Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj
Dnes tu byl taťka popřát manžovi a Bendovi k narozkám - Benda dostal tatru a kyblík s lopatkou a bábovkama ![]()
Verčo , tak se ten telefon snad bude líbit i Bendovi ![]()
Evelín , snad se svíčková povedla ![]()
Terko , super, že jste si včera užili výlet. A hranolky jsme dlouho neměli, asi je brzo udělám ![]()
Adiko , pěkný míry
. Já sice kojím ráno a večer, ale mám pocit, že už mlíko nemám. Benda jen sosá a polkne za kojení tak 3×
, takže to taky nevidím na dlouho. Naštěstí flašku miluje
Sanelce vše nej
![]()
Januš , užijte si to u rodičů ![]()
Týnko , jaký to bylo v Liberci?
Simi , krásný fotky. Ondra má krásný kukadla a Silvinka je princezna. Tý jo, 11 zubů. A víkend s manžou bude určitě super ![]()
Katy , užijte si chatu ![]()
Ahoj holkýýý,
Zebruš: Díky za optání
V Lbc to bylo náročné, ale hezky, však to znáš, když se vyjede z vesnince do města
![]()
Ráno v osm jsem vyráželi z domova, takže po ránu docela fofring, v busu to šlo, jen ty lidi nepomůžou, ještě že jsem si vzala golfky
A od půl desátý do dvou jsem byla s kámoškou a jejím 20m synkem a užily jsme si to nadmíru…jsem zas utratila až až peněž za Adamovi hadříky, pak jsme byli v tom MC, z kterého jsem vážně nadšená, fakt super! A příhoda: Normálně jsem tam potkala dvě maminky( kamarádky), které se mnou byly v porodnici a obě dvě rodily ve stejný den jako já
A pak Glubus a unaveně dom
![]()
To Beník dostal od dědy pěkné dárky
![]()
Terko: Tak pečení mě čeká zítra, jen dofám, že letos to bude po ozdobení vypadat beránek jako beránek a nééé jako pes (se tak vloni vyjádřl Radek
)
A Pája je šikulín
![]()
Simi: Krásný fota, taky se mi moc líbí „spící princezna“
Musí být úžasné mít páreček
![]()
A Sanelce přejeme všechno nejlepší k jejím dnešním prvním narozeninkám!!!! :dance:
![]()
Ahooooj,
jeste rychle zdravim pri Velkopatecnim veceru ![]()
Svickova se nechava odlezet v lednici na nedeli, tak poreferuji pak, ale zatim to vypada vcelku dobre ![]()
Sanelce přeji krááááásné první narozeniny
![]()
Simi, fotky super
Kdyz jsem se na ne divala, tak jsem si uvedomila, ze Vase deti vlastne nezaziji „jedinackovstvi“, ze budou na partaka zvykli uz od narozeni a dalsi sourozenec by jim vlastne nemel pusobit vubec zadne problemy
To je myslim docela dobre, ze ![]()
Katy, Janus, uplne Vam zavidim zmenu prostredi! Hezky si to uzijtev ![]()
Terko, Ty jsi teda pilna jak vcelicka! A Paja je sikula s tim prdenim na bricho ![]()
My dnes cely den nekde litali. Manzel mel dovolenou, tak me doprovodili se Stepanem k zubari, pak jsme se prosli, stihli zavolat jeste 112 kvuli zalozenemu ohni v jednom baraku. Odpoledne u nas byli na obede sestra s tydenni neteri, se kterou jsme pak sli i na prochazku. Vecer jsme si uzili Velky patek v kostele a ted jsme jeste posedeli u brachy a svagrove a ochutnali domaci medovnik. Takze uz jsem nejak KO. Jdeme se dokoukat na film, u ktereho jsme vcera usli a spaaaaat ![]()
Ahoooj,
teda ja dnes po dlouhe dobe vubec nezapla pres den pocitac a bylo videt, jak ten net zere cas
Stihla jsem toho nejak vic nebo co
a to jsme vlastne nikde krome kratkeho nakupu nebyli, protoze to mame od Dr. zakazany ![]()
Nejak nestiham reagovat, kazdopadne koukam, ze jsou vsichni pripraveni na Velikonoce. U nas se taky barvily vejce, uz vcera
Zitra razime k nasim, tak se tesim, ze si dame brusle a kino a Domcuch bude zavrenej v baraku, aby se uzdravil konecne ![]()
Prejeme vsem krasne Velikonoce a pomlazku, hlavne holky, nezapomnely jste si koupit neco na sebe, aby Vas nepokakal beranek, co?
![]()
Sanelce vse nejlepsi k narozeninkam, posilame pusinku!!!
![]()
Tak se mejte, jsem ocekavana v lozinici ![]()
Ahoj holky,
já včera nepopřála Sanelce všechno nejlepší!!!
![]()
Jinak vajíčka jsem obarvila,Jiříčék ty vyfouklý namaloval novýma fixama a upekla jsem zajíčka z bábovkovýho těsta.Beránka a mazanec jsme koupili ![]()
Zítra jedem na rodinný velikonoční oběd a celodenní žranici ![]()
Včera jsme byli s Vítkem na ko: 9870g a 77 cm
a dostal první Prevenar,nespal nic moc,má teplotu a teče mu z nosu,ale to spíš vypadá zas na zuby ![]()
Simi krásné fotky ![]()
PŘEJU VŠEM KRÁSNÉ VELIKONOCE ![]()
Ahoj holky,
teda dneska venku náádherně, fakt jak v létě
Adámek poprvé testnul sandálky s ponožkama a furt měl tendenci si je sundavat a už teda jezdíme v krátkém tričku a bez punčocháčků tak čtyři dny zpátky
![]()
A skoro celé odpoledne venku, jsem zase celá uťapkaná…a jelikož máR. volný víkend, dnes teda na baráčku a zítra nepůjde, tak snad si uděláme někam výletík
![]()
Adél: Krásné míry
![]()
Jsem zvědavá, které dítko bude největší dlouhán na roce
![]()
Evelín: Ty jsi svíčkovou vařila dva-tři dny dopředu? No ale bude dobře uleželá
![]()
Veru: Užívejte návštěvy na severu a hlídání Domči
![]()
Pavlíku, přejeme Ti s Adámkem vše nejlepší k Tvým prvním narozeninám!!!
![]()
Ahoj holky,
tady nikdo
JJ, venku je krasne, tak proc sedet doma,ze?
My byli odpoledne na vylete a parak byla teda poradnej!
To uz neni zaden jaro, ale leto!
Adel, Vitek je podle mir uplne tabulkove dite, ze? ![]()
Pájo, krásnéééé první narozeniny! Ještě si užij jedináčkovstí, za chvíli už z Tebe bude velký brácha
![]()
Tynko, urcite si nekam vyrazte, vsak je kraaasne
A snadalky jsme kupovali vcera, jinak by musel by jen v ponozkach
A Stepan ted v tech v tom teple je taky jen v triku a kalhotech s laclem…
U nas svickova prave vari dopredu, at ma cas se ulezet a je pak lepsi ![]()
No nic, jdu neco udelat do skoly…
Ahoj,
Týnko já dávám přes bodýčko s krátkým ještě tričko s dlouhým rukávem,dál jsem se neodvážila ![]()
Evelín pošli vzorek svíčkové ![]()
To nevím,jestli je Vítek tabulkovej,ale čekala jsem,že bude mít aspoň těch 10 kilo,když Jirka měl 12 ![]()
Pájovi všechno nej k prvním narozeninám
![]()
ahojkyyyyyy, děkujem za přáníčka, pak vložím fotky z oslavy. Dopol sme byli na matějský, čekala sem víc lidí, tak to docela šlo…Pája byl vykulenej, už se těšim až ho příští rok na nějakou atrakci po:,–(im…ted to ještě nešlo…odpol sme slavili, dort nejdřív rozmatlával v rukách, po podlaze, pak si párkrát kous, toť vše. Dort sme schovali na zítra až přijedou rodiče a nejspíš i prarodiče…
Adel: máte krásný míry, jak model…
Tynko: bez punčocháčků taky jezdíme, dávám ještě bodýko a slabou bundičku nebo slabý triko s dl.rukávem…musím ted někde sehnat sluneční brýle, z nejmenších od HM mi po 4 dnech vyrost
![]()
Evelín: taky se hlásím o vzorek svíčkový…
![]()
Fotky z oslavy…
Pája a dárky
Pája cupovatel
…co mi to zas oblíkli????
Pája a dort
malá ochutnávka…
Jeee, Teri, Pájovi přejeme všechno nej nej nej a posíláme ty nejsladší pusinky
Překrásný fotky!!! Kde jsi, prosím tě, sehnala tu úžasnou košili s kravatou?! Já mám už pro Silvinku dvoje krásný slavnostní šatičky (oboje bordó, moje oblíbená barva
), aby měla i na převlečení po dortu
ale pro Ondru pořád nic ![]()
Evelín , já jsem hrozně ráda, že nemám jedináčka, protože sama jsem jedináček
ne že by naši další dítě nechtěli, ale mamce funguje jen jedna ledvina a krom toho má nemocné kyčle, po porodu byla odkázána na berle
a hrozili jí, že po dalším porodu by mohla skončit na vozíku
Vždycky jsem hrozně chtěla sourozence a manžel má zase „komplex mladšího bratra“ (má o 5 let staršího „úspěšného bratra“), tak jsem moooc šťastná, že moje děti mají tohle vyřešený
Spíš si pak říkám, jak to bude s 3. mimi… aby se proti nim necítilo samo?! Často se taky stává, že se třeba holka z dvojčat a mladší sestra „dají dohromady“ a bratr z dvojčat je trochu na druhé koleji… no ale my to určitě „risknem“
Jak jde bakalářka a učení??? Mně jde redigování povídek pomalu, ale baví mě to… no ale práce je tam spousta…
Simi: děkujem za přání, košili sem sehnala tuším v HM, jinak mám ještě červenou s černou kravatou…zatím jí měl jen na vánoce…sem jí spíš kupovala na vítání občánku, ale nic nám nepřišlo… ![]()
Simi, tak to by chtelo vlastne jeste jdou dvojcata, ne
Nebo aspon dve deti brzo po sobe ![]()
Jinak Ti zavidim, ze delas co Te bavi
Ja uz to mam ted jako nutne zlo. Bakalarku uz mam zhruba napsanou, ted jsem ji nechavala tyden ulezet a delal jsem si temata ke statnicim a pristi tyden to budu posilat vedouci na konzultaci a pak se uvidi
Ale nejsem na tom nejhur, spoluzacka jeste nema ani carku ![]()
Terko, Paja vypada jako velky rozvazny premyslivec, vsechno si tak hezky prohlizi
Libily se mu darky???
Adel, tak to chapu, ze necelych 10 kg je malo, kdyz me barcha o dve vic ![]()
JJ, svickovou bych Vam dala ochutnat, ale asi se budete muset spokojit s jen popisem
![]()
Terko, dort vypada moc pekne
![]()
Ahoj holky,
zdravim z klidecku
to je ale krasne co? Dnes jsme byli na bruslich podel Labe a malem jsme se nevesli na stezku, kolik tam bylo lidi ![]()
Pajovi vse nejlepsi k narozeninkaaam!! Terko , fotky jsou fakt super
Ja snad budu muset koupit nejakej slusnej oblecek, i kdyz jsem to puvodne neplanovala, je mu totiz porad jedina kosile, kterou jsem mu koupila loni v kvetnu
![]()
Simi , i ty Vase fotky samozrejme, vcera jak jsem nestihala, tak jsem je zapomnela pochvalit
Je fakt, ze v tomhle to mate dobre, kdyz jsou dvojcata, jsou zvykla na sourozence. No, ja ale doufam, ze u nas druhe dite bude zase jedno, vcera jsme se o tom s Danem bavili, kdyby druhe dite byla dvojcata, co bychom delali
teda co, nic, ale prekvapilo by to asi ![]()
Evelin , segra mi ted ukazovala hotovou bakalarskou praci, tak te obdivuju, ze mas silu neco plodit, jsem si vzpomnela na svou diplomku, jak se s tim clovek patla, nejhorsi je ten konec, dat tomu tu formu a ruzne upravovat ![]()
Coze to vlastne pises?? Pro me jsou veci, ktere jsou mimo nejaky konkretni problem uplne spanelska vesnice (jako myslim ja porovnavala dva systemy ucta, segra pise neco o podniku..). Kamoska psala diplomku na tema typu „casovani sloves v ceskem jazyce“ a to bych asi napsala asi tak dve vety
![]()
Adel , ja teda taky ted budu davat tricko a mikinu, nebo tricko a jarni bundicku, po zkusenosti s tim, jak nastydnul
Porad tu marodi, tak doufam, ze v utery uz nas doktorka snad uschopni alespon jit ven ![]()
Holky, mam takove dva dotazy, jestli to mate taky.
Nejdriv o ovulaci (teda doufam, ze to je ono
). Kamosky mi rikaly, ze treba v polovine cyklu citily, ze maji ovulaci, bolesti v podbrisku, nafoukle bricho a podobny priznaky. Ja vubec nevedela, ze ji mam, no a ted po porodu mam totez, v polovine cyklu mam pocit, ze mam nabeh na zanet mocaku, mam to ale kazdy mesic, tak do 3 dnu to prejde. Mate to nekdo taky? ![]()
A dalsi, kvuli piti z lahvicky, hlavne UM
Vsechny deti tu pijou, jedinej Domca je takovy exot?
On proste za den vypije max 100 ml tekutiny (caj/voda) a to vetsinou lzickou. Ja nevim, jak mam rano a odpoledne prestat kojit, protoze bych potrebovala, aby vypil pokazde tak 180 ml UM, ze jo? A to do nej sotva narvu
Nebo myslite, ze to UM neni potreba? Jenze jak je alergik, tak jiny prisun vapniku mit nebude
![]()
No nic, mejte se vsechny pekne a dobrou!
Veru, ja davam mliko rano a vecer, odpoleledne myslim uz neni potreba. Ale Stepan ho nastesti miluje. Ale osattani tekutiny do nej musm rvat, nekdy vypije i 15O ml!, ale casto i jen 50 ml
Ja uz bych asi byt Tebou na flasku s dudle neucila a rovnou zkousela pitko nebo kalsicky hrnecek (ten jde detem, co nechteji dudlik lip). Ale je to nekdy boj, kamardky syn malem skoncil na kapackach, protoze jak ho prestala kojit, tak bojkotoval veskere tekutiny ![]()
Jinak mam tema analyza zenskeho casopisu - jak casopis prezentuje zenu v soukrome sfere (v partnerstvi, rodicovstvi, domacnosti) a jak zpracovava tema rodina vs. kariera ![]()
Myslim, ze klidne ty Tvoje pocity uprostred cyklu muzou souviset s ovulaci
Ja jsem to teda mivala ve forme pichani na leve strane (na prave to bylo v poho) a ted to nejak nevnimam, o ovulaci vim diky mereni teploty…
Milan se diva na Pana Prstenu a ja nejak nemam co delat
(ucit se uz nechcuuuu
)