Poradna duly
Jana Čurdová
Veru, neboj, to zvládnete! Sice je to vopruz, ale když nebudete na sluníčku, tak na chvíli určitě budete moct, zvlášť když nemá žádný akutní akce, zkus se zeptat
A ono jim to dlouho trvá, protože musej zkusit, na jaký atb jsou ty potvory citlivý, aby vám nedali něco zbytečně, i když stejně jsem si myslela, že by to mohlo být dřív než za tejden
Asi před měsícem to měl kamarádky kluk, čtyřletej taky, nemocnej, trochu průjem, ale určitě ne spála jako taková, no a ve výtěru taky tahle brebera…
Týnko, už jsem si vzpomněla- chtěla jsem reagovat na to, že je divný, že Adámkovi rostou špičáky… kamarádky holčička měla špičáky jako první zuby, na 8měsících nebo kdy. A Jonášovi taky začaly pracovat jako první, kvůli nim se začal v noci budit a bulet, v září to bylo, pak zas přestaly, a teď před měsícem asi zas zčervenaly a nabubřely, a to ještě nemá dvojky dole…
Mikulenko, taky jsem nakoukla, holčička je úžasná, tohle bude Jonáš umět kdovíkdy, zatím rozumí opravdu jen pár věcí, třeba 5…
Jo, s těma Alnaturama- upřesnění: těch velkejch sklenic jsem si dřív nevšimla, vždycky okukuju jen ty fochy s přesnídávkama běžnejma a tohle mezi biopotravinama mi unikalo, tak jsem si myslela, že jste na tom třeba některá podobně. A cena mi přijde za ty obr balení fakt dobrá ![]()
Mějte se, marodi vyzdravět
, jdu uklidnit vřeštidlo a jdem se chystat na vyvětrání.
Ahojda, my jsme dorazili dom z venku…nejdřív spal po O Adam na zahrádce, tak jsem stihla vytřit plovoučku, dodělat pár věcí a trošilinku zarelaxovat…přes oběd to bylo u nás trošku náročnější
![]()
Jinak, holky, mazec…Adamovi vyrážejí na světlo boží PIHY
Což teda není až takové překvapení, akorát jsem myslela, že se vylodí až dýl..no, zatím jich má pár na obličejíčku a zatím je to teda roztomilý
![]()
Veru: To zvládneš doma
Uteče vám to jak voda a co by jsem neudělaly pro ty naše broučky
A určitě je to lepší než jít potom do nemocnice…a dr. ti nemohla dát dřív ATB, jelikož je zapotřebí vyklutivovat, která bakterie to přímo je a na ní účelně dát ATB (na slepo jako dřív se teďka nedávají..)
Evi: Takže Jonáškovi taky raší špičáci, ju? No já jsem zvědavá, jak to dál bude probíhat u nás, jelikož je to zatím ve fázi jako u vás v záři…
A byla jsi včera na joga? Já se dneska chystám na aerobic, ale moc se mi nechce…jak se mění tlak, tak mě od poledne bolí hlava jak čert
Ale musím, páč jsem se po těch Velikonocích rozjela a dlabu sem-tam sladký
![]()
Ahoj holky,
my byli dopol na plavču,pak dvě hodiny venku,z toho Vítek spal asi 40 minut
.Pak jsem byla na stříhání a Vítek usnul po svačině a spí už hodinu a půl
No a v sedm chodí spát,tak nevím jak to dneska bude…Podle mě už má prostě půlnoc ![]()
Týnko to je super ty pihy ![]()
Veru to je teda smůla,ale nějak to překlepete a zas budete lítat po venku! ![]()
Evelín tak aspoň jeden marůdek už je lepší ![]()
Katy představ si,že já ještě hrozny nezkoušela,dneska jsem je Vítkovi koupila a taky mandarinky,tak uvidíme.Musím vůbec začít jíst ovoce,Jiřulka ho nejí vůbec,manžel o to nestojí,tak aspoň já s Vítkem se budem cpát horem dolem ![]()
S tím flekem nevím,vždycky v časopisech jsou různé rady,ale já hned všechno zapomenu.. ![]()
Mikulenko jen jsem nahlídla na video a taky jsem čuměla,jak Mik hledá čápa a žábu
Je teda moc šikovná ![]()
Veru, Evi, Vy pouzivate Ulrich na prani a do mycky??? POkud i do mycky, tak mate tablety nebo ten tekuty pripravek? Ja s tabletami zatim nemam vubec zkusenosti, tak nevim, jak moc dobre to myje???
Tak stranky uz zase slapou,dela nam je moje 16leta neter,musim kazdy den posilat fotky a videa,jinak je zle
![]()
Diky za pochvaly,je to kecka ,to jako jo,zvirat umi asi 25-30 ani nevim,u vetsiny i zvuky jak delaji ale u nekterych je to tezky vymyslet jak delaji(zirafa,velbloud…
)ale v knizkach a tak je ukaze..Je to zviratkomil-asi po rodicich ![]()
Jinak vas je tu moc a pisete jak divy
nestiham,neorientuju se
nemate nekde seznamek?ja si teda uz pomalu pisu svuj na papir ![]()
VERCO taky me zajima,jestli je opravdova spala-nebo by mohla byt ,nebo co to je
preju at je lip a doma to utece!
TYNO -pihy jsem si vzdycky prala,je zvlastni jak si clovek vzdycky preje to co nema,neter si zehli krasny vlnity vlasy a ja si svoje hrebiky vlnim jak to jde(a vydrzi to 20minut
)
EVELINO kostel je v Otrokovicich,manzel odtamtud pochazi a taky jsme tam par let bydleli,miluju to tam,cely Zlinsky kraj,hned bych tam sla bydlet,ale mohlo by to byt bliz k Praze
tu taky muzu
a delala jsem cely zivot taky kone,od detstvi.S manzelem jsme trenovali i v CR spolu,trenujeme klusaky,to jsou takovy ti s vozickem(sulka) ktery tahnou za sebou
ale nez me k tomu manzel zlanaril ja delala cvalaky i jsem jela par dostihu…
No a vic nevim,mate tu myslim 2 tehulky?Terka a druhou ted nevim ![]()
Mala chrni,matersky centrum ji vzdycky utaha.Jinak spi vetsinou 2 krat,zalezi v kolik rano vstanem a jak dlouho spi po obede.Kdyz spi 2,5 az 3 hodiny a vzbudi se v 15hodin tak uz nejde a jde az v 21hodin.To chodi kazdy den spat kolem 9vecer a rano vstava kolem 7,45az 9 ![]()
Zuby ma dole 4 a nahore 3 a dalsi se klube,nikdy s nimi (TUK TUK TUK) nemela problem.Ale spicaku a spol se teda desim
to uz bude asi horsi..
Jo bezplenkova metoda,tak zaklad je to ze se dite takzvane nevysazuje na nocnik,ale davame ho kdyz ono samo chce.Takze se zacina tim ze sledujete dite kdy vykonava potrebu a zacnete mu pri tom rikat nejake slovo(my AAA a taky BOBEK a CURANI
).Ja zacla protoze mi mala kolem 10mesicu zacla obcas rikat kdyz curala.Tak jsem v tom aby mi to rikala podporovala,pochvalou,tleskanim a opakovanim AAA.
U nas to dobre fungovalo kdyz byvala jen tak rozbalena na podlozce,pocurala se a ja rikala AAA a CURA…(ted uz mi z ni zdrhne,samo..),takze jsme koupili nocnik predevcirem a uz jsme 2krat stihli curani a vcera i kakala.
Ale nemame to uplne vychytany,nekdy rekne az je hotovo(ale za to je taky pochvala) a nekdy vubec.Dobre se to dela v lete kdyz jsou doma jen v plince,to se stiha.Jinak je to zalozeno na tom ze dite fakt neumi zadrzovat sverace a „cekat“ s cuarnim a spol na nocnik,takze clovek musi byt rychlej.
Ale dite si uvedomuje ze bude delat potrebu a je fajn kdyz to oznami trochu dopredu.
Praktikuji to uz od narozeni a treba 4mesicni deti to umi oznamit
tyhle prcky pak davaji nad umyvadlo…(ale to ja nedelala..)
vic tady: http://www.mokosha.info/…egory/31/76/
taky na- noseni deti -je o tom diskuze. ![]()
Mikulienko, takze v Otrokovicich je ten podobny kostel
A kone teda zavidim
To musi byt krasny, o me mamka moc bala, tak me nechtela poustet jezdit, jinak bych tomu asi taky propadla
![]()
A te metode uz jsem asi taky nekde neco cetla, ze to jde prave i u malych miminek, ale cim je Stepan starsi, tak tim min poznam, ze vykonava nejakou potrebu, ja to vzdycky poznam po cuchu, ale to uz je pozde ![]()
Evelino ty jsi slovenka ze mi pises tak krasne-MIKULIENKO
moc hezky,fakt!
No jo kone jsou fajn ale taky drina,tim ze jsem makala od mala-dobrovolne
-tak ted si to s malou doma fakt uzivam,hrozne me to bavi a kone mi vubec nechybi ![]()
Jinak u nas kakani prave v pohode,mala je hrozna tlacilka asi to chce mit rychle za sebou tak tlaci a nekdy si pri tom i zarve,pritom nema nijak tuhe bobky..spis to curani je tezky poznat a tak je to dobry trenovat s rozbalenym prckem,jenze na to je ted uz pozde,lezet jen tak na podlozce -alespon u nas nehrozi… ![]()
ahojky holkyyyyyyyyyyy!!!
Tak hned na zacatku … zdraviiiiiiiim Mikulenkuuuu , víííítam, ted jsem cucela na stranky, mala je uuuuzasna!!! A hlavne me uplne dojalo video z 12roku! Jsem si myslela jak je Sanel sikovna!! KDEPAK!! MALA JE UZASNA!
SIkulka nejsikovnejsi!!!! Fakt me to dojalo!! Ja jsem porad zahledena do toho, ze mame miminkoo … me ty prechody vzdy desi, neco noveho, rezim, vek … to ze proste uz to neni mimino … ze vnima a moc dobre vi co a jak.
Fakt uzasna!!! Jinak Sanel rika eeee a kadi a cura do nocnicku … denne … a prislo to tak nejak samo … taky to ze tam proste sedela … a tleskala si a tleska porad. Ted zlobi u jidla, naucila se vylezat z zidlicky a za:,–(ne chce jen stat a beda kdyz ji po:,–(im … jezisi to je hysterak …
Verunkoooo Domíííí preju brzske uzdraveni a hlavne at muzete co nejrychleji ven!!! Ta doba tech vysledku, to me vzdy tak stve!!!
PRdelka mala! Hlavne ze neprudi …ze neni uknouranek …
Jinak Sanela zvolila jiny druh lezeni, tak jsem prve byla vydesena, zda to nemam resit, ale asi jen blbne … zacina pekne ale pekne lumpacit, z nasi sipkove ruzenky je zvedavka zvedava co v kocarku ziiiza a vse pozoruje a ne a ne usnout … takze uz spi jen jednou denne, nekdy kdyz jsme autem teda usne hned, ale dneska treba jen 30minut
Ale zase spi krasne celou noc.
Týýýnko juuu pihyyy, fakt roztomily … a brzo vid??
Sanel ma jednu, na nozicce … ja furt cekam zda bude zrz … na slunicku je jasna, ale rasy tmavsi, nevim, kazdej rika neco jineno …
Eveliin super ze nemoc ustupuje!!!
Jinak ja jdu zehlit … vic si bohuzel nepamatuji …
'Udelame nejakej seznamek rocni?? I s foto???
Krasny veceR!!! Pusuuu vsem
Ahoj holky,
nějak jsem teď nestíhala - dostala jsem dvě pracovní nabídky (oboje práce z domova), tak jsem o tom jednala, měla schůzky atd. … jedno beru, u druhého ještě čekám na bližší info, ale zatím to vypadá jako hodně práce za málo peněz
tak do toho asi nejdu. Ale oboje je z domova, což je super ![]()
Evi, náhodou pro mě je info o přesnídávkách cenné!!! Vůbec jsem o nich nevěděla
My to využijem, protože děti snědí každé odpoledne každý 200g přesnídávku, a jelikož kupuju výhradně neslazené, tak to trošku leze do peněz
Jablečné pyré děláme doma, ale ty ostatní vyhledám a vyzkouším, dííííky! ![]()
Veru, jejeje, to mě mrzí, chudák Domísek
Já se už těšila, že se zítra uvidíme na cvíču (jdu s Ondrou), a prd
Jinak moje děti nosí 68-86 (pěkná přesmyčka
), ale většinu mají 74.
Jinak já s nočníkem nespěchám - konečně si s dětmi užívám v posledních týdnech trochu pohody, a ono vysledovat u DVOU dětí, kdy kdo tlačí atd., na to zatím fakt nemám…
![]()
Jdu balit na ten náš baby-free víkend
jsem na to děsně zvědavá… jaký to bude, jak si to užijem, jak to zvládnou děti i mamka… ale především se moooc těším!!!
Krkavčí osoba jsem, co?! ![]()
Ahojte, to jsou tedy zpravicky!
Veru , hlavne se brzy uzdravte, at si uzijete plavco i cvico. Byt doma hlavne v tomhle pocasi…
, ale brzy se bude ochlazovat (aspon neco!).
Evelin , v Anglii bylo fajn, podnikli jsme vylety do Whitby, Knaresborough a prosli jsme si i Harrogate. Navstivili rodinnou restauraci-kavarnu Betty´s, ktera je jen v Yorkshiru a uzili si anglickou pohostinnost
. Bylo tam supr, i pres to pocasi, skoda ze ted nikam moc uz jezdit nebudem. Svagrova hned v pondeli letela za svagrem do Beirutu, budou cestovat po Libanonu, Syrii a Jordansku, ted momentalne mame od nich zpravicky z Petry. Hned bych jela taky!
Katy , fleku od jablka bych se taky potrebovala zbavit. mela jsem strach z mrkve, bananu- vsechno se vzdy vypralo, ale jabko mi znicilo par bodycek…zkousela jsem i sul na skvrny, vanish a vse bez uspechu.
Mikulenko , vitej
. Ta druha tehule jsem ja!
A mate v okoli nejake zname nebo jsi tam jako kul v plote? A v ktere casti Kanady bydlite? Mozna to tu uz padlo, jen jsem nedocetla posledni stranky… A na tu tvou sikulku se taky musim kuknout, uz jsem zvedava!
Asi jsem na nekoho zapomnela, nejak se zatim moc neorientuju.
Simiiiiiiiiiiiii jsi dobraaa, snad Ti prace vyjdou …
my jdeme zitra plavcit, tak se taky tesim … a velikosti uz jen 12-18. takze 86. Kazdej rika ze je dlouho, cuci z kocarku, tak pak schvalne vlozim …
Mahuuuul ahojky, a jooo vy jste se vratili z Uk. SKoda pocaska, ale urco jste si to uzili
a probehl next???
Jak se citis??
Co nase druha tehulka??
Jinak ta moje kamoska, ma 10 mesicni holcicku a ted je 10tt, kojila ji plne a dr zakazala, ze dne na den prestala, Emca se s tim popravala neuveritelne .. a to byla zavislacka nejvetsi …
jak jste na to vy???
Adiko , Next probehl ale jen v Harrogate a tam je takovy omensi, takze podzimni bundu, kterou jsme chtela, jsem nevybrala…me nastesti nakupuje svagrova vzdy v akci, takze uz mame nakoupeno
na hodne dopredu.
A s kojenim jsem myslela, ze vydrzim dele… Sice mi na gynde nekompromisne rekli, ze bych mela skoncit a do prukazky mi sestra napsala 10 mesicu. V te dobe jsme kojili 2×denne, pak se vecer Kubik sam odstavil, takze nam zbylo jen ranni kojeni a to jsme skoncili presne v roce +/- par dni. Nastesti to zvladl vic nez dobre, par dni jen ukazoval prstikem na prso a ham-ham-ham
Jen umele mleko mi nechce, zatim ho nenutim a nahrazujem to mlecnymi vyrobky, ale zitra to zas zkusime. ![]()
Mikulenko
Zadna Slovenka, jen jsem si Te nejak zafixovala jako Mikulienku, tak snad to nebudu moc plest
![]()
Simi, Ty teda jedes s tou praci
Taky nekdy odpocivej! Ted budes mit valstne prilezitost, ze?
Krasne si to uzijte! Ja uz se taky tesim do Belgie ![]()
Mahule, tak vylet se evidentne vydaril
A kubik to zvladl v poho? A hod sem nejakou fotku pupiku ![]()
ahojkyyyyyyyy, tak jsme dneska byli na výletě na Severu, přivezli sme babičku, at to tady u nás taky „vidí“…tak jsme všichni za ten den docela pěkně utáhlí…
Simi: gratuluju k práci, jsi šikulka…
Mahul: vítám tě z Anglie, ty jo, tak vy jste už odstavený??
Adiko: no já teda koukám, že kamarádka musela odstavit…já dr zatím neříkala, že kojim, tak uvidím na kontrole…
Veru: jejej, to mě mrzí, že Domča musí brát antibiotika, tak ať to doma zvládáte