Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
tak Benda si dnes udělal třetí modrák - tentokrát na tváři
. Zrovna jsme si s manžou říkali, že na posteli nemá kam spadnout a asi za minutu Beník spadnul obličejem na hračku
![]()
Týnko , to s tím úřadem by nas..lo každýho
. Snad to dopadne dobře ![]()
Video dobrý - jak Adámek na začátku zkoušel s tou motorkou skákat, to bylo kouzelný ![]()
Evelín , diky za foto sedačky. To ubytování vypadá dobře ![]()
Verčo , asi jsem to špatně napsala
, Bendovi kakao nedávám, jen sobě
. Ale i tak je to blbý, když kojím. Snažím se to omezit jen na „krizový situace“
![]()
Teď jsem v Betynce četla o kojení, že se zase nemá kojit moc dlouho, tak jsem zvědavá, do kdy nakonec budem kojit. Je to pro mě ale zase dobrý, protože mě to alspoň trochu nutí dávat pozor na to, co jím ![]()
Snad jste to přežili v tchánově ![]()
Januš , moc vám to se Zuzkou sluší, a děti fakt krásně pózují ![]()
Taky se mi líbí světlý autosedačky, ale já bych ráda koupila nějaký potah, ať to právě nemusím čistit a taky aby to tak nelákalo zloděje. Mám docela bobky, že to budem nechávat pořád v autě, když někam pojedem ![]()
Katy , ať si Péťa na nekojo v noci brzo zvykne bez problémů ![]()
Simi , a sporťák vyfoť, jo? Jsem zvědavá ![]()
Taky jsme koukala, jak Adámek od Nely krásně slízá z postele
. Zkouším to Bendu naučit, abych neměla takový nervy, když spí s náma, ale to bude asi na dlouho
![]()
Ahojte baby,
psala jsem uz odpoledne, ale nejak jsem to nedopsala, protoze mi klekl notas…
Tynko , video uzasny, je to machr! ![]()
A dasli video od Nely je taky supr, hlavne jak Adamek sliza z postele. To bych uz taky chtela, aby ten nas prcek umel ![]()
Ja jdu rychle hledat a koupit autosedačku, tu naši půjčenou vyžaduje už další miminko ![]()
Holky, díky, to vždycky potěší maminku
![]()
Zebruš: Jj, já se taky snažím naučit Adama, aby se naučil slézat z postele, ale my ji máme o dost výš než Nela, takže mu to asi jen tak nepůjde… ale naštěstí spíš padá na zadeček ![]()
Pacal: Tak s tou dovčou jste teda dost podobně jako my
Ale co… hlavně že budeme bydlet ve svém
![]()
Jančo: Překvapivě se líbilo
Zalomil to cestou tam i zpět a zpátky tak dobře, že jsem ho přendala do kočárku a pokračoval asi půl hoďky na terase… a u nás je to dost podobné jako u tebe
Akorát se R. vrátil večer od auta, vypral autosedajdu a šel za kámošema (akorát že teda né na pivíčko
)
Simčo: Taky jsem zvědavá na dvojčátkový sporťák
![]()
Adél: Paráda kdyby vám to vyšlo! A kdepak to je?? My se v létě asi odporoučíme na nějaký čásek na Slováč (ale asi to nebude na dlouho, když bude plno práce na baráčku) a k R. prarodičům je to až na úplný východ, takže Zakarpatstká Rus jak malovaná, krásná příroda, klídek
![]()
Tak jsem se špratala asi hodinku a hlavu mám z toho jak pátrací balon, asi už půjdu do hajan, Adam byl už třikrát vzhůru, snad nebude bojovná noc ![]()
Krásnou dobrou noc všem ![]()
Ahoj holky,
sporťák je hotovej, huráááá!!!
Šlo to nakonec docela v klidu…
Akorát nevíme, jak tam děti ve fusaku poutat
takže zítra volám kámošce, co má stejný kočárek a už jezděj ve sporťáku… V pondělí vyfotím i s pasažéry a pošlu foto, díky za držení palečků
![]()
Janus , naši chlapi mají asi leccos společného
můj Jára byl navíc na pivu včera - a teda trošku to přehnal
takže dopoledne dospával a pak se snažil být milý
Sestavení sporťáku s tím, řekla bych, může souviset
Já si sice taky občas vyjdu, ale i když se zdržím, dám si vzhledem ke kojení max. dvojku vína
![]()
Zebři , tak jsem Betynku hned nalistovala… a je fakt, že tam doporučují kojení cca do roka. Od lakt. poradkyně mě to docela překvapuje
ale v podstatě jsem podobného názoru, plus mínus (spíš plus) pár měsíců…
Holky, jak se teď děti víc pohybují - jak často vytíráte a luxujete?! Každý den?
Já teď vyluxovala a vytřela celý byt (máme to kombinované, v dětském a obýváku koberce, jinde plovoučky, máme 4+1 a celkem dlouhou chodbu) a jsem hotová
nedovedu si představit, že bych to dělala denně!
Říkám si - obden vyluxovat (kartáčem luxuju i plovoučky) a 2× týdně vytřít by mělo stačit ![]()
Adel - žehlit se dnes nebude
…ani chvilku!!! Výjimečně ![]()
Týnko - super, že se v sedačce Adámkovi líbilo ![]()
A ke slézání z postele - to u nás asi ještě potrvá, zatím jde Adam zá:,–(ně dolů přímo po hlavě, kdybych ho nedržela, tak nevím, nevím..
![]()
Ahoj holky,
tak ted jsem dala do trouby strudl a uz nic nedelam!!! Mela bych asi jeste zehlit, ale nechce se mi
Jinak dneska byl tatka fakt vzornas. Rano me nechal vyspat (Stepan vstaval v pet a pak jeste spal s nama, ale uz to nebyl ono
) a ja vstaval kolem desate a odpoledne jsem nejak zaaahadne po obede vytuhla a spala vic jak dve hodiny
No a ted jsem musela trochu dohanet, pac zitra prijdou kamaradi s dvema malymi carokami na obed, tak jsem varila a pekla ![]()
Tynko, Adamek je fakt machr
Sikula ![]()
Zebrus, tak jaka byla dnesni prohcazka po meste???
Pro nas je zase vylet, kdyz vyrazime nekam za mesto ![]()
Adel, jeee to byste meli super dovcu!!!
Pacal, ale nejaky vylet si urcite udelate, ne??? ![]()
Simi, tak to bude taky super dovca s rybnikem
A jste fakt machri, ze davate sportak az ted
![]()
Janus, Zuzko, vypadate jak sestry
![]()
Coz mi pripomina, ze by se Dubnacky z Brna taky mohly srazit
Klidne i u nas
Uvarim Vam preso z naseho Krupsu a deti uz by si mohly i trochu vyhrat ![]()
Katy, takze v noci uz kojit nebudes nebo das UM?
Ja mi ted Stepan zacal trochu bojkotovat jidlo, tak jsem pres den kojila aspon tak 4× a prsa se mi zase nalily. Tak nevim, jak casto kojis pres den???
Holky, s tim kojenim jste me docela prekvapily???
Ja myslela, ze tred je kojit do dvou let (ne, ze bych to ale u nas chtela praktikovat
). proc tam rikaji, ze do roka??? Aspon budu mit argument pro ty, co me po roce kojeni bdou ptat, proc uz nekojim ![]()
Evelín , ta lakt. poradkyně píše, že jednak je to pro maminku vyčerpávající, prý to spotřebuje tolik vápníku, že bys musela denně sníst 1,25 kg tvarohu
jinak to jde z kostí a zaděláváš si na osteoporózu. A jednak děti mají v roce už zuby (některé hodně zubů… ehm) a i v přírodě je to tak, že ozubená mláďata jsou odstavena, cituji: „I kočka, jakmile narostou koťátkům zoubky, uteče z pelíšku. Přece se nenechá totálně vyčerpat.“
Já teda beru vápník v tabletách a jím Mamavit - v těhu jsem ho nebrala, ale při kojení jo. Přece jen kojím dva draky, že jo
![]()
Tak dobrou, dubňandy!!!
![]()
ahoj holky, dneska u nás byl na návštěvě můj tatka, tak mu Pája ukázal, jak se leze…no a od tý doby leze, ale střídá to i s plazením. Taky se naučil držet se ohrádky a pérovat na kolenou, říkám tomu, že tancuje
Pořídili jsme větší ohrádku, ale trochu mi přijde, že se tam Pája sám bojí, jak jsem tam s ním, tak si hraje a nezlobí
jsem dneska nějak utáhlá, k tomu přišla i mrcha a ještě jsem večer dělala bramborový knedle s masem, sosikem a špenátem…v pondělí máme jít na plavčo, tak uvidím, jestli přemluvím manžu, aby šel za mě…
skoukla jsem fotky a videa, krááááásný, a roztomilý
holky, nebudete v dohledné době pořádat srazík??bych s vámi ráda pokecala naživo…
Simi: taky sem přemýšlela o kojení kolem toho roka, jinak doma každej den luxuju v obýváku a jednou za týden všude vytřu…
Simi - k tomu vysávání - u nás je jednou týdně velké vysávání/vytírání všude a pak přes týden tak nějak nepravidelně, když mi přijde, že už je tam binec, tak vysaju, hlavně pokojíček a obývák, kde tráví Adam většinu času… ![]()
Simi, tak to jsou logicke argumenty
A tolik tvarohu
To bych uz nesmela jist nic jinyho ![]()
Jinak uklizim (tedy hlavne vysavam) podle potreby - hlavne kuchyn a pracovnu, kde jsme nejcasteji a to tak 2×-3× tydne a manzel ma na starosti vetsi uklid 1× za tyden (pokud se zadari
)
Božan - to je výraz! Ale je fakt, že Adámek je vážně super, jak si suverénně přehodí nožku z motorky. Je to šikulka - asi jsem měla Tomášovi dát jméno Adam - Babička Evička by chrochtala blahem a jak je vidět Adámkům to teda pěkně šlape!
![]()
Tak já jsem kojila Jirouše do dvou a jak jsem skončila, tak mi začala přibývat váha, takže jsem si tak v duchu říkala, že bych Tomáše kojila tak lehce do té doby, než by to jeho nevěstě začalo vadit.
Vtip samozřejmě, ale myslím že ten jeden rok asi otročit ještě budu - nemám totiž pocit, že by se intenzita kojení nějak snižovala. On si každou flákotu stejně zapije ještě mlíkem.
Jinak u nás se vysává poměrně často, tedy i několikrát denně a jednou za tři dny to objedu pořádně. Vysavač se stal součástí obýváku, takže tu vegetí s námi, vždy připraven. Za to hadr jsem neměla v ruce teď nějak dlouho, přemýšlela jsem, že bych Tomovi našila na triko nějaký třásně na leštění, pak bych to nemusela řešit už vůbec!
![]()
Jé půlnoc, manžílkovi zvoní budík na antibiotika, tak mu jdu nacpat prášek a chrupat. Papa
Ahoj holky,
tak venku kupodivu svítí sluníčko,hurá
Vítek si dává dopolední půlhodinkovou chrupku a za chvíli tchýně přiveze Jiřulínka,tak bude konec klidu ![]()
S tím kojením,teď zrovna dvě kamarádky přestaly s kojením v roce.Jiřulku jsem kojila do patnácti měsíců,tak uvidíme,ale do dvou let určitě ne a Vítek není nijak extra závislák ![]()
U nás vysává manžel,tak 2× týdně a vytíráme občas..
Týnko je to u Orlické přehrady a hned za plotem je i koupaliště
Loni jsme se koukali na fotky,ale nakonec jsme se tam nedostali..
Přeju kráásnou neděli ![]()
Ahoj holky,
Adámek usnul sám na dopolední šlofíček, takže využívám volného času
![]()
Simčo: Se radši ani nevyjadřuju, jinak budu ukamonována
(teda jako s úklidem…), Adam je obr slintací miminko a naši mají v patře dost světlou plovoučku na to, aby to bylo všechny jeho uslintaný (popř. i rozpatlaný) kolečka vidět
![]()
Adél: Na Orlické přehradě je hezky ![]()
Terko: Taky bych dala nějaký srázek, ale si až tak v březnu-tedy až budete tepleji a sluníííčkooo
Můžem dát začátkem března to filmové představení pro mamky na Floře a pak nějakou prochajdu k tomu
![]()
No nic, jdu dodělat nedělní oběd, páč se sám neudělá (ale mohl by
) a odplko razíme ke kamarádům a vrátíme se až na koupání, krásnou neděli všem
![]()