Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7374
16.4.09 21:36

Holky, to jste drsne, ze kojite v tehu…Ja bych se toho bala, i kdyz jsem cetla, ze by to nemelo vadit a nektere maminky koji dal, ale kdybych neskoncila kojeni kvuli atopaku a memu rozhodnuti proste skoncit, tak pri tehotenstvi bych skoncila asi hned. Pro me to kojeni bylo docela zahul na organismus, tak si to nejak nedovedu predstavit, ze by me vycucaval jeden z venku a druhe zevnitr 8O :roll: Kazda to ale mame jinak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
16.4.09 21:37

Ahoj holky,

vy jste se teda dneska rozkecaly 8) :lol: :lol:

Mikulenko: Malá je vážně MOOOC šikovná 8O 8) 8) , kam se na vás hrabeme :D :D :D A tolik zvířáteK? My umíme psa-kočku-kravičku, zbytek ho sice učím, ale nás zajímavý mnohem víc lumpárny :lol: :lol: :lol:
A máš moc krásné povolání :) :) :)
Seznámek jsme měli, naposled s váhama asi v půl roce? :) :) :)

Simi: Takové práce 8O :D :D Hlavně si užijte baby-free vííkendík, dítka to s mamkou určitě zvládnou :) :) :)

Evi: Díky za tip, taky se po těch velkých přesnídávkách kouknu u nás v DM-ku :wink: :wink: :wink:

Katy: Moc ti asi neporadím, já totiž vše poskvrněné namáčím do kyblíčkus práškem…a pokud to nestihnu, tak se flíček časem vypere :lol: :lol: :lol:

AD NOČNÍČEK: My teda jsme teda začínali cca okolo toho osmého měsíce, když stabilně seděl… začínali jsme vysazováním při tlačením hovínka, většinou jsem to stihli (taďka to trošk stagnuje, páč Adam zá:,–(ně tlačí někde jinde, abych to neslyšela či co :lol: :lol: :lol: ) a teďka po roce jsem začli vysazovat při ranním přebalováním a postupně budeme přidávat, aby toho nebylo moc…samo u toho tleskám jak o život a říkáme E-E-E … (což je u nás všeobecně něco …, jelikož mu to říkám, i když mi leze pořád do odpadkového koše :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
16.4.09 21:39

Ještě k tomu kojení v těhu…já bych teda asi taky s tím sekla, přesně jak píše Evelín…a berete navíc nějaké minerály? Hlavně teda asi vápník a spol? :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
16.4.09 22:26

MAhulko..vitaaaj domaaa :D :D

mam kamosku kocikovu..dr..jej dovolil kojit..ze ked je vsetko vporiadku.potom chudatko mala dake problemy..ale to bolo an zaciatku..tak kojenie obmezdila a uz nekoji..ale ved vy ste mamulku uz v krasnych tehutyzdnikoch.. :D keby bol problem..tak uz by sa to zrejme prejavilo…a ono uz nekojite nejak vela… len ench nerobi neskor problem oxitocin..nech vam netvrdne brusko… joj.no, vy musite vediet ako sa citite..nech sa vam peeekne dariii..krasne to letiii..ked to takto pozorujem :D

Mikulko..no wau..bezplienkova metoda… MAtusko daval kedysi vediet, ze ide cikat..ale nestihla by som ho dat nad umyvadlo…len som jednoducho vedela, ze bude cikat.,…no..takze mi to moc k dacomu ne bolo.ste sikuliaciii :D

chorusikovia, nech su ryychlo fit

u nas sa nejako horsi pocasie :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4444
16.4.09 22:31

teda, ted jste mě s tím kojo docela dostaly..... 8O 8O já to vůbec neřešila…je mi celou dobu dobře, žádný nevolnosti atd., kojím jen ráno a večer a všechno v klidu, jen mám po koju žízeň…beru gs mamavit…asi se teda zeptám za 14 dní na kontrole gyndr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
16.4.09 22:54

Ahojte

Tak dnes si to Benda na písku s dětma fakt užil, spal potom v kočárku jako kotě :D . A dnes došel jeho dárek - čtyřkolka, tak se na ní ještě večer vozil a byl z ní úplně vedle, akorát tam pár součástek chybí, tak tam budu zítra volat a doufám, že nám je pošlou :evil:
Benda teda pořád soplí a občas kýchá a zakašle, ale jinak je v pohodě, tak nevím, co z toho bude, jestli nebudeme muset zrušit sobotní oslavu narozenin :roll:

Verčo , to jsi měla v Anglii pořád lepší, já jsem byla na farmě mezi polema a když jsem chtěla do civilizace, tak jsem si vzala starej Land Rover a jela do malýho města :roll:
Teda, blbej bacil - snad už se to vyléčí, ať můžete ven :(

Mahul , krásný míry a super, že jste v Anglii dobře nakoupili :wink:

Mikulenko , tý jo, práce u koní byl můj sen - dřív jsem jezdila :) . Dřina to je, od 12 jsem makala u koní, teď nechápu, jak jsem uvezla kolečka plný hnoje - byla jsem tenkrát ještě hubená jako proutek 8O

Katy , co Savo na praní? Jinak já mám všude fleky od banánů a nejdou mi vyprat, ale jsou na barevným, takže Savo raději ne :? .
Ha, něco jsem našla na netu, snad to pomůže

http://eldar.cz/…j/jablka.htm

Evelín , to je dobře, že už klesla teplota :D

Týnko , jé to bude Adámek roztomilej s pihama :D

Adel , pak dej vědět, jak Vítkovi ovoce chutnalo :wink:

Terko , podívej se na kojení.net, je tam v otázkách a odpovědích o kojení v těhotenství a i kojení obou dětí ( 8O :lol: )

Dnes jsem si koupila naušnice - už jsem žádný neměla několik let 8O , ale normálně ty dírky nezarostly. Čekala jsem bolest, možná i krev a nic, normálně jsem si je na:,–(ila a hotovo 8O :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
16.4.09 23:13

Zebrus, to je fajn, ze jste si to uzili :wink: Btw, jak jsi spokojena s golfkama??? Mozna budu donucena si nejake poridit, protoze s ek nam do kocarkarny asi nevejdou tri velke kocary…Hledala jsme nejake lehke golfky se spojenou rukojeti, ale vsechny mi prijdou docela velike a tezke na to,ze to maji byt lehke golface…

Terko, Ty sama musis vedet jak se citis :D Kazde telo je jine a unese jinou zatez, pro me byla zatez uz kojeni samotne…A taky nevim, jestli to treba s telem nedela neco do budoucna :nevim: Ale ais je urcite dobre, ze beres vitaminy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
16.4.09 23:42

TERKO..pokial ti je dobre nie je co riesit…u nas v okoli mame maminku.co tandemovo koji..aj dvojrocne a aj rocne.. :)
to startsie nekojila, len kym bola v porodnici s malym..aa aj to mu dala zevraj na navsteev cucnut :lol:
ja len , ze by nemali kojit mamulky s problemamy… a vy ste uz v pokrocilejsom tyzdni… ked uz byvaju rpblemy zriedkavejsie :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
17.4.09 00:04

Ahoj holky,
já nějak nestíhám, jak je teď hezky, tak jsme s Adamem hodně venku, ale taky se mi doma nějak nakupilo spoustu zařizování a restíků - a to jsem byla pryč jenom týden 8O . Ale zkouším dočítat, co to jde.
Všechny mooooc zdravím a brzo snad budu reagovat víc :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
17.4.09 04:17

Teda vas porad pribyva 8O ten seznamek by nejaka sikovna devcica mohla vytvorit 8) to by byla parada :wink:
A kdyby se nade mnou nejaka dobra osoba smilovala a napsala mi jak si dat k metriku fotku z glitterfy.com byla bych vice nez vdecna,uz jsem tim ztravila hafo casu a vysledek muzete videt… :evil:

MAHUL- v Canade zijeme v malem meste,ted uz i ridim auto tak se dostanu i do vetsiho,do Toronta to mame cca 45minut,takze na Canadu celkem dobry..Jinak vylozene kamaradku tu nemam,par cesek znam z ceskeho kostela ale vsechny bydli daleko.Takze se zdruzuju tak akorat v materskem centru 2krat tydne a u manzela v praci s ostatnima… :? Bez netu bych uz byla zasebevrazdena :roll:

TYNKO- ze toho tolik umi je tim ze mam more casu a hlavne ze ji knizky bavi uz nekdy od 3-4mesicu.Jsem rada protoze jinak je to cert a vztekloun a u knizek se zklidni.Jestli ji chces videt v normalnim rozpolozeni koukni treba na 10mesic na video-nebo fotky 38-tam je jasna :wink: To jsme byli zrovna v CR…

ADIKO- diky za obrovitanskou pochvalu 8O takovou jsme nedostali ani od babicek :wink: ale ty uz jsou asi zvykle…Tvoje mala ma zajimave jmeno,cte se to normalne na zacatku se S-bez hacku?A jinak Mik ma taky pihu,presne tam kde ja,z boku v miste gumy od kalhotek :roll: ja se chystam uz par let na vyriznuti-blby misto a taky prumer kolem 1cm.. :? A seznamek je vyyybornej napad 8)

SIMI- to je mi jasny ze se dvema detmi nemas pomysleni na veci jako bezpl. metoda 8) ja mit takovy certy dva,tak taky nemam takovy roupy a nevymejslim kraviny :D …smekam pred kazdou maminou dvojcat a ty jeste budes pracovat 8O mazec!Uzij si vikend,pochopila jsem ze si jedete hrat na bezdetne rodice :wink: to je obcas potreba :!

Tak a vic nevim je vas tu fakt banda :lol: Dneska tu bylo konecne 17stupnu-nadhera.Byli jsme s malou krmit kaceny a celkem skoro 3 hodiny venku 8O to to utika kdyz je pekne :dance: Jinak jsem nad tim dnes premyslela a Mik mi rozumi z takovych tech dennich veci vsechno-jdem se oblikat-ukazuje na obleceni a leze za mnou,reknu ted ponozky-poda ponozky,budem varit-ukaze kuchyn udela zvuk na jidlo,pojedem nakoupit-udela zvuk auta a jidla,zalejem kytky-udela nosem cmuchy cmuchy(kytka) 8) a ukaze na vodu…tak nejak si rozumime vsechno.Puvodne jsem chtela znakovat,ale nakonec asi z lenosti jsem nikdy nezacla,a ted by jsme to asi vubec nevyuzili protoze ona rozumi i mluvi a nebo mame svoje znaky,ale skoro vsechny asi vyjadrovany oblicejem :lol:
Taky to bude tim ze od mala rvala v kocaru,takze jsem brzy poridila nositko(Bondolino) a vlastne celou zimu ji nosila,takze jsme celou zimu prokecaly pri noseni 8) Ted na jare jsem zase vytahla kocar a nastesti uz dobry,protoze jejich skoro 10 a mojich 53kg uz nejde dohromady,jeste ze jsem trenovana na tahani tezkych veci ..
Asi jsem vam nerikala ze jsem fotici maniak,ale jsem v tom nevinne,musim dom denne posilat fotky a tak me to nejak bavi i.. 8) takze vas obcas zavalim fotkama :! :twisted:

Jeste ke kojeni versus tehu,ja bych asi taky hned neprestavala,zalezi jak bych se citila.Me treba kojeni nijak energii nebere,spis se mi to libi 8) a to i proto ze muzu jist co chci a nepribiram nic,za to mala ji polovinu co ostatni deti a je burtik,takze asi jde hodne do mlika,–takze kojim az do zakladky :potlesk:Ale asi by to chtelo pridat nejen ty vitaminy,ale i zeleninu a celkove se cpat dobryma vecma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
17.4.09 04:18

""http://img23.imageshack.us/img23/7765/1007072.jpg:http://img23.imageshack.us/…/1007072.jpg

""http://img23.imageshack.us/img23/2131/1007093.jpg:http://img23.imageshack.us/…/1007093.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
17.4.09 07:57

Dobré ránko,

nás překvapivě probudilo sluníčko a až v půl sedmé 8) 8) :lol: Ale asi bohužel nevydrží, jelikož máme jít naši odpoeldní tour de hospůdka ke kámošce 8) :lol: :lol:

Mikul: Tý jo, ty jsi byla ve 4 ráno vzhůru, jo? To jsem měla ještě tvrdou půlnoc s malou přestávkou na flašku UM ve 4 :) :) :)
No řekla bych, že malá umí znakovat :D :D :D Fakt je to velká šiklínka :D :D :D

Terko: Pokud se cítíš fajn, tak koj :wink: :wink: :wink: Jen bych přibrala k tomu Mamavitu ještě nějaké ty minerály :) :) :)

Jani: ahoooj .. o víkendu budeš mít na domácnost určitě času dost, jak se má zkazit počasí :roll: :roll: :wink:

Holky, normálně snad dělá Adamovi „radost“, když jen tak příjde a kousne mě 8O 8O :( Sice se u toho krásně řehtá, ale nevím-nevím!!!! A nebo když mi chce strhnout brýle či zatáhnout za vlasy, asi se mu líbí, když vykřinku bolestí :roll: :lol: :lol:

A ještě jsem se chtěla zeptat (dnes je tam dr. tak jí musím zavolat či zajet) druhomaminek: Jak je to s přetahováním předkožky ? Vím, že by se to mělo dělat pod vodou? Ale od kdy? Od roka-roka a půl?? Jsem se na to zapomněla zeptat dr. …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
17.4.09 10:37

Ahoj holky,
tak u nás zase rýma jako trám, nevím, kde to zase Adýs chytl, ale sotva jsme se z jednoho nachlazení vyhrabali a byl tak týden v pohodě, tak zase rýma, ach jo. Navíc je nějaký utahaný, usnul dnes o hodinu dřív, tak doufám, že to nic nebude :? . A to jsme měli jít zítra na návštěvu k Tomové sestřenici - má měsíčního prcka, tak jsem se tak moc těšila a nejspíš z toho nic nebude, aby jim ho Adoušek nenakazil :cry: .
Mikulenko - ahoj :P . Mik je úžasná, parádní fotky :wink: . A manžel má bezva práci, dostihy, ty my máme a manželem rádi, jsme v Chuchli pečení vaření :wink: - ale teda spíš na cvalové, na klusácích jsme byli asi jednou :wink: .
Týnko - nejsem sice druhomaminka :wink: , ale o tom přetahování mi minule říkala dr., že začít až tak po roce, tak uvidíš, co se dozvíš ještě z jiných zdrojů :P .
Veru - chudák Domča - a ty taky - ale snad vám to doma rychle uteče a bude brzy v pořádku.
Tak já jdu něco dělat, je tady hnusně, bleeee. Tak než se můj ukňouránek vzbudí, tak doufám, že něco stihnu, aspoň oběd :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
17.4.09 10:41

Jo a ještě Týnko - jak jsem se tě před nějakou dobou ptala na to, jak odnaučit Adama nočnímu mlíčku, tak se to snad odnaučil sám - už 3 dny spí bez mlíčka celou noc, tak třeba to vydrží. Přestal ze dne na den 8O , tak jsem teda zvědavá. Ale je to fajn, nemuset vstávát kolem třetí nebo čtvrté klohnit mlíko. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
17.4.09 11:37

Ahoj holky,
clovek jde vecer do hospody a tady se toho nakeca :wink: Normalne jsem byla vcera slavit 60tiny kolegyne z byvale prace a pekne jsme se tam vsechny nakously :oops: 8) Ja, kojici matka, vypila asi 4 dvojky vina a sampano :oops: V tramvaji jsem malem usnula a rano me pekne bolela palice :oops: :oops: Uz to zacina, zlate tehotenstvi a kojeni, zadne kocoviny :lol: :lol: Ale socialni kontakt je treba :lol: Dite me rano vzbudilo 6:15 h, takze jsem jak vyorana mys!

Tynko , ja chtela byt vzdycky pihata zrzka :lol: Adamek musi byt roztomilej :wink:
S tou predkozkou - my pomalu zacali pod vodou nebo na prebalovaku asi v pul roce, hoodne pomalu, kolem 8-9 mesice pod vodou aby byl videt zalud a kolem 11 mesice jsem to pod vodou zkousela a sup, najednou cela stazena 8) Ale Domca ma dobry, ze ji ma pekne volnou, nikde neprirostlou a ne nejak dlouhou, takze asi proto to slo, kdyz ji maji nektery kluci uzkou nebo prirostlou, tak to sama podle me proste neudelas :? My to ted trenujeme tak 2-3× tydne, jemne, ne uplne, at to zase „nezatuhne“ :lol:

Mikulenko , ja se nedivim, ze bez netu bys tam umrela, to i ja a mam tu vic kamaradu, ze jo :wink:
Jinak muj manzel je taky z Otrokovic :wink: Takze to tam mame taky poradne projety :P
Seznam - mame nejake seznamky kdyz byly deti male a 3 mesice a pak nejake obrazky maminek s miminkama, posli mi SZ s emailovou adresou a ja ti je poslu na email jo?
Jinak rocni seznam bychom urcite udelat mohly, kdo to vyrobiii?? :lol:

Adi , no my jsme si psaly (vidis, jeste nespim, hruza, delam fotky :P ), ale zapomnela jsem ti jeste napsat, ze je Sanel sikovna s tim nocnikem, zvlaste kdyz jste nedelaly tu metodu jako Mikulenka, ze to zacalo samo? Ja se toho desim, protoze vubec netusim, kdy Domca cura :lol: Ale kadi vetsinou pravidelne, tak alespon to snad v lete zacnu :wink:

Terko , s tim kojenim, ja cetla na te tve diskuzi, ze i nektere matky koji novorozence a to starsi dite, takze asi fakt podle toho jak se citis. Nekoho kojeni hrozne vysiluje, ze jo, nekdo to ma v pohode, nehubne a nevadi mu to, takze podle sebe asi si to urci..

Simi , no jo, nesli jsme cvicit, jak si videla :twisted: Nejake cvicenicka a basnicky jsme delali doma, aby mu to nebylo lito :lol: Priste taky nejdeme.. :evil:
Uzijte si hlavne bezdetnej vikend, proc krkavci matka, taky bych si ho dala, vyspat se do 10, uaaaa :lol:

Jo a s tou kultivaci mate asi pravdu, me nejdrive rekli, ze tam neco je (nejaka izolace nebo co) a az za 2 dny, ze tam je ten spalovy bacil. Pochopila jsem to tak, ze to spala neni, ani spalova angina, proste se v krku vyskytuje streptokok bla-bla-bus nebo jak se jmenuje :lol: , ktery je proste spalovym bacilem, takze je treba ho prelecit.

Jdu se natahnout :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital