Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
uffff, tak jsem asi po hodině uspala Adýse, ale s Nurofenem
. Usnul o půl sedmé naprosto bez problému a za půl hodiny se vzbudil s hrozným pláčem, nepomáhalo nic, nošení ani zkusit usnout u nás v posteli - nejspíš blbá kombinace té děsné rýmy a zubů - ty ho asi bolely hodně, prořezává se mu dvojka dole (už osmý zub
) a nejspíš tam je ještě někde nějaký další - přes den slintá tak, že by mu bernardýn mohl závidět a v puse je pořád něco nacpané - hračky, dudlík, ruce
. Ach jo, tak snad bude aspoň chvíli spát.
Wenee - my používáme Bebu, zkoušeli jsme nejdřív Nutrilon, ale po něm tehdy měl Adam bolení břicha
. Ale ono je u každého dítěte asi jinak, slyšela jsem, že spoustě dětí zase nesedí ta Beba. A lahvičku před každým krmením už nevyvařuju, jenom jednou za týden.
Týnko - to jsi teda chudák s tím okem, že tě to tak zlobí. Tak ať je to brzy v pořádku. Já tu mám taky horu prádla, ale dnes to asi vzdám, protože jsem sama doma a nevím, jestli už bude Adýs klidně spát nebo jestli k němu nebudu běhat co chvíli, jako doteď, a to se mi pak nechce rozdělávat žehlení a pořád od toho odbíhat
.
Zebruš - Adam má taky v noci svou dávku mlíka - tak kolem půl čtvrté
. Jednu dobu to vypadalo, že snad zvládne noc i bez toho, ale ne, hladovec jeden
. Takže u nás je taky noční bašta
. Navíc většinou vždycky krásně po mlíku zase usnul, ale poslední týdny dělá bengál, dokud ho neuchovám nebo nevezmeme k nám do postele - hrozně jsme ho asi rozmazlili, budeme s tím muset něco udělat
.
Veru - Domča je šikula
. Z Adama jsem teda ještě paci paci nevydolovala ani náhodou, vždycky na mě chvíli kouká, pak se otočí a leze pryč
. No ale začal dělat „tak je veliký“ a „malá, malá“ - ale oboje ošizeně, jen tak, aby se neřeklo a ještě jenom, když má náladu. Takže když se chci někde „pochlubit“, tak na mě hledí jak vyoraná myš a dělá, že vůbec nechápe, co to po něm chci
.
No, jdu si udělat večeři, u Adama je už chvíli klid, tak snad se stihnu v klidu i najíst ![]()
No jo, taky vecerim ted, po uspani ![]()
Janus , my taky davame Bebu (teda jen do kase, protoze flasku nebere
)
No a ja se s tim paci-paci a takhle velikej nikde chlubit nebudu, doma to z nej vydoluju za ctvrt hodiny, takze pred lidma by to neudelal, tam je mnoho zajimavejsich veci
![]()
At je Adamkovi liiip, je to asi zahul… ![]()
Terko , ja ten puding z mleka delat nebudu. rozmicham ho ve vode a pridam ho k tem jablkum, co budu varit, pridam Glukopur na oslazeni, pokud by to nebylo dobre, tak tam bud zkusim prdnout ryzove mleko a nebo trochu UM, uvidime..
Dort budu delat nejprve doma a vyzkousim ho
a jestli bude ok, tak ho povezu k babickam
abych tam nevezla nejaky blivajz ![]()
Jinak ja se bojim zubu silene, protoze jeste zadnej nema a vubec nevim, jak na to bude reagovat ![]()
Tynko , ja to mam nekdy taky, kdyz se pichnu do oka a treba za mesic si ho promnu, tak to taky nekdy citim, takze ty to musis mit teda o hodne, hodne horsi, nezavidim
![]()
Wenee , tak uvidime, jak to na Pet FB zvladnu a zlepsim svemu mazlickovi kondici ![]()
Tak musim prestat psat a dojist tu veceri, uz to tu jim asi pul hodiny a stridave pisu, cumim na TV a tak
![]()
EVKO..ty sit oho ale postihalaa
JANUSKO..jeejda..no nech je Adamek rychlo zdravy.je to hroza donutiti ich spapat loiekya odsavat sopliky…
RYNTYNTYNKO..fuuha..problemy s kukadlom…teda to vie tak zneprijemnit zivot… ale ako tak badam…hlavne ze vidis na PC..chichi…
ZELVI..posli mi do IP adresu..mam rpe teba sussienky.ryzove..bez vajca..bez lepku..trochu suseneho mlieka… dosatli sme ich a MAtusko akosi ryzove nemusi..tak aspon odskusas..maju prichut mrkva…a aj bez prichute..volajus a BABY & FAMILY
A musis chodit s so zvieratkom s facebooku aj an navstevy..za kazdu navstevu mas body… a aj suatzenie na stadione
A Domca je sikovnyyyyyyyyyyyyyyy..juchuuu
ZEBRUSKO..teda vy mate ale trapenicko..nech je uz dobre
WENEE..jeejda ZOOtycoo je este horsai zavislarcina..na tom som ficala..za cias bez MAtuska…no hroznee.som rada..ze taketo hry ssa uz nehravame a to zviera jedno nepodarenee TUTU.,mma nejak chytilo ..chicih
a vam ten celonocny spanok veelmi zelam..nech si aspon v noci oddychnes
KATYNKA>.jej.tak RAdimek sa isto veelmi tesil
a co tam po tchyni…hlavne ze vy sa mate radi a uzivate si to ![]()
a ja som stastna prestastnaaa…MAtuska som dnes naucila zliezat sameho z postele..da sa na brusko a cuuva,,kym mu nohy nevisia a potom docahuje na zem..a ide mu to aj z gauca.taak som nanho pysnaa
![]()
Ahoj holky,
tady je to dnes samy pokrok
Gratuluju sikulum
![]()
Si rikam co jancite s dorty, kdyz my vcera oslavili teprv 11 mesicu
A duben uz je vlastne za dvermi
Ja teda nejak jeste moc nemam predstavu co udelat
Jestli si neovjednam v cukrarne, aby to taky nejak vypadalo na tech fotkach ![]()
Hmmm, si nejak nic nepamatuju ![]()
My ted porad cekame, kdy segra porodi. Vcera mela termin a zatim to vubec nevypada
Jetsli na tom bude jak ja, tak ma jeste spooooustu casu
![]()
janus, vy teda s tema zubama bojujete
Uz aby vylezly a meli jste pokoj!
Ahoj holky,
všechny moooc zdravím a jen se pochlubím, že jsme zvládli první cestu MHD a úplně v pohodě
jeli jsme nízkopodlaž. autobusem a pak metrem z Vysočanské, jsou tam dva výtahy, dobrý
Takže třeba se teď odvážím častěji. Malou jsem teda musela trochu bavit, ale Ondra byl úplnej flegmouš ![]()
Přeju všem dobrou a zííítra!
![]()
Dobré ráno,
jen pár poznámek ![]()
Simi, gratuluju! Musel to bejt teda výkon… jste všichni dobrý, že jste to zvládli, někdy je to o nervy i s monokočárem…
A s tím odstavením- Emu jsme odstavili my, resp. manžel
, chtěla pít už jen v noci a čím dál častějc… Tak prostě skončila, nebyl to pro ni žádnej velkej problém, za dvě tři noci spala normálně, ale já jsem byla docela dlouho taková rozesmutnělá, že jsem to tak vlastně nechtěla a přitom chtěla a co ta moje malá chudinka a tak. Ono je to taková nostalgie asi pokaždý, ať už se odstaví dítě samo, nebo to udělá máma (případně táta
), prostě tím něco končí, ale když už jsou docela velký a rozhodnou se sami, je to asi opravdu nejlepší varianta, neb jsi jim dávala dlouho všechno, co v mlíčku i kolem něj je, a to je důležitý, teď holt začnou oba jinou etapu, batolecí ![]()
Veru, nezkoušela jsem, ale Holandia jde nechat vykapat přes plátýnko-kapesník a pak použít jako krém/šlehačka, viděla jsem fotku dortu, kde to dali do zdobítka a dort normálně nazdobili takovejma těma pamprdlíkama
My jsme to jen zkoušeli nechat vykapat- je z toho taková Lučina, tak jsme to pak dávali na chleba.
Užijte si dnes sluníčko, všichni si ho už myslím zasloužíme
Děti kvičí, končím, ahoj!
Jo, Týnko, Adel mi teď připomněla, co oko? To máš zánět rohovky? Bratr taky měl, vrátilo se mu to jednou nebo dvakrát, víckrát myslím ne, tak to snad taky buddeš mít jen takhle… Ale bolí to jak ďas, co…
A kdybyste chtěly mrknout na tu "dětskou kavárnu ", tady je: http://www.cirkuscafe.cz/
Dobré ránko,
u nás se taky bojuje se zubama,včera Vítkovi celý den teklo z nosu a pořád kejchal,v noci se vzbudil a řval,už to vypadalo,že mu budu muset dát čípek,ale pak naštěstí usnul.Předešlou noc se taky budil,pořádně usnul až kolem jedenácté,pak už spal pěkně…Ale kde nic tu nic,stále jen ty dvě jedničky dole
![]()
V sobotu má Vítek narozeninovou oslavu,sejde se celá rodina a dort bude z cukrárny
Holky to jste dobrý,že je budete dělat doma,já bych se neodvážila ![]()
Simi to jsi teda dobrá,že ses odvážila! ![]()
Zuločku Matuško je teda šikulka,to Vítek by pořád skákal po hlavě ![]()
Janus tak jaká byla noc?
Veru Domča se do toho teda pustil,Vítek je pořád u svého mávání
Občas,když se mu fakt chce,tak z něj vyleze máma,ale vždycky nevím,jestli se mi to nezdálo ![]()
Týnko co oko?Já mám to levý taky nějaký rozhašený,nakapu si OPthalmo,druhej den dobrý,a pak se mi to zas vrátí.Nevím,jestli se mi tam dostane krém nebo šampon..Mám ho zamlžený a červený ![]()
Zebruš co Beník?
U nás se k snídani s úspěchem pije Nutrilon,fakt mu Vítek přišel na chuť.Ale večer,jednou v noci a brzo ráno stále MM…
JInak Vítek včera shodil na zem myš od počítače,takže musíme koupit novou
,s touhle trochu bojuju ![]()
Radimkovi dodatečně všechno nej ![]()
Ahoj holky,
tak noc byla nad očekávání dobrá, Adam spal celkem klidně až do rána, sice si občas pokňoural, ale za chvíli vždycky zase usnul. Tak uvidíme dnes.
Adel - tak u vás taky zuby? Tak přeji pevné nervy a ať to Vítek zvládne pokud možno v pohodě
.
Simi - super, jsi šikula, cestování MHD teda nemám ráda, a to mám jenom jedno mimi. Tak to je fajn, že to bylo tak v pohodě. ![]()
Tak já jdu klohnit oběd, než se Adýs vzbudí.
Tak zatím ahoj.
Ahojte
Takže v noci opět řev
, ale vyzrála jsem na něho a měla jsem v pokoji varnou konvici a UM a během chvilky bylo hotovo a Beník spokojeně spal dál ![]()
Horečka nic ![]()
Dnes nakonec nikam nejedem, manža si vzal dovču, protože ho bolí ucho, takže jsem zrušila i zubaře a sedíme doma. Ale zítra snad pojedem do Brna, aby se Bením mohl vidět s bratrancama, už jsme je neviděli ani nepamatuju ![]()
Verčo , no vidíš, já jsem na tučňáka Boba z FB úplně zapoměla, se divím, že ještě nechcípl
Já mám tu želatinu bez éček, teda snad - je to jen hovězí želatina, tak snad tam nic hroznýho není ![]()
A gratuluju k pokrokům ![]()
Týnko , snad bude oko brzo ok ![]()
Beník dá do dírky kolečko, ostatní tvary dává raději z vrchu do té velké díry
(u hrnce od FP)
Na piškotový těsto si moc netroufám, dělala jsem ho jednou a pěkně se mi spláclo ![]()
Všem oslavencům opožděně gratuluju
![]()
Wenee , já jsem ujížděla na Sims, bavilo mě stavět domy, to hraní už ani ne. Ale vždycky jsem u toho seděla do noci, to už by teď asi nešlo ![]()
Terko , já ten puding taky nebudu dělat z mlíka, udělám ho s vodou a smíchám s těma jablkama ![]()
Já pořád přemýšlím, jestli tu ohrádku nakonec nekoupíme, ale ono už se asi pozdě, to jsme měli dřív ![]()
Januš , a máš mlíko v noci už nachystaný nebo ho vaříš?
A snad budete mít ty noci taky už lepší ![]()
Zuločku , gratuluju ke slízání z postele ![]()
Simi , to jsi šikovná, tak už můžeš na srazíky ![]()
Adel , snad bude i Vítkovi brzo líp ![]()
Dobré ránko, u nás taktéž krásně sluníčkové
Snad už jaro definitivně dorazilo
![]()
U nás noc dneska luxusní-ťuky-ťuk.Ťuk
![]()
Evi: Mě Adam na podzim škrábnul při nočním uspávání do oka, takže jsem měla festovně poškrábanou rohovku
a jelikož ten škrábanec byl narohovce vodorovně, takže to nemůže 100% srůst a jak jsem si špatně promnula oko, odškrábla jsem si kus toho „strupu“ a neštěstí je na světě
![]()
Jj, a jinak to bolí jako prase.....a zánět je snad ještě horší
![]()
K tomu UM: My teďka používáme Hami. Jako první UM jsme měli Nutrilom Comfort (proti kolikový) a pak klasický. A jsem koukala, že Hami dělá i UM banánové a Sunar dělá kakaový a jahodový
![]()
Jani: No, pokud má Adámek už osm zoubků, tak se teďka budou klubat stoličky a ty prý ještě víc dokážou potrápit
, špičáky se klubou až po stoličkách…
Adél: Já jsem to taky zkoušela vykapat předevčírem v noci, pak mastičku a stejnak to nepomohlo…
No já dofám, že ten dort bude vypadat k světu
Z cukrárny objednám až na další narozeniny
![]()
Terko: Můžeš použít UM do toho pudingu
A od roka můžou děti kravské plnotučné čerstvé mlíčko
Ale vy asi taky nebudete moct, že?
Zuzko: To by bylo, abych neviděla na PC
Ale dneska ještě není žádná sláva…
Jdu se věnovat A., už mi tady naříká na klíně…
JO! Ještě jsem se chtěla pochlubit
, že umí Adam krásně troubit na nos-náš- a dělá u toho „týýt“
![]()
Zebruš: Já mám na noc připravené UM takto: Ve flašce mám připravený sypký UM a večer si převařím vodu do termosky a nad ránem jenom smíchám
Osvědčený recept skoro rok
Akorát jak už nejsou takové mrazy venku, tak už nebudu lít úplně vařicí vodu do termosky, páč ráno to má trošku víc teplejší
![]()
A Adam dneska spí zase jen po O, vytuhnul hned po obědě a už jsem ho dávala do kočárku spícího a ani nevím, že jsem ho oblékala, snad bude spát ty dvě hoďky…musím najít sluneční brýle, aby jsem mohli potom vyrazit ven
![]()
Ahoj holky,
díky za pochvaly ohledně cestování
no jo, na srazíky už můžu, pokud budu moct zaparkovat kočárek přímo na místě… ale nevím, jestli bych si troufla devítkou až na Anděla, to je od nás přes půl hodiny bez přestupu, a to bych v tý tramvaji asi musela dělat Silvince stojky
Navíc tram jsem ještě nevyzkoušela
ale nízkopodlažní to zvládnem…
Jinak UM - dětem chutná vše, měly už bebu, sunar i hami, a jelikož už dlouho nepoužíváme kojeneckou vodu, tak tu z kohoutku jen ohřeju 30 vteřin v mikrovlnce, přisypu prášek, protřepu a je to. Jo a lahvičky ani dudlíky nevyvařuju, jen pokaždé vymyju horkou vodou s kapkou jaru (mlíčko je mastné) a pak důkladně propláchnu. Jo a za dudlíkama (u flašky) se někdy dělá taková růžová plíseň
tak je občas vyndám a pořádně očistím…
Jo a Silvinka má 10. zoubek - druhou stoličku nahoře… jediným příznakem byl průjmík minulý týden, jinak to zvládla skvěle, beruška
A objevila, jak se rozepíná zip, je to děsná zábava…
![]()
Adél, já taky nevím, jestli budu dělat domácí dort
pro nás dospělé určitě objednám harlekýna… ![]()
Evi , díky za podporu s odstavením
máš úplnou pravdu, začíná jiná etapa… a je fakt, že já se na tohle období vlastně těším, děti začnou chodit (teda Silvinka až bůhvíkdy…
), budou zase samostatnější a my budeme akceschopnější… na to se těším!
A až začnou trošku mluvit…
Ahoj holky,
u nas se spalo krasne. V sest dostal mliko a spal do osmi a vcera dokonce do deviti. Zato v sobotu nas vzbudil o pul sedme
![]()
Holky, vasim detem se ty zuby klubou o 106
My jsme uvizli na tech dvou ktere ma uz od Vanoc a zatim nic jineho nevylezlo, na jidlo mu to ale nevadi ![]()
Simi, to te obdivuju, ze sis trofla s dvojcaty do MHD
Ja mam dost problem se prekonat, s jednim kocarem a jednim ditetem
Ale zitra me to nemine, jedu navstivit kamaradku na okraj Brna, tak budu ejste 2× prestupobvat ![]()
Adel, Simi, to jsem rada, tu nekdo taky bude objednavat dort ![]()
Evi, Simi, ja si to fakt uzivam, ze uz je Stepan odstavenej a v podstate uz batole. Je s nim vic legrace, poznava svet a zacina se rychle ucit a chapat. Vcera se naucil jak dela ryba (otvira pusu jak kapr) ![]()
A davani Sunaru mi prijde dokonce jednodussi nez kojeni
Vecer nachystam jako Tynka, tano jen smicham ja nebo manzel a dame Stepanovi flasku v postylce, takze ho nemusime vubec brat, on se pak odvali na bok a spi dal ![]()
Holky, segra je ode dneska na vyvolani, tak cekame, ze behem dneska nebo zitra se snad dockame male Anicky ![]()
Teeeda, jeste trochu vetsi teplo a uz by to byla uplna parada
Teda ne jako, ze mi to dnes nestacilo, ale tak preci jen 9 stupnu je jeste maaaalo ![]()
Evelin , tobe prijde UM jednodussi nez kojeni jo?
Ja se teda rano vyvaluju, Dan mi prinese Domcu, vyvalim prsa a on se krasne prisaje a ja lezim
Jojo, to me bavi
Hehe
Protoze ja nez se proberu, tak to dlouho trva rano ![]()
Evi , diky za tip s tou Hollandii, asi to udelam, kdyz to budu potirat, tak to bude takovy rozblemcany, ale dat nahoru bananek a jablka a pak tou hubickou vytvarovat jogurtove pusinky jako slehacku, to je paradni
Tak jsem na to zvedava…
Jdu mrknout na tu kavarnicku..
Simi , gratulace k ceste MHD, jela si sama, nebo s nekym? Ja si to moc neumim predstavit, obcas jsem stresovala, ze nikdo nepomuze ani me natoz s dvojcecim kocarem…
Tak poradne trenuj, protoze kdyz se pojede na Andela, tak asi pojedes sama
pac tam ja pojedu autem
A od nas je to 39 minut, takze od Vas tak 50
![]()
Zulocku , Matusko je sikula, ze pekne sliza z postele. U nas se teda taky prestalo padat po obliceji pokazde, obcas taky visi nozickama dolu, ale musim mu pomoct ![]()
No a my dnes byli na info schuzce ohledne plavani, rovnou jsme tam koupili i plavky, holky to je hrozna sranda, ty deti v tech „dospelackejch“ plavkach, Domca vypada jak atlet-vyhubla zizala
A bude chodit s detma o pul roku mladsima (vyhovoval nam cas) a vypada skoro stejne jako oni (velikosti)
Uz se tesiiim, pristi utery zaciname!