Duben 2012 //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
359
23.4.12 16:15

Takže dnes už jsem zase moudřejší a nešťastnější :,( Byla jsem na těch testech HCG. Už ráno… Odpoledne po jedné pro výsledky. Paní z laboratoře celá šťastná mi oznamovala, že jsem těhotná a když jsem se zeptala na hodnotu, tak řekla, že HCG je 3917… Mám i papír. Takže hodnota odpovídala přesně o týden mladšímu těhotenství a vysvětlovalo to, proč doktor nic ve středu na ultrazvuku neviděl (pokud mi tedy HCH ukázkově dosud rostlo a já ve středu měla něco málo pod 1000). Jenžejá mám být teď už 6+2 podle jisté ovulace a tak mě to vyděsilo a pelášila jsem do nemocnice, kde už jsem byla kvůli potratu minule. A bohužel při této hodnotě (3917) doktorka stále vůbec nic neviděla, jen hrozně vysokou sliznici - 20 mm. Sice mě taky uklidňovala, o mimoděložním nemluvila… A když jsem se zeptala, tak mi říkala, že už bych měla bolesti a výtok nebo krvácení. Ve středu tam jdu znovu pro výsledky HCG a na nový odběr, takže ve středu po 11 už budu mít dvě hodnoty… Raději si totiž HCG vzali znovu, jelikož mi říkala, že laboratoř, kde jsem byla dnes ráno, je proslulá tím, že má úplně jiné referenční hodnoty než oni… Už ničemu nerozumím, vůbec ničemu :( Kdyby mi alespoň něco bylo, ale cítím se naprosto skvěle, nekrvácím, nešpiním, čárka sílila ukázkově…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
23.4.12 16:21
@maricka píše:
Takže dnes už jsem zase moudřejší a nešťastnější :,( Byla jsem na těch testech HCG. Už ráno… Odpoledne po jedné pro výsledky. Paní z laboratoře celá šťastná mi oznamovala, že jsem těhotná a když jsem se zeptala na hodnotu, tak řekla, že HCG je 3917… Mám i papír. Takže hodnota odpovídala přesně o týden mladšímu těhotenství a vysvětlovalo to, proč doktor nic ve středu na ultrazvuku neviděl (pokud mi tedy HCH ukázkově dosud rostlo a já ve středu měla něco málo pod 1000). Jenžejá mám být teď už 6+2 podle jisté ovulace a tak mě to vyděsilo a pelášila jsem do nemocnice, kde už jsem byla kvůli potratu minule. A bohužel při této hodnotě (3917) doktorka stále vůbec nic neviděla, jen hrozně vysokou sliznici - 20 mm. Sice mě taky uklidňovala, o mimoděložním nemluvila… A když jsem se zeptala, tak mi říkala, že už bych měla bolesti a výtok nebo krvácení. Ve středu tam jdu znovu pro výsledky HCG a na nový odběr, takže ve středu po 11 už budu mít dvě hodnoty… Raději si totiž HCG vzali znovu, jelikož mi říkala, že laboratoř, kde jsem byla dnes ráno, je proslulá tím, že má úplně jiné referenční hodnoty než oni… Už ničemu nerozumím, vůbec ničemu :( Kdyby mi alespoň něco bylo, ale cítím se naprosto skvěle, nekrvácím, nešpiním, čárka sílila ukázkově…

Ahoj nebud smutná, to že nic na UZ nebylo vidět je možné protože těhotenství muže být mladší, než podle MS, já to tak měla taky, tak se zbytečně nestresuj a hlavně bud v klidu, at se miminku u tebe líbí :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
23.4.12 16:22
@Sasanka30 píše:
Ahoj nebud smutná, to že nic na UZ nebylo vidět je možné protože těhotenství muže být mladší, než podle MS, já to tak měla taky, tak se zbytečně nestresuj a hlavně bud v klidu, at se miminku u tebe líbí :hug: :hug:

Vždyť jsem psala, že mladší být nemůže - vím přesně, kdy jsem otěhotněla :-( A ta hodnota už je vysoká na to, aby něco mohlo být vidět… Ale díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
23.4.12 16:24
@maricka píše:
Vždyť jsem psala, že mladší být nemůže - vím přesně, kdy jsem otěhotněla :-( A ta hodnota už je vysoká na to, aby něco mohlo být vidět… Ale díky.

Tak pokud víš, kdy si otěhotněla, tak nevím.Jen je zbytečný se testovat, protože i při ZT je test pozitvní.Tak snad ti to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
23.4.12 16:42
@Sasanka30 píše:
Tak pokud víš, kdy si otěhotněla, tak nevím.Jen je zbytečný se testovat, protože i při ZT je test pozitvní.Tak snad ti to dobře dopadne.

To je pravda, já i při ZT měla v 9tt hcg kolem 20tis. a paradoxně pořád lehce stoupalo.

• Citovat
  • Upravit
1749
23.4.12 16:42
@maricka píše:
Vždyť jsem psala, že mladší být nemůže - vím přesně, kdy jsem otěhotněla :-( A ta hodnota už je vysoká na to, aby něco mohlo být vidět… Ale díky.

A otěhotněním se myslí ovulace nebo uhnízdění? Vajíčko se uhnizďuje cca týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
23.4.12 16:45
@hanak píše:
To je pravda, já i při ZT měla v 9tt hcg kolem 20tis. a paradoxně pořád lehce stoupalo.

Je to smutný, ale je to tak…já bych to ani nevěděla, ale ze začátku jsem krvácela a pak jsem se testovala a kámoška, co právě ZT měla mi řekla, že je to zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
23.4.12 16:45

Dajdo, tohle je docela paradox, doktoři se drží jen svých tabulek a mnohdy (fakt je to hodně časté) jim vychází termín početí na dobu, kdy člověk neměl šanci otěhotnět, pokud se nejednalo o neposkvrněné početí shůry :jazyk:
Doktory nezajímají termíny, které my jim řekneme. Můžeš jim podle sebe přesně říct termín ovu a pravděpodobné početí, oni mají svoje tabulky a nacpou tě těm.Bez ohledu na to, že to fakt často je nesmyslný termín.

• Citovat
  • Upravit
359
23.4.12 16:58

To je pravda, v nejlepším případě to bude asi zamklý potrat :-( Takže tento zamklý potrat opravdu nemá vůbec žádné projevy? No, naděje si už téměř žádné nedávám, vsadím se, že mi ve středu HCG moc nevyroste nebo klesne… Asi ta doktorka měla pravdu, šestinedělí po předchozím potratu nestačí, jak se někde píše. Říkala alespň 3 cykly. A žádné hormony jako Clostilbegyt a Duphaston už nepozřu, vše je jen umělé, nepřirozené, pak to tak dopadá :,( Prostě moje tělo si řekne, až bude chtít být těhotné samo i bez hormonů. Vždyť i bez hormonů ovuluji, jak jsem v šestinedělí náhodou zjistila (27.den). Akorát mi neroste sliznice a mám strašně slabou menstruaci… Prostě tomu nechám volný průběh a příště už nic nepočítám a neměřím…a nestresuji se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8428
23.4.12 17:04
@maricka píše:
To je pravda, v nejlepším případě to bude asi zamklý potrat :-( Takže tento zamklý potrat opravdu nemá vůbec žádné projevy? No, naděje si už téměř žádné nedávám, vsadím se, že mi ve středu HCG moc nevyroste nebo klesne… Asi ta doktorka měla pravdu, šestinedělí po předchozím potratu nestačí, jak se někde píše. Říkala alespň 3 cykly. A žádné hormony jako Clostilbegyt a Duphaston už nepozřu, vše je jen umělé, nepřirozené, pak to tak dopadá :,( Prostě moje tělo si řekne, až bude chtít být těhotné samo i bez hormonů. Vždyť i bez hormonů ovuluji, jak jsem v šestinedělí náhodou zjistila (27.den). Akorát mi neroste sliznice a mám strašně slabou menstruaci… Prostě tomu nechám volný průběh a příště už nic nepočítám a neměřím…a nestresuji se.

Třeba těhotná jsi, já bych to ještě nepohřbívala :hug: Ne projevy žádné nejsou, to miminko se prostě jen přestane vyvíjet a to zjistí jen doktor na UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
23.4.12 17:13
@maricka píše:
To je pravda, v nejlepším případě to bude asi zamklý potrat :-( Takže tento zamklý potrat opravdu nemá vůbec žádné projevy? No, naděje si už téměř žádné nedávám, vsadím se, že mi ve středu HCG moc nevyroste nebo klesne… Asi ta doktorka měla pravdu, šestinedělí po předchozím potratu nestačí, jak se někde píše. Říkala alespň 3 cykly. A žádné hormony jako Clostilbegyt a Duphaston už nepozřu, vše je jen umělé, nepřirozené, pak to tak dopadá :,( Prostě moje tělo si řekne, až bude chtít být těhotné samo i bez hormonů. Vždyť i bez hormonů ovuluji, jak jsem v šestinedělí náhodou zjistila (27.den). Akorát mi neroste sliznice a mám strašně slabou menstruaci… Prostě tomu nechám volný průběh a příště už nic nepočítám a neměřím…a nestresuji se.

Maričko, není nic špatného na tom užívát hormony na podporu sliznice. Je to sice umělé, ale vychází z přírodní báze. To je stejné, jako když ti nefunguje štítná žláza - taky musíš užívat hormony štítné žlázy uměle, ale neznamená to, že je to umělotina. Opravdu tohle nezavrhuj.
Naděje umírá poslední, musíš věřit. Já kdysi měla zamlklé těhu taky, otěhotněla jsem hned další cyklus a narodila se mi bez jakýchkoliv komplikací dcera. Doktor mi tehdy jen předepsal utrogestan na podporu sliznice a ten jsem užívala do konce 3. měsíce.
Ono každé tělo je jiné, každé těhu je jiné. Někdy je tělo připravené na další těhu prakticky hned, jindy to trvá nějaký ten cyklus.
Já tehdy potratila spontánně, přesto mi ještě udělali revizi na dočištění .. ale já jsem vnitřně cítila, že to prostě bude v pořádku a že to další těhu dotahnu až do konce. Na utz. taky byla dcerka menší než odpovídalo tabulkám (stejně jako všechny mé předchozí děti), netrápila jsem se tím.

Víš, já si myslím, že největší problém nás holek je příliš časné běhání k mudr na utz. Mnohdy tam opravdu lékař nemůže ještě nic vidět, taky hodně záleží na tom, jaký používají utz - ty lepší vidí dutinku už v 5tt a srdíčko v 6tt, ty horší nevidí nic ani v 7tt.
Stačí si pročíst ty starší diskuse tady .. kdysi jsem tu se zatajeným dechem četla diskusi jedné holčiny, která byla na prvním utz v 5tt a nic nebylo vidět. 6tt - pořád nic. Chodila na hcg, to rostlo, ale ne až tak rychle, jak by se čekalo .. prcek se tam najednou objevil až v 8,5tt a rovnou se :srdce: Kde se předtím schovával, nikdo neví .. už dávno šťastně porodila, ale ty začátky, co si prožila .. uh !

• Citovat
  • Upravit
359
23.4.12 17:17
@hanak píše:
Maričko, není nic špatného na tom užívát hormony na podporu sliznice. Je to sice umělé, ale vychází z přírodní báze. To je stejné, jako když ti nefunguje štítná žláza - taky musíš užívat hormony štítné žlázy uměle, ale neznamená to, že je to umělotina. Opravdu tohle nezavrhuj.
Naděje umírá poslední, musíš věřit. Já kdysi měla zamlklé těhu taky, otěhotněla jsem hned další cyklus a narodila se mi bez jakýchkoliv komplikací dcera. Doktor mi tehdy jen předepsal utrogestan na podporu sliznice a ten jsem užívala do konce 3. měsíce.
Ono každé tělo je jiné, každé těhu je jiné. Někdy je tělo připravené na další těhu prakticky hned, jindy to trvá nějaký ten cyklus.
Já tehdy potratila spontánně, přesto mi ještě udělali revizi na dočištění .. ale já jsem vnitřně cítila, že to prostě bude v pořádku a že to další těhu dotahnu až do konce. Na utz. taky byla dcerka menší než odpovídalo tabulkám (stejně jako všechny mé předchozí děti), netrápila jsem se tím.Víš, já si myslím, že největší problém nás holek je příliš časné běhání k mudr na utz. Mnohdy tam opravdu lékař nemůže ještě nic vidět, taky hodně záleží na tom, jaký používají utz - ty lepší vidí dutinku už v 5tt a srdíčko v 6tt, ty horší nevidí nic ani v 7tt.
Stačí si pročíst ty starší diskuse tady .. kdysi jsem tu se zatajeným dechem četla diskusi jedné holčiny, která byla na prvním utz v 5tt a nic nebylo vidět. 6tt - pořád nic. Chodila na hcg, to rostlo, ale ne až tak rychle, jak by se čekalo .. prcek se tam najednou objevil až v 8,5tt a rovnou se :srdce: Kde se předtím schovával, nikdo neví .. už dávno šťastně porodila, ale ty začátky, co si prožila .. uh !

Jééé, úplně jsi mi vlila naději do žil :-) Třeba jo, třeba se jen někde schovává, třeba pěkně někde spinká ve vysoké sliznici, v děloze tvaru srdce a je mu dobře… A směje se mi, že tak plaším :-)

Příspěvek upraven 23.04.12 v 17:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
23.4.12 17:19
@maricka píše:

Víš přesně, kdy jsi měla ovu, ale nikdy nemůžeš vědět přesně, kdy došlo k uhnízdění. To mohlo být mezi 4. - 12 dnem, to je sakra velký rozdíl, celý týden. Takže to těhu klidně může být o týden mladší, je to zcela normální.

• Citovat
  • Upravit
hanak
23.4.12 17:21
@maricka píše:
Jééé, úplně jsi mi vlila naději do žil :-) Třeba jo, třeba se jen někde schovává, třeba pěkně někde spinká ve vysoké sliznici, v děloze tvaru srdce a je mu dobře… A směje se mi, že tak plaším :-)Příspěvek upraven 23.04.12 v 17:20

Držím palce !!!! :hug: :palec:

• Citovat
  • Upravit
359
23.4.12 18:02
@hanak píše:
Víš přesně, kdy jsi měla ovu, ale nikdy nemůžeš vědět přesně, kdy došlo k uhnízdění. To mohlo být mezi 4. - 12 dnem, to je sakra velký rozdíl, celý týden. Takže to těhu klidně může být o týden mladší, je to zcela normální.

Díky!!! Na to jsem nepomyslela. Vím, že jednou v noci pár dní nebo snad dva dny předtím, než jsem objevila čárku, mě cosi ostře píchalo vpravo a bála jsem se, jestli to nebude slepák. Asi tak dvě minuty to trvalo. Třeba se to zrovna uhnizďovalo :-) I pokud by to bylo jen o 4 dny mladší, tak jsem podle této tabulky dole http://www.bobrow.net/…glevels.html s HCG v mezích. Čárku jsem našla sice 12DPO, ale klidně to mohlo být o ty čtyři dny mladší a „8DPO“. Jen mi pořád nesedí to, proč i při tak vysoké hodnotě nejde nic vidět… Ale myslím, že nejsem jediná, četla jsem pár příběhů, kdy taky při vysokém HCG doktornic neviděl… No, už je mi trochu lépe. Ještě jednou moc díky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí