Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoooj,
jsem nejaka hotova. Dnes jsem byla poprve s kocarem na bruslich. Vzala jsme jeste kamaradku a stridaly jsme se. Ale bylo to moc fajn ![]()
Jinak diky za nazory k botickam. Porecteni jeste dalsich diskusi mi z toho taky vyplynulo spis to, ze asi je dite prevazne na nohach, tak pordit pevnejsi boty i na doma. To Stepan zatim neni, tak bude jen capaky nebo ponozky. Pak mu koupim sandale na doma. Chci mu koupit kvalitnejsi i na doma, kdyz doma travi taky hodne casu…
Ach jo, dite me porad odvolava, tak snad vic napisu vecer…
ahoojte..akosi sme vksue vonku..a doma upratovanie.,.a chystanei na Velku noc.askoi ten den ryychlo ubehnee
RYNTYNTYNKO..Adamek bol na oslave krasnunkyya super darceky dostal
ZELVI..anadhernaa terasaa
a DOmca je teda fesaaak a urcite sa tam paradne vyhraaa
ADiko..ahoj po dlhom case
a topanocky som kupila uz aj na von..u nas je super ihrisko..kde sa moze pridrziavata cupitat… tak nechs a trosku zahraa..na doma ma take akoby papucko-topanocky,a le moc mu ich nedavam…
ale asi uz vaic zacnem..zevraj aby mali pebnejsiu tu nozicku a nevykrucala sa im..no,a le musim davat papucky.nech si zvykne, ze ma daco na nohe…
Weneee..ahoojte
EVELINKO..jeeej, brusle a kocik… parada
no..letim uz..papaa
Ahoj babulky!!!
U nás už vládne cestovní horečka-ještě mi visí prádlo venku,nemám zbeleno,ani svačinu nachystanou…
Ale mapu už jsem prostudovala,tak snad štastně dojedeme!
TINKO:my právě jezdíme na Slovač jak chudí příbuzní a necháme se tam vydržovat…ať se staraj!
Nechce se jim jezdit sem,my musíme tam-ale rádi!
Holky to je léto,co!!?Zítra si dám do auta sukni,abych se cestou přes Hanou neuvařila! ![]()
Dnes jsem poprvé posílala balík-prodala jsem na MMb těhu kalhoty(snad už je nebudu potřebovat).Jinak by to byl gól! ![]()
Botičky-my doma chodíme všichni naboso i Máťa a venku má boty-to je asi jasné! ![]()
EVELÍN:to jseš sporťačka panečku!!!Jen aby si zítra mohla na nohy… ![]()
VERU:uvidím jak my to vyjde-zkloubila bych návštěvu u kámošky i srazík…
SIMI:jó u nás vládne klasika-vývary,polévky,svíčková ze všeho,špenát a knedlíky!!!Ale minutky já ráda-někde v restauraci,to si teprve pochutnávám…když to nemusím sama vařit.
Ahoj WENEE!!!
Tak se tady mějte hezky,opatrujte drobátka a PAPA!!!
Ahoj holky,
my jsme byli dneska venku taky dlouho, nejdřív dopolko ve městě a odpoledne jsme byli dlooooho na pozemku s Radkem, Adam spal v kočárku po O skoro dvě hodiny a tak jsem tam i stihla něco udělat
![]()
Evelín: Máš pravdu, chtělo by to něco lepšího i na doma a sandálky jsou určo lepší než uzavřená botka, se v tom alespoň nebou potit nožky…já mám už dvoje sandálky od kamarádek (20 a 21), ale na doma bych asi radši nějaké měkší sandálky
![]()
Pacal: Jj, to nám je taky blízký
Většinou jsme tam jak ve výkrmně
Ale ona si už tchýňka zvykla, že nejím tolik a hlavně libový
![]()
Wenee: Ahooj
![]()
Simčo: My asi jooo
a taky slovenskou
Minutky taky děláme, většinou jednou-dvakrát do týdne, tak aby to bylo pěkně na střídačku
![]()
Ahoj holky,
to je ale léto
, dnes jsme byli venku dopoledne i odpoledne a paráda, nádherné počasí, odpoledne jsme byli se segrou a jejíma dětma a Adýs se na písku rochnil, když viděl ostatní děti, ale dlouho ho to nebavilo
- nevěděl, co chce - když byl na zemi, tak se chtěl chovat a když jsem ho vzala, tak chtěl zpátky na zem
. Akorát že se nejdřív ručičkama hrabal v písku a pak si je olíznul
.
Veru - taky bych na plavčo šla, pokud ta rýma není nějak veliká. A já Adama teď taky oblíkám hodně nalehko, a to taky ještě smrká, jak blázen, tak snad už se z toho vyhrabe.
Pacal - tak šťastnou cestu a hezky si to užijte
.
Simi - tak ty už zvládáš bravurně MHD, tak to veliká gratulace
. Jinak u nás doma vaříme taky hlavně minutky, klasickou českou kuchyni moc ne. Adam má zatím převážně skleničky, tak jsem zvědavá, až mu budu hlavně vařit, jak to budeme zvládat
.
Týnko - jé, pískovistě na zahradě, to závidím
. U nás ho plánuje tchýně, ale protože sem nejezdíme tak často, tak ho asi Adýs zase tak moc nevyužije. Jinak Nurofen jsem dala předevčírem večer, když už plakal v kuse půl hodiny, a vážně hodně
. Včera jsem ho uspala sice po boji, ale bez Nurofenu a naštěstí noc byla na dané okolnosti docela dobrá. Tak kéž by se to dnes opakovalo - myslím ta klidná noc, ne ten šílený pláč
. Přes den je teda taky uplakanější a mrzutý, ale ty noci jsou nějak horší
. Ale až budou ty zuby za náma, tak snad bude líp.
V sobotu budeme mít malou předoslavu Adamových narozenin, protože segra s rodinou by se k nám do Prahy na konci dubna nedostali a my sem po tak krátké době taky nepojedeme, tak budou přát Adýskovi dopředu
. Tak se už těšíme. Sice to bude zatím bez dortu, ale i tak si to Adýnek určitě užije - aspoň doufám. Tím, že máme takhle „roztahanou“ rodinu po republice, tak bude aspoň víc oslav
.
Tak všem přeju hezký večer a zatím ahoj, ještě sem možná večer kouknu - to víte, rozmazlování u rodičů, tak nemám na krku žádné praní, žehlení, vaření …
.
ahojky, dneska sme si to taky venku užívali a hned dvakrát, bylo prostě parádně. jinak vaříme střídavě českou a minutky, já jsem omáčková…
Veru: s rýmou na plavčo celkem v pohodě, tvrděj, že se to tam i zlepší…ted nevím, jestli jdete dneska nebo zítra, ale každopádně si to pěkně užijte…je to paráda
Pacal: přejem štastnou cestu
Evelín: páni s kočárem na bruslích, to jsi dobrá, já bych se na nich zabila i bez kočáru, naposled jsem byla předloni..
Tynko: gratulace k pískovišti a tiše závidím..
Holky, tak takhle to vypadá teďka u nás na stavbě:
![]()
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9199.jpg /> http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9200.jpg /> http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9202.jpg /> http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9196.jpg
A ještě vás zavalím, ju?
![]()
Adamův stan:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9180.jpg /> http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9181.jpg /> http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9184.jpg
A naše píškoviště:
http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9191.jpg /> http://img3.rajce.idnes.cz/…IMG_9189.jpg
Jani: Neva, že je to „předoslava“, však i tak to řádně oslavíte
![]()
Já teda nějak moc nalehko neoblíkám
, ještě si říkám, že je přeci jenom duben a občas to foukne i studeně (teda u nás na severu…) a hlavně když jdeme na zahradu, to leze i po zemi, takže ať se nenachladí…a to teda dostanou naše botičky zabrat a máme jen jedny, tak ani nemáme žádné „na zahradu-pískoviště“
![]()
Snad budou brzy zoubky venku, aby vás už potrápily co nejmíň
![]()
Ahoj holky,
tak plavco bylo fakt super
Diky za rady holky, jojo, nakonec jsme byli i s rymou a prijde mi, ze to rozhodne neni horsi, cely den potom nudlil, ale ted spi lip nez vcera
Huraaa…
Domca byl sikovnej a pekne plaval, dokonce je dnes potopili
„na zkousku“. Jedno mimco tam chudak skoro celou dobu brecelo a ty deti v kurzu po nas rvaly snad vsechny ![]()
Jo, jeste jsem Vam chtela napsat, ze vcera jsem se poprve „pohadala“ kvuli satku
Jdeme z obchodu, Domca spokojene zvatla v satku a takova baba se zastavi, cuci a pak povida Domcovi (to nesnasim, kdyz mluvej jako na dite a ne na me
) „Teda ty budes mit krivy zada az vyrostes“. Tak ji slusne rikam „to prave nebude, protoze je to ergonomicke nositko“ a ona rika „no to uvidis, az budes velikej“ tak jsem se neudrzela a vyssim hlasem rikam „vy jste nejaka chytra pani, kdyz o tom nic nevite“ a sla jsem, nebo bych ji klepla
![]()
Simi , u nas se vari tak ruzne, hodne jime asijske jako hovezi nudlicky, zelenina, nudle, cervene kari a ruzna masa k tomu, veprove v ryzove placce… takze to si asi Domca s nama neda
ale milujeme treba klasicky rostenky, znojemskou omacku, veprove maso na masle s br.kasi, ruzne zeleniny dusene… taky hodne delame ted v papinaku ruzne vyvary, minimalne jednou tydne..
Obedy budu asi prizpusobovat jemu, budeme to jist spolu, ale vecere budu porad delat zvlast, at si pochutname my velky i on
Ale zatim sklenickujeme, takze klidek
![]()
Tynko , pekne fotky, obdivuju Vas stejne, ze se poustite do stavby domu, to je mazec, clovek tomu obetuje kazdej volnej vikend, vecer.. to znam od kamosu. My bychom do toho teda nesli
Ale zas se vam bude dobre bydlet…
Jani, Pacal, mejte se tam pekneee, ja to miluju, kdyz nemusim moc varit a prat a zehlit a tak ![]()
Zulocku , diky za ryzove susenky, vcera dosly, byly roztrhane a dane do zataveneho pytle od postaka
Trosku nalamane, ale dobryyy, Domca uz pres pulku snedl
Tak diiik jeste jednou, mate u nas taky neco
ale vymyslim co ![]()
Aaa, musim prepustit notas Danovi, chce neco platit nebo co, no joooo
Tak dobrooou..
PACALKO..stastnuu cestuuu ![]()
JANUSKO..no ench je uz lepsie.. nie je tk umrnkanyy a pekne si uzite oslavu ![]()
RYNTYNTYNKO..suepr, ze mate pieskovisko..to bude Adamek vkuse nalozeny v piesku.. ![]()
a su sikulci..pekne im to ide na stavbe..len este vas cakaaa tazka praca..no nech uz pekne byvate… drzim palce
Adamek ma pekny bunker zo satnu pieskovisko je uzasnee..:) ozj..davaj pozor na mcky z okolia, nech vam tam nechodia kakat..j som tk ako decko dostala slintavku ![]()
a j obliekm tiez vcelku nie nalahko…u nas sa dost tak vie zvrntu vietor a ked sedi neciinne v kociku..pripadne lezie po zemi…nech nenchldne..aj pancusky mu este davam.. to daktore detic`ky u ns chodi uz len v bodynku a nohaviciach
ZELVI..super..ze sa plavanie pacilovm obom ![]()
a ta pani co brblala na nositko
neviem..ci som nejaka extra lko rozculitelna,..ael asi by som sa teda nezdrzla..dobre si spravila..co si m co pusu na druheho otvarat ![]()
jeeeejda a to co poroilis o susienkami
to nie je moznee…to este aj susienky otvaraju
des… no..bolo ich ale malo..lebos me dostli vzorku od kamosky a MAtuskovi som dala z kazdeho druhu…
a tesim sa, ze chutili..
mam velkuu radost.. a u vas nemame nic… fakt soms a tesila, ze som objavil susienky..ktore by hadam mohol papat aj Domca,,
u nas chlapi uz hjju..MAtusko po celodenno,m divoseni a manzel po sluzobke..no zajtra nas caka
enie kvetiniek..
MAtuskovis a veelmi pacia a dnes vonku obdivoval vrabce… ![]()
Moc zdravím!
Předně se omlouvám, že se zase nehlásím, nějak jsme pořád venku a taky jsme podnikli generální úklid v bytě… přestěhovali celou ložnici, udělali tam Kubíkovi samostatný pokoj atd, takže jsem maximálně vytížená
, včera jsem vytuhla u tv, to se mi už pěkně dlouho nestalo ![]()
A pozítří odlétáme do Anglie, takže zítra balení a nákup nezbytných maličkostí, hlavně nesmíme zapomenout na tuny sladkostí pro švagrovou, která strádá bez banánků v čokoládě, mily, margotky, horalky, tad
![]()
Tak kdybych se už neukázala, všem přeji hlavně pohodové a slunečné velikonoce!
Ahoj holky, tady jedna nestíhačka, ale snažím se vás číst jak můžu.
Venku nádherně, tak jsme skoro pořád venku ![]()
Kluci jsou hodní, akorát Péťu potrápi průjem a blinkání (to bylo docela nepříjemné, páč blinkal celou noc, tak jsem u něj furt seděla) Teď už je to lepší, ale stejně mu dávám rýžovou kaši z bio. (je to smíchaný s kukuřičnou a je to opravdu jen toto, ale Petřík to statečně baští, dokonce pije samotnou vodu.)
A aby toho nebylo málo, tak v pondělí se nám po
a po
i tatínek
, holky a mněl zvýšenou teplotku
, tak umíral, však si to dovedete představit. Každých 5minut si měřil teplotku. Na druhou stranu včera už šel do práce, i když byl ještě jak na vodě, tak abych mu moc nekřivdila
.
JOOO a přidávám sek bruslařům, včera mi manžílek koupl brusle (on má taky
) A v pátek vyrážíme na premiéru, tak jsem na sebe zvědavá. Máme samozřejmě chrániče na všechno na jdou nacpat
(no ty moje stehna v nic jsou opravdu krása jak přeštípnutý jitrnice, takže musím jezdit co nejvíc.
MAHUL: šťstnou cestu, tiše závidím. Užijte si to v Anglii, super výlet.
PACAL: tobě taky šťastnou cestuuuuu ![]()
TYNKO: super fotky, za chvilku budete ve svým, to je fajn ![]()
ZELVICKO: plavání s vodovou rýmou vůbec neva, naopak taky jsem slyšela, že je to pak lepší. Taky se mi stalo, když jsme měla Péťu ve vaku, tak mi taky něco o zádech říkala nějaká baba. Odpálkovala jsem jí, že dám na názor ortopeda, který mne takhle viděl, než na nějakou hysterickou ženskou v krámě. Nesla to těžce, ale j byla fakt vytočená ![]()
My vaříme, tak nějak všechno. Myslím, že nebude problém aby se Péťa k nám přidal.
Jdem do školky
Ahooj, tak ja budu asi dnes reagovat na vsechno, pac jsme doma
Jojo, po plavani super, odpoledne taky, noc jeste ok, ale rano sileny nudle, kasel a podobne, tak jsem se radsi vypravila k Dr. (misto vyletu
), abych neco nepodcenila…
No a chudakovi delali vytery, dostali jsme antibioticke kapky do nosu, sirup, kapky, zyrtec a vubec
No a doma do utery ![]()
Ale stejne pojedeme na velikonoce k nasim, tam muze sedet taky doma, ze jo, a my muzeme alespon ven
Teda to dite je jak ja, v zime drzak a jak se udela teplo, tak ho to skoli
![]()
Mahul , taky tise zavidim, uzijte si Anglii ![]()
Katy , prestipnuty jitrnice me fakt hodne pobavily
Ale umim si to zive predstavit! Tak pilne trenuj ![]()
Ach jo, jdu si udelat obed a zalostne koukat, jak je venku hezky
![]()
Ahoj
Tak už je naloženo
I bordel z půdy je pryč, poprvé jsem se tam byla podívat (mám závratě a strach, že tam bude nějaký hnízdo
) a je to tam velký, až tam jednou bude druhý patro, tak to bude super ![]()
Beníka už to venku moc nebavilo, tak si teď hrajeme doma
Holky, mažete dětem obličeje opalovacím krémem a jaký máte? Beník to nesnáší
Máme vzorek La Roche 50+ pro děti, ale nevím, jestli ho koupím, je to takový lepivý
, nemáte ho někdo?
Musím si hrát s Beníkem, leze kam nemá
![]()