Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to asi ne, leda by Ti je tam manžel namontoval sám, nebo sněžnice by taky šly ![]()
@Bananas to první mám také, na horší časy ještě se vejdu do svých starých triček, jinak jsem v německu dobře nakoupila rifle a dvoje kratasy na těhulky každé po 10 eurech a něco na netu ![]()
@MonikaL píše:
@Bananas to první mám také, na horší časy ještě se vejdu do svých starých triček, jinak jsem v německu dobře nakoupila rifle a dvoje kratasy na těhulky každé po 10 eurech a něco na netu
Já se taky ještě vlezu do starých triček, ale už začínají být těsnější. No rifle už nosím těhotenské, ty moje už mě tlačily.
@Janinka1983 at ti Dan namontuje lyže to bude legrace, jinak kočárek je zajímavý takový princeznovský ![]()
@Bananas rifle mám ještě jedny hodně nízké takže ty mi budou ještě dlouho, ale stejně nejraději chodím v elastákách nebo teplákách ![]()
Janinko, kočárek s lyžema neznám, ale třeba zkus říst manželovi a vyrobí něco ze saní ![]()
Holky, asi máte pravdu, zaúkoluju manžela a pokusíme se ze starých lyží udělat lyžiny na kočárek
Bylo by to asi fakt nejlepší. Jinak já jsem si pořídila dvoje těhotenské legíny, v těch chodím nejradši, pak ještě jedny plátěný kalhoty a jedny takové společenštější, kdybych potřebovala jít někam „za dámu“. Nejradši mám ale ty legíny a přes to jsem si nakoupila hromadu tunik, tak je to takové pohodlné. Nosím volné věci, aby mě to nikde netlačilo a nebyl mi nějak extra vidět „špek“
Vejdu se ještě pořád do mých riflí, občas je na sebe vezmu, ale když dýl sedím, tak mě v nich pak bolí břicho, takže je spíš natáhnu jen když je chladněji a na chvilku, když jdu třeba nakoupit.
@Petronie píše:
Ahoj holky. Tak jsem dneska byla na tom ultrazvuku a pan doktor mi oznámil že výsledky screeningu jsou negativní, ale jsou tam nějaké divné hodnoty, tak mě raději posílá na podrobný ultrazvuk do Ostravy.Tak jsem tam volala a objednala mě na 6. srpna. Tak jsem z toho taková nesvá. Ach jo
Petronie, neboj, nenervuj se!!
Hele, já byla včera pro výsledky krevních testů. V podstatě všechno v normě, ale s ohledem na věk riziko na DS vychází na něco kolem 1:180 nebo tak nějak (je mi 39). Doktor z těchhle testů šílí, že přesnost mají jen 60%, že nechápe, proč se to pořád dělá, že to akorát ženský stresuje. Jdu na velký podrobný utz 24.7., to je už za pár, tak tam dostaneme odpověď, jestli je naše miminko v pořádku nebo ne. Pokud tam by se doktorům něco nezdálo, podstoupila bych odběr plodovky, ale do té doby se odmítám nervovat, ženy v mém věku mají podle trapných tabulek vždy extrémní riziko DS, ale co vím, tak z mých kamarádek v mém věku přerušení kvůli VV podstoupila jen jedna jediná, protože ostatní měly miminka v pořádku, ikdyž tabulky je nechutně vystrašily!
A ještě něco.. i mladým holkám ty hodnoty často vycházejí mimo tabulky, tzn. „špatně“, protože ty výpočty se dělají jen podle data poslední MS a my nejsme roboti, každá máme jinak dlouhý cyklus a ovulace nepřijde v přesný čas, ale někdy přijde dřív, jindy déle, takže k oplodnění nedojde přesně podle tabulek a pak už i naše hodnoty jsou jiné, než má odpovídat tabulkám.
@heli111 píše:
Holky, jíte v těhotenství houby? Nebo budete jíst?
Občas si dám žampiony. Mám je ráda obalované a nevidím na tom nic špatného ![]()
@hanak píše:
Petronie, neboj, nenervuj se!!
Hele, já byla včera pro výsledky krevních testů. V podstatě všechno v normě, ale s ohledem na věk riziko na DS vychází na něco kolem 1:180 nebo tak nějak (je mi 39). Doktor z těchhle testů šílí, že přesnost mají jen 60%, že nechápe, proč se to pořád dělá, že to akorát ženský stresuje. Jdu na velký podrobný utz 24.7., to je už za pár, tak tam dostaneme odpověď, jestli je naše miminko v pořádku nebo ne. Pokud tam by se doktorům něco nezdálo, podstoupila bych odběr plodovky, ale do té doby se odmítám nervovat, ženy v mém věku mají podle trapných tabulek vždy extrémní riziko DS, ale co vím, tak z mých kamarádek v mém věku přerušení kvůli VV podstoupila jen jedna jediná, protože ostatní měly miminka v pořádku, ikdyž tabulky je nechutně vystrašily!
A ještě něco.. i mladým holkám ty hodnoty často vycházejí mimo tabulky, tzn. „špatně“, protože ty výpočty se dělají jen podle data poslední MS a my nejsme roboti, každá máme jinak dlouhý cyklus a ovulace nepřijde v přesný čas, ale někdy přijde dřív, jindy déle, takže k oplodnění nedojde přesně podle tabulek a pak už i naše hodnoty jsou jiné, než má odpovídat tabulkám.
Taky nechápu, proč se ještě dělají, ten screening v I. trimestru je přesnější. Na tom jsem byla a vše v pořádku. Teď mi ještě brali krev na Tripl, ale na plodovku bych nešla.
Ahoj holky. Já se nenervuju to nemá ani smysl
Uvidíme po tom ultrazvuku to budeme chytřejší ![]()
@heli111 Houby by se v těhotenství jíst neměly, stejně, jako plísňové sýry. Houby jsou vlastně taky plísně, takže tak… Ale ty žampiony taky občas koupím, přidávám je do číny, nebo hlívu, ale nejíme to moc často. Houby z lesa letos určitě jíst nebudu, i když je mám ráda.