Poradna duly
Jana Čurdová
Seznámek je takhle super, i se mi líbí, že si každá budeme dopisovat svoje změny. ![]()
Aleesho , taky jsem se hned zamyslela, jestli si nedat pryč fotku ze svého profilu a Marťovi z metříku. Já tady už vůbec nejsem anonymně, už párkrát se mi stalo, že jsem mluvila s kamarádkou/kolegyní/ známou a říkaly, že mě tady občas čtou, takže vlastně vědí, co je u nás nového.
V případě mých známých je to v pohodě, ale je fakt, že to může číst kdokoliv.
Taky mi z toho není úplně příjemně.
Xmerssy ahojky,občas jsem na tebe koukla na koníkovi
ještě nemámic,ve čtvrtek ted jdu k dr.tak uvidím.A jak ty????Jak je???
Peti , nevolnosti me uz pomalu opousteji, snad to nezakriknu, spis je to ted horsi vecer..........ale neda se to srovnat se zacatkem, to bylo dost drsny..........ale co pro mimco nevydrzime, ze?
.........Ja uz se na NT objednala, protoze na Obilnaku maji 3 tydenni cekacku vis, tak to bylo s predstihem, tak jsem zvedava.............A co Ty a nevolnosti?Vyhybaji se Ti?Ja ted resim podzimni veci, hlavne bundu, vse mam z Anglie velikost 36, tak samo i rifle, a to uz nezapnu...........takze vetsi..........
.....
titty, proto tu ja fotku nemam.. anonymita.. nemusi hnedle kazdy vedet, ze ja jsem ja. hlavne v praci ne.
a z toho vseho je mi fakt blbe. nechapu to, nepochopim. nemuzu to vyhnat z hlavy. jak ubohy musi clovek byt, ze se timhle bavi???
Xmerssy,tak mě se teda vyhnuly a snad už žádný nevolnosti nepřijdou
já rifle ještě zapnu ale jen tak tak,zítra jedeme do Liberce a tam mají těhu rifle,ale kontrola je až ve čtvrtek,tak ještě raději počkám.Není to tak daleko a kdyžtak tam v sobotu zajedu.
No však u vás je taky mnohem víc lidí a maminek…budoucích myslím,takže se asi musíte objednat,tady snad ne.
Jak čtu ohledně toho oblečení, tak já se taky ještě pořád vejdu do všeho, co mám. (Až jsem si říkala, že jakto že vy už tak rostete a já jsem pořád stejná
Dokonce ani váhově jsem se nezměnila, dokonce jsem 3kg zhubla za tři týdny, ale to si vysvětluju tím, že jsem spoustu jídal nemohla, jak mi bylo zle. te´d už je to mnohem lepší, takže ručička váhy už dolů už asi klesat nebude
).Je fakt, že mi nedělá dobře, když mě něco tlačí přes bříško… V práci jsme fasovali nové uniformy cca před měsícem a já dostala kalhoty cca o dvě čísla větší, než potřebuji, ale když jsem zjistila, že porostu, tak jsem to uvítala
Teď je tahám ještě s páskem a moc dobře mi to nědělá. Nicméně plánuji si v čechách koupit k nim kšandy
To budu epesní ![]()
Jinak jak jsem tu psala, že si mě stále ještě nepozvali z nemocnice (a dneska jsem si dopisovala KO do seznámku, ale ta KO bude v ČR), tak teď mi akorát přišel dopis z místní tullamorské nemocnice, že si mě zvou na 29.10. Takže budu mít v říjnu kontroly rovnou dvě
Jednu v Čechách a druhou tady. Jsem zvědavá, jak se budou rozcházet v informacích a doporučeních
Přeci jen, jiný kraj, jiný mrav
Ale zase budu mít hodně foteček, to bude fajn ![]()
Jinak jsou tu všichni stále konsternováni z událostí, které nastaly, jak koukám. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne…
Všem pupikům zdar a sílu! ![]()
Jo a co je to NT?
Petulko , vsechno bude v poradku,urcite.........ja si koupila tehu kalhoty v H&M, v Budejovicich, byla jsem tam na navsteve u segry..........maji tam krasny tehu veci, ale kosilky a vrsky jsou obrovsky, ty kalhoty jsou mi volnejsi, ale uz je nossim, jsou fakt super........To mas stesti s temi nevolnostmi, to je velka vyhoda, ja si to do nedavna teda vubec neuzivala, mimik se teda i ted ozyva, ale uz je lip............
Ellennko , NT screening je uplne prvni vysetreni miminka na vyvojove vady, dela se ve 12 tt..........
Vidim, ze jsi v Irsku, myslim, ze v Anglii je to stejne jako tam, vsem mym kamaradkam, vlastne i sefove z Londyna toto vysetreni delali.........Je to povinne, meri se stehenni kost, sijove projasneni, predbezne reknou pohlavi miminka...........Drzim palce pri KO!!!
xmerssy Díky za vysvětlení
No, já mám být na prvním vyšetření tady až 29.10., což budu cca v 16. týdnu, ale u českého doktora budu cca v 13. týdnu, tak snad mi to udělá můj český doktor, když tady budu na kontrole až tak „pozdě“.
Jo a jinak tady irští doktoři pohlaví miminka nesdělují, prý z náboženských důvodů. Moc tomu nerozumím, ale polští doktoři to na požádání prý sdělují.
Ellenno, to bych mozna tomu doktorovi jeste jednou zavolala a rekla mu, ze jsi tehu a jestli by ti rovnou ten kombinovany nt screening mohl udelat. on to nedela kazdy doktor sam, muze te na to poslat jinam. jo, dela se to myslim max. do 13tt+6. anebo by ses teoreticky mohla zkusit objednat sama nekam, kde se to primo dela.
Xmerssy,mám od dr.rozpis co kyd bude a mám NT ve 12-13týdnu,tak budu po čtvrtku chytřejší ![]()
Jinak já na věci koukala v C-A,mají jich tam taky pár.
Ellenn - no já jsem od začátku těhu -2,5 kg, a kalhoty zapnu normálně, jen je mi to děsně nepříjemný
Takže je nenosím. Prostě nemám co na sebe
HaM je na CČM? Já že ve středu jedu Prahy, že bych se tam koukla ![]()
Ellennko , nemas vubec zac, holky by to napsaly urcite presneji, ja jen co si pamatuju od Dr.........jeste se meri nosni kustka.........
Presne jak pise Fram , taky bych si zavolala, on Te muze poslat nekam jinam, nemuzi ten presny UTZ mit...........jinak myslim, ze na Obilnaku tady v Brne delaji NT do 12+6tt.Jinak pravda je, ze kamaradka, ted bude rodit v Cechach, ma v London Japonskou doktorku a ta ji pohlavi nechtela rict, taky z nabozenskeho duvodu a me sefove to ale rekli, asi zalezi na koho narazis............Hodne stesti...........
Peti , my tu v C&A taky mame tehu oblecky, ale prijdou mi nejake zastarale, treba uz budou mit novou kolekci.........
xmerssy, hledala jsem to ted jeste jednou a je to od 11 do 13+6
a tady o tom rozsahla 117ti strankova publikace, ale byt vama, tak to nectu, bo tam myslim nasleduji i vysledky, nejsou spravne.. tak aby jste se zbytecne nestresikovaly..
http://www.fetalmedicine.com/…MF-czech.pdf