Poradna duly
Jana Čurdová
Beník se opět vzbudil, tak jsme mu ho s manžou násilím odsávali
a teď spí s polštářkem a bez dudlíku, chvilku mrčel, protože bez něj v posteli normálně neusne, ale přišel na to, že může dýchat pusou a spí - zatím… ![]()
Manža si tu nakládá hovězí na sušení, tak to tu pěkně smrdí octem
a taky celá lednička
Ještěže to bude věšet na půdě a ne tady ![]()
Zebruš: jejda, chudák Beník, to jsi dobrá, že takhle večer odsáváš, já bych asi naším vysavačem vzbudila všechny sousedy, už jsem i kvůli tomu uvažovala o odsávačce na baterky, že to můžu vzít všude sebou a nemusím se shánět po luxu…navíc Pája u toho má děsný záchvaty breku, ale když vidí lux, naštěstí se ho nebojí…
Terko , my máme tlustý zdi
, ale v noci odsávám tou hadičkovou, i když to moc nejde… Ono to teď nešlo ani tou vysavačovou, skoro nic jsme nevysáli a hned potom zase posmrkoval ![]()
Nad tou na baterky jsem taky přemýšlela, ale Benda byl zatím nemocnej jen párkrát, tak jsme to zvládli. Ale pokud to bude častěji, tak by ta baterková asi byla lepší
Zebruš: Pája taky nebyl moc nemocnej, ťuk ťuk…my bohužel silný zdi nemáme. Hadičkovou taky mám, ale s ní jsem nikdy nic neodsála…a na vysavač mám dokonce dvě, páč jsem jí jednou zapomněla u rodičů na návštěvě a zrovna byl Pája docela dost nastydlej…
Hoj, hoj, hoj
![]()
Dneska jsme se probudili ještě se sluníčkem, ale zítra, max. pozítří, už tomu bude jinak
TO se teda na to počasí netěším…
![]()
Přišla jsem vás po ránu v rychlosti pozdravit, za hodinu nám frčí bus do Liberce, musím na gyndu, do práce a doufám, že se stihnem juknout do MC
![]()
My teda máme doma jen hadičkovou odsávačku, tu na vysavač jsem taky chtěla ze začátku pořídit, nakonec jsem se k tomu nějak nedostala, ale teďka mi to už ani nevadí, jsem se s tou hadičkovou naučial jaktž-takž odsávat hleníky
Ale toho histeráku u toho, navíc si musím na Adama jakoby „sednout“, abych mu u tělíčku svýma nohama přidržela ručičky
No, kdyby mě někdo viděl
…
A musím se vám ještě pochlubit
, Adámek trénuje vstávání bez oporo, už se mu to podařilo dvakrát během včerejška
![]()
Jdu si vyndat golfky z auta a frčíme, ahoj
![]()
Ahojky, tak Vás musím zase po dlooouhé době přijít pozdravit. Dočítat to asi vážně nedám ![]()
Každopádně zdravím všechny oslavence
To je síla, vždyť my už máme roční miminka a je to nedávno co se narodila
![]()
My jsme prozatím pořád na deseti zoubkách a ťapem zatím jen s oporou - musí se držet aspoň za jednu ruku. Vstane si klidně sama uprostřed místnosti, stojí, výská a rozhazuje rukama dokud k ní někdo nepříjde - sama prostě ten krok neudělá ![]()
Tak si jdem ještě užívat sluníčka na zahradu - je tam po zimě práce až nad hlavu a navíc teď stavíme pergolu ať se máme v létě kam schovat před deštěm a před sluníčkem. Tak zatím pa já letím ![]()
Ahoj holky,
tak jsme zpátky z Moravy, dočíst jsem zatím nestihla, snad večer. U rodičů pořád byl nějaký šrumec, segra s dětma, pořád se něco dělo a trady je klídek a jsme tu s Adýsem sami, tak je mi z toho najednou tak nějak smutno
.
No nic, musím jít dohnat resty za ten týden - vyprat, atd...... Tak jenom všechny zdravím a večer ahoj.
Tak my objedváme - teda už jen já, Beník se dáví jabkem, rozkouše ho a pak vyplivne ![]()
Raději jsem mu vrazila banán, ten miluje, abych se mohla v klidu najíst ![]()
Jinak pořád soplíme, ale jinak nic, tak nevím
, dala jsem mu i matraci výš a mám puštěný zvlhčovač, tak třeba to pomůže
Týnko , taky by na mě asi někdo zavolal sociálku, kdyby viděl, jak Bendu odsávám
![]()
Ernat , Januš zdravím ![]()
Beník ještě sešrotoval skoro celej obr banán a to měl oběd ![]()
Ahoj po Velikonocích!
Doufám, že jste si je všichni hezky užili, až na ty nemoci, o kterých jsem tu četla… A Jani, smutná nebuď, zase se zaběhnete a bude dobře!
Co jsem to všechno chtěla… JO, odsávačka, u nás taky děs běs, navíc mu ta rýma vždycky trvá tak dlouho, že si to opravdu užíváme… Taky zalehávám, Týnko, a řev je teda šílenej. A odsávačku máme hadičkovou, ale připojenou na vysavač
Okoukli jsme to u vynalézavých kamarádů ![]()
Ernat, jooo, pergola, můj sen- napsala jsem ti SZ, jestli budeš mít chvilku, mrkni prosím.
Veru, my to s pitím máme nastejno- taky nic, ani mlíko ho na pití neláká, takže taky kojím i přes den (mlíko jsme ještě nezačali). Teď jsme to zkoušeli trénovat s domácím moštem, sladkým tak, že jsem ho trochu naředila, aby se to dalo pít, a občas se teda napije, takže za den zmizí no, maximálně decka, ale spíš tak půlka… A nepije ani z dudlíku, prostě to kouše, takže to neteče, a to dřív si občas z dudlíku dal… No, snad se časem umoudří, nevim.
Možná jeden tip pro ty, co dávají ovocný přesnídávky bez přidanýho cukru (jako Sunárek a možná ještě něco)- viděla jsem v dm mezi biopotravinama přesnídávky, ale veliký, za lepší cenu než běžný skleničky- mají jablka, jablka-meruňky a myslím ještě něco s mangem. Ty jablka jsou obrovský (cenu nevím), meruněk je 360g za 29,90. Je to Alnatura.
Jo, a musím se pochlubit, byli jsme na krátkém cyklovýletě, byla to paráda, ještě to trochu doladíme (nové kolo a tyč pro Emu) a už se těším na další!!!
Ještě jsem chtěla něco, ale nejsem s to si vzpomenout, takže někdy příště
A večer jdu na jógu (doufám, že to stihnu!), už jsem jednou byla, bylo to moc prima, zaujalo mě to víc než pilates a bolelo mě pak celý tělo, tak uvidíme jak dnes ![]()
Mějte se hezky!
Tak docteno, zrovna jsme dorazili z venku, poprve na prochajde po 8 dnech
Sli jsme jen do zdrave vyzivy a pro housky, ale neodolala jsem, Domca usnul, tak jsem sedla na zahradku a dala si capuccino
sice Dr. rikala, ze by nemel byt dlouho venku, ale 20-30 min.navic snad nevadilo
![]()
Evi , my videli o Velikonocich par lidi na vylete s tou pridavnou tyci na kolo a decko vzadu, to je fakt parada
A Ema uz bude slapat nebo ne? Prijde mi, ze vetsinou maji ty deti predni kolo nahore, takze se jen vezou
![]()
Ja v DM ty Alnatura presnidavky kupuju nejradsi, maji dobrej vyber i v zeleninach, zadny mliko/smetana/sul/houby jako treba Hami nebo Hipp (to me muze cert vzit
) a ty mega ovocny jsou super, Domca je miluje ![]()
Ad. odsavacka - my mame tu na baterky - Cleanoz. Je fakt, ze Domca byl poradne nemocny az ted, takze predtim jsme ho jen tak obcas vysali, aby se nereklo
kdyz trochu chrcel. Myslim, ze to funguje, ty zelene nudlaky to vysavalo. Ale je fakt, ze nemam porovnani s tou vysavacovou. Blbe u tehle je, ze ma vymenne nastavce, takze 10 ks stoji 180 Kc, po pouziti by se mel vzdy vyhodit, ale na to jim prdim, ze jo, nejsem Rotschild, takze to pouzivam treba 2 dny jeden nastavec, kdyz ma normal rymu, kdyz to bylo hodne nudli, tak 1 den, ale kdyz to je ted jen ta vodova ryma, tak ho tam mam uz 3 den ![]()
Super je to v tom, ze je to tiche, meli jsme to vsude na dovce i u nasich, neumim si predstavit vytahovat furt vysavac, kor kdyz se ho boji ![]()
Zebrus a jak se loupou hrozny?
Netrva to nahodou dva dny?
Takovy pidi kulicky a jeste pidi slupky k tomu
Ale mozna by to mohl, obcas to ma jako stavu…
Ja byla taky jako Au-pair v Anglii (tam jsi poznala teda manzela?), vcera jsi mi to pripomnela, mela jsem dva kluky 2,5 a 5,5 roku, takze ted uz jim bude o 9 vic, to je fakt drsny…
Ale ja bohuzel s nima ztratila kontakt, protoze se prestehovali do Kanady..
Terko , ty mas stesti na to pichnuti gumy u kocaru teda ![]()
Tynko , je fakt, ze Domca ma taky radsi ty sladsi piti, redena stava je lepsi, to vypije tak 120 ml denne ![]()
Adel , no uklizeno nemel nikdo, jsou to normal prasata
Si nekdy rikam, ze to snad natacej schvalne, prece neni mozny, ze by nekdo mel doma takovy bordel ![]()
Evelin , tak co vase viroza? Domca furt pokaslava a tecou mu takove vodnate nudle, to ta ryma u deti trva tak dlouho?? ![]()
No hele, meli jsme Mucosolvan 2 ml 2× denne, pak kapky do nosu (Otrivin pro deti), na noc na uklidneni Zyrtec 5 kapek, ale to je asi ze je Domca alergik. No a Dr. nam napsala Pamycon, nejake ATB nosni kapky, protoze mel ty nudle hodne zelene a huste, berou se jen 5-7 dni, uz je nema..
Tak at to u vas brzo zkonci, i kdyz ted bude hnusne
![]()
Dite me tady muci, lame notebook, macka klavesy, nici podtacky pod hrnky, haze ovladacem, asi ho budu muset trochu zkrotit ![]()
Ahoj holky,
my jsme dorazili dom z Liberce kolem čvrté hodinky, všechno jsme zařídila, v práci se mi docela postesklo - za kolektivem, práce…zrovna měli na odd. čtyři pacienty na ventilátoru (+péče kolem nich), to jsem měla nejdradši..no, a bavila jsem se se staniční
a vypadá to, že od června půjdu na částečný úvazek…
![]()
Aďas chrupká už od 3/4 na šest, jsem zvědavá v kolik bude vstávačka…dala bych ho spinkat dýl, jenže se mi komplet poblindil po čtvrt na šest, takže jsme už vzali kompletní večerní péči a usnul na 1 s *
![]()
Veru: Já si myslím, že to určitě nevadí, dvacet minut sem- dvacet minut tam
Dneska vypil A. 500 ml sladké ředěné šťávy ve městě (tak není divu,že hodil šavličku večer…)
Ahoj Ernat, Jančo, Evi
![]()
Jdu se koukat na AXN na Hvězdnou bránu a budu si přitom šuplovat fotečky do albíčku, dneska jsem si je vyzvedla v DM-ku a je jich slušný balík
![]()
ahojky, tak jsme dneska byli na roční kontrole, teda ale toho řevu…a to mu nic nedělali…pak když jsem ho dávala na váhu tak mě komplet počůral…takže fakt paráda, jinak míry 77cm a 12,09kg, jinak vše v pořádku, má baštit 3×denně mléčný výrobky, pak mi nabízela nějakou novou vakcínu proti planejm neštovicím, tak uvidíme…máme čas do října. Taky máme zajít na roční kontrolu k zubaři, dala nám kontakt někde na Pankráci…odpol hlídala mamka a já s manžou jsme natírali balkon, k večeru už byl pája tulící a docela mrzutka…Dneska jsem zkusila tvaroh s nastrouhanym jablkem, ale lepilo se mu to na patro a po chvíli si to začal vyndavat z pusy…a já si myslela, že si bude mlaskat jako s jogurtem… ![]()
jinak s odsáváním to je boj, po:,–(ím si ho na sebe, nohama mu držím nohy, jednou rukou mu držim ruce a druhou se snažim něco odsát…
![]()
Evi: s tou alnaturou máš pravdu, taky jí občas koupim a Pájovi chutná…
Zebruš: at je líp…
Ahoj holky,
tak dnes jsem fakt nejak nemela cas na psani. Vsvali jsme az kolem destae hodiny, protoze Stepan se diky nemoci proste nejak nemohl probrat, rano jsem si ho vzala do postele, polozil si na me hlavu a spali jsme dalsi tri hodiny
Dneska je chudak porad nejakej spavej a clekove unavenej
Teplotu mel i pres 38 je z toho sam chudak hotovej a ja taky ![]()
Veru, az na ty ATB kapky, podavame podobne pripravky
To je blby, ze se to Domcovi tak tahne
A capuccino na zahradce schvaluju
Taky bych hend zasla. Ja uz druhy den tvrdnu doma a uz mi to zacina docela stacit
Navic se s nim bojim jit i nahoru za segrou, aby nenakazil Anicku ![]()
Evi, to je fajn,ze jezdite na kole
Maleho mate v sedacce nebo ve voziku???
Ahojte ![]()
Tak Beník už druhý den vynechal odpolední spaní, takže večer byl hotovej a u kaše už usínal, takže ji dostal zředěnou ve flašce. Nějak teď nic nestíhám, jsem zvyklá, že mi spí dvakrát ![]()
Zítra jedem na brněnský sraz, tak Benda konečně uvidí zase nějaký děti
Asi z toho bude pěkně vykulenej ![]()
Evi , taky ráda kupuju Alnaturu, ale moc často se tam nedostanu. Ty velký přesnídávky už jsme zkoušeli a dobrý
Jógu závidím ![]()
Verčo , no jo, to loupání je otrava - půl hodiny loupeš a on to pak má za 5 minut snězený (v horším případě je to všechno na zemi
), ale moc mu to chutná. Ségra je dává celý, ale Kuba má zuby, to by Benda těma dvěma asi nerozkousal, on to spíš poliká celý ![]()
Jo jo, s manžou se známe z Walesu, už jsem se těšila, jak po zkoušce z aj odjedu dom za rodinou a prdlajs, měsíc před odjezdem jsem šla (jedinkrát za celý pobyt) na disko s holkama a od rodiny jsem se rovnou stěhovala k manžovi
. Já jsem měla 3 děti - 12, 10 a 7 let, malý bych asi nezvládla ![]()
A dívala ses na FB? Já jsem je právě objevila tam
Manžova teta bydlí v Kanadě, posílala Bendovi nějaký oblečení po jejích dětech ![]()
Jo, když už jsem u té rodiny - manžova ségra je těhotná
, asi před 2 měsícema tady byla, tak jí to asi chytlo, když viděla Beníka - je jí 30 a pořád prohlašovala, že děti nechce a je to tady ![]()
Týnko , to je super, že půjdeš do práce, alspoň budeš chvilku dělat něco jinýho, než umývat zadek a krmit
Já jsem od dubna nezaměstnaná, měla jsem smlouvu na dobu určitou
. Ale snad se tam pak někdy vrátím, oni stejně pořád nabírají lidi, tak snad…
Jo, a dnes Benda odsávání docela zvládal, nechala jsem ho sedět na přebalováku a on čuměl na odsávačku a nechal se odsát, akorát to chtěl pořád jíst
Ale asi se mu líbí, že vidí, co to je ![]()
Evelín , tak ať už je Štepán brzo zdravej
, Bendovi už teče z nosu míň, tak to snad už bude dobrý
Terko , krásný míry, ale už by mohl začít chodit, abys ho nemusela tahat, ne?
Mě Beník dřív krásně jedl strouhaný jablka a teď je nechce, jí jen banány - ty sní klidně 2
- opičák jeden ![]()
Jdu na tv ![]()