Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak u nás noc dobrá, akorát slečna mezi čtvrtou a pátou nějak ne a ne zabrat, dokonce jsem ji kojila a dobrý
Zato pak ráno v osm nechtěla, tak jsem to párkrát zkusila a pak jsem jí radši dala pití a po chvíli dětskou sušenku, než abych riskovala nucení a pokousání…
To jste mě uklidnily, s tím úklidem (teda kromě Lucy
), vidím to podobně. Lucy , ty jsi obětavá mamka!
Klobouk dolů! Ono ale taky fakt záleží na tom, jak dítě baští příkrmy. Moji jedí jak o život, takže to držím na těch dvou kojeních, a to by slečna ani už odpoledne nemusela. (Ondra jo, ten se dožaduje
) Ondru chci určitě kojit do léta, u slečny se uvidí, ale aspoň do toho roku bych ráda vydržela…
Děti spí, Jára vaří příkrm
a já se flákám… to máme domácnost, co?
No, jdu si číst něco k disertačce, ať nemám úplně černý svědomí… tak zatím! Všem krásnou neděli!!! ![]()
prepacte, ze nepisem, branko je uz tyzden chory a matusko zacal dnes kaslat.. tak zajtra ideme k dr..
ozvem sa, ked sa bude dat.. papaaa
AHOJKY HOLKY!
Tak jsme konecne doma, v sobotu okolo poledne jsme vyjeli ke znamym a vecer jeste dali bowling s rodinou a prijeli dom okolo pul 8, Sanel uplne v pohode se jeste koupala, papala, do minuty usnula a v noci se budila. Okolo pulnoci to prislo, kasel … tece ji z nosu a moc nespinkala a porad plakala, trapilo ji neco. Pres den je vesela, papa ted spinka, ale kasel ma a z nosu ji tece voda. Zitra zajdu k dr a uvidime. A to jsem Vam chtela psat, jak ty dve noci pred tim byly uzasne. UVidime dnes no. Dala jsem ji i sirup.
Jinak me trapi jaka je to buchta … fakt se nehne, kam ji po:,–(im tam ji najdu. Ani se sama nepritahne a nestoupne si … kdyz jsem ji postavila, tak stala .. a ted kdyz ji dam k postylce ke sprclím, tak spusti.. zacne natahovat a skoro jako kdyby se bala … klepe se. Nevim zda se ptat dr, ta moje se mi urco zase vysmeje .. ale z briska si sedne .. ale dopredu neleze ani prd.
KDyz tady vidim ty dva Adaaamky … tak ziram jak puk ![]()
Simi, dneska to u nas vypadalo podobne .. R varil a ja cetla maminku a betynku
tesim se na prcky ve sportaku!!!!
Jinak koju mam taky v planu okolo roka prestat, ale necham to osudu, uvidime.
Prijde mi, ze Sanel posledni dobou po prsu nesili, pije rano a vecer a pres den otvira zobacek na cokoliv co ji nabidneme, sni fakt vsechno.
Jo a taky k uklidu … vysavam a vytiram denne
ale jsem tim posedla a nemocna!!
takze ze me si nic nedelejte … a taky to ze Sanela tak pres den hodne spi.
Terezka je vaaazne uuuuzasna vlasatice!!!
![]()
Tak krasny zbytek nedele!! ![]()
Ahoj babulky,
tak unás je to na prášky
píšu a najednou se mi to vymaže a já bych se picla.
Péťa už u mně řve, začal si stoupat ke všemu i v postýlce, tak jí manža sundal o dirku níž aby nám kluk nevypadl na zem ![]()
V noci se budí a i když dám UM, tak si jednou vyplakal prso. (já ho nemůžu nechat plakat kvůli Radimkovi atd…
Už musím letět, máte štěstí s chlapama, ten můj dnes celý den gaučing a chrupka a teď si pouští nějaký film v TV…
![]()
tak pa, zítra budu mít víc času..
Ahojky, tak jsem vás rychle dočetla. My jsme tento víkend s Klárkou více méně sami, dnes jsou kluci na horách a včera jeli na turnaj. Ale my máme taky o zábavu postaráno. Včera jsme byli poprvé plavat ve „velkém“ bazénu. A naší princezně se to očividně líbilo a vůbec se jí pak nechtělo z vody. A asi jí to i unavilo, protože pak spala 3 hodiny v kuse
Dnes jsem tu měla slečnu na doučování a klárka to docela ty čtyři hodiny zvládala… A já aspoň trochu zapojuju mozek, abych úplně nezblbla a taky vydělala nějakou tu korunku. Protože … jsme si říkali, že když jsme už víc než pět let nebyli na pořádné dovolené, tak že bychom letos někam chtěli. A Mareček už taky říkal, že by rád viděl to moře a letěl letadlem. Tak snad to letos konečně dopadne.
No nic, jdu se věnovat princezně, když jsem jí dopoledne tolik zanedbávala ![]()
Koukala jsem na Adámky a teeeeda to jsou šikulové. ![]()
Adiko , nic si z toho nedělej, že Sanel ještě neleze. Mamka mi říkala, že jsem taky skoro do roka nelezla. Prý jsem byla úžasně lenivá.
A když jsme teď byli na návštěvě u kámošky co má o 6 neděl starší holčičku, tak taky nelozila, vlásků i zoubků míň než my. Každý mimčo je holt jiný, ale všechny to doženou ![]()
Ahoj
Benda se zase v noci budil (myslím, že zuby
), tak jsem byla ráno hotová. Ale manža si ho odnesl vedle, tak jsem spala do 10h. ![]()
Na facebooku jsem normálně našla holku, u které jsem byla jako au-pair, to je sranda - už je to asi 6 let zpátky. Teď se fakt cítím stará
![]()
Tak Nelo , jaks to slízání z postele Adámka naučila, chceme návod ![]()
Simi , já luxuju a vytírám jak je potřeba. S tím vápníkem mě to docela dostalo, a jaký vápníkový tablety bereš? Taky beru vitamíny, ale jestli se může zaráz i vápník, tak je to super, bála jsem se, že se předávkuju ![]()
Evelín , nakonec jsme nikam nejeli - jako vždycky ![]()
Srazík klidě, my už jsme zdraví
. Ale nenecháme to raději až trochu pomine epidemie? I když - kdybysme nešli do kavárny, tak je to asi v pohodě ![]()
Zuločku , ať jste brzo zdraví ![]()
Adiko , ať je Sanelce taky brzo líp ![]()
A z toho, že neleze a nestojí si nic nedělej, Beník si zase pořádně nesedne a ségřin roční syn taky nestojí a leze po břiše. Oni to doženou ![]()
Ernat , snad vám to moře letos vyjde ![]()
Tak, manža si Bendu zase odnesl, jinak už bych ten přispěvek snad nikdy nedopsala, dnes spal jen asi půl hodiny a teď večer mrčí a je unavenej - ale jak ho dám spát, tak nic
, tak snad ještě chvilku vydrží…
Jinak dnes Benda opět nechtěl jíst - mění se jak počasí
. Na oběd měl jen pár lžiček a raději jedl rohlík, dopoledne mi ukradnul z talíře chleba, teď měl zase jen pár lžiček jogurtu ![]()
Ahoj,
Zebruš Vítek byl včera a dneska nějak unavenej a dneska nechtěl jíst oběd,tak nevím,jestli byl ospalej nebo mu to nechutnalo nebo obojí
Narvali jsme do něj násilím půl skleničky . Ale odpol venku spal hodinu a čtvrt,což je na něj dlouho..
Beník je roztomilej na tý fotce,jak se opírá ![]()
Adik ať je Sanelka v pořádku!U nás se stále jen plazí,nesedí a neleze.. ![]()
Zuločku ať se manžel brzy uzdraví a Matuškovi se to nerozjede!
Jinak já měla celkem pracovní neděli,dopol jsem teda jenom vařila Vítkovi,jak to pak nejedl,uklízela a věšela prádlo a utírala prach.Když jsme přišli z prochajdy,dělala jsem manželovi slováckou kyselicu a na zítra kousek vepřového se šťávou.Jak tady pořád žehlíte,tak já to odkládám,už mám plný koš
![]()
Adel , díky - mě na té fotce přijde, že poslouchá šumění moře (v židli)
![]()
Já myslím, že jim prostě lezou pomalu zuby a bolí je to, tak nemají náladu ani jíst ![]()
Ani jsem nezkoušela kaši, jen jsem ho nakojila a chrní
Ahojky, my jsme dorazili dom kolem 18-té hodiny, odpoledne jsme si užili perfektně, u kámošů to bylo pomalu jak v mateřském centru
Adámek to na chvilku zalomil v autosedajdě a jsme ráda, že to nemělo následky na usínání po koupání
![]()
U nás je nemocný Radek, začíná u něj chřipajzna a mě taky není dvakrát nejlíp, doufám, že to nepřeskočí na Adama ![]()
Adik: Ať jste brzy fit!!!! Mám pocit, že se teďka těm nemocem nevyhneme
![]()
Adél-Zebruš: U nás se teda dneska nechtělo jíst vůbec
Ráno snídani nechtěl, dopolko si dal UM (to my milujeme
), oběd vůbec (na dvakrát-jelikož si hodil A. ještě šlofíčka okolo dvanácté), svačinu vůbec (taky na dvakrát-před procházkou, po procházce) a večerní UM si dal
Takže nevím-nevím…jestli se mu prořezávají další zoubky či na něj něco leze? Chjo…
Jdu se kouknout R. na práci a pak do už asi do hajan, ale ještě se na vás mrknu ![]()
Jo, Ernat, tak ať se ti daří přivydělat si na dovlenou u moře
![]()
Ahoj holky,
tak koukam, ze se dnes detem nechtelo moc jist
U nas to same, i kdyz u nas uz to zacina dopadat tak, ze Stepan jak vidi, ze jime,tak chce to same. Takze dneska si dal kure s ryzi a pak mu mooooc zachutnal strudl ![]()
Jinak jsme dnes meli navstevu a prisli kamaradi s holkama staryma 18 mesicu a 2,5 roku (ano meli je po 13 mesicich
) a Stepan ted koukal jak puk, ze mu nedko jiny leze do hracek a jezdi na jeho lokomotive
![]()
Jinak na me asi taky zase neco leze
Stepan dnes uz po druhe vstaval Po pate hodine a to jsme teda s manzelem tezko rozdychavali
![]()
Terko, preju uspesnou obhajobu!!! ![]()
Jdu pracovat na bakalarce ![]()
Ty jo, holky, nestrašte s chorobami a nechutenstvím
to by nám ještě tak chybělo! Jára jde zítra poprvé do nové práce a já jsem se rozhodla, že budu nezávislejší, takže jsem hlídání od babiček mírně omezila. Mám je ráda, pomoc oceňuju atd., ale už jsem si připadala trochu nesvéprávná
Tak doufám, že budu děti zvládat bez větších nervů
- hlavně právě krmení. Baštěj zatím pěkně, i když dneska slečna spustila hysterák, že chce papat sama
oběma ručičkama si držela lžičku, a když jsem jí ji vzala, děsně spustila… To bude těma křupkama a dětskýma sušenkama, ty přece jí taky sama, tak asi nechápe, proč u oběda najednou ne…
![]()
Zebři, beru Mamavit a k tomu normální kalcium v tabletách, ale beru si jen 1 denně (na příbal. letáku doporučují 2-4 denně). A krom toho si občas rozpustím Maxi-kalz, ale to si na to musím prve vzpomenout… Myslím, že předávkování nám snad nehrozí ![]()
Tak přeju všem pohodovou noc a at se nemoci nerozjedou!!!
Ahooj, asi uz vsichni spite co? Ja zase cucela na PC na svuj zavislacky serial, tak pisu az ted
Vikend fajn, tchyne se nejak snazila ci co, asi ji manzel minule promluvil do duse
ani me moc nestvala
![]()
Koukam, ze Betynka je favorit, prelouskala jsem ji pres vikend, taky me prekvapili s tim kojenim, ale hlavne jsem se uplne vydesila, s tim 1,25 kg tvarohu denne..
ja vlastne nejim nic mlecneho, ty vapnikove rozpustne tablety mi nechutnaji, takze si dam tak jednu za tri dny, Mamavit taky flakam, jod jsem prestala brat..
takze asi se mi rozpadnou kosti a zuby joooooooo??
No polepsim se.. Ja planuju kojit do dalsiho bejby
Kvuli alergii, ale stejne, ted uz mi pije jen rano a vecer po kasi, odpoledne jako svacinu, ale to planuju ted nahradit ovocem… ![]()
Jo a uklid?? Ja mam sice rada uklizeno, ale ted me to nebavi
Takze vytiram cca 1× tydne, luxuju taky 1× tydne, kdyz vidim drobky, tak je vetsinou vezmu prirucnim vysavacem a prach setru dle potreby
Staci, ze 3× tydne peru a zehlim, radsi se valim na zemi s Domcou
Nam vytira Domca, kazdy vecer oberu chlupy z jeho teplaku a je hotovo
![]()
Co se tyce SRAZIKU v Praze, ja bych rada dala, ale taky se mi nelibi to pocasi, protoze kam se vleze tolik holek s kocarama, ze jo? Teda klidne muzeme k nam, myslim, ze bysme se vesly
Kino by slo, ale je uz tuto stredu (Nouzovy vychod, zajimave vypadajici film), takze jedine za mesic, abychom se stihly domluvit.. Uz aby bylo leto, holky, vidim to na sraz v ZOO - nova cukrarna, sraz u lemuru
![]()
Jednotlive uz nezvladnu reagovat, ale jen jsem si vzpomnela, Katy , Domca je taky takovej mimi, sice jsme mu dali dnes rost postele dolu, kdyby naaaaaaaaaahodou si chtel stoupnout, ale spis pro nas klid.. Vse zkouma s takovou mimi peclivosti, ale nechodi, neukazuje a tak, nestoupa si
a vis co, me to neva, pac je to roztomily
![]()
Tak dobroooou, jo a zitra se jdu nahlasit na soutez s Lovelou, ted to nemuzu na netu najit, tak prosiiiim, dam sem odkaz, budete pro nas hlasovat, ze jooooo??
![]()
Ahoj holky, tak denska jsme všichni tři spali do čtvrt na osm
Úžasná věc, třikrát v noci pil UM (jednou vypil 12ml a pak si dalších 120ml rozdělil do dvou dávek) V 6 ráno jsem ho na kojila (teda cucnul si jen tak decentně a pak usnul) a spal v postýlce až do 7:18.
VERU: já si to taky užívám, a včera jsem byla tak nějak na měkko z večerního kjení
jak je to krásný, jak se přitulí a tak.
Já teda neberu žádnej vápník
, tak to musím hned napravit.
A úklid u nás je podle potřeby. Vysávám ob den atd
Srazík na březen - s tím kinem počítám
SIMI: přeju dobré zvládnutí obou raubířků
Když jsi omezila výpomoc. Ale oni jsou šikulky, tak to bude v pohodě.
EVELIN: u nás je to naštěstí furt stejný, ale bohužel je to stejný i v noci ![]()
TYNKO: to jste si pěkně užili
a Beník měl kolem sebe děti, to je bezvadný.
A chřipky ať se vám vyhnou. ![]()
ADIK:
ať jste brzy fit a Sanelka samozřejmě jako první.
ZULOCKU: Ať je manžel brzy v pořádku. A hlavně MAtuško ať je zdravý.
Adel: slováckou kyselicu?? To je něco jako kyselo??
Já nevím, co budu dnes vařit, poraďte mi někdo něcoo ![]()
Jdu přebalit smraďocha (Péťu samozřejmě
)
Ahoj holky,
zdravím jen v rychlosti, my jsem měli docela akční noc, Adam se vzbudil v půl čtvrté a totálně pos…ý
Takže musel do sprcháče a namydlela jsem ho svojím sprchovým gelem, páč jeho byl nahoře v koupelně…no, ještě že jsem zapomněla večer zapnout pračku s dětským a takhle jsem to přeprala v ruce a rovnou šoupla celý pyžámko do pračky…
Ráno v se mi probudil v pět a chtěl spát a nemohl zabrat, uspávala jsem ho hodinu, různě po mě střídal polohy a prd platný… nechce jíst, alespoň že pije…
No, už jsem ho za ráno dvakrát uspala a hned se mi probudil, co jsem ho položila
![]()
Dneska nás čeká asi průjmový den (asi jsem to tak trošku chtli včera u kámošů, páč starší průjmoval minulý týden a mladší začal taky včera…)
Zatím ahoj, frčím za drakem
![]()