Poradna duly
Jana Čurdová
@Liddka Tam kde jsem rodila já tak jo, ale jinak se to dělá jenom u nedošených, kde hrozí poškození sluchu.
@Gabca85 Aha a když malej je o 3 týdny skoro o 4 týdny dřív tak je nedonošenej. A nikdo mi nic neříkal
![]()
@Liddka Tak to nevim. Ja jsem podepisovala souhlas s vysetrenim, aspon myslim. Je mozny, ze sluch je hotovy vic nez 4.tydny pred porodem tak to delaji tem co se narodi jeste driv.
Ahoj holky tak jsme včera byly poprvé na tom cvičení pani dr chtěla vidět jak malej zvedá hlavičku tak ho dala na bříško a malej si tam pěkně hajal a ani tu hlavičku nezvedl vždycky když jdeme k nějaký dr tak ji prostě nezvedne a doma ji zvedá jak šílenej
TAk máme zatím jeden cvik tak uvidíme. Musíme cvičit 5× denně. A jinak máme už krásné počasí
a v sobotu má být až 30°C ![]()
@Liddka Ahoj, snad to budete mit brzo dobry. My byli vcera na ty foniatrii a ma to dobry, takze slysi.
@Gabca85 Tak to je dobře
Aspon jste se ujistily že je to v pořádku ![]()
@Liddka Jo jo to jsme radi. Tenhle tyden ma manzel v praci odpoledni, takze jsme cely den sami, tak mam docela honku. Byla jsem zvykla, jak vecer pomaha a oni jim ted zmenili pracovni dobu a ja jsem na ne ob tyden sama. A to me moc nebavi, pak jsem urvana jako kun.
@Gabca85 To věřím já bych byla taky urvaná to večer padneš do postele a spíš co? Než tě malá vzbudí vid.To mě malej včera večer tak brečel už 7 den nekakal a volala jsem dr a ta mi řekla at si koupím kapky jmenujou se nějak BioGaya nevim to přesně jak se jmenujou ale v lékárně to ví
A stojí 700Kč docela mazec ale zase říkám jestli to malýmu pomůže tak to vůbec nevadí ![]()
@Liddka Ahoj, hlavne aby mu pomohly. Ja o nich slysela. Dneska je mala docela hodna. Rano sice v krame rvala, ale ted je zlata. Dokonce jsem zvladla i vyzehlit. Ted spi, pak ji nakrmim a vyrazime ven. Je tam tak krasne. Jo do postele se tesim, ted se mi mala budila az po paty hodine, ale dneska uz jsem krmila ve 4h. Ale i tak to docela jde. Ale nez nakrmim a nez si krkne, tak je skoro hodina v trapu. Pak umyt kloboucek a lzicku od kapicek na prdy. A kdyz usnu tak za chvili dorazi ten starsi. Jeste kdyz chce v noci Tom 2× napit. No uz je to 11 tydnu co jsem se nevyspala. A urcite se jeste par mesicu nevyspim. Hlavne kdyz spi Tom po obee tak mala vetsinou ne. Az bude vetsi budu ji to muset nejak preorganizovat. Ale ted je jeste mala a spi dopoledne v kocarku tak po ni nemuzu chtit aby zase hned spala. Az bude vic sledovat, tak bude venku koukat a pak usne po obede. A co vy? Uz mate nejakej rezim? U nas se to ridi podle toho jak rano vstane. Ale vetsinou krmime +- stejne. Kdyz potrebuju dam ji chvili driv a nebo ji to trochu natahnu. ![]()
@Gabca85 MY to máme podle toho jak ráno vztává ale taky to máme tak +- stejně a taky jako ty bud dám dřív a nebo to natahnu jak kdy a jak to potřebuju ale stejně mi přijde že by malej mohl papat pořád
To je dobře že malá byla hodná. Už se nám blíží 3 měsíc tak snad nám oběma přejde to trápení s bříškama
To my byly dneska na procházce a pak jsme byly na zahradě asi do 6 večer
Je to super jak je hezky
A tobě přeju hodně sil ![]()
Ahoj holky. Prosim vas. Jsem 38+4, prvorodicka, jak poznam tvrdnuti delohy? dokaze to nekdo popsat? Ma tu nekdo problem s dychanim? ja se sotva nadechnu.. jako nedostatek kysliku, a bricho, jak kdyby melo prasknout a na ruznych mistech zevnitr boli. Diky moc za odpoved ![]()
Ahoj holky tak malej se mi dneska už sám přetočil z bříška na záda když to udělal po prvé tak se strašně divil a jak se mu to líbilo tak jsem ho dala znova na bříško a zase se přetočil a strašně se mu to líbí jinak nevim jestli jsem to tady psala ale už má 5410g
má jednou tolik než jak se narodil
a dr mi říkala že už máme přetahovat.
@Liddka Ahoj, to je ale sikulka. To Nikous ani nahodou. Ja si ani nepamatuju kdy se to povedlo Tomovi. My jsme akorat na chate, je krasne. Tom s tatkou spi nahore a ja venku houpu kocar, aby Nika taky spala. A kolik vazi nevim, v utery nas ceka 3.mesicni prohlidka a prvni ockovani a s Tomem prohlidka 3.leta. To to leti. A jak malej spi. Me se ted 14 dni budila okolo 4h. To krmim okolo 21h. A ted dokonce dva dny vstavala az v 5,30. Hmm akorat hodila do plinek naloz. Uz to z kocaru pekne smrdi. Takze prebalovani zdar!
@Gabca85 To malej už byl na prvním očkování ted ve středu a dávala jsem ještě prevenar13 a zatím teploty namá měl zatím 37,5 ale to měl ten první den co ho očkovali jinak zatím nic.Tak to máš dobrý to malej se napapá tak kolem 9-10 večer jak kdy ale většinou je to k tý 10 hodině večer a vzbudí se mi tak v 1-2 ráno ale tak na spaní mi to stačí pak se mi zbouzí tak po 2-3 hodinkách a přes den moc nespí vždy tak jen půl hodka a malej zase 5 den nekakal…Takže zase budu muset použít trubičku…