Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MonikaL jsem tlustá jak vorvan a to jsem skoro na kilech nepřibrala
Nemám žádné letní těhu kalhoty, takže asi trochu změním garderobu ![]()
@mikki 25 ahojky, taky vyjíždím na malou
Je tedkom hrozný ju přebalit, oblíct.. je jak pytel blech
to samé s nakrmením… No musíme mít svatou trpělivost s našimi bobátky, ale někdy už to přeroste přes hlavu ![]()
@Kamka33 píše:
@hanak Ahojky, to je divné, že ti nedělal utz a tys mu řekla o svých pocitech a o slyšení druhých ozvů? Já se ptám svého gyndaře na všechnoNo ptala jsem se ho i na tento přístroj a on říkal, že je to všechno byznys
Ale že dětátko se tím neohrozí. Že je na mně, jestli si jej chci pořídit nebo ne. Také jsem se s ním bavila o tom prvotním screeningu a to mi říkal, že je to taky jen o penězích. Tak já nevím. Sám mi utz dělal, jsem ve 12tt, a sám mi řekl, že projasnění NT ukazuje na zdravý plod. Tak to je pro mě dostačující
Obrázek mám, ale musím ho dát naskenovat a pak ho sem hned dám
Mimčo mi přišlo krásný a sám doktor se snažil udělat fotečku co nejostřejší
Jo měříme 6cm
Kamko, tak to jsi mě teď trošku znejistila, že ty testy jsou jen bysnys. Já na tom screeningu byla a teď jsem klidná, že všechny testy dopadly dobře. ![]()
@barnys ahojky, těhu kalhoty nenosím ještě žádné nemám, nosím to do čeho se ještě vejdu nebo tepláky a elastáky ![]()
Ahoj holky hlásím se po kontrole de stáří mimi určeno na 11+5 takže jsme starší, máme 4,5cm a krásně se hýbeme, na kontrolu jdeme až za měsíc
to bude doba
@barnys píše:
Kamko, tak to jsi mě teď trošku znejistila, že ty testy jsou jen bysnys. Já na tom screeningu byla a teď jsem klidná, že všechny testy dopadly dobře.
No jak říkám, testy v 16tt. prý falešné nebývají, takže ten prvotní screening je byznys v tom smyslu, že tahá z maminek penízky.. Ale že by nebyl pravdivý to si myslím že ne!! Jen to pojištovna neproplácí. Takže to byznys je..
@MonikaL no já to taky nosím, ale už mě v tom tlačí bříško, takže budu muset něco koupit.. Navíc jsem si včera dala volné dlouhé šaty a můj drahý mi na to řekl, že jsem v tom jak v pytli!!
![]()
@MonikaL Ahoj Monči, gratuluji
Já mám teda mimčo podle tebe cvalíčka, jsem měla kontrolu ve 12+3tt. a mělo skoro 6cm ![]()
Holky jdete ted někdy některá na triple testy? já příští týden a trošku se jich bojím
@Kamka33 píše:
No jak říkám, testy v 16tt. prý falešné nebývají, takže ten prvotní screening je byznys v tom smyslu, že tahá z maminek penízky.. Ale že by nebyl pravdivý to si myslím že ne!! Jen to pojištovna neproplácí. Takže to byznys je..
Ahojky, no třeba OZP ten prvotrim. screening proplácí, neplatila jsem ani kačku. V zahraničí se provádí zase jen screening v 1.trim. a ne AFP v 16tt…pokud jde o mě tak bych si klidně i připlatila, nikdo samozřejmě nezaručí 100% jistý výsledek, ale lépe vědět, že je něco špatně ve 12tt než až v 16tt, ne?
@MonikaL píše:
Ahoj holky hlásím se po kontrole de stáří mimi určeno na 11+5 takže jsme starší, máme 4,5cm a krásně se hýbeme, na kontrolu jdeme až za měsícto bude doba
Gratuluji
měsíc je strašná doba to ti povim, ale dá se to vydržet
, musíme se zabavit. Máme Angelsounds, tak alespon tak jsme s miminky v kontaktu, zatím, než nám začnou pohyby
Krásná fotečka ![]()
@lucillee píše:
@Kamka33Ahojky, no třeba OZP ten prvotrim. screening proplácí, neplatila jsem ani kačku. V zahraničí se provádí zase jen screening v 1.trim. a ne AFP v 16tt…pokud jde o mě tak bych si klidně i připlatila, nikdo samozřejmě nezaručí 100% jistý výsledek, ale lépe vědět, že je něco špatně ve 12tt než až v 16tt, ne?
Já si nejsem jistá, ale v tom 16 tt se dají zjistit vady, které v tom 12 tt ještě vidět nejsou
Taky nevím, zda jsou ty tripple testy povinné a automatické,ale asi bych je raději podstoupila.
@mamka snažilka Souhlasím, proto jdu po prvotrim. i na AFP
ale chtěla jsem jen říct, že pokud by byl zásadní problém, je dobré to vědět čím dřive tím lépe a o falešné pozitivitě triple testů mluví hodně lékařů…mně můj mudr. řekl, že je dobré to potom připadně porovnat, pokud by se vyskytla nějaká abnormalita. Pry platí, že prvotrimestrální screening zachytí 90% abnormalit a triple jen asi 70%, takže průkaznost má nižší…
Holky, jsem úplně mimo. Co je to to AFP? dívala jsem se do těhu průkazky a jdu na to příští týden ![]()
@mikki 25 píše:
Holky jdete ted někdy některá na triple testy? já příští týden a trošku se jich bojím
Myslíš krevní testy v 16tt? Já na ně jdu.. a pak možná i ta plodovka, to ještě uvidím podle utz, jak to bude vypadat. Teď jsem zrovna četla v jednom deníčku, jak jedna holčina měla všechny NT utz testy ok, ve 13.ém i 20.ém tt, a stejně má dítě s DS. Tak si říkám, že bych těm NT testům prostě tolik nevěřila.