenabídl… a to jsem měla o kojení velký zájem, pořád jsem otravovala sestřičky, nechávala si vařit čaj pro kojící matky… :roll: Kámoška tam rodila tři týdny po mně, taky dvojčata, a té půjčovali odsávačku dle libosti :x (I tak ale nakonec kojila jen šest týdnů.) Takže doporučuju nenechat se odbýt, o odsávačku si říct a raději odsávat, ať to má pak v pohodě. Zvlášť nedonošené mimi potřebuje mateřské mlíčko :!

A samozřejmě všechno nej nej nej Dominičkovi!!! :D

Evelín , kolik stojí Babylove? Babydream (kaše za 29 Kč) je z Rossmana, mají i velmi levný příkrmy (ty zeleninové jsou teď navíc v akci, 190 g za 17 Kč), je to z Rakouska a bio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
28.1.09 20:25

Simi, aha takze ty jsou z Rossmana, ty z DM stoji myslim taky tech 30 kc, oproti Sunarce za 70 kc je to velky rozdil 8O

Adel, ono, jak ty deti jdou do skolky, tak se tem nemocim nevyhnou, spis jsou prave casteji nemocne a toho se docela desim. Navic je kazde dite jine a nektere do skoly chodi rady a jine jsou radeji s mamkou (treba ja jsem hrozne do skolky chtela a segra vubec). My bychom deti s manzelem do skolky klidne vubec nedavali, o detsky kolektiv ochuzene nebudou, protoze v kostele jich je spousta, ale nevim, jak to zvladnou moje nervy :lol: a jestli deti do skolky budou chtit chodit :?:

Ach jo, musim jit psat, dite uz je v posteli, tak mam na to cas a klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
28.1.09 21:23

Ahoj holky,
tak Adam si dal odpoledne oproti své tradiční půlhodince hodinu a čtvrt 8O , tak jsem koukala jak blázen… :wink: teď už spinká, tak snad bude klidná noc.....
Tomáš šel s kámošem na pivíčko, taky bych si dala a nějakou mňamku k tomu, ale doma máme úplně vymeteno a našla jsem jen nějaké staré okoralé tyčinky, tak dlabu aspoň ty :roll:
Jinak Tomáš má tento týden vůbec celý nějaký rozlítaný, takže jsme s Adamem skoro pořád sami doma, ach jo. A příští týden jede od středy do neděle s kámošema na hory - „pánská jízda“, no jo.....tak musím aspoň ukecat naše, aby sem přijeli na víkend, ať má Adam nějaké vzrůšo :wink: …a já trochu klidu :oops: (jsem hrozná, co?)

Simi - díky za tip, do Rossmana musím někdy zajít na ty kaše a příkrmy, není daleko od nás (akorát tak na procházku s Adýsem), ale DM máme hned u baráku, tak já chodím většinou tam.
Jinak super, že si děti začínají hrát spolu, to ti tady asi bude většina závidět :wink: :wink:
Veru - to je dobře, že to kamarádce dobře dopadlo. S tím odsáváním - já bych to asi zkoušela, Adam po porodu skoro vůbec pít nechtěl a pak jsem měla velké problémy se vůbec rozkojit. Ale fakt nevím.

Jinak Adam vymyslel nový kousek - nechce se nechat po:,–(it do jídelní židličky - vždycky se propne jak luk a nohama dupe a já ho tam rvu :roll: , no boj. Akorát když jsem na pultík dnes postavila jeho milovaný jogurtík, tak to byl v židličce natotata - tak budu muset vždycky asi vymyslet nějakou lest :wink:

No nic, jdu dojíst ty hnusné tyčinky a napsat mail kámošce - slibuju jí to už asi měsíc :roll: a pak se na vás ještě určitě juknu, jaké jsou novinky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
28.1.09 21:32

Simi , ta kamoska rodila normalne, ne cisarem, tak snad se ji to nejak spusti 8O Me treba v Podoli nic nenabizeli, protoze jsem po 3 hodinach snazila kojit a neco teklo, ale jak se mi prsa 4 den nalila jak kameny, v noci, tak sestra prisla s elektrickou odsavajdou a odsavala jsem jak drak :lol:

No a jeste k tem kasim, my jsme extremisti bezmlecny, kupujeme zatim jen ryzove bezmlecne kase Hami (normalni, jablecnou a bananovou). No ale Katy , jak ses ptala, ja to delam z UM (hypoalergeni Beba), ale nektere holky, ktere nechteji davat ani UM, to delaji normalne jen z vody, i kdyz je to bezmlecna kase.. Jde o to, ze je to asi mene vyzivne, jen z vody :wink: Ale kdyztak zkuste treba tu bananovou, ta je dobra a neni zase tak sladka…
Domcovi to jede, uvidim, jestli zacnu kupovat jine bezmlecne, ja na to zatim moc nekoukala, byla jsem rada, ze basti Hami 8)

Dobroooou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
28.1.09 21:44

Ahojda,

dneska večer jsem byla na Power-joze a parááda, krásně jsem se protáhla, už mi to normálně chybělo 8O :lol: :lol: :lol: A teďka se u nás už spí :wink:

Jančo: Pánské jízdy známe, R. byl včera na fotbálku :wink: Mě zase nechtěl odpolko spát Adámek v kočárku vůbec a v krámě (sámošce), jsem mu musela vrznout kousek housky, jinak by tam stropil takovou scénu :roll: :roll: :? Když byl tak čtyř-měsíční, tak mi pravidelně vozila vedoucí venku před krámem (bráchovi přítelkyně máma, která bydlí ob-barák :) )
A hrozná tedy nejseš VŮBEC!!! Plně tě chápu :! :wink: :wink: :wink:

Veru: Dominičkovi vše nejlepší k 3/4 ročku!! :-) :-) :srdce:
Já jsem v porodnici „musela“ odsávat, jelikož se mi sice prsa jakštakž nalila a i když Adam sál jak o život, tak skoro nic neteklo…mno, nakonec to dopadlo i tak blbě :cry: Doufám, že druhý pokus bude lepší 8) :lol: :lol:

Já chodím nakupovat vesměs jen do DM-ka, sbírám bodíky, abych měla levnější ten nákup, takže taky zkusím nakoupit ty kaše od Babylove…už jsem na ně taky koukala, ale měla jsem v prosinci slevové kupony na Sunarku, tak jsou koupila ji :) :)

Adél: Přeju ti, aby vám školka vyšla :wink: :wink: :wink: A nemocem se určitě nevyhneme, až nám začnou dítka školkovat :roll: :roll:
No vidíš, tak ještě X-lander poslouží :wink: :wink: :wink:

Simčo: Musí to být nádhera, jak si dvojčátka vyhrajou spolu :dance: Jj, jak psala Janča, ještě ti to budeme jednou zavidět :oops: :-) :-)

Jani: No Adámek mi to taky začal dělat :? Zatím se teda neprohýbá jak luk, ale daleko k tomu taky moc nemá :-)

Ernat: Pěkné fotky, Klárinka je úžasně vláskatá, jak je má dlouhé 8) :)

Adrian: Ahooj :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
28.1.09 21:48

ahojky, tak jak koukám, tak s obědem máme opačný problém, nechce mi jíst rozmixovanou zeleninu, jak v tom jsou kousky, tak se po tom může utlouct, a já chudák mám asi deset skleniček od 6 měsíců :( :( Dneska ráno Pája začal lézt v ohrádce(a já u toho opět nebyla), tak si říkám, jestli mě manža nevodí za nos, že v jeho přítomnosti Pája stojí i leze :lol: :lol: :lol: :lol: protože dneska jsem Páju sledovala celej den a lezení mi fakt neukázal…Kaše dávám mléčné, měli sme banánovou a celozrnnou, většinou jen k obědu.

Domcovi vše nej k miminarozeninkám

Zelvi: taky myslim, že by kamarádka měla odsávat mlíko, aby podpořila laktaci…já s tím teda zkušenosti nemám, sice jsem byla po císaři, ale kojo jsme rozjeli okamžitě a ve velkym :lol: :lol: taky podle toho teď Pája vypadá 8) jinak Max je docela v pohodě, ale fakt se bojim, že se bude jmenovat Maxmilián…

Janus: mě taky honí mlsná, ale já jsem líná si pro něco vůbec dojít :(

Simi: to musí bejt krásný, když si spolu hrajou, nemáš videjko??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
28.1.09 21:50

ahoj holky,

tak jsem myslela, že vám napíšu z našeho nového superrychlého připojení a ono prd :-) :-) :-)
Byl tady totiž dneska pán z UPC, aby zjistil, že nemáme zásuvku, nevěřil nám asi, když jsme mu to říkali předtím.. tak se podíval a pak to zabalil a objednal další dva techniky na pátek :roll: . Tak snad už pak, tady tohleto má dost časté výpadky a než něco dopíšu, tak to spadne samozřejmě :pocitac:.

Veru , to víš, že bych vás nepřečetla najednou za takovou dobu :wink: . Povedlo se mi to už téměř na vánoce, jenže jsme pak odjeli na slovensko a vy jste my za ten týden zase utekly :lol: ale už se povedlo :potlesk: , nechtěla jsem totiž o nic přijít 8)
Dominičkovi všechno nej :-)

Mahul , obrovská gratulace :srdce: :dance: . Tak ať je všechno v pořádku a užíváš si těhulkování :huban: . Já musím přiznat, že se ještě na další mimi necítím, chtěla bych, abychom nejdřív bydleli v baráčku, no ale kdyby to přišlo, tak bych se vůbec nebránila :wink:

Katy , nevím jestli myslíme to samé, ale já jsem taky volala účetní co s daňovým prohlášením, jestli to podepisovat a tak a ona říkala, že to není povinné, že v 2009 nebudu mít příjem ..no ale stejně to zařídím, protože chci aby mi zpracovali rok 2008, že jo? Tedy nevím, jak to je, ale myslím, že tak by to mělo být.. ale stejně neznám účetní, se kterou by se dalo normálně bavit..tak si říkám, čím to asi je :?:
Verču tímto samozřejmě nemyslím, ta má od klasické účetní hooodně daleko a navíc není účetní 8)
Jo a postřehla jsem, že jste se málem potkaly :wink: . Tak my příště určitě dorazíme, i když na 10 na Floře by to byl velký boj :lol: . To je jako tady na cvičení každý pátek na 9, to snášíme hodně těžko :lol: :lol:

A jak jste tady psaly o kaších, tak dávám Terezce pořád rýžovou nemléčnou a do toho trošku UM, ještě jí docela chutná jáhlová nebo špaldová z DM, ze začátku jsem jí tam nastrouhala jablíčko, ale teď už jí to dávám samotné a chutná ji i když to není moc sladké (Terince chutná všechno :lol: ) , jablko má jako odpolední přesnídávku. Slazené mléčné máme jenom jako občasné zpestření, křupky jí celý den průběžně a občas jí dám i baby sušenku od Hippu, tu taky může :wink:

No a pro non-facebookařky (zatím) :wink: pár obrázků aktuální Terinky :srdce:

http://lh3.ggpht.com/…3_resize.JPG

http://lh3.ggpht.com/…7_resize.JPG

http://lh5.ggpht.com/…3_resize.JPG

Tak dobrou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
28.1.09 21:52

Tak dnes jsme byli v Brně u mamky, jen tak, abysme měli změnu, byla jsem asi hodinu a půl venku a pěkně jsem promrzla :? , takže pak spal ještě Beník další půl hoďku v pokoji s otevřeným oknem a já jsem se zahřávala kafíčkem :oops: 8)
Jo a jak jsem psala, že mám zánět, tak ho prý nemám 8O . To už je podruhé, co mi ze stěrů nic nenašly, prý mám moc laktobacilů a vypadá to jak zánět. Už jsem z toho blázen 8O :roll:

Januš , pěkný fotky :D Beník si takto taky občas sedne na nohy, ale drží se u toho ještě

Katy , já dělám kaše - buď nemléčný s UM nebo mléčný. Když je některá moc sladká, tak mu to smíchám - část slazené a část nemléčné neslazené :)

Týnko , s těma daněma - manža v práci ten papír o hypotéce dává a dostáváme daně zpět (teda minulý rok nám je vrátili) a on je občan Británie, jen tu má trvalý pobyt. To je divný, jestli vy ne :?

Ernat , tak myslíš, že když mi práce proplácela dovču, tak mi za to mají fakt vrátit daně? Asi se na to musím zeptat v práci, že? 8O

Evelín , to nejezení asi přejde, mě Benda nejedl a teď se zase cpe - sní vše a ještě má hlad - asi zase nějaký období :roll:

Adik , Benda se mi taky budíval, tak jsem myslela že je to kaší a přestala jsem na čas dávat a jen jsem večer kojila a teď zase kaši jí (i když míň - asi z 150ml vody), ale už spí v pohodě, tak nevím. Snad to Sanelku přejde. Zkus dát řidší nebo něco, třeba to pomůže :wink:

Verčo , my máme zrcadlo na dveřích skříně, takže nalepené :wink:
Já jsem v porodce hned vyfasovala odsávačku a odsávala jak divá, protože po císaři se hůř spouští mlíko. Sice jsem vždycky odsála pár kapek a cpala to Bendovi stříkačkou, ale pěkně se mi pak rozjelo. Já taky myslím, určitě odsávat. Fakt je pravda, co se píše - jaká poptávka, taková nabídka :lol: . Ale po normálním porodu se jí asi spustí, i když odsáváním na začátku podle mě nic nepokazí, ale urychlí to :)

Simi , to musí být super, když si spolu hrají :D

Domčovi vše nej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí