Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
u nás se uslo krásně, i když venku ještě bylo světlo…no, on má Adam zatáhnutý žaluzky, ale úplná tma jako dřív to nebyla
![]()
Jančo: Jj, taky máme za sebou první rozkouslý ret, přišel s prvníma pokusama samostatného chození…Ikeu si užiješ příště, ale vyděsilo by mě to taky k smrti
![]()
Terko: Pěkně zkoumá Pája věž a jak mu to jde i z ohrádky
Máte krásně velký byteček
Zrovna dneska jsem na pozemku slintala, až to bude hotové a my taky budeme bydlet ve svém
Ale vybavovat ho budem dalších X-let
![]()
Ahoj holky,
jeee, vy jste toho napovídaly
já byla od pátku bez netu - sousedi nám půjčili el. tepovač na koberce, tak jsme v pátek a sobotu tepovali (Jára
) a měli jsme obývák vyklizený, tj. i odpojený počítač. A řeknu vám, mám net ráda, ale toho času, co mi bere!
Takhle jsem si včera v klídku udělala - poprvé od porodu - komplet kosmetiku, přečetla 200 stránek básní a tak dále ![]()
Říkala jsem si, že jak mi skončila „éra kojení“ a děti budou mít rok, že bych to mohla pojmout jako určitý „nový začátek“. Hlavně se trochu nadechnout, protože pořád se cítím unavená a vyčerpaná, a vlastně není až tak důvod… děti už spí celou noc, přes den tedy vyžadují pozornost, ale jsou vcelku hodné… tak nevím ![]()
Jinak ke vztekání - mně děti vzteky „jen“ pláčou, žádné projevy agresivity, zatím
takže nemůžu radit, ale asi bych si to taky nenechala líbit a plácla ji zpátky, podruhé už trošku silněji, aby věděla, že to fakt není hra… Jinak když dělají, co nemají (sahají na boty, kytky atd.), tak zatím zabírá rázné „ne!“, hlavně na Silvinku, ta už se té věci fakt nedotkne
Ondru musím většinou odnést a nahradit to jinou hračkou.
Janus , nic si z toho nedělej, ono to vypadá hrozivě, ale mimi o tom za chvilku neví
Silvince se to stalo před pár týdny taky, krve jako z …, a za chvilku už se usmívala… Tomu prostě nejde zabránit, jí to podjelo na plovoučce, no…
Štěpánkovi vše nej nej nej
![]()
Teri, fajn, že je ti už líp ![]()
Zulocku , děkuju za moc milá slova, úplně mě to pohladilo
A nepovídej, podle fotek jsi vysloveně kočka, vždycky ti to moooc sluší!
Veru , bezva, že jsi na bazárku tak dobře pořídila
My máme zatím plné šuplíky
ehm… Budu pořizovat až pak vysloveně letní věci - teda tak zní mé předsevzetí
![]()
Holky, super, že jste si užily víkendové akce a oslavy, to je moooc potřeba
![]()
JANUSKO..fuha..rozkusnuta pusa..no hroza.. ![]()
RYNTYNTYNKA…jeejda adamek perfektne chodiii
![]()
osalvencom vseeeetko naj ![]()
SIMI..ahooj..teeda ani enhovor o tepovani koberca..fujha.nastastie sme tepovali nedavno.vzdys a potom nemozem neviemkolko ani pohnut..tepujeme klasicky s kefou..lebo tepovac nikto v okoli nema..
blee
a gratulujem k „novemu zaciatku“…no len kebys a donho dalo vletiet pekne oddychnuta..hodil by sa nejaky den v kupeloch s kamoskou..keby tak mal drobizg kto postrazit…
dnes amme za sebou navstevny den a MAtuskovi voobec nevadilo..ze so mnou nebol..nechal sa hodinu a pol roznasat manzelovym ujom a bol vv siedmom nebi…
a cestou domov zaspal v aute..tak chlapi boli v aute na aprkovisku a ja pobehala nakupne centrum.aj by mi to dorbe padlo..keby tam nebol ahdam cely narod ![]()
Ahoj, holky!
Zdravím po celkem vydařeným víkendu, sobota dobrá, ač napůl samostatná (já a J, manžel a E), včera jsme byli v té ZOO, asi stejně jako minimálně půlka Prahy… No, a cestou zpátky jsem fakt trhla, stihla cvičení a pak ještě průzkum kavárny.
A s tou teda nevím, kupodivu tam v neděli večer moc dětí nebylo
, nakonec jsem tam zůstala sama. Čokoládu měli výbornou, to jo, ale jinak to bylo celý ovlivněný tím, že tam nikdo nebyl. Je to menší než Vesmírna, ale volnýho prostoru tam mají víc- takže kočárů se tam vejde asi dost (extra úložnu nemají). Jsou to dvě místnosti, v té druhé je menší polovina s kobercem a hračkama, mají i tam knížky. Nabídku mají zajímavou i pro prťata, a když tam není člověk sám, tak to asi je prima
A kdybyste chtěly, můžete tam podepsat petici Auto-Mat (ale musím se přiznat, že jsem ji nějak nepřečetla a nepodepsala, jen zaregistrovala, že tam leží, tak snad příště). Jo, a od Anděla je to tak 10minut pěšky, takže žádná trága. Ale jinak nevím, neumím to pořádně posoudit, nepřišlo mi to tam moc útulný, ale zase pro děti měli spoustu věcí…
Jani, takovejhle úraz jsme měli už dávno, vypadá to hrozně, ale není to vlastně nic ![]()
Zebro, to máte teda fakt výkyvy, pak napiš, co na to dr., to mě dost zajímá…
JO, a jakej matroš je ten letní potah? A ještě: kde jste to se Simi kupovaly ty autosedačky? Moc děkuju, jsem zapomnětlivka a hledat nemám sílu…
Dort bude v pohodě, neboj, a místo pudinku můžeš dát obyč škrob- maizenu, nebo solamyl, co máte radši- a nebudeš v tom mít barvičky a voňavky ![]()
Simi, dobrej nápad začít „znovu“! Ať se ti to podaří co nejlíp! Já bych taky chtělaaaa!
No, a spaní- fakt to u nás vypadá jak na noční, (jsou to takový dvou- a míňhodinovky), taky se pravidelně střídáme, ale přecejen musím víckrát já… Stojí to za nic, ale snad bude někdy líp! Zvláštní je, že mu na to Nurofen ani Panadol nezabíraj, přitom se pořád s brekem budí, mrská sebou… No, uvidíme, co vydržíme ![]()
Tak ahoj, musím jít vyrábět, J totiž spí, tak jsem Emě slíbila akci a místo toho tady datluju ![]()
Ahoj,
tak u nás byla další „radostná“ noc
- Adamovi se v noci spustila rýma, takže nemohl moc dýchat a byl skoro celou noc vzhůru, i u nás v posteli
. Nakonec to zalomil asi o půl sedmé ráno a spali jsme spolu do půl osmé. No ale musím říct, že odsávání je čím dál větší boj, jenom vidí odsávačku a úprk pryč, když ho chytím, tak řev, kroucení, no boj, boj, boj…
No ale aspoň že ten ret vypadal ráno líp
.
Tak já si jdu udělat kafčo, Adam už půl hodiny spí, tak jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží
.
Ahojte
Aké umelé mlieka používate?Ešte stále vyvárate flašky pred použitím?Sofi sa už nechce kojiť,tak asi budeme musieť prejsť na umelé.
Tak,som zistila,že Sofinka je pekný agresor,oproti Vašim dítkam.Tak asi budem pacať cez ručičky,dík za rady,holky.
Simi-veru net je desný žráč času.A to,že Ti Tvoji Drobci prespia celú noc,to Ti teda veľmi,veľmi závidim.Mne sa Sofi zase stále budí.Už tri noci preplakala a bola hore asi 10 krát,som úplne zničená,fakt neviem,čo s ňou.
Ospravedlňujem sa všetkým cezweekendovým oslávencom a želám dodatočne všetko naj Jonáškovi,Stepánkovi,Dominičkovi.Dúfam,že som na nikoho nezabudla.
Katy-všetko najky Radimkovi k 4 rôčkom.
Papa
Ahoj holky,
tak se zase hlásím jako jednoočko
Až jsem byla s doprovodem na očním
Doufám, že se to do pozítří zahojí, chjooo…ale už to mám zelepená, tak jakž-tak vidím i na PC
![]()
Simčo: Já si taky připadám nějaká unavená, asi už mám po té dlouhé zimě vybité baterky, ale tenhle týden už má být pěkně, takže si je dobijeme
![]()
Evi: To sisi určitě užila neděli
![]()
A Jonáškovi dodatečně taky přejeme k jedenáctiměsíčninkám
![]()
Zebruš: Tak už jsem taky vymyslela dort
Upeču silnější piškotové těsto, to pak rozpůlím, dovnitř dám pudingový krém /míň sladší než dělám nám na zákusky…), pak ten dort opatlám zvrchu i ze stran a nahoru dám banány
a jelikož to bude míň sladký, tak po focení si ho dám s ním i já
a pro zbytek udělám medovník
![]()
No, a volali mi z internetového krámu, ve kterém jsem si objedávala ty golfky, že ta barva carbon nebude měsíc na skladě, tak jsem si objednala šedo-modré, snad to bude taky v reálu pěkná barvička
![]()
Wenee: A zkoušela jsi ji nechat v noci vybrečet?? Přes den to na Adama nefunguje, ale v noci ho nechám a stačí tak třkkrát nechat po minutce a spinká sladce dál
![]()
No, tak já se jdu natáhnout, před chvilkou jsme dorazili dom, Adam dovyspává v kočárku na zahradě…a krásně dodržujeme dlouhé spaní po O, už chráme hoďku a půl, tak to bude za chvilku vzhůru
![]()
PS: U nás je krááásně, tak snad už dorazí definitivně jarooooooooooooo
![]()
Ahoj ahoj,
tak nejprve dekujeme vsem za prani k mininarozkam (posledniim
) a dodatecne jeste Jonaskovi a Stepankovi a taky Radimkovi
![]()
Zebrus , nene, tenhle dort jsem vymyslela jaaa
Ne fakt, uplne stejnej plan mam, uvarim jablka s pudingem (a ja teda koupila v Bille Bio puding, takze tam nejsou zadny E a jine pri:,–(y, jen dobry veci
), ale misto piskotama to udelam tema detskejma susenkama (Safari a jine blivajzy
), protoze v piskotach jsou vejce
V tehle detskejch je sice susene mliko, ale dala jsem je Domcovi jako testovacku a dobry, vyrazka se neobjevila
Ale nahoru asi na ty banany s jablkama hodim trosku Hollandii bilou misto zelatiny, nevim jak by se na to tvaril ![]()
Jooo, ted jsem si vzpomnela, Wenee, Zulocku , muzete mi prosim rict, jakto, ze ma na FB vase Sofi a hlavne Tutu tolik boduuuu
Ja tam teda netravim moc casu, ale mydlim a kartacuju Usinku jak o zivot a body pribyvaji pooomalu
Koukam, ze na tom ulitavate, co? ![]()
Janus , to je teda historka s tim urazem
Ale tak hlavne, ze to nebylo nic hoodne vazneho ![]()
Tynko a cos zase delala s okem, zase te Adamek pichnul? Nebo se ti to nejak „vratilo“? ![]()
Simi nesmutni a hura do nejakeho dobreho vina
Myslim, zes dvojcatum venovala opravdu dost casu a pece (v kojeni) a ze na jednu stranu je dobre, ze se odstavili sami, i kdyz je to asi blbe v tom, ze ses na to nejak nestihla pripravit.. ![]()
Jinak jak se tu psalo o tom vztekani, u nas nastesti jeste lezeni na zemi nebo placani maminky neprobiha (jezis a doufam, ze neprobehne, uz vidim valici se dite na zemi na ulici
), ale nejake tytyty nebo nenene nefunguje zas tak durazne, jako poslechne, ale asi tak napopaty
No a kdyz se mu to hodne nelibi, ze to rikam, tak zacne jako zalostne brecet, co mu to delam ![]()
A pozoooor, o vikendu zacal delat vsechno, paci paci, takhle velikej a papa!!!
Neverila jsem vlastnim ocim, ale delal to hlavne na moji mamku, na me normalne prdi
Dnes mi trvalo asi 2 hodiny, dostat z nej „takhle velikej“. Nemam zadnou autoritu
![]()
Ahoj
Tak jsme ráno dorazili k doktorce a ona má dovolenou
(říkala, že tam za ni bude zástup to vím, ale že ten zástup bude v jiné ordinaci, to už jsem nepochopila
) , byla tam sestra a kontrolovala moč a ta je v pořádku, horečky už zase nemá, tak asi fakt zuby. Včera se mu dokonce udělala trošku vyrážka, tak další panika, ale to je prý asi po jablečné šťávě, asi jsem mu ji málo zředila.
Ale jinak je čupr přes den a v noci tradičně hysteráky kolem 2-3h. Tak mám pocit, jestli to není navíc i nějakej spurt, protože chce mlíko (UM, protože MM už moc nefunguje, to řve za chvilku zase) a pak spí
. Takže teď každou noc děláme mlíko a nespíme ![]()
Snad vás dočtu později, musíme na sváču ![]()
Už mi došla vložka do kočáru, jen jsem opět neslyšela zvonek (nechápu
), takže musíme na poštu. Tak vám to pak vyfotím
. Zítra jedeme do Brna, jdu z zubaři (
) a pak snad vyřídíme Bendův pas
Veru: Domča je šikulín
No, je to pořád to samé oko a určitá recidiva, včera jsem si asi špatně promnula oko a ejhle je to zpět v plné parádě
A evidetně to již bude doživotní a od pozdzima je to už podrhé, akorát my došel Opthalmo-framykoin, tak jsem si musela naklusat pro nový
![]()
Adam vypliloval vkládání kostiček ((kolečko, kytička, trojúhelník,..) do boxu a taky už umí „vařila myšička kašičku“
No, a zbytek dělá jen když se mu chce
![]()
Ale na „paci-paci“ my hází bobek
![]()
Jdu za Adámkem, po vyspání chytil druhý dech a lumačí
![]()
Ahoj holky, děkuju za gratulace Radimkovi. Dneska proběhl dort (piškot a na něm jahody zalité želatinou
)
Radimek dostal všechno na čem byl Spiderman a nějaké ty roboty co si přál.
(tchýně přinesla ohranou stavebnici, co jí přinesla nějaká maminka do školky pro děti na dohraní
- klasika, nějaké kosstky jsou i rozlomené.)
Teď jdu nandat ještě dort
Ahojky
Tynka-u nás vyplakanie v noci nezaberá,Sofi dokáže plakať v kuse večnosť.
Zelvi-Na Face Pet… som tak trošku zavisla,pretože momentálne v notbooku nemám žiadnu poriadnu hru,ale v blízkej dobe čakám na zoo tycoon a hospital tycoon a to sa už od notbooku nehnem.Chúďa Sofinka
.A body môžeš získavať návštevami kamarátov,hraním sa z loptou,skákanim cez švihadlo,hádzaním lietajúceho taniera,pretekaním na štadione.
Zatím papa
Ahojda,
tak já mám vyžehlenou slušnou kupičku prádla a koukla jsem se při tom na AXN na Hvězdnou bránu
Tu já miluju
![]()
Wenee: A jak dlouho jsi ji zkoušela nechat v noci vybrečet? No, my máme rekord skoro hodinu
, ale nějak se to musí naučit v noci spát a né protestovat
![]()
Katy: Dortík zní slibně
My takhle děláme na plech+ještě k tomu máslový krém
![]()
A já se asi půjdu s tím jednoočkem učit a nebo spáááát
R. dorazí z práce až kolem půl desáté …
ahoj holky, my ted máme docela problém s ohrádkou, super, že je velká, ale problém je, že jí Pája za chvíli rozestaví do obludnejch tvarů a vlastně se dostane kamkoliv…viz videjko s věží, takže budem muset vymyslet jak tu ohradu pořádně zpevnit…jinak je mi už o mnohem líp, včera sem ještě na:,–(ila léčbu inhalaci heřmánku a přijde mi, že to zabralo…
ad dort: taky už nad ním pomalu přemýšlím, ale pudinku se teda bojim, když se dělá z mlíka…
Tynko: jejda, takové trampoty s očkem, tak snad bude brzy líp
A vše nejlepší Radimkovi, Jonáškovi… ![]()
Zebruš: to je dobře, že je moč ok, a horečky nejsou, já se zubů ted docela bojim, jak bude Pája reagovat, poslední se mu prořezal v lednu a to Pája ještě zvládal levou zadní ![]()