Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vendy Darlingová píše:
@Slunéčkový den Já až 11:45 na krev asi nepůjdu. Nejspíš jen rozhovor + UTZ. No jsem nervózní jak blázen. Přitom jsem myslela, ze třetí těhotenství nebudu nic řešita je to snad ještě horší. Asi je tím, ze jsem o všem víc přečetla a proto jsem víc vydesena
Jo tak já to tvrdila taky, ale je hůř a hůř…prostě asi víc cítím, tělo je opotrebovanejsi…víc vím…no líp mi teda jednoznačně není…u prvního jsem dvě čárky brala že vlastně mám dítě a hotovka
@Vendy Darlingová Jj, presne takovy pocit…teseni a nervozita- jak pred Vanocema kdyz jsem byla dite
…od pondeli kdy jsem to zjistila spim hur porad
…a hlavne- zitra budu mit v ruce vysledek, ktery muzu srovnavat (ted v utery 4+4 hodnota hcg 236,7)…tt si pocitam podle posledni ms, kdy byla presne ovulace nevim…ty znas nejake sve hodnoty hcg?…vim, ze je to hodne individualni, ale jsem zvedava…kamaradka, ktera mela ve stejny tyden jako ja nizsi hcg, tak te vcera doktor rekl, ze tam vidi 2-3 dutinky
…je v tehotenstvi o tyden dal
…zitra tam mam byt v 8.00, vysledky nejspis kolem poledne…a ty?
@Slunéčkový den Úplně přesně. U první dcerky jsem objevila dvě čárky a hotovo. Žádný co by kdyby, proste jsem čekala miminko a víc jsem neřešila. Teď je to úplně jiné + navíc pece o dvě děti. Tohle bude asi náročné těhotenství.
@Vendy Darlingová píše:
Takhle vypadal ovulacni test 19.7. dalsi den už jen slabá čárka.
To bych viděla na ovu do 24-48 h od testu…proto můžeš být i min…
@Piiimiii já na krvi nebyla, tak vůbec nevím jakou mám hodnotu. Zítra jdu až v 11:45 tak myslím, ze krev brat nebudou. My máme v rodině troje dvojčata takže moje dalsi otázka kromě klasiky- vidíte tam něco? Vypadá to v pořádku? Odpovídá stáří těhotenství bude taky - a nejsou tam dvě?
![]()
@Slunéčkový den Taky myslím, každopádně pozitivní test a to i ten s nižší citlivostí 25 ukázal ducha už toho 30.7. Tak snad to nějak bude odpovídat.
@Piiimiii ono není úplně standart nechat si brát krev na HCG většina lékařů to vůbec neřeší, pozve si až na 6,7 TT a dle už nálezu pak jednají..navíc HCG hodnota je velmi zavádějící jsou těhotenství kde se zvyšuje co 2 dnes, někde co 3 dny…záleží na době nidace od ovu prostě faktorů milion referenční meze jsou také široké..spíš bych počkala ještě týden, týden a půl a řešila už nález.
@Slunéčkový den Mne krev na HCG nebrali ani u jednoho těhotenství. Teď jen sestřička vzala to kolečko s výpočtem podle MS a řekla ať přijdu 10.7. Ze to by mělo byt něco vidět. No uvidíme.
Jinak já jdu na krev krevní obraz a infekce, glykémie, jaterní testy..žádné HCG se brát nebude není ani proč…prostě to co lékaři berou okolo 7-8 TT těhotenství.
@Vendy Darlingová píše:
@Slunéčkový den Mne krev na HCG nebrali ani u jednoho těhotenství. Teď jen sestřička vzala to kolečko s výpočtem podle MS a řekla ať přijdu 10.7. Ze to by mělo byt něco vidět. No uvidíme.
Však píšu, že v rámci praxe co mám všechny ženy řeší hodnoty HCG a snaží se vyvěštit jestli je vše ok, ale ono to vůbec nic neznamená..je tolik anomálií které mohou produkovat HCG a tolik dobrých těhotenství které jej mají pro změnu že začátku nízké že bych to neřešila ..Udělám test abych věděla že tam HCG je tzn jsem těhotná a pak dle datumu ms či ovu vypočítán 6.7 týden a jdu na kontrolu aby bylo jasno.
@Slunéčkový den Přesně tak. Vůbec bych nebrala hodnoty HCG jako ukazatele prosperity těhotenství atd. Já doufám, ze se všechny budeme v dubnu těšit z krásných uzlíčků
Proste klid, nohy nahoru a pohoda. I když to se lehlo řekne když hlavou bezi miliony myšlenek. Proste vydrzime a zvládneme to ![]()
@Slunéčkový den Neni to muj vymysl, nic takoveho jsem nepozadovala
…kdyz jsem prisla k doktorovi (hlavne teda se preptat na utrogestan- jake je dalsi uzivani, kdyz byla prokazatelne nizka sliznice), tak mi krev vzali automaticky…a kdyz jsem si volala na vysledky, tak me objednal na zitrek s tim, ze se vezmou kontrolni odbery a udela se dalsi utz…lekari duveruju, tak snad vi, co dela ![]()
@Piiimiii každý to ma jinak a každý lékař je jiný. Kamarádce po IVF také brali krev na hladinu HCG, určitě vi co a proč to dělají, jsou to odborníci a mají léta praxe. Já své HCG kontroluju podle čárky na testu a to je hrozná ptákovina
přesto se tím uklidňuju ![]()
@Vendy Darlingová Tak to se nedivim, ze se budes pidit i po poctu dutinek
…pritel by dvojcata i bral, ja teda radeji ne (samozrejme si to clovek nevybere)…
@Piiimiii Já už doma dvě děti mám. Asi by mě klepla pepka čekat dvojčata
ale co by se dalo dělat. Zase lepší než třeba paterčata
![]()