Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@maricka píše:
Díky!!! Na to jsem nepomyslela. Vím, že jednou v noci pár dní nebo snad dva dny předtím, než jsem objevila čárku, mě cosi ostře píchalo vpravo a bála jsem se, jestli to nebude slepák. Asi tak dvě minuty to trvalo. Třeba se to zrovna uhnizďovaloI pokud by to bylo jen o 4 dny mladší, tak jsem podle této tabulky dole http://www.bobrow.net/…glevels.html s HCG v mezích. Čárku jsem našla sice 12DPO, ale klidně to mohlo být o ty čtyři dny mladší a „8DPO“. Jen mi pořád nesedí to, proč i při tak vysoké hodnotě nejde nic vidět… Ale myslím, že nejsem jediná, četla jsem pár příběhů, kdy taky při vysokém HCG doktornic neviděl… No, už je mi trochu lépe. Ještě jednou moc díky!
Může mít slabší utz nebo se prostě prcek jen schovává. Kdy jdeš na další kontrolu ?
Jinak jsem dnes ráno asi deset minut stála u záchodu a čekala, jestli něco bude, ale opět jsem to vydržela.
S těhu jsem žádný zkušenosti doteď neměla, ale už jsem taky vypozorovala, že to chce mít pořád něco málo v žaludku, jakmile tam nic není, tak mě je fakt zle!
@lidus86 píše:
Jinak jsem dnes ráno asi deset minut stála u záchodu a čekala, jestli něco bude, ale opět jsem to vydržela.
S těhu jsem žádný zkušenosti doteď neměla, ale už jsem taky vypozorovala, že to chce mít pořád něco málo v žaludku, jakmile tam nic není, tak mě je fakt zle!
já třeb měla u postele piškoty a než jsem vstala, tak jsem si třeba dva, tři vzala a hned mi bylo líp ![]()
@hanak píše:
Může mít slabší utz nebo se prostě prcek jen schovává. Kdy jdeš na další kontrolu ?
Ve středu ráno pro výsledky a na druhou krev a po jedenácté na porovnání dvou hodnot HCG a ultrazvuk
Takže v tu středu už asi budu o hodně moudřejší a snad už budu vědět, na čem jsem… Jinak jsem opět nevydržela a udělala si další test a čárka je asi nejsilnější ze všech, co jsem kdy měla a to jsem docela dost pila. No, ale stejně už asi porovnávám neporovnatelné. Ono když je jednou čárka silnější než kontrolní, tak už to asi kam sílit nemá. Ale i tak, jsem teď klidnější.
Ale nejvíce mě zarazilo to měření HCG… jak dvě laboratoře mohou dojít dle doktorky k naprosto odlišným výsledkům, myslím, že se asi přestanu orientovat na hodnoty absolutní a přejdu na ty relativní
Fakt mě zajímá, jaký bude rozdíl mezi těmi laboratořemi, až tam půjdu ve středu ![]()
Příspěvek upraven 23.04.12 v 18:54
@lidus86 píše:
To je fakt, to se mi taky kdysi stávalo, i když jsem nebyla těhotná… Takže to chce pravidelnou stravu a po malých dávkách ![]()
@hanak píše:
Liduš, 3 porody, 3 zamlklé těhu a 2 biochemický .. to by bylo, aby zkušenosti nebyly. Ikdyž ty horší bych si raději odpustila
Jejky…tak tím bych si projít tedy nechtěla, to je smutné
Ale hlavní je, že ses dočkala krásných zdravých dětí ![]()
Maricka, to rozhodně. Ikdyž .. do prvního zamlklého těhu jsem netušila, že vůbec něco takového existuje (bylo to před třetím dítětem). Tehdy mi doktoři vysvětlili, že za to moje ZT mohla festová chřipka, s tím jsem se smířila, hlavně díky tomu, že jsem otěhotněla obratem znovu a tentokrát už bez problému. Druhé zamlklé bylo, když dceři byly 3 roky, ani jsem nevěděla, že jsem těhu, byla jsem už dlouho rozhádaná s manželem, už jsme se ani nemilovali a že jsem těhu, jsem zjistila až v 10tt .. jenže těhu stejně odpovídalo 6tt a mimi bylo už plné krve, vše se odlučovalo a chtělo ven. A do třetice už s novým manželem loni v červenci, opět mimi mrtvé už 2 týdny, ale tentokrát prý kvůli ischiorektálnímu abscesu, který v těle nadělal paseku. Tak uvidíme, jak to dopadne teď.
Ty biochemické těhu .. má to hodně žen, těch ani nemá smysl si všímat, příroda si sama dělá selekci, když něco není v pořádku, mimi se prostě vyloučí s opožděnou MS. Někde jsem dokonce četla, že 2 ze 3 těhu je biochemických a že je to zcela normální jev. Tak se toho držím .. ikdyž ono netestovat před termínem MS je někdy o nervy, když tušíš, víš, cítíš, že je něco jinak ![]()
holky tak je mi cely den blbe, jako by chripkove, zadny kasel ani ryma, jen natekle uzliny, boles pri otaceni krkem a teplota
pres den jen 37.5, ale ted 38.2
bojim bojim, posledne sem prisla o mimi ve 12. tydnu kvuli poradny chripce (aspon to si myslel doktor).
Mam jit za 2 tydny na kontrolu na prvni UTZ, tak se desim, ze mi rekne, ze tam nic neni, ze se to prestalo vyvijet ![]()
@p3traQ píše:
holky tak je mi cely den blbe, jako by chripkove, zadny kasel ani ryma, jen natekle uzliny, boles pri otaceni krkem a teplotapres den jen 37.5, ale ted 38.2
bojim bojim, posledne sem prisla o mimi ve 12. tydnu kvuli poradny chripce (aspon to si myslel doktor).Mam jit za 2 tydny na kontrolu na prvni UTZ, tak se desim, ze mi rekne, ze tam nic neni, ze se to prestalo vyvijet
Ta horečka moc dobrá určitě neni, bereš aspon paralen?Já když byla v nemocnici, tak už i 37 se jim moc nelíbilo ![]()
@p3traQ píše:
holky tak je mi cely den blbe, jako by chripkove, zadny kasel ani ryma, jen natekle uzliny, boles pri otaceni krkem a teplotapres den jen 37.5, ale ted 38.2
bojim bojim, posledne sem prisla o mimi ve 12. tydnu kvuli poradny chripce (aspon to si myslel doktor).Mam jit za 2 tydny na kontrolu na prvni UTZ, tak se desim, ze mi rekne, ze tam nic neni, ze se to prestalo vyvijet
Jej
Ty vysoké horečky na počátku těhu jsou opravdu nebezpečný, držím palce, ať to ty i miminko ustojíte !!!!!! Angínu přeléčít antibiotiky, ale chřipka prostě musí odeznít, s ní se moc dělat nedá. Snad to dopadne dobře, v každém případě jdi k mudr a případně i zavolej na gyn, co ti poradí, co můžeš užívat.
@p3traQ měla jsem podobné problémy minulý týden. Dr. mi řekla, že pokud budu mít přes 37,5, tak si mám vzít paralen… Určitě zajdi k doktorovi…
@Sasanka30 @hanak @rehonka holky praveze tu nemam moc paralen
nasla jsem jen jeden a pak paralen sirup pro deti, tak sem ti vzala davku jako jedna tableta, ale moc to nechce klesnout. snad uz zitra bude lip, lezela jsem cely den.
Ta tabulka mě nepotěšila .. podle ní můžu čekat jedno (jsem na vyšší hranici HCG) nebo i dvě