Duchové doma
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
„zázraky“ se dějí jen těm, kdo na ně věří. Ostatní je nevidí, jejich mysl a mozek na to nejsou nastaveni.
Zázrak je něco úplně jiného… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Tak ta rozbitá trouba mi byla jasná hned - protože jsem byla nevděčná mrcha, které je zatěžko i jen napéct kremrole té babičce na pohřeb - poslední věc, kterou pro ni můžu udělat a já v duchu „držkuju“.Hodinky se zastavily mámě - byli na sebe s dědou hodně napojeni i za života, dal jí prostě vědět no..
Babi byla na pravdě boží a kremrolemi se měli cpát pozůstalí. Osobně nechápu ten zvyk na pohřeb něco péct. Na jeden tento týden jdeme. Rozhodně do sebe ten den odpoledne nic nedostanu. Oslavujeme život. Ne něčí odchod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Zázrak je něco úplně jiného…
Má to v uvozovkách..
Myslí se tím prostě tyhle jevy..
Zázrak například je, že jsem ještě nedostala tu hnusnou rýmu, co má celá rodina
Tak jo, jdu spát, páček ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Babi byla na pravdě boží a kremrolemi se měli cpát pozůstalí. Osobně nechápu ten zvyk na pohřeb něco péct. Na jeden tento týden jdeme. Rozhodně do sebe ten den odpoledne nic nedostanu. Oslavujeme život. Ne něčí odchod…
No, tenhle pohled chápu..ale zaprvé smrt nemusí být ve skutečnosti něco strašného, to jenom lidi to tak vnímají a je samozřejmě jasný, že bolí hlavně to, že toho dotyčného ztratíme. Nicméně, že on se má „někde jinde“ po smrti dobře, vyloučené rozhodně není..
No a zadruhé - jo, jasně, kremrole jsou do žaludků pozůstalých..ale pořád jde o součást přípravy pohřbu pro tu babičku..na její počest..No nevím no, divný to rozhodně bylo s tou troubou. Zrovna v týhle situaci a ono se vysype přední sklo na kousky, komu se tohle reálně stane - nikoho neznám, komu samo takhle prasklo sklo u trouby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
No, tenhle pohled chápu..ale zaprvé smrt nemusí být ve skutečnosti něco strašného, to jenom lidi to tak vnímají a je samozřejmě jasný, že bolí hlavně to, že toho dotyčného ztratíme. Nicméně, že on se má „někde jinde“ po smrti dobře, vyloučené rozhodně není..No a zadruhé - jo, jasně, kremrole jsou do žaludků pozůstalých..ale pořád jde o součást přípravy pohřbu pro tu babičku..na její počest..No nevím no, divný to rozhodně bylo s tou troubou. Zrovna v týhle situaci a ono se vysype přední sklo na kousky, komu se tohle reálně stane - nikoho neznám, komu samo takhle prasklo sklo u trouby.
Právě proto nechápu, proč „vyšší forma bytí“ má potřebu něco rozbíjet. Dobře se má, už ho nic nebolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Má to v uvozovkách..
Myslí se tím prostě tyhle jevy..Zázrak například je, že jsem ještě nedostala tu hnusnou rýmu, co má celá rodina![]()
Tak jo, jdu spát, páček
Ano, tak jsem to myslela. Nechtěla jsem to nazvat např. paranormální jevy, protože to je nepřesné, byť vžité. Díky za doplnění ![]()
- Citovat
- Upravit
Kdyby se dělo u nás doma to co u zakladatelky, tak se pos..u
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
Jasný, tak mi vysvětli ty rodiče pana domácího.
Pak mi vysvětli, že mojí mámě se v noci (dělá noční) zastavily hodinky a ona byla přesvědčena, že zrovna její tatínek (můj děda, co byl v nemocnici) zemřel. Přišla někdy ve 3 h ráno domů, napsala to mému tátovi na lístek, brečela jak želva. Ráno samozřejmě volali ze špitálu smrt dědy a hodina naprosto seděla s těmi zastavenými hodinkami.Dále - kroky mužských kanad na hřbitově, kam jsem šla zalévat. Byla jsem tam naprosto sama a ty kroky se blížily ke mě, už byly skoro u mě..já udělala křížek na čele a zmizelo to.
Dále - měla jsem upéct na pohřeb manželovy babičky kremrole. Měla jsem toho ale plno, moc práce a v duchu jsem si říkala „jé, tolik práce a do toho ještě péct kremrole“. No a sotva jsem si to domyslela, slyším ránu z kuchyně, jak když se sypou příbory nebo tak něco..tak tam klušu a ona se SAMA OD SEBE vysklila trouba. Přední sklo normálně na kousky na zemi. Tak jsem si řekla pro sebe „ty huso pitomá, vždyť ty kremrole jsou to poslední, co pro tu babičku můžeš ještě udělat“. Měla mě navíc vždy ráda..Tak to jsem měla zato..kremrole jsem s pokorou upekla a ještě k tomu mnohem pracněji - v remosce po pár kouskách.
A vysvětluj
Příspěvek upraven 17.09.18 v 22:27![]()
Tak treba nekdy ,az budu mit cas a nebudu u dotykace,tak postupne odpovimna vse viz vyse,ani jedno z toho mi neprijde nevysvetlitelne a duchy bych vtom nehledala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina píše:
No, tenhle pohled chápu..ale zaprvé smrt nemusí být ve skutečnosti něco strašného, to jenom lidi to tak vnímají a je samozřejmě jasný, že bolí hlavně to, že toho dotyčného ztratíme. Nicméně, že on se má „někde jinde“ po smrti dobře, vyloučené rozhodně není..No a zadruhé - jo, jasně, kremrole jsou do žaludků pozůstalých..ale pořád jde o součást přípravy pohřbu pro tu babičku..na její počest..No nevím no, divný to rozhodně bylo s tou troubou. Zrovna v týhle situaci a ono se vysype přední sklo na kousky, komu se tohle reálně stane - nikoho neznám, komu samo takhle prasklo sklo u trouby.
Sklo u trouby je přece hodně silné. Kdyby prasklo, tak to pochopím, ale vysypat se na kousky? To nechápu. Jedine, když do nej nekdo praští a nebo se rozsype na kousky, když spadne na zem - i kdyz moje sklo z trouby se nerozbilo, ani když spadlo na zem (mně nespadlo
).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina asi tak, ty to srovnáváš s duchy, protože tomu věříš, většina lidí by si tyhle věci nespojila, protože k tomu není důvod, ale ty jsi na tytověci věřící a hned to za vším vidíš, viz myšlenka, že se ti nechtějí dělat kremrole a trouba, nám se to s jedním spotřebičem stalo taky a taky jsme byla líná a nechtělo se mi s ním něco dělat, ale rozhodně to neberu jako, že je to sdělení od jiné bytosti, nějaký paranormální jev, maximálně si řeknu, no super, oprava nebo koupit rovnou nový, tak asi tak ![]()
btw je spousta materiálů na netu,dost v aj,kde jsoufakt odborníci, co tyhle věci vyvracejí a dokazují,že vše má nějaký racionální podklad, určitě bys tam našla i odpovědi na zbylé otázky, věci, které popisuješ dost souvisí s vírou a někdy i jen náhodou, ale to je něco, čemu ty nebudeš chtít věřit, tak věříš na duchy apod..zagoogli a uvidíš a nejde jen o duchy, ale i o různé jevy v přírodě, krásně to pak do sebe vše zapadá, oni i dost často objevili věci, třeba v domě, kde jakože straší, jednalo se prostě o různé přírodní jevy, zvýšení magnetického pole apod..dělá na tom spousta vědců, psychologové,chemici, fyzikové, geologové..je i dokument , nevim název, když si vzpomenu, napíšu název, ale určo se to dá vygooglit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evulina třeba byla už na prasklé, kamarádka takhle měla prasklé sklo a nebyloskoro vidět až když ho čistila si všimla,že uprostřed je prasklina, kdyby se šířila a nikdo sitoho nevšiml,jednoho dne by to asi taky prdlo..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, radu bohužel nemám, spíš bych z toho mela nepříjemný pocit kvuli mimi, jsou na to hodně citlivé, asi bych se o miminko bála a zvažovala bych stěhování. Ale to chápu, že není jen tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K těm duchům - přijela jsem ve 2017 ke kartářce (poměrně známá celé ČR, letos zemřela) a chtěla jsem se zeptat, zda budeme mít druhé dítě. A ona mi povídá: někdo sem s vámi přijel. Tak jí říkám, že jo, partner s dcerou, čekají venku. A ona, že ty zrovna nemyslí. Tak na ní koukám a ona, že je to žena, zemřela před 3-4 lety, je to moje příbuzná a chrání naší dceru, protože sama nikdy děti neměla. Pak řekla, moment..tak ne, jedno dítě měla, ale nikdy ho neměla u sebe. Já koukala jak vyvoraná myš, protože před 4 lety zemřela teta, tátovo sestra a měla dítě v 17 letech a dala ho k adopci. ![]()
Nějakou dobu před tím jsme se snažili v rámci dědického řízení prodat byt po tetě a protože šlo o blbou lokalitu, nikdo se na inzerát neozýval. Skákaly tam zbytečně dluhy na nájmu. Asi po půl roce jsem v duchu poprosila tetu, že potřebujeme prodat ten její byt, že tam skáčou akorát dluhy na nájmu. Druhý den se ozvala paní, ukrajinka, že ten byt bere včetně vybavení. Myslím, že takhle hladce byt komplet jen tak někdo neprodal ![]()
Anonym, protože tyhle věci vzbuzují u lidí rozporuplné názory. Já to vysvětlit neumím, ale děje se to. A není to poprvé, co se mi něco takového stalo.
- Citovat
- Upravit
@Russet píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sára 1 píše:
Sklo u trouby je přece hodně silné. Kdyby prasklo, tak to pochopím, ale vysypat se na kousky? To nechápu. Jedine, když do nej nekdo praští a nebo se rozsype na kousky, když spadne na zem - i kdyz moje sklo z trouby se nerozbilo, ani když spadlo na zem (mně nespadlo).
Ono spadlo na zem..kousky skla byly po zemi. A v okénku dvířek trouby zbylo toho skla jen trochu. Bylo to všude po zemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit