Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,Vy píšete jak Draci,nestíham!!!Idem Vás čítať,zatím papa
Neodolám a ještě vložím fotečku z dnešního vítání občánků - musím se pochlubit, ta modřina na čele není na fotkách vůbec vidět, tak huráááá
. Je pod tím největším chumáčem vlasů
.
http://img1.rajce.idnes.cz/…P1060285.JPG
A pití z hrnečku je hrozná legrace:
http://img1.rajce.idnes.cz/…P1060269.JPG
A teď už vážně dobrou noc
.
Ahoooj, tak jsem tu po ránu první
. Tom odjel s Adamem nakupovat a já mám chvilku „volno“, tak jdu uklízet
. Takže jenom všechny moc zdravím a přeju hezkou sobotu
.
Dobré ránko,
tak my děláme menší jarní úklid ![]()
Janus pěkné fotky
Adýs je fešulín v tom svetru ![]()
Teri taky super,jak spinká to je slaďoch ![]()
Týnko Adámek teda krásně ťape
Já jsem ráda,že si Vítek občas stoupne ![]()
Zebruš co Beník?
Ahoj holky,
Jani: Fotky krásný a moňo fakt nejde vidět
![]()
Adél: To věřím
Je to docela mazec…už se pouští sám do prostoru, ale nehlídám ho…buď si žuchne na zem a nebo dojde do cíle
![]()
A jarní úklíd
![]()
Zebruš: Jaká byla u vás noc? Co Beník?
Terko: Krásné fotky
Koukala jsem, že už budeš začínat 9 TT
To je dobře, že je ti dobře, já se právě obávám, že když jsem měla první těhu pohodové, tak u druhého si to „užiju“
![]()
Ahoj holky, tak srazík včera OK. Sešlo se nás tam hoooodně a supr jsem si pokecala. A vůbec to bylo fajn, domů jsem jela posledním metrem a odcházela jsem jako třetí a moc se mi nechtělo, jenže manžel pro mne přijet nemohl, tak se nedalo nic dělat, páč kdybych jela autem, tak už u nás nezaparkuju
To je jediný a největší problém tady u nás a proto autem téměř nejezdím, protože pak tu už není místo. JO a manžel celé dopoledne spí na gauči, tak nevím z čeho je tak unavenej ![]()
JANI: krásný fotky a monokl je dobře zamaskovanej
. Dostali jste tuhle hračku?? Já taky hnedle uklízím, jakmile se to tady uvolní ![]()
TYNKO:no u vás mne nic nepřekvapí, páč Adámek je šikula a všechno nádherně zvládá. Šikulka ![]()
TERKO: to je dobře, že je ti dobře
, jen ať ti to vydrží celé těhu. Já si vzpomínám, jak ležím na gauči a z posledních sil reaguju na Radimka, jakože to je krásný obrázek a namaluj ještě něco atd. (jen abych měla 2 minuty na zavření očí) ![]()
EVELINKO: mluvíš mi z duše, kafe, courat po městě, to je moje odreagování taky. Potřebuju to čím dál tím víc, je to hrůza. Budu muset něco udělat s tím naším stereotypem u nás doma, už mně to štve. (manžel celé dopoledne na gauči a spí, když přijde z práce (ve 3 hodiny s Radimkem ze školky), tak hup na gauč a spí. Večer v půl desátý už zase spí u TV a pak vstane a jde spát
. Aktivity dětí a tak musím zvládat sama.
No, to jsem si vylila srdíčko, tak se nezlobte.
Jdem s Radimkem na polívku, než se vzbudí Péťa
Dobré poledne!
Zůstali jsme tu dopoledne s Jonášem sami, pohoda, pohodička, až na to, že ač hrozně unavenej, neusne… jinak než na mně
Tak jsem to chvíli vydržela, chlapec se občerstvil a bylo líp. Uvidíme, co bude poo. Nevím, co s tím usínáním budem dělat, je to čím dál horší, já odmítám věřit tomu, že máme doma malého tyrana, ale asi to bude pravda. Pořád to omlouvám zubama (teď má dvě boule dole na místech špičáků), ale nevimnevim, to, co předvádí, je už spíš hysterie než co jinýho.
Holky, dík za povzbuzení ohledně toho včerejška, bylo to fakt divoký, už se toho prcka potřebuju na chvíli zbavit, snad to pomůže! Zítra snad vyrazíme do ZOO, tak se pak odtrhnu, kavárna a knížka, to bude to pravý
, ještě k tomu zkusím připojit cvíčo (našla jsem na Smíchově Pilates, Simi, tak to chci vyzkoušet), no, a pak už jen domů na noční ![]()
Týnko, neboj, já měla dobrý obě těhotenství, takže to není nutně něco za něco. (Jen my si to teď asi vybíráme s tím spaním, ale manžel tvrdí, že si za to můžem sami, že jsme si ho prostě rozmazlili…) A na to chodicí video asi taky budu muset mrknout, abych byla v obraze ![]()
Terko, to je prima, že jsou ledviny ok, tak ať to tak drží dlooouho a už tě to netrápí, aspoň ne teď s miminkem! A na tahání „pírka“ pozor
Dobře, že už máte inhalace za sebou, to si s tím naším vzteklounem neumím vůbec představit…
Jani, vidíš, že nic nevidíme
Oni jsou ti prckové na to stavění, musej něco vydržet, než se pořádně všechno naučej.
Tak a já mizím, dítě řve, únavou předpokládám, tak zkusíme kočár, snad to vyjde…
Ahojky
Januska-ste na fotkách zlatí a Adamko má krásny hrnček.
Holky aj Vaši Drobci sú taký nerváci?Sofia začala hrozne nervačiť,je doslova agresívna.Včera napr. trhala kvetinu tak je moja mamina povedala nono a Sofia nič,trhala ďalej,tak jej znovu,že nono a Sofia sa rozzúrila postavila,vyštartovala povedľa pohovky a vytrieskala moju maminu,ta sa tvárila že nič a Sofia ju ešte pohrýzla na ruku a nohu.Takže asi to nie je najlepší nápad tváriť sa,že nič,keď ma bije,alebo hryzie.No,keď jej capnem po ručičkách,tak mi to hneď zase vráti,takže fakt neviem,ako sa mám pri jej útokch tváriť?Neviete náhodou,čo s tým?
Zatím papa
Ahoj holky,
zdravim od nasich ![]()
Evelin , diky za info o tech prvnich botickach, to jsem vubec netusila, tak to je asi teda nekoupime..
no zatim mame uricte cas, tak to jeste prostuduju.
No a Stepanek je sikula, ze uz s nima pekne capkal venku ![]()
No a samozrejme vse nejlepsi k mininarozkam (mama me dnes uzemnila, ze se to prej neslavi, kdyz jsem se jim snazila nacpat, ze ma Domca vyroci
)
Evi , nic si z toho nedelej, jsme jen lidi, i kdyz jsme zensky (takze silnejsi
). Obcas je to urcite hodne narocny a lidi co nemaji deti, nebo i ti nasi chlapi si to mozna neumi ani predstavit, co to je, kdyz clovek nema ani chvili na sebe cas..
A ta kavarna vypada zajimave, tak napis jak to vypadalo ![]()
Wenee , tak jsem premyslela, co bych Domcovi rekla a udelala, ptala jsem se i mamky (je ucitelka v materske skolce), tak asi bychom obe mirne placly pres rucicku, kdyz by me placnul zpet, tak bych asi taky placla a zamracila se a rekla tytyty, proste nenechat si to libit, i kdyby se potom vztekal..
U nas zatim vztekloun neni tak hrozny, obcas kdyz mu neco seberu nebo zakazu, tak spis zacne vztekle brecet. Ale kdyz chce jidlo, to dokaze stat u me u nohy a zebrat a rve „nam, nam, nam“ a musim mu dat
![]()
Tynko , no Adamek je chodici prebornik ![]()
Janus , pekne fotky z vitani obcanku, Adamek tam uz musel byt velky klucina co? Nebo jste meli mix deti (veku)?
Zebrus , tak jak je? U nas zacal trochu suchy kasel, tak si rikam, jestli jsem to neprivolala, ze u nas jeste nic nebylo a nemoc je tady ![]()
Tak preji peknou sobotu a zbytek vikendu, teda kez by to bylo delsi, treba dnes jsme byli na squashi, Domca u nasich a odpo ho mamka vzala do kocaru, takze jsem mela chvili klidu
![]()
Ahoj holky,
když jsem se vrátili dom z nákupů v Liberci, tak doma sestřička s Tobiáškem, paráda… pokecaly jsem a kluci si spolu i trošku pohráli…ale on se Tobiášek docela leká Adamových akci, dokonce jsme ho i dvakrát rozbrečeli
… jináč pohoda
Už se těším, jak spolu budou řádit v létě
U ségry na chalupě už uděli malému pískoviště, tak si tam budem k nim chodit hrát, páč pochybuju, že do léta uděláme pískoviště u nás na pozemku…sice tady před řadovkama je dětské hřiště (ještě od našich dob), ale tomu písku bych už asi moc něvěřila
![]()
Holky, díky za pocvaly
Ale je to mazec, Adam je dokonce čím dál tím odvážnější
pak sem vložím link dnešního cupitání…a dobře mu to jde i venku, za ručičku…
Wenee: A to jsem si říkala, jaký je Adam „vzteklinka“ (i když on je spíš houkačka jedna uhoukaná…)… No, já bych to udělala asi jako Verča, u nás když se Adam začne vztekat např. u hraní a vztekle mrskne hračkou…tak tytyty…podruhé mu nazanačím na mých rukou, co bude následovat (plácnu se přes ruce..) a to většinou pomůže, no a pak teda dostane přes svoje…ale ještě mi to teda nevrátil … ale aby jste spolu hrály plácanou je taky blbost…prostě jí třeba dát někam „za trest“, ale na to je zase brzy…
Tož jsem ti moc neporadila
![]()
Evi: U nás se dopoledne taky uspává na rukou, resp. ho schoulím k sobě a až usne odnesu ho do postýlky..a pokud se tam vzbudí, tak má smůlu, další uspávání už nebude…většinou je to teda dopoledne na dvě věci
Vyřvat ho dopoledne nemá u nás smysl, by tam byl schopný řvát i hodinu a pak by usnul na pět minut
![]()
Odpoledne spává většinoui v kočárku, občas to výjde na autosedačku a pokud jsme doma, následuje dopolední metoda
Taky si myslím, že je svým způsobem v tomhle rozmazlený…ale říkám si, že když usíná hezky večer a nad ránem po mlíčku, tak se to dá
![]()
Katko: To ses musela krásně odragovat
![]()
No, upřímně…u nás je právě důvodem hádky jeho „gaučing“ (provozovaný v posteli
), ale u nás se už začíná makat na baráčku, takže chlapovi končí zimní spánek
![]()
Snad se i tvůj muž polepší
![]()
A Domískovi vše néééj
![]()
ahoj holky, tak se tu večer vztekám s emiminem, když už jsem ho konečně nahodila, tak se mi nejde přihlásit
jinak se mi dneska vrátila viroza, takže ted už doopravdy netušim, co bych mohla brát za léky, když kojim a ještě jsem těhu
![]()
Wenee: páni, to je ale vztekalka, Pája je spíš takovej, že se kouká, jestli koukám, když dělá nějakou rošťárnu a když mu pohrozím tytytyty, tak na mě udělá roztomilej kukuč…
Evi: taky mám občas podobný stavy, a to mám zatím jen jedno mimi, se dvěma si to vůbec nedokážu představit…ted je moje největší můra, abych nečekala dvojčata, to by mě asi fakt položilo…
Janus: pěkné foto z vítání občánků a žádná modřina vidět neni
Ahoj holky,
my dnes byly cele odpoledne na vylete. Bez auta a mohli jsme si tak udelat hezky okruh kolem Brna. A bylo taaaak krasne. Dokonce jsme i sedeli letos poprve na zahradce v hospudce.
Akorat mi nesedl grilovany hermelin a cely vecer mam krece a litam na zachod
Zitra slavime se sourozenci manzelovy narozeniny a pecu kacenu a veprovy, tak chci byt pouzitelna, at si taky muzu dat
![]()
Veru, preji vse nej Domcovi! Jasne, ze se to slavi
![]()
Ja se na ty botky taky divala a myslela, ze by pro zacatek byly dobry, ale na doma mame capaky a venku by v nich vlastne nemohl moct chodit, tak jsem koupila rovnou klasicky, ale mekci, pani prodavacka mi je doporucila
Tak si zkus taky pak nekam treba zajit…
Wenee, teda Sofi se nezda
Docela me prekvapuje, ze uz oplaci placnuti. Stepan je vzteklina taky. Jak se mu neco nelibi, tak sebou hodi na zem a chvili sebou mlati - prijde mi ale, ze s tim zacina docela brzo
To si ho vetsinou nevsimam a on za chvili prestane a jde si hrat… A kdyz na neco saha tak reknu „ne“, pokud opakovane neposlechne dostane pres ruku a dam ho na jine misto a kdyz se zacne vztekat, tak ho chvili necham.
Evi, no vidis, bude lip. Az budes mit trochu casu na sebe, tak si dobijes baterky a budes pk vic v pohode s rodinou ![]()
Janus, heeeezky! Zadnou modrinu nevidim ![]()
Katy, chtelo by to cassteji takove odreagovani, ze?
![]()
Zebrus, tak co, uz je lip?
Tak se nam dneska meni cas, jupiiii!
Bude dlouho svetlo! Akorat musim prezit dnesni kratkou noc
![]()
Ahoj holky,
díky za pochvalu fotek, to potěší. Akorát že se mi vždycky vloží tak velké
, nevím, čím to je… ![]()
Veru - na tom vítání občánků byly asi děti různého věku, ale moc se to nelišilo od nás. Neviděla jsem tam úplně malé děti, tak se nejspíš snažili to dát nějak podobně věkově dohromady. Potkala jsem tam dokonce paní, co jsem s ní ležela v porodnici
. A hezky si odpočiň u rodičů
.
Wenee - já bych asi taky plácla přes ruku. I když je pravda, že u nás to moc nefunguje, Adam mi to sice zatím neoplácí, ale zase to naprosto ignoruje a dál dělá to, co mu zakazuju
.
Evi - držím palce, ať se spaní zlepší. U nás je něco podobného, Adam je mamánek, takže když ho jde uložit Tom, tak řev, řev, řev, dokud nepřijdu já, to si ho jenom vezmu nebo pohladím a okamžitě klid. Občas jen takové „stěžovací“ vzlyky, co že to zase na něho zkouším, když vím, že stejně budu muset naběhnout.
Ale na druhou stranu, když je Tom večer doma sám a já někde venku, tak se Adam nechá uložit bez problémů i od Toma…takže máme doma taky pěkného vykuka
. Hlavně mě to štve v noci, když třeba vstává k Adamovi Tom, ale on se probere a řve tak dlouho, dokud nezvednu zadek z postele a nedojdu tam já, pak je klid.
Taky nevím, co s tím ![]()
Jo a Evi , užij si pěkně cvičení.
Katy - to je fajn, že sis užila sraz. My máme sraz ze základky v červnu, tak už se taky moc těším. Stýkám se jenom s jednou kámoškou, ostatní jsem neviděla, ani nepamatuju, tak jsem zvědavá
.
A tu hračku jsme dostali na tom vítání občánků, byla jsem mile překvapená
. A maminky ještě dostaly růžičku
.
Týnko - tak Adámek se už pouští sám do prostoru
. No to je fakt šikulka. Náš Adam dnes poprvé zkusil stát bez držení, třikrát se pustil a chvíli stál, tak jsem ráda aspoň za tento pokrok. Ale váš Adámek je teda úžasný, vždycky pouším videa i manželovi a ten pak pořád šťourá, kdy už bude náš Adýs taky tak chodit
.
My jsme tu měli dnes na návštěvě Tomova bráchu, tak to bylo fajn, Adámek měl aspoň nové rozptýlení. Navíc mu donesl super hračku, jezdícího a hrajícího medvěda a Adam byl celé odpoledne u vytržení.
Akorát se Adam naučil sundat si každou čepici, kterou nemá zavázanou, takže když jsme šli potom odpoledne z procházky, tak před domem koukám, že jede bez čepice
. Takže jsem se musela kus cesty vrátit ji hledat, naštěstí jsem ji našla, ale je to poučení, že z něj nesmím spustit oči
. Jen jsme se s Tomem zapovídali a on ji hned serval a zahodil
. Udělal to už víckrát, ale to jsem si vždycky hned všimla. Takže u nás budou muset být všechny čepice se šňůrkama
.
Adam teď už spí jenom jednou přes den, po obědě, takže pak usíná večer dřív, většinou tak kolem půl sedmé. Tak jsem tu teď tak brzo, je to pro mě nezvyk, že nemám půlnoc na krku. No jo, dnes se mění čas, tak doufám, že na to zítra nezapomenu ![]()
Tak končím svůj „román“, všem přeju hezký zbytek soboty a klidnou noc.
Jé, já ostuda ostudná, samozřejmě Domčovi všechno nej, nej, nej k mininarozeninám
.