Poradna duly
Jana Čurdová
EVELINKO..tead super..ze uz capka pekne za rucicku
my mame topanocky RAK..ale len take na doma..u ans su topanocky desne drahe..tak na von od 800 ale vacsinou okolo 1200,/ ![]()
a teda spanok arz denne.uuf.si neviem predstavit…
RYNTYNTYNKo..teda parada,,ze sa to uz doma vylepsiloo..no ako je clovek do mimina unaveny.tak vsetko je tazsie..tak dufam,z e uz svita na krajsie casy..
taka dorbea kupa??? ono ked ho pouzivali len 3 mesiace..to sa nema ako moc znicit..ale ktovie… a rpeco ho vasltne rpedava??? to nevies?
CHODITKO??? este stale nemame.doma mi hovoria ze je to hovadina..ale akos a nauci chodit??? popri anbytku vela neprejde.kedze vela nabytku nemame ![]()
vyuzivaju ho deti casto to choditko na chodenie?? alebo sa s im len hraju
ja fakt neviem
SIMI..fakt je vlastne dobre,.ze sa ti sam Ondrik odstavuje..ja neviem,.ako MAtusko oduciim ![]()
TERKO..super..ze inahalcia pomaha a Pajovi je lepsie… a drzim pacle s ladvinkami
ZELVI..u ans papanie vzyera podobne..kedze z rohlika zje len velmi malo a z chlebika tiez..
Zulok, tak to mate teda jeste silenejsi ceny
Kdyz ma clovek vic deti tak asi nevydelava na nic jinyho ![]()
K tomu choditku: ja si myslim, ze se Matusko nauci urcite chodit i bez neho, ale s nim si muze vyhrat a capkat o neco driv. ja beru choditko trochu jako muj rozmar - Stepan doted pouzival jako choditko odrazedlo a taky to slo. Ale jinak se mu libi ty ruzny hry, co na nem ma a obcas s nim i chodi
Pokud o tom nejsi s rodinou presvedcena, tak to nekupuj, ale pokud kvuli tomu nemuzes spat a udela ti to radost, tak proc ne ![]()
Ahoj holky, dobré ránko.
Péťa děkuje za gratulace ![]()
To letí strašně rychle, už mu je 11 měsíců - děs běs.
Já nevím jak vám, ale mě prostě včera emimino nešlo
. Teď jsem se rychle přihlásila, než to zase nepůjde.
EVELIN: to muselo být krásné, když jste takhle ťapali. To Peťulda má ještě dost času. Takže ještě neřeším botičky na ven, al ebude mít stejně po Radimkovi.
RYNTYNTYNKO: to je dobře, že se u vás už vyjasňuje
, bouřky se přeženou i u nás, někdy to jde, někdy je to horší, ale zatím se to vždycky přehnalo a bylo to dobrý. A Jané, ten se mi mooc líbí. Zeptaj se jí proč ho prodává.(třeba si koupila jiný, nebo už jí stačí golfky…)
ZULOCKU: já taky nekupuju chodítko, ono by se k nám domů stejně nevešlo. Zatím mám pro Péťu skládací kelímky a xilofon od Smobi. Ještě mu koupíme sekačku na trávu (to využija připrvních krůčkách na chatě) motorku a auto má po Radimkovi a ještě na něj čeká odrážedlo (kolo bez šlapek), který se nám moooc osvědčilo.
Tak my jdem do školky
Dobré ránko,
co jsme se vzbudili,tak nadávám jak špaček,Vítek se vzbudil už v 5.15 h.což je teda jen o čtvrt nebo půl hoďky dřív než jindy,ale Jiříček akorát přišel za náma do postele a už nemohl usnout,takže ve čtvrt na sedm jsme už vstávali všici
![]()
Holky manželovi umřel kolega v práci,prý mozková příhoda ve spánku,bylo mu asi 36 let… ![]()
Katy dodatečně přeju Péťovi ![]()
Zuločku taky si myslím,že se naučí chodit i bez chodítka,no my ho máme už po Jiříčkovi.Ale mám dojem,že s ním jezdil,až když chodil sám,než že by se to s ním učil ![]()
Jo k té snídani dávám chleba s ramou nebo lučinou a teď trochu Nutrilonu,ale jen z deci vody
![]()
Ty capáče jsem taky objednala vel.20 ![]()
Jinak boty jsme taky hodně kupovali Essi,teď zrovna Jiřulka taky jedny má,stály 900 Kč,čím větší,tím dražší
Ale jsem s nima spokojená,jsou i hezké a barevné.Ale jak psala Týnka,někdo zas kupuje Fare nebo od Baťi.
Jiřulkovi teď už zdravotní moc nekupujem,spíš má Adidas ![]()
Zebruš užij si srazík ![]()
Teri tak super,že už je Pájovi líp a ledviny máš ok ![]()
Veru diskuze holek z Prahy 8 sice je,ale já stejně nestíhám,jsem ráda,že něco naklepu sem
![]()
Dneska klasika,jdu s V9tkem na plavčo,Jiřulka bude celý den s mámou a z plavča zajedu nakoupit do DM..
Dobré ránko,
Katy: Zrovna jsem měla v přispěvku napsaný pohoršení na emiminem a jak sem posílala příspěve, docela dlouhý
, tak mi musel zrovna spadnout server, to je normálně už v
…
Zebruš: Jj, máš pravdu… i přes moc chtění mít doma Slaloma jsem k dospěla ke stejnému názoru jako ty
Beztak nechce můj komplet nikdo koupit a pod cenou ho taky nechci prodávat, to ho radši použiju na druhé dítě…takže se půjdu poohlédnout po golfkách
a snad si už i něco dneska objednám
![]()
Zuzko: podle mě tím ativním chodítkem nic nezkazíte, Adam s ním taky docela solidně řádí
Ale jje fakt, že mu ho k chození musím nabídnout, sám od sebe by si ho nevzal, že by s ním ťapkal po bytě… ale zase v herně si s ním hraje, tak zkus se poohlédnout již po jednom dítku
![]()
A já jsem si našla v Liberci-v centru dvě mateřská centra, zítra pokud pojedeme do Liberce se půjdem s Aďasem hned do jednoho podívat, mají tam hernu s kavárničkou
![]()
A na ten náš pražský srazík by to nešlo zařídit v nějakém MC s kavárničkou?
![]()
Veru: Tak zkus založit eMaminky z Prahy 3, třeba se někdo chytne
Já jsem si tady psala s holkama z Liberce a okolí, ale nějak to zamrzlo na mrtvém bodě a ne baby-cafe se mi nechce, tam to mají holky už dost zajetý…
Adél: Tak to je mazec, hrozně moc smutný…
PROTO bych asi nemohla dělat na ARU, vidět umírat mladé lidi či nedejbože dítě…zní to fakt asi moc drsně, ale vidět umírat starší spoluobčany je „jednodušší“ než mladé lidi či děti… i když jednou jsme zachraňovali 30-ti letého muže, měl vrozenou vadu srdce a bohužel se nepodařilo…a oznamovat to jeho mladé ženě … ne-e…ono stačí vracet pozůstalosti…
No, to jsou strasti mého zaměstnání, ale naštěstí mi to víc dělá radosti než smutku
![]()
A to jsem se tě chtěla zeptat, používáš na plavču ty voděodolné plínky?? Ségra totiž chodí do malého bazénku a ti mají jen plavečky
![]()
Ahoj holky,
u nás teda „veselá“ noc - o půlnoci spustil Adýsek pláč a uklidnil se asi za půl hodiny až u nás v posteli
. Ale pak se mi ho povedlo spícího přenést do jeho postýlky a psal bez jediného probuzení až do půl šesté
, ovšem potom vstávačka
.
Za chvíli vyrážíme do herničky, která je u nás v paneláku, v přízemí si paní pronajala nějaké prostory a udělala z toho dětský klub, a je tam i cvičení, ale až od jednoho roku. Tak jdeme zkusit tu hernu, jsem zvědavá
.
Adámek právě kramuje kolíčky na prádlo
a tváří se, že ho to strašně baví
.
Tak hezký den.
Týnko představ si,že u nás na plavču musí mít mimča tu plenku a přes to ještě plavky
![]()
Janus užijte si herničku ! ![]()
Ahoj holky,
včera jsem vůbec nestíhala - měla jsem tu kamarádku, předtím jsem sledovala MS v krasobruslení na Eurosportu
a večer jsme šli s Járou do naší oblíbené thajské restaurace, jako že oslavit první výplatu v nové práci ![]()
No a děkuju všem za povzbuzení ohledně nekojence Ondry, dneska jsem se po dlouhé době krááásně vyspala a ráno jsem se rozhodla, že už to nebudu hrotit, rovnou jsem mu udělala sunar - vychrupl to radostně
No a teď si čtu vaše slova podpory a je mi fakt dobře
díky!!! No jo, člověk míní, děti mění
a když se to týká jenom kojení, tak je to ještě sranda, co?!
Terko , jeje, a copak máš s ledvinama?!
Moje mamka má vrozenou vadu, jednu ledvinu má zakrnělou a prakticky jí nefunguje, tak to znám… mívá chudák často záněty, takže bere x-krát do roka antibiotika, no nic moc ![]()
Adél , to je fakt hrozně smutný, s tím kolegou
Má rodinu?
Veru , tak za mlíčko díky
jsem zvědavá, kdy nám to z Hami klubu dojde ![]()
Jinak včera jsem na MMB sehnala šatičky pro Silvinku k 1 roku zcela dle svých představ, mám děěěěsnou radost
Navíc pravděpodobně budu mít na sobě taky červenou nebo vínovou, tak budem, holky, ladit ![]()
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Mno, a dneska dostanou děti jogurt už v 9.45, pak pěkně do hajan a já si v klidu zkouknu volné jízdy sportovních dvojic
![]()
Ahoj, holky!
Jdu za váma pro zkušenosti: jak uspáváte nedudlíkový děti, který neusnou ani u prsa? Už mi z toho hrabe, je to teda každej den jinak, pár dní je schopnej usnout v pohodě, ale teď už se několik dní táhne řvaní. Sám neusne ani hodně unavenej, chvílema zabere, pak zase začne, takže nakonec ho stejně unosím, protože si říkám, že kdovíproč řve… To je asi fakt blbě, ale nějak mi to jinak nedá… Emule usínala krásně, v postýlce, se zpíváním- a s dudlíkem. A Jonáš má spaní divný už od malinka, ale říkám si, že to přece někdy musí přestat, nejlíp teď hned
Nevím, jak na to, Estivilla jsme nějak taky nezvládli, resp. usínal proto, že si začal cumlat palec. Pak měl ale nějaký divoký období, kdy se v noci pořád budil, tak cumlal o 106, až si palec rozhryzal, tak jsme mu ho zablokovali, odvyknul si po pár dnech, ale zas to samostatný usínání je v čudu. Fakt nevím, teď tam řve a řve a řve, už půlhodinya efekt nižádnej, zřejmě mi usne hned vyčerpaně v náručí, až zas vyměknu a dojdu tam pro něj. Omlouvám se, ale už jsem hotová a hlavně nevím, jak s tím naložit, aby to bylo lepší.
Jinak:
Týnko, taky jsem moc ráda, že už je dobře, úplně jsem se včera lekla, když jsem to četla…
Mějte se všichni, jdu za řvounem.
No, jsem zpátky, usnul, ale odložit se nedal (stejně jako večer a jako skoro vždycky…), tak jsem ho po dvou pokusech šoupla do kočáru, kde si zařval a teď si povídá… prevít
Štve mě to, zvlášť teď, kdy mám Emu doma, ale jsou samozřejmě i horší věci, tak mě prosím berte s rezervou ![]()
Jani: Teda herna tak blízko, můůůůj sen
Ale to bych si to tady v Jablonným musela rozjet sama
![]()
Simčo: A mě se šatičky nezobrazují ..... ale určitě jsou krásný
![]()
Evi: Bohužel ti neporadím, my jsme tvrdě dudlíkoví…
ahojda, tak jsem na chvílu sedla k počítači, ale nevím jak dlouho mě ta malá vzteklinka nechá, už se mi tu začíná zmítat na klíně, tak jí zkusím po:,–(it na zem ![]()
Díky všem za přání k mininarozkám, já jsem hrozná, já už to vůbec nevnímám a soustředím se až na ty „velké“ narozeniny.
Týnko , to je dobře že už je doma líp. To víš, oni to chlapi těžko snášejí, když se jejich drahé polovičky, které měli ještě donedávna jen pro sebe, víc věnují dětem. Taky jsme si tím u prvního dítětě prošli (přesně v tomhle období) a slovo rozvod taky padlo
Naštěstí jsme to překonali, ale chce to čas a udělat si čas jeden na druhého (třeba takový víkend bez dítěte …
).
Jdu za naším mamánkem, nedokáže si hrát sama … ![]()
Ahoj holky,
tak si představte, jak se mi Adýnek „vylepšil“ na to zítřešjí vítání občánků - když jsem chystala oblečky do té herny, tak jsem stála zády k němu a on seděl a hrál si a najednou pláč, tak jsem ho zvedal a koukám, a nic…a za chvíli boule na čele jako blázen a modřina jak vrata, pěkně uprostřed čela
. Vůbec nevím, do čeho se bouchl, žádnou ránu jsem neslyšela, asi se natahoval po nějaké hračce a musel se bouchnout do zárubní u dveří, nebo do dveří, fakt nevím
.....boule už mizí, ale modřina přes půl čela je „úžasná“. takže budeme mít zítra pěkně vymalované fotky…
. No ale hlavně aby byl brouček v pořádku, měla jsem pěkně nahnáno, když jsem zu bouli uviděla
.
Jinak herna celkem fajn, akorát jsme tam byly jen dvě - kromě Adama tam byla ještě jedna holčička, která mu pořád brala hračky, na co sáhl, to hned chtěla taky
. Ale domluvila jsem se na úterý na cvičení, tak jsem zvědavá, jak bude Adýs cvičit
.
Týnko - u nás na plavču stačila taková ta „plavací“ plínka.
Evi - adam je sice dudlíkový
, ale usínání se strašným řevem u nás bylo na denním pořádku poslední dobou, ale teď začal spát přes den jenom jeden spánek a je to v pohodě, uložím ho do postýlky a spí sám do pár minut
…ať to nezakřiknu. Ale zase posledních pár dnů se budí v noci a pláč, pláč, pláč, dokud ho neuchovám nebo nevezmu k nám do postele
. nevím, co to má být, snad asi zuby, doufám, že to přejde… ![]()
No tak já jdu rychle něco sníst, než se vzbudí Adam a bude po mě mlsně koukat a chtít mi to sníst… ![]()
Ahoj holky, poslu Vam vtip ![]()
Mladý a starý zaměstnanec jdou spolu do zaměstnání:
Mladý - kupa prezentací, notebook, 2 mobily, iPod, 3 čipové karty na krku, kufřík plný DVD, CD, USB atd.
Starý - uvolněný, jen igelitka s jablkem a jogurtem…
Mladý říká s obdivem: No, po tolika letech práce to máte všechno v hlavě, že?
Ne, pane kolego, u prdele …
![]()
tak brouček usnul, naštěstí dopoledne usíná většinou sama s vložením do kočárku, max. stačí 5 min vycházka …
Janusko , tak ho zítra musíš vylepšit makeupem
![]()
Simi , taky máme obě stoličky nahoře. To neva, že se Ondrášek odstavuje, aspoň o starost míň. Já nevím kdy přestaneme my, u nás to asi hned tak nebude, protože se mi neustále vrhá pod triko jakmile je trošku víc unavená … Holt nemáme dudlíka, máme prso ![]()
A Klárka už taky chodí sama s chodítkem, nebo když jí vedu za ruce. A občas se sama postaví i na volném prostoru a zkouší stát. Takže asi to nebude dlouho trvat a začne sama běhat. Jsem jí na podzim koupila na MMA krásné sandálky č. 18 (Mareček běhal v 18 asi do roka a půl), že jako na jaro, ale holt má nožičky po mamince a už teď jsou jí malé. Naštěstí aktivní tchýně objevila u švagrové v obchodě (švagrová má dětský bazárek), kde jí občas pomáhá prodávat, krásné botičky 19 a že jako až bude běhat … Tak jsme jí je rovnou obuli a už je nosí když jdeme ven. Koukám, že je to zn. Baby care od C&A. Normálně byly nové ještě i s cedulkou … tak nevím, třeba nějaká maminka taky neodhadla velikost. Ale vůbec netuším za kolik byly. Hlavně že má babička radost, že jsem jí dovolila taky něco koupit. ![]()
Ad snídaně - včera jsme najeli na hodinovou snídani - postupně jí mažu kousíčky rohlíku máslem nebo jogurtovou lučinou a ona baští a užívá si, že si to může sama cpát do pusinky
Akorát je to pak všude okolo na generální úklid ![]()
Tak a já jdu dál vybírat školní aktovku - slíbili jsme Marečkovi, že jí dostane teď k svátku. Asi oslavy spojíme - Klárka narozky a kluci svátek.