Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vendy Darlingová píše:
@Piiimiii Zítra si napíšeme. Jsem hrozně zvědavá, ale nemám žádný velký očekávání. Vím, ze je brzy a uvidi snad aspoň gestacni váček při troše stesti.
Budu držel palečky, a jaký jsi týden??
![]()
@Ivulita Já jsem šla v úterý s holkama do kina a před kinem jsme šli na jídlo. Objednala jsem si bagel a na něm bylo syrové vejce. Holky to ještě neví a tak jsem řekla,že takhle upravené vejce nejím (to je pravda) a poprosila jsem servírku jestli by to mohli dát ještě zapéct. No byla jsem ten večer za idiota. Každý přeci ví, že v tom je takhle upravené vajíčko
Servírka odpověděla, že jsem měla říct, že to takhle nemám ráda, že to tak dělají vždycky. Asi tisíckrát jsem se omluvila a byla rudá až na zadku. Nebýt těhotná tak to prostě přežiju a sním
Ale v těch třicítkách se mi z toho syrového vejce zvedl žaludek.
Taky teď pořád grilujeme, skoro každý den. Včera jsme dělali kuřecí a říkám kamarádce- já si ho dám úplně vysušený, mám to tak ráda ![]()
@Ibet177 Já jsem dnes 5+0, ale jestli se to bude počítat od ovulace tak asi o den nebo dva méně. No jsem zvědavá jak stará Kelišová ![]()
Ja teda mam zazitky z prvniho tehotenstvi jeste zive v pameti, takze se moc netesim. Gyndu mam 35 km daleko na cesko-nemecko-polske hranici, coz znamena fakt dira sveta:D z prvotrim screeningu jsem mela velke riziko na downuv syndrom, takze byl hned odber plodovky a nastesti vse ok. Mela jsem navic i testy na hematologii kvuli pripadnym trombozam a nakonec tehotenskou cholestazu - tyden v nemocnici a vyvolavany porod tri tydny pred terminem
velka ztata krve, dve konzervy krve a po porodu anemie, pak nastup sileneho atopickeho ekzemu a kazdy mesic na krev kvuli debilnim jaterkam po cholestaze… proste pohodaaa… doufam, ze ted to bude lepsi, ale nespoleham na to
@Vendy Darlingová Naprosto tě chápu
Maso pořádně propečené, né, ještě tmavší, né, nebude to připálené a i kdyby, to já ráda ![]()
@luccifera Normálně mě děsíš. Já mám docela silnou anémii i teď, jsem zvědavá, jak to budu po porodu zvládat.
@Ivulita Nejlepší je, když naše šetřivá babi přinese maso, které ma v lednici naložené už X dnů, pak ho nechá pár hodin v chatě
![]()
Chacha když to tak čtu, jsem ráda, že jsem už asi 13 let vegetarián ![]()
@mostar Já nejsem moc masožravec. Dám si maximálně kuřecí prsa. Mám ráda saláty, sýry, mléčně výrobky, svíčkovou si dávám vždycky bez masa, to samé rajskou. Ale ne protože bych byla vegetarián, ale prostě mi to nechutná. Za tp můj manžel je úplný opak. To je samí bůček, krkovice, koleno, špek
Občas máme problém s vymýšlením obědů ![]()
@Vendy Darlingová No tak to je hezký, asi se protiklady fakt přitahují
ale s tím vařením to pak musí být náročný:)
@mostar A naše děti jsou taky přesné opaky. Starší dcerka moc maso nemusí, dá si spis knedlik se špenátem, mladší zase maso bez příloh. Je fakt těžké vymyslet něco co bude chutnat všem ![]()
Holky tak dam fotku z usg i sem.
Prckovi srdicko boucha jako o zivot..
Sice neodpovida presne podle menstruace, velikostne je tak na 6+4tt a ja jsem 7+1tt, ale nikdy jsem nemela ovulaci presne v pulce, tak jsem celkem v klidu..
Akorat teda se mi zvetsila ta cysta ze 4,5cm na 6cm, takze mam stale utrogestan a zakaz sexu, aby se pry neprekroutila..
Na dalsi usg jdu pristi ctvrtek.. ![]()
@Tnemi Kdyz to vyjde prirozene tak je to uplne nejlepsi
…my jsme se jeste predtim nez jsem zjistila, ze jsem tehotna, dohodli, ze to bude rok zkouset alternativne- cinske bylinky, akupunktura atd…takze ted mam doma 40 balicku nejakeho bylinneho „fujtablu“ (za nemalo penizku) a nevim co s tim
![]()
@KarolB no jo, je tam krasne!
(a to ja zpravidla na ten ultrazvucich nic nevidim
). Uz se taky tesim, ale zakaz sexu teda ani v nejmensim nezavidim ![]()
Jinak holky s tim jidlem..U me je to jednoduchy, nemam ted chut vubec na nic krome utopencu, tataraku a ovoce..
Tatarak nemuzu, utopence a nektarinku jsem si dala ke svacine a ted cekam, az se mi udela dobre abych mohla jit neco uvarit a abych se mohla naobedvat..
Jinak to s tim dodrzovanim zase tolik neprehanim.. Pred tydnem jsem si dala grilovany hermelin a asi bych se nebala moc snist ani na medium-well done propeceny hovezi steak, kdyz by byl z kvalitniho masa..
Spis si davam pozor, aby bylo dobre umyty ovoce a zelenina, na to jsem ted uchyl..
Kdyz bych si mela vzit vysuseny kureci, tak to si ho radsi nedam vubec.. ![]()