Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@fiala : urcite s ni zdravotni stav zkonzultuj.ja kdyby mi dr rekla ze jsem v ohrozeni zivota bych asi do mimi nesla, nebo kdyby se melo stat neco ze by mimi neprezilo a ja prisla o sanci na dalsi.ale kdyz by tam neco takoveho nebylo asi bych nedokazala zit s vedomim ze bych dala mimi pryc, asi by to ve me bylo navzdy ![]()
@Janina88 píše:
Holky je mi zle sedím v práci a nevím jak se zbavit toho neustálého pocitu na zvracení......Je na to něco ?? Nějaký rady tipy ?
Ahojky v druhým těhu mi pomáhaly zázvorový lízátka, a když bylo fakt těžko tak mi Dr. předepsal čípky Torecan, ty zabírají, zatím je nemám, u nás je jaksi zázrak třetího těhu, takže jsem byla dopředu objednaná k Dr. na kontrolu po roce, takže čípky doma nemám a s tím mým čertem je to docela masakr,ráno vstát, a bohužel chodim ještě do práce, takže je to hukot, ale zázvorový lízátka by mohly zabrat
jinak má rada jíst po troškách a neustále ![]()
Já si ty lízátka půjdu dnes koupit
No taky bych jedla po troškách, ale tak nějak nemůžu nic cejtit, dokonce i polikání vody mi vadí, doufám že to brzy přejde… ![]()
@Petronie píše:
Ahoj holky:)Taky se k vám přidám18.března jsem měla poslední menstruaci, 16. dubna jsem si dělala první test a byla tam už druhá čárka sice slabší ale byla
No a dnes jsem si udělala druhý a ta už je vidět dost
Mám radost, ale zároveň i strach jak to dopadne.Minulý rok v říjnu to jsem byla v 11 týdnu jsem začala jednou ráno slabě špinit začalo mě po chvilkách hodně bolet břicho, tak jsme jely do nemocnice no a tam už jsem začala krvácet, no pan doktor mi oznámil, že to je ve mě už přes dva týdny mrtvé a že to už děloha začala vypuzovat ven.Tak jsem šla okamžitě na kyretáž a pořád mi tekly slzy.Doufám, že už to nezažiju a teď to vyjde
Začaly jsme se snažit teď v tom březnu a ono to vyšlo
To je moc smutné…tak hlavně, že se to teď podařilo.
V kolikám jsi tt?
@lucillee píše:
To je moc smutné…tak hlavně, že se to teď podařilo.V kolikám jsi tt?
Jsem 5+1, termín vychází 24.12.2012
No jsem zvědavá jak to dopadne snad už dobře. ![]()
Ahoj holky, tak jsem byla u Dr. a srdíčko ještě vidět není, takže mám přijít zase příští týden ve středu. Má prý 5mm a je asi o týden mladší. Všechno jinak prý vypadá dobře. Ach jo, už jsem se těšila na
a zase musím čekat
.
@Janina88 píše:
Holky je mi zle sedím v práci a nevím jak se zbavit toho neustálého pocitu na zvracení......Je na to něco ?? Nějaký rady tipy ?
Jani, suchý chleba. Tohle mi u prvního dítěte poradil mudr - žvejkat suchej chleba, ideálně kůrku. Fakt to pomáhá ! Všimni si, že se ti dělá špatně hlavně u prázdného žaludku ![]()
Ahojky holky, na zvracení prý ledovou kolu, trošinku, pomalu, pár lžiček.. Jinak já lízala ty zázvorový lízátka.. A nepít moc bublinky - nadýmání. Ten kousek chleba žmoulat, to mi myslím pomáhalo nejvíc a nehladovět!! Jíst klidně co půl hodinky ![]()
Holky, já si tu pročítám, jak se opakovaně testujete a stresujete, tak já takhle teda nešílím
Dělala jsem si test jen jednou 16.4. a od té doby ne. MS nepřišla, tak proč se testovat. To mě ani nenapadlo. Špatně mi je občas, nebo dnes mi bylo slabo v obchodě, tak jsem hned zakousla rohlík a bylo to lepší
K Dr. půjdu tak začátkem května. Opatrujte se ![]()
@fiala píše:
@kacisekm Právě jsem volala své ženské dr,ve čtvrtek mám přijít a uvidíme,chtěla bych vědět i její názor,co se týče mého zdravotního stavu,jestli vůbec bude reálné mít druhé dítě tak po sobě,přece jen porod jsem neměla moc růžový ale jestli bude vše v pořádku,dítě si asi nechám,vyčítala bych si celý život,že jsem mu nedala šanci na život,kdybych ho mít neměla,odešlo by samo.
Fialo, já jsem svojí první rodila 3 dny křížovými bolestmi a když jí bylo 5 měsíců, zjistila jsem, že čekám druhý. A ten druhý porod - to byla opravdu procházka růžovou zahradou, jak tělo bylo krásně vycvičené. Navíc - jak máš víc pohybu s prvním, připravíš se fakt rychle a když to nepřeženu, tak že se něco začíná dít, jsem si uvědomila kolem poledne, když jsem uspávala dceru, o hodinu později mi to nedalo, tu a tam kontrakce docela píchla, než jsem se dohrabala do porodnice, bylo půl druhý, pořád pohodička, úsměvy, bolesti nic moc, nicméně při prohlídce už na 3 prsty otevřená, tak sprcha, krystýr .. než tohle proběhlo, bylo půl třetí a jaké to překvápko, když po krystýru otevřená na 7 cm
, v půl čtvrtý píchli plodovku a v 16.20 byl syn venku.
Popis prvního porodu - jukni tady na tenhle deníček https://www.emimino.cz/…orodky-9108/ , do komentářů u deníčku jsem vložila svůj příběh (je to dlouhé, tak to nepřehlédneš
).
A vidíš, i po tomhle hororu šlo druhé dítě úúúúúplně na pohodu ![]()
@Kamka33 píše:
Ahojky holky, na zvracení prý ledovou kolu, trošinku, pomalu, pár lžiček.. Jinak já lízala ty zázvorový lízátka.. A nepít moc bublinky - nadýmání. Ten kousek chleba žmoulat, to mi myslím pomáhalo nejvíc a nehladovět!! Jíst klidně co půl hodinky
Holky, já si tu pročítám, jak se opakovaně testujete a stresujete, tak já takhle teda nešílímDělala jsem si test jen jednou 16.4. a od té doby ne. MS nepřišla, tak proč se testovat. To mě ani nenapadlo. Špatně mi je občas, nebo dnes mi bylo slabo v obchodě, tak jsem hned zakousla rohlík a bylo to lepší
K Dr. půjdu tak začátkem května. Opatrujte se
Kami, ledová kola v tomhle případě nepomůže. Je to super na střevní virozy, žaludeční problémy virového původu .. ale ne na těhu nevolnosti.
Tady je problém, že se nám dělá špatně, když v žaludku nic není a když je, tak se nám taky dělá špatně.
Jediná rada - jíst po mini kouskách průběžně celý den, kdysi mi doktor poradil ten suchý chleba (kůrky) a byla to rada nad zlato, protože snižují i to předzvracecí slinění.
Jinak - chce to vydržet, tohle je první reakce organismu na vysoké hladiny hcg, ono to přejde.
holky tak sem dneska byla na kontrole,už mám těhotenskou průkazku a srdíčko krásně bilo,dokonce už máme i první fotečku,mám skvělou doktorku,hodně mě povzbudila,dostala sem torecan na to zvracení a taky rady co a jak s tím,na kontrolu jdu koncem května a to už budou odběry a velký ultrazvuk,tak mám radost že je to konečně oficiální
@mikki 25 píše:
holky tak sem dneska byla na kontrole,už mám těhotenskou průkazku a srdíčko krásně bilo,dokonce už máme i první fotečku,mám skvělou doktorku,hodně mě povzbudila,dostala sem torecan na to zvracení a taky rady co a jak s tím,na kontrolu jdu koncem května a to už budou odběry a velký ultrazvuk,tak mám radost že je to konečně oficiální
Gratulujuuuuu
![]()
tak devcata, jsem stastna dnes sem volala do CARU a ve stredu mam prijit…snad nezjisti nejaky zavazny problem…takova rychlovka…jupi (jsem po druhem samovolnem potratu ted v dubnu naposled)
@kamillka2 píše:
tak devcata, jsem stastna dnes sem volala do CARU a ve stredu mam prijit…snad nezjisti nejaky zavazny problem…takova rychlovka…jupi (jsem po druhem samovolnem potratu ted v dubnu naposled)
Kami, tak to je opravdu rychlovka, držím palce !!!
![]()