Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kamka33 píše:
Dky moc, já právě Zyrtec doma mám, ale nevzala jsem si ho, i když mi bylo zle.. No a do nosu mám doma akorát na alergii Vibrocil, a ten taky v těhu zakazují, takže zkusím ten tvůj zázrak, díky moc
Jinak holky, počkejte, až budete mít dítko, co to stojí v lékárně, když onemocní, to jsou i dva litry za pár přípravků. kolikrát Vám mimčo nepřijme ten či onen lék, tak musíte zas koupit jiný a to jsou pak výdajeNebo taky proto, že ten koupený nezabere a musíte koupit zase jiný. Já už letos nechala v lékárně několik tisícovek.. Bohužel malá je často nemocná
Nemáš za co, doktro mě upozornoval, že nepomůžou hned pos tříknutí, jako jiné, ale že pomáhají postupně a zároven léčí. Já se cítím o hodně lépe a jsem ráda, že je mám.
No s těmi léky je to hrůza a máš pravdu, že až bude dítko, tak to bude teprv znát ![]()
@Kamka33 píše:
Mamka snažilka - tak jsem si ted četla příbalový leták a vypadá to, že to nemá dosud prokázané žádné negativní účinky pro těhotné a kojící, tak to jsi hned zajistímOno ted jak pár dní pršelo, tak mi bylo fajn, ale jak začne být hezky a pyly budou v rozpuku, tak zase začnu kýchat a poteče mi z očí
Moc bych si přála, aby se to mým dětem vyhlo!!
Přesně to jsem říkala také, protože je to unávný a některé dny dají opravdu zabrat. Jako dítě si pamamtuju, že jsem vůbec měla hrozně nateklé oči a v noci se dusila rýmou ![]()
@Janinka1983 píše:
@MonikaL Ale však Lojzička založila novou uzavřenou skupinu, ne?? Nevím teda, jak se jmenuje, ale taky mám radši ty uzevřený… Termín mám sice v lednu, ale budu rodit v prosinci - tušeníJá ti nevím, kdy ty testy vyzkouším, už mám doma oba, ale ještě chci počkat. Píšou sice od ukončeného 10.tt, ale četla jsem, že pohlavní orgány se v tuto dobu zrovna vyvíjejí, mrknu ještě na net, jak to teda je, kdy se do moči dostane ten chromozom Y, pokud to je chlapeček. Pak to zkusím. To víš, že jsem taky natěšená, ale nechci mít falešný výsledek, chci mít co největší jistotu, že je to správně. A navíc se 2 dny před testováním nesmí souložit, tak to musím nějak naplánovat
![]()
![]()
Vůbec neva, že máš termín v lednu, přidej se ![]()
@Janinka1983 jani ani tak nebudeš mít jistotu
já počkám jak se vyjádří doktor zda s to bude schodovat a uvidíme ![]()
Holky, kdo budete chtít do uzavřené skupiny, napiště Lojzičce soukromovu zprávu, aby věděla, komu to má poslat ![]()
@theresque píše:
Já bych se s radostí připadala
Já taky, prosím o pozvánku ![]()
@mamka snažilka píše:
Přesně to jsem říkala také, protože je to unávný a některé dny dají opravdu zabrat. Jako dítě si pamamtuju, že jsem vůbec měla hrozně nateklé oči a v noci se dusila rýmou
Holky, koukám, že někteří doktoři to šíleně s těmi léky hrotí. Přitom když se dusíš, má nedostatečnost i miminko a je to hodně špatně. I ještě v Čechách jsem při předchozích těhu mohla/měla/musela brát Zyrtec, Zodac, Claritin a v případě dušnosti jsem měla předepsaný i sprej na rozšíření průdušnic (jsem totiž od přírody alergik jako hrom, coby dítě i těžký astmatik).
I při minulém těhu, které nedopadlo, jsem musela užívat léky na alergii, protože všechno kvetlo a to moje tělo prostě nedávalo.
Podle gynekologa i alergologa v ČR užívat některý z výše jmenovaných léků bylo zcela v pořádku, horší by bylo neužívat je, protože bych trpěla já i mimi.
Teď je užívám spíš na potlačení imunu reakce proti miminku, ale vypadá to dobře, alergie jako takové tady mám jen občas, vyjímečně, ikdyž je vše v květu, ale je tu jiné klima, vlhkost atd. a to mi prospívá ![]()
Všechny výše vyjmenované léky patří do tzv. skupiny B, tj. že stoprocentní bezpečnosti ti nikdo nezaručí (to je kategorie A, ale tam nespadají prakticky žádné léky), ale také není prokázaný škodlivý vliv na plod v těhotenství, proto se v těhotenství předepisují, když není zbytí, jejich užívání je méně nebezpečné než neužívání ničeho, když se maminka alergií dusí.
Ta skupina holky je miminka na vánoce 2O12 tam posílejte žádosti a vstup ![]()
@Lojzička já to taky nemůžu najít
a nevim, jak ti mam poslat tu soukromou zpravu…
Ahoj všem, tak dneska ráno mě pustili. Včera mě dělali revizi obou děloh tak už myslím na další snažení do kterého se vrhnu asi po prvních měsičkách ale nechám tomu volnej průběh. Holky dnes jsme si koupili pejska, černého labradora fenečku a jmenuje se Tara. Je krásná a tak hodná. Mám skvělého přítele se kterým jsme se podrželi na vzájem a dali jsme si sílu do dalšího snažení. Od července jdu zase do práce tak budu zaneprázdněná jak prací tak pejskem tak i dětmi, přítelem, domácností, zahradkou. Pejska jsem si přála ale měla jsem z toho strach, přítel měl labradora vysněného a teď myslím že to nemohla být lepší příležitost k tomu si ho pořídit. I když jsem stratila vytoužené miminko věřim že příště se to určitě povede. Určitě vás budu číst dál a určitě vám sem tam i něco napíšu. Všem moc děkuji za podporu a opatrujte se.
Anastazia6, jsem moc ráda, jak dobře jsi to zvládla!!! Dušička sice určitě bolí, ale pejsek je hodně dobrá volba, je to taky takový miminko, které tě potřebuje a navíc ti nedovolí myslet na něco špatného a truchlit. Přeju ti, ať se co nejdříve znovu zadaří a už to dopadne dobře. Já otěhotněla taky hned po první MS po revizi, tak snad se to povede i vám. A určitě dej vědět, jak se ti daří a jak se cítíš. Držím pěstičky!!!
@anastazia6
klobouk dolu za tu statecnost a vzhuru novych zazitkum a radostem! ![]()
@anastazia6 jste moc šikovní
pejsel vám určitě hodně pomůže a než se ppejsek všechno naučí určitě už se budete znovu těšit
držím pěsti!