Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojda,
Evelín: Hmm, luxusní spaní
Je teda fakt, že jsem se začínala učit někdy na podzim, ale to nebylo nějak moc aktivní a až teďka jsem se do toho docela opřela
![]()
Pacal: Hlavně se brzy vykurýrujte!!!! My ti nikam neutečem
![]()
Simčo: Musíte to mít doma teďka zábavné
Počkej, za chvilku si pěkně spolu vyhrajou
![]()
Evelín: My jsem byli ubytovaní v chatkách v autokempu
název si teda už nepamatuju, to bych se musela zeptat našich, až příjdou dom
v Chlumu u Třeboně a musím říct, že to byla pěkná dovča, i když s našima
a na výlety na kolech jak dělaný, pěkný rovinky… né jako u nás-do kopečka - z komečka
![]()
A Adamek mi před chvilkou vytuhnul po O … jsem ho držela zuby-nehty vzůru, aby mi spal na kosmetice a on lehl a byl tuhej jak nikdo druhej
A nakonec snad budu muset zavolat kosmetičce, že nepřijdem, když si dá brouček spánkovou prodlouženou
Dopoledne mohl chrupkat až se hory zelenaly a to nééé a teďka zase jooooo
![]()
Simčo: Já v Tescu nakupuji taky ráda, hlavně když je výprodej, páč jinak ty ceny za Cerokee taky nejsou nejlevnější (teda pořád je to levnější než v Next, atd… )
No, a teďka u nás v Lbc
rušejí starý Tesco (dřív obchodní dům Ještěd) a postavili vedle nové obchodní centrum Forum, staré zbourají a ještě přistaví k tomu Foru..no, a byl tam maxi výprodej a já ho zmeškalaaaaa
![]()
Pacal , uf uf, moc držím palce, ať je brzy líp
Nějak to teď řádí ![]()
Týnko , já Cherokee kupuju ráda, proti jiným je to docela levný, i při dvou dětech
taky záleží, co kupuješ - bodýčka a overálky tam jsou vždycky pěkné a za dobrou cenu, mi přijde
Z Nextu jsem na podzim koupila hodně věcí od jedné maminky, co to dováží z UK, a i když to vyšlo asi o třetinu levněji než tady, pořád to byla pěkná pálka
Ale je fakt, že mi to přijde kvalitní a některý kousky jsou fakt překrásný
Ale není nad to, vybírat si přímo v obchodě, pořádně se pokochat…
![]()
Tak po hnusnem ranu je tu najednou pekne, takze za chvili se pujde ven (moc se mi teda nechce, ale jak jsem cetla, alespon 30 min. pohyb - chuze, beh… je zdravi velmi prospesny, takze jdu
)
No Simi , my byli v sobotu na jidle v OC na Andelu, tak jsme tam pak prolezli par slev (samozrejme hlavne detske
). Zara byla dobra, svetr za 119,– a kalhoty za 199,–, ale v Nextu uz slevy nebyly, je to fakt sileny, ty ceny, na ponozkach je napsano 5 liber a 250 Kc, to je divnej kurz ne?
Predrazeny jak prasatko, i kdyz je to fakt pekne ![]()
Pacal ,
at jste brzy fit! Jojo, chripkovka se bliziiii
![]()
Evelin a mate Stepanka pokrteneho? Me to tak vcera napadlo, ale zapomnela jsem se zeptat. Mozna uz jste to tady na zacatku resily
A jestli jo, jak se jmenuje? Muj Dan je Daniel Josef, takze kdyz me stve, tak mu rikam Pepiku
![]()
No my jedeme v lete na Palavu, kola a koupacka, jezdime kazdy rok na tyden cela velka rodina (jako asi 20 lidi, bratranci, teta, strejda, nasi a tak
) a myslim, ze nekdy pred 3-4 rokama jsme nekde v JC byli, ale musim se zeptat, kde vlastne
Treba by to bylo dobry ![]()
Terko , aaaa, buchticky se sodo, mnaaam, to si dam taky na seznam, az budu moc mliko, ze si je daaam
Uz jsem premyslela, ze zkusim puding z ryzovyho mlika, ale pry je to hnus, tak to asi zkusim z UM
Ale stejne v buchtickach je asi vejce a mliko co? Takze zase prdlajs ![]()
Mahul , o bankach mi nemluv.. Chodila jsem asi 3 mesice k cinance (jako fakt cinske cinance
) na „lecbu“ kvuli otehotneni a myomum v deloze a vubec, kazde sezeni byla akupunktura a pak podle situace → masaz, tycinky a nebo banky
V lete to bylo
Takze mam taky fotku, jak mam na zadech uplne modrinova kola od tech banek
Nejlepsi bylo, vzit si tilko
![]()
A my jdeme ven! ![]()
Tak Jára vzal děti ven a já jdu za půl hodiny k zubařce
ale jen na prevenci, tak doufám, že nic neobjeví!!!
Jinak Jára včera píchl kolo u kočáru
Veru, jel až z Parukářky
a celou cestu zpět nadlehčoval to píchlé kolo… no a dneska to odmontoval a tu duši spravil, byly tam dvě díry od nějakého hřebíku
No ještěže se to nestalo mě, netuším, jak bych kočárek odtáhla
![]()
Holky, Silvinka má děsně opruzenej zadeček
co se vám na to osvědčilo?! Ona včera kakala 4× za sebou během dopoledne, tím se jí to asi stalo… má to fakt hrozný
Včera kvůli tomu i brečela, dnes je už v pohodě, ale vypadá to pořád stejně strašně…
Veru , ty ponožky jsem si právě nechala dovézt od kámošky, byla v prosinci v Londýně, tak je mám za těch 5 liber
Jinak omylem jsem v HM koupila strašně drahý ponožky pro Silvinku (dvoje za asi 140 Kč), no už mi bylo blbý to před pokladní vracet
a vida, vyplatilo se - krom toho, že jsou krááásný, na noze jako jediný fakt výborně držej
Tak aspoň že tak
![]()
Jinak sháním pro Ondru zimní bundu nebo kombinézu vel. 80, a nikde nemůžu na nic narazit
tak fakt nevím. V Tescu měli včera plnej stojan růžových (jenže Silvinka má dvě), a jedinou modrou, navíc pěknou, už držela v ruce nějaká paní… dle velikosti to i mohlo sedět
Pech, co?
Tak mamka dopoledne vozila, abych se mohla dolecit, tak jsem mela klid
A ted uz tady prdcoh zase vymysli blbiny ![]()
Pacal, taky preji brzke uzdraveni a pevne nervy na provoz s nemocnymi detmi !!!
Veru, my patrime k protestanckym cirkvim (Cirkev Bratrska), takze deti nekrtime (pokud by moc rodice nalehaly, tak by to mozna slo), Stepan mel pozehnani a az bude velkej, tak se rozhodne sam pro krestansky zivot, ale ani pak zadne jmeno nedostane, ani kmotra mit nebude ![]()
Tesco veci jsou taky moc pekny, ale ja se tam tak casto nedostanu - to uz spis HM a C&A. Ale ted uz taky nesmim nakupovat, rprotoze jsme fakt hodne zasobeni (z toho velkeho nakupu v Nextu
)
Veru, Jizni Morava je na kola super, ale pro nas neni az tak vzacna. To si radi udelame jednodenni vylet na Palavu nebo do Lednice. A to mate paradni, ze se schazite na tak dlouho cela rodina
![]()
Tynko, diky za tip ![]()
Simi, pichuty kocarek je moje nocni mura
![]()
Tak se jdu venovat Stepanovi, zase kramari, co nema ![]()
Ahoj holky
ještě jsem vás nedočetla, píšete jak draci
, Beník mi dopoledne spal asi 2,5h (po dlouhé době), tak jsem šůrovala v kuchyni a obýváku ![]()
Jdu vás zkusit dočíst - píšete jak divý ![]()
Ahoj holky,
tak zuby mám v pořádku, hurááá, akorát mi odstranila asi tunu zubního kamene z dolních jedniček
ale hlavně že se nic nevrtalo!!!
Příště už máme přijít i s prďolkama
A zuby jim čistit máme - stačí takovou tou rukavicí na čištění zoubků, no, máme pro každého dvě
tak se do toho pustíme, hlavně u slečny. Ale zatím prý bez pasty. Jinak zubní rekapitlace: Silvinka má 8 zoubků, Ondra slavný 1
![]()
Já bych teda dětský oblečení mohla kupovat furt, děsně mě to baví a spousta věcí se mi líbí… ale zvlášt pro malou toho mám fakt hodně, takže smůla, ach jo
![]()
Jo a včera jsem pěkně koukala - měla jsem totiž poprvé od porodu volné odpoledne i večer (shiatsu a pak křest kamarádčiny bás. sbírky, z obou míst to mám domů hodinu, tak jsme se dohodli, že zůstanu v Praze - četla jsem si v čajovně, hmmm…). Takže jsem vynechala odpolední kojení… noooo, a když jsem pak v půl desátý večer konverzovala s kamarády, tak najednou koukám, že se mi spouští mlíko
Naštěstí jenom trochu a byla jsem v barevném, tak si nikdo nevšiml
Tak jsem pěkně šupajdila domů a neprodleně oba nakojila
Člověk by řekl, že při kojení 2×-3× denně už to nebude žádná sláva… a vida, ještě se něco najde
![]()
My jsme doma z venkuuu, Domcuch dospava v zimni zahrade, tak smejdim na netu, protoze vytirala jsem, kdyz spal dopoledne
Chtela jsem vytrit az pujde vecer spat, ale rozhodla jsem se dobrovolne, udelat to dopo, abych mohla vecer taky lezet
![]()
A uz tam rve..... ![]()
Ted kojim a pisu ![]()
Evelin , aha, no to vis, ja cirkvim moc nerozumim, myslela jsem, ze krti vetsinou kazdy verici, ale zase je fakt, ze Dan je pokrtenej, ale verici neni, ani jeho rodice ne, no ja mam v tomhle jaksi nejasno
![]()
No, my se jako rodina schazime takto prave 1× rocne, protoze pulka bydli na severu cech a pulka v Brne, takze se jinak nevidime, jen si volame, zvlast jak nasi a ostatni starnou ![]()
Simi ja nevim, co na to opruzeni
my to nemeli… Asi vic vetrat? Nebo mazat? ![]()
Jezis a pichly kolo az z Parukarky
to se pronesl teda… Porad mate hlubokej? My jooo ![]()
Jo a uz vim hlavni duvod protestu u jidla → kousky
Ja se z nej picnu
Micham mu jidlo pro 4-5.mesicu a pro starsi, jak tam je vic toho kasoviteho, tak otvira jak barevnej, ale kousky rejze a brambor, to drzi hubicku u sebe a dela ksichty, pripadne rve nebo „blije“
Takze do 18 na mrkvi
![]()
Ahojky,
my jsem taky už doma po sváče
Nakonec jsem k sestřence nešla, musela jsem jet něco zařídit, aby jsme s tím mohli jet zítra do Liberce…
Simčo: Máš pravdu, nejlepší je to ohmat a okoukat v reálu
A nové je nové
Já se snažím vybírat na tom MMB zančkové, je fakt, že oblečky jsou dražší, ale kvalitníííí
![]()
Evelín: My jsme zase pravoslavní ![]()
A dětský bych taky mohla kupovat pořád
Hlavně je radši nakupuju než pro sebe
Nebaví mě totiž vyslékat se, zkoušet, … ![]()
Simčo: Já jdu v dubnu taky už s Adámkem, jsem zvědavá, jak se bude tvářit
To je dobře, že nevyrtala, člověk má hned lepší pocit, když od zubaře odchází bez újmy
![]()
Jooo, Simi , tim cistenim zubu detem jsi mi pripomnela, jak jste komentovaly mou fotku dole v metriku (ted zase nevim, jestli to byla Evelin nebo Janusa, ach jo..
).
Ja prave koupila Domcovi kartacek na zoubky, ale je to gumove, ma to 4 ruzne povrchy a oni to jako hryzou, je to dobre na prorezavani i na masaz dasni a nahodou k tomu v akci byla ta rukavicka na masaz dasnicek
On to teda miluje (ten kartacek), hryze ho jak o zivot, mlati s nim do veci, tak treba mu i ty zuby nekdy z toho vyrostou
![]()
To je ono, vyrobce je MAM:
http://www.promimi.cz/detail.php?…
Ahoj holky,
tak jsem byla s klukama skoro dvě hodiny venku,manžela jsem tu měla na skok a vyrazil s kamarádem na koncert Desmod,tak to musím dobojovat sama ![]()
Veru to je dobrej nápad ten kartáček,možná v Dm by ho měli ![]()
Musím říct,že my bohužel skoro nic na Vítka nekupujem,něco má po Jiřulkovi,občas něco koupí babičky..akorát teď bude potřebovat bundu,tak se těším ![]()
Holky neměly jste plenky Pampers Sleep and Play?Já je teď nouzově koupila,tak jsem na ně zvědavá..
Jinak jsem zase na mrtvici z dnešního spaní,vstával v šest,tak v deset jsem ho uspala,dal si půl hodiny
Po obědě už byl opět ospalý,tak jsme už ve dvě vypadli,aby se milostpán vyspal na vzduchu,usnul už za dveřma bytu,než jsme se vykodrcali,ovšem za půl hodiny už byl opět vzhůru
![]()
Simi tak super,že u zubaře dobrý
S tím opruzením neporadím,zkoušet všechno možné a kdyby to delší dobu nemizelo tak k dr.
To volno závidím,já se snad konečně objednám na tu kosmetiku,abych vypadla aspoň na chvilku
![]()
Píchlé kolo z dvojčatama,to je děs ![]()
Pacal tak kurýrujte!
Péťovi opožděně všechno nééééj
Katy už jsme kámošky na Facebooku ![]()
NO nic,musím jít pustit Jiřulkovi pohádku ![]()
Ahojky,
koukám že jste tu do toho zase bušili celý víkend!
No my jsme si teda vyrazili na ty hory, slunéčko svítilo, takže jsem si zapíchla sáně do svahu a chytala bronz
. Jířa se seznámil s lyžičkama, jediný hnidopich byl Tomáš, tomu se nelíbilo nic, přestal kňourat až ve chvíli kdy jsem na svahu vytáhla prso! ![]()
Týnko můžu se zeptat čím točíš video? Já mám spoustu klípků z foťáku, zjistila jsem, že pinnacle mi to nepobírá, takže je dál už ani nemůžu použít. Včera jsem tím strávila skoro celou noc a zjišťovala čím to čím. Nicméně dnes jsi mě nakopla abych zkusila alespoň sdílení na photobuc., aby se babči mohly na nějaké to videjko občas mrknout. Zkusila jsem jeden z kratších klípků a krom toho, že rapidně klesne kvalita, tak se mi to i seká, ale mohlo to být i horší
. Jen nevím, jestli mě bude bavit to tam nahrávat, bo to trvá snad věčnost.
Nezjišťovala jsem jestli je to nějak velikostně omezený, nevíš?
Tomáš už se po mě zase sápe, teď si nás pěkně vycvičil. Obstojně už se postaví u čehokoliv a když se potřebuje dostat přes nějakou propast, kde není se jak chytit, tak si vyřve naší ruku, takže nějaký lezení už ho nezajímá. Jsem zvědavá jestli bude mít víc odvahy než brácha a dřív se pustí. Jinak je to ale asi nejhorší období co se pohybu týče. Pokud mu neumožníme stát, tak je příšerně protivný. Takže se beztak celý den jen válim někde na zemi, aby se měl milostpán za co přidržovat
. Už abychom si pomalu pořídili kosmodisk, neboť na záda budem brzo mrtvý!
Co nevidět nám dorazí taťka, tak jdu vykoumat čím ho nakrmíme.
Simčo: Teďka holky v Březnu probíraly opruzené zadečky, už ani nevím co všechno zkoušely…ale utkvělo mi hlavě: Sedavá koupel v roztoku hypermanganu
A nebo taky šlajvěj je léčivá a pokud máme někdo bolístku, tak ji využíváme, ale nevím-nevím jak na dětský zadeček ![]()
Lucy: Asi ti moc neporadím, bohužel
Já natáčím na digitální foťák, pak to stáhnu do PC a „uplajduju“ do photobucketu…a jakou to má kapacitu taky netuším ![]()
Výlet do hor závidím, moc se těším až budeme s Adamem zkoušet první lyže!!
![]()