Poradna duly
Jana Čurdová
Veru: Jenže to u nás není právě až tak růžové…každopádně vám to přeju! Adam si ho je totiž schopný vyřvat, i když ho nevidí…pak navíc někde žuchne, uklidní dudlík…chce jít spinkat-zas jedine s panem Dudlíkem
![]()
A od naučování? Odstřihnu gumovou část-a bude chodit jen s tou plastovou, tu si sand rvát do pusi nebude
![]()
Mahul: To je dobře, že jste si divadlo užili
No vidíš, tak až bude sousedka hlídat napříště, tak se ani nebudeš muset už dělat s úklidem
Ach ta technika
![]()
Holky, jdu do hajan…sama… abych byla ráno čerstvá jak rybička …HAHA
![]()
Dobrou noc
![]()
chytanie ciku: ja sopm nechala Matuska nahateho a mala som nachystanu misku..do nej chytila cika rpeliala do skumavky.no keby som mala len tu skumavku..cik by bol v:,–(e, len nie v nej
![]()
TERKO…MAtusko tiez ma radsej uz ochutene… jogurt miluje cucoriedkovy a stracciatela ![]()
hokej…ach u nas manzel kuka hokej..potom futbal a ked nebolo nic z toho.tak aj tenis nasiel ![]()
dokonca termin svadby som vyberala tak..aby nebola olympiada, majstrovstva a a ni nic podobne…inak by vkuse chodili SMS o stave daneho sportu ![]()
WENEE..supr, ze sa Sofinka tak pekne sama odstavila..aspon nemas s tym problem,…
MAHULKO..super, ze divadlo apdlo vhod
PAPANIE..teda ja kukam, ako vam vydrzia papat deti v peknych casovych rozmedziach…
MAtusko je vkuse hladny..na ranajky ma mliecko a este tak za polhodku chce zas cucnut…
desiata..to zu zje chlebiks maslom a tvrdym syrom
za taku hodinu zje jogurtik ale len polovicu…
obed zeleninka..tu miluje..potom vydrzi dlhsie nepapat..lepsie povedane..spi… tak dve hodiny..potom si cucne mliecko
a za taku polhodku zje ovocie
potom mliecko
a na veceru kasicku..
no ale medzitym nieco este schrumne…co kto je..bud mne z polievky alebo rohli ozuzle..
on akosi papa castejsie ale v mensich porciach…skusala som mu casove rozmedzia dat po 3 hodinach, ale to nevydrzi…
Aha Tynko , tak to je blby, ze si Adamek vyrve dudlik i kdyz ho nevidi.. Ale zase je chytrej
![]()
Zulocku , podle me to nevadi, ze Matusko papa v prubehu celeho dne, vsak dospely taky jedi jak maji chut ![]()
Dominik taky neji presne v ty vymezene casy, dala jsem to tam priblizne.
Treba dnes mel po snidani a odpoledne pred svacinou vzdy pulku rohliku, kterej videl a vyzebral si ho hlasitym rvanim „na.na.na.nam“
![]()
Nastvany muz se mi vratil z hospody, jojo, to je tou prohrou, kdybychom vyhrali, tak tam vysedava jeste ted
A ja si jdu cist… Holky, kralovstvi za ranni spanek
Myslim tim za spanek do 9-10 hodin!!!
Ja uz se snad v zivote nevyspim dlouho
![]()
A to nastesti kulich spi v noci, uz si neumim predstavit k nemu vstavat ![]()
Dobroooooou ![]()
ZELVI..keby sme tu tak dlho nesedeli..aj by sme sa viac vyspali ![]()
nastvaneho chlapa z hokeja poznam
prajem vam, nech ste majstri a doma bude hned pohodicka ![]()
Ad odber moci - pokud genital holcicky ( a samo i kluka-ale tam je to jednodussi) dukladne omyjete, tak by nemela kontaminace moci vzniknout. Osobne si teda nedovedu predstavit chytat proud moci do zkumavky
Ale to je osobni nazor a nazor meho okoli, kde jsem byla profesne „vychovavana“. ![]()
Dobré ráno!
U nás klasika, půl šestá to jistí… A co hůř, zjistila jsem, že i když spím jinde než J, o půl šestý se aspoň pro kontrolu probudím… Teď za světla mi to zas tak hrozně nevadí, teda pokud zrovna nemám za sebou veselou noc s probouzením po hodině a hodinovým řevem jako bonusem, jen pevně doufám, že jak bude od července zase ubývat světlo, tak to bude Jonáš posouvat zase nazpět! Ale pravda je, že s tím začal, když bylo v tu dobu ještě pořádně šero, no, spíš tma. Ale snad bude v tu dobu rozumnější
![]()
Dudlíkový problémy se nás netýkaj, někdy si říkám, co bych za to dala, kdyby dudlal, tak to jen tak pro uklidnění matek dudlíkových dětí
Až dozraje čas, tak věřím, že se jich relativně v klidu zabvíte, nebojte! Ema to tenkrát zmákla v pohodě, někde jsme ho zapomněli a bylo to, bylo jí 1,5, no, možná trošku víc. A problém nebyl, že by bez něj plakala, ale to, že nemohla přestat mluvit
Ale pravda je, že ho měla taky jen na usínání anebo připravenej na mrzutosti při cestování.
No, nic, zas už nevím, co jste dál psaly, takže radši končím… Mějte se hezky, užijte dlooouhý víkend a následný pondělní sraz! Na společný víkend se už moc těším, děti tátu přes týden skoro nevidí
, tak si to musíme pořádně vynahradit. No, a v pondělí nám věnujte vzpomínku ![]()
Dobré ránko,
u nás krásně slunečnééé
Navíc jsme dnes vstávali s Adýskem až v sedm
velice milé ranní překvapení, navíc je Adam do růžova
![]()
Veru: Ale taky dobrá kombinace, sice naštvaný ale brzy doma
V kolik dorazil Radek fakt netuším …
![]()
Taky si občas říkám, že „království za ranní vstávání“, ale pak si řeknu, hlavně že spí celou noc a já k němu nemusím vstávat, to je pro mě ještě hroší zabiják než pravidelné ranní vstávání
Nj, si ani neumím představit, jak jednou s miminkem zas budu vstávat pravidelně v noci …
Musím se jít věnovat díku, právě mi přinesl z odpadkáče starý kus chleba
![]()
Přjemně si užijte státní svátek, já jsem dopolko doma sama s dítkem a Radek přijede odpolko, má dnes krátkou ranní
![]()
Dobré ránko,
tak u nás vstávačka před šestou a před třetí UM,tak dobrý.Ale noc nic moc,Vítek se budil a mezitím i já ![]()
Ad opruzeniny: Pityol
Ad dudlík: taky ho schovávám,na spaní ho má určitě a když někam jdeme,tak ho musím mít s sebou.Jednou se nám stalo,že jsme ho zapomněli,tak jsme mu pořád cpali nějaký jídlo ![]()
U Jiříčka problém nebyl,měl ho už pak jen na spaní,tak jsme ho postupně zrušili.Ale kamarádky holčička bez něj měla pár prořvaných nocí,nakonec ho vzteky hodila z ona a byl klid ![]()
Zuločku Matuško teda pěkně papá ![]()
Mahul super,že sis užila dívadlo ![]()
dobré dopoledne
Wenee :
kolem 7.30 - kousek rohlíka nebo chleba s máslem + co dům dal
10.00 - kojení a spánek
asi 12.30 - zelelnina - omáčka, maso, příloha
15.00 - kojení a spánek
17.30 - ovoce nebo jogurt, nebo dohromady
20.30 - kaše (z 200ml vody) a kojení
Hokej a sport (obecne)
:
u nás to jede permanentně pořád, musíme mít satelit, protože nannašich nic pořádnýho není
a čučí na všechno kromě kulečníku, parkuru a jak se posílají ty ovály po lede (nemůžu si vzpomenout asi curling) - to nesnáší - jak ti Lucy rozumím. Ale jinak fakt všechno.
Sice máme 2televize, ale tu druhou máme v ložnici a večer, když tam spí prcek, tak se mi to nechce zapínat - jeho by to vzbudilo a já bych stejně nic neslyšela ![]()
opruzeniny :
nám zabrala jedine cistá voda, umýt a nechat na vzduchu uschnout, behem půl dne se to o 100% zlepšilo - strašně se oprudil po oranžových Sleep and play a potom bud bepanthen, rybilka nebo sudocrem
Dudlík :
asi vás taky nastvu a moc neporadím, ale my jsme asi od Vánoc bez dudana - nejdřív jsem ho nedávala vůbec přes den - nějak si na něj nevzpomel a mel ho jen na spaní. A potom jsem zjistila, že jak usíná tak mu stejně vypadne a nezpozoruje to tak jsem ho proste jednou nedala a bez námitek mi to prošlo ![]()
Sice si to ted vynahrazuje mnou a udělal si ze me zivej dudlik, ale to jen pri kojení ![]()
Jinak dnes se nejak nedaří
, všechno se s…
Vysávala jsem a malej mi jak naschvál všechno kramařil a vyhazoval, co jsem předtím uklidila, aby mi to nepřekáželo
Potom jsem si myla hlavu,k tak stačil rozbít květináč, naštěstí se mu nic nestalo, jen sse lekl a ve finále mi vůbec nesly vyfoukat vlasy
- to už byla poslední koapka. Omlouvám se, ale muselal jsem si postežovat. Martin to nepochopí, navíc šel do práce a říkal že bude končit kolem osmé - ráno - doted není doma ![]()
Asi pojedeme na zahradu, tak snad tam to bude lepší, je krásně.
Kajdul: Koukám, že „když se daří, tak se daří“
Na zahrádce bude líp
![]()
A to jste krásně odnaučili na dudlík
Hm, taky bych si přála, kdyby to šlo i u nás tak lehce…
Představte si, že Adam mi chrní už dvě hodiny
Nevídané, neslýchané
![]()
Tak jdu ještě něco udělat nebo sjed MMB…
Odplko až přijede Radek z práce, tak pojedem nakoupit s tátou a Adamem do Liberce, zase na svátek…no, ale zásoby se koupit musí
![]()
Ahoj vsem,
tak my uz jsme v Decine, tady moc hezky nebylo, zatazeno a par kapek, ted uz je to lepsi, tak vypadneme na zahradu asi…
Hokej se nejak nevyvedl, no jo ![]()
kajdula píše: … a čučí na všechno kromě kulečníku, parkuru a jak se posílají ty ovály po lede (nemůžu si vzpomenout asi curling) - to nesnáší …
Jinak ten curling doporucuju, byli jsme jednou na nejaky firemni akci a hrali to tam a je to fakt zabavny
![]()
Ja se chlubim, dnes krome dudliku na cestu v aute ho nemel
Cely den ho mam zavrenej v loznici a ani si na nej nevzpomnel, huraaaa
![]()
Tynko , taky si me pobavila s tim chlebem z kose
![]()
Evi, skoda, ze teda v pondeli nedorazite, ale doufam, ze neni vsem srazum konec a uvidime se, treba v zoo ![]()
Mama se segrou cpou Domcu rohlikem a maji z toho srandu, ted se mi tam dusi
Jdu je srovnat
a jdeme ven.. Pa a uzivejte..
Ahoj holky,
zkousela jsem psat vcera vecer,ale neubehlo ani 15minut a uz me Mik volala do loznice..Nespali jsme uz 2 noci,je vzhuru po 15minutach,dneska uz teda sice vzdycky pobrekavala ale nevzbudila se..Porad to taha ucpanym nosem a nebo zacne kaslat a je vzhuru ![]()
Jinak spi se mnou-tatka odstehovan,nevyspal by se vubec…
Dnes rano mela porad 38,ale ted po 2 hodinach ma 37,3 tak moc doufam ze to vydrzi a uz to nepujde nahoru..
Kasel uz je vlhky tak ji asi dam neco na rozpousteni hlenu a snad to zvladnem a nebude z toho najekej zapal plic nebo neco-(jak ja porad predpovidam
)
Jestli se vrati teplota pujdem zas k DR at ji poslechne jestli je to ok…
Jmenovite nezvladam tak jen co jsem pochytila-
DUDLIK-mame jich asi 5 ale na hrani,da si ho do pusy tlemi se a rika MIMI
nekdy ho pouziju kdyz ji potrebuju po usnuti u prsa odpojit,ale vzapeti ho v postylce vyplivne..
Za to ale mame obri zavyslost na CECI a taky HARRRR(hadr)-plinka bez ktere by neusnula,ted jak je nemocna ho taha cely den a mazli se s nim ![]()
SPORT- u nas jdou predevsim konske dostihy,jinak tady to az tak neproziva,ale vcerejsi hokej jsme sledovali-skoda…
Jo vlastne ,vcera presla cely obyvak
nejdriv 10 kroku se mnou a pak jak prisel tatka a mela mu to ukazat tak vypotila cely obyvak
mazec.
Ja vcera alespon vypadla na hodinu na nakup,uz mi tu hrabe,zvlast kdyz na me Mik vysi od rana do rana…jsem fakt ko…Jak nekdo muze byt dobrovolne s ditetem doma kdyz nemusi
-nechapu…
MATUSKOVI- gratulujeme k prvnim kruckum ![]()
A jeste „vesela“ rodinna historka-odpo prisel Ondra z prace,osprchnul se a hrali jsme si,namaloval nam vsem zepredu na stehna slunicka-propiskou
-sobe potom jeste kocicku,protoze se to Mik narame libilo ![]()
Rano prijdu do obyvaku,poklizim a koukam na pohovce nakreskeny 2 slunicka a 3,5 kocky
-nejdriv me napadlo ze ten blbec byl namesicnej a maloval Mikince obrazky,pak mi doslo ze se to obtisklo z jeho nohou
-kozena pohovka,barvy bile kavy=
manzel ![]()
Kdyby nekdo vedel cim to dostat dolu,rada tuto informaci predam memu drahemu ![]()
Je, jeste tu nekdo psal ze jogurt maji kravicku Adel?-tak to je u nas taky
hraje si najednou zacne BUBU a maze k lednici a tam buci a do toho vola MAMA DA-BUUUU ![]()
ahooooooj, páni, tak parádní počasí jako dneska bych brala furt…hihi…opruzeniny furt stejný, ale dneska všechny lékárny zavřený, takže až v pondělí
mám akorát niveu na opruzeniny…). Dneska se manžovo rodiče vrátili z dovči, tak jim manža hned cestou z letiště, když je vyzvedával, vysvětloval, jak jsem byla v nemocnici a pod…tak jim to bylo líto. Pájovi sem našla další stoličku(tedy 11.zub), co roste pak???špičáčci???ani nevim kolik má být celkem zubů…
Mahul: super, že sis užila divadlo
Mikul: nachlazení je nepříjemné, tak snad už nebudou horečky a gratulace k přechození obýváku
ad dudlík: Pája měl asi pár minut v porodnici a od té doby vůbec, místo toho si dudlá jazyk a vypadá u toho opravdu inteligentně
![]()
Ahoj holky,
tak jsem dočetla
Nestíhala jsem teď, odevzdávala jsem jeden článek + na druhým pracuju, k tomu redigování povídek, a samozřejmě utišování Ondry alias pana Rýmičky
Dvě noci se dost často budil, ale nemá ani teplotu, nic… akorát v noci „chrochtá“ (ne, prasečí chřipka to snad není
) a taky má pěkně naběhlý stoličky dole
tak odtud možná důvod… No uvidíme, snad to už bude lepší. Nastydnutí dnes už odeznívalo, tak snad bude noc klidnější
Jinak už jsou OK a už i jedí jako normálně - hurá!
Jinak vypadá to, že budu z domova pracovat na poloviční úvazek, dostala jsem super nabídku
sice je to ještě brzy, dětem je rok, ale nemusím se odtud hnout, tak snad to nějak zvládneme… a když ne, tak se na to vykašlu, bude to jen na fakturu ![]()
Dudlík - Silví nemá, Ondra jo… dávám mu ho i přes den docela často, kdykoli je protivnej, brečí (třeba že mu ségra něco vzala, což je pořád - v první řadě mu ovšem samozřejmě bere ten dudlík
) atd. Vždycky ho má ale chvíli, max. pár minut, pak ho vyplivne a hraje si dál. Je fakt, že když delší chvíli nemá dudlík vůbec, tak začne krásně „povídat“ a není k zastavení
Zatím to neplánuju řešit, myslím, že do dvou let je čas… i když možná ho dáme v prosinci Mikuláši ![]()
Jídlo:
7-7.30: UM (z 210 ml vody + 7 odměrek)
10.30 jogurt + přesnídávka, každý 200 g (teď po nemoci jen 100-150 g)
spánek (11-12.30 či 13h.)
13.30 oběd: dětská strava domácí nebo skleničková, 200 g
procházka
16.30-17h. ovoce, dle nálady 100-200 g
19-19.30 kaše, 240 ml
Krom toho jsem začala Silvince dávat během dne trochu pečiva, třeba třetinu rohlíku, úplně ho zbožňuje
soustředěně si s ním hraje, ale taky vše sní, zůstane jen pár drobečků
A občas dostane piškotek (třeba na přebalováku, aby se mi nekroutila a nekvičela), to je její jediný a milovaný pamlsek
Ondra jí jenom těch 5 denních jídel, nic jiného nechce. Krom toho za den vypijou (dohromady) 900-1200 ml silně ředěných šťáviček od Hippu.
Opruzeniny : nám Sudocream naopak nezabírá, mám ho ráda, ale když jsou opruzení, dávám rybilku a na noc pytiol smíchaný s trochou bepanthenu.
Teri, gratulace k dalšímu zoubku!!!
Silví se včera prořízl 12. - má tedy už 4 stoličky
Další mají být špičáky, a až nakonec druhé stoličky. Mléčných zoubků je celkem 20.
Mikul , gratuluju ke zdatné chodkyni!!!
A moc držím palce, ať už je malé líp, je to děs, taky jsem si teď 14 dní užívala… ![]()
Veru , jééé, tak já přinesu ty olivy, jo? Nějaký dobrý, s mandličkou ![]()
Všechny moc zdravím! ![]()
ahooooj maminy
ja se hlasim opet po dlouhe dobe, nema cenu porad dokola psat jak nestiham
ale je to tak, strasne rada si Vas ctu, ale jak je toho tolik, tak vypadnu a pak si pripadam fakt jak vetrelec … je toho toliiiiiiiiiik …
tolik zmen jak u Vas tak u nas, me prijde jak se prehopupl rok, ze je vse jinak … Sanel strasne komunikuje, taky se desne rozciluje a jak neni podle ni, je zle … doufam, ze se zase hodi do klidu
nee je zlata, byli jsme ted jeste v bazu, tak chrni … ja teda nekojim … sama se odstavila a tak samo to prislo, ze jsem uz ted fakt rada, prsa docela drzi
ale mliko tam je ..
nevim co s tim a co na to, nejsou nalite a neboli, tak to neresim …
kde zacit??? ![]()
Vsem marudkum preju at jsou brzo fit!!! Ty noci a rymy to absolutne nezavidim, jednou jsme si tim prosli a des. Bojim bojim …
Terko jsem rada, ze jsi doma a ze je vse uz v poradku, doufam, ze se citis lepe … tyyy joooooooo 11 zub a my 0 to je vtipny … porad dole vidim boulicky, ale zatim necinkam …
dudlik taky moc neresim, nekdy s nim usina … nekdy ne … pres den vubec … ale jak psala Mikulenka, tak u nas totalnni zavislost na pline, bez te teda neusneme …
dudlik se ma uz v tomto veku odbouravat??? Ze to resite, ja ani nevim kdy … je to vhodnee …
Jinak hlavne at je Mikejlinka brzo fit!!! Tyyy jooo u naaaas se taky zacina chodit!!! JE to taaaaaak dojemny!!! Asi 4 dny zpatky to zacalo a denne pilne trenuje, dneska z toho byla az spocena
ode mne k Romovi a zpatky beha, tak 5-7 kroku a dneska sama presla obyvak, se otocim a ona sla, no chtelo se mi bulet ![]()
Juuu sedacka to by me mrsklo .. taky mame kuzi a vtipne bilou, no ja nevim cim dolu teda … ![]()
Veruuuuuuuuuuuuu uzij si Decin, nema tam byt ted o vik nejaka akce??? NEuvidime se???
co nedele, to uz asi frcite dom ne?
ma byt nadherne …
Jinak Vam teda zavidim sraziiiik, ale teda jako fakt moc ![]()
a taky Mahuuuul keeeeeeeeez by to byla holcickaaa a meli jste paaaarecek!!! Jinak velka gratulace k 20 tydnu a hlavne klidne tehuuu …
ta moje Martaaa je 14 tt a maji tu 11 mesicni EMicku …no docela se trapi … lezela i vik v nemocnici … krvaceni, hematom … blinkani a tak … chuderka moje … a taky zavidim svagrove Pariiiiz!! Mam plan tam vyrazit pak se Sanel az ji budou tak 4-5 a spojit to s Disney …
Týýýnkooo Adous ma nahodou ty vlasky v pohodeeee ![]()
ty jo Sanel a strihat, tu budeme asi az tak ve trech
plesoun ![]()
Lucyyyyyyyyyyyyyyy jááá ty Tvoje kecy zeru!!!
![]()
no nic, pisu a melu … R mi prinesl vecu, cune se zase precpu, prestala jsem kojit a to vylozene zrani nejde odbourat a buch hned 2kg hore, no uvidime co leto a az se madam rozebehne uplne …
jdeme se svalit k dvd …
Pusuuuu vseeeeeeeeeeeeeeeeem a taky teda fotoo
http://img.mimibazar.cz/…f1949925.jpg /> http://img.mimibazar.cz/…f1942131.jpg