Duchové doma
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Káka74 že by 5 leté dítě mluvilo jak dospělé? nevím nevím. Jo postele jsou nové a když máte 3 děti tak pár korun je majlant. Rituál loučení nebyl. prostě to tak přišlo rychle že se člověk nestačil ani nadechnout. Za mamkou jsme jezdili denně do nemocnice. Prostě měla slíbeno domů a mám a i ségra má výčitky že jsme jí to nesplnili,
O mamce nemluvíme před dětmi dlouho. Nemá co vycítit. Urna bude mít své místo. Jen co se to vyřídí tady u nás na obci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chapu, je to citliva zalezitost. Medium bych se podivala normalne na netu, nebo i tady, nekoho kdo je z okoli, urcite nekdo takovy bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena jo opoměla jsem dodat že si nechce hrát ani v pokojíku. A ještě že ségra zapálila svíčku. Máma je milovala. No a vyhulila jí celý pokoj. Vypadalo to jako v hororu. No asi magořím neb já nevím…
Jinak malá spala s babí nevím no.asi máte pravdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak větší citlivka je druhé dvojča a ten je absolutně ok. babí taky miloval, ona je. prostě super babí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je zase super téma takhle na noc
já na tohle věřím, takže radím pořídit novou postel, ať mrknou po bazarech
a maminku uložit na hřbitov, ať má své místo..
- Citovat
- Upravit
@Acinore No jo, ale co když problém nebude v posteli a mamina tím chce něco naznačit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra2829 píše:
@Cuarentena jo opoměla jsem dodat že si nechce hrát ani v pokojíku. A ještě že ségra zapálila svíčku. Máma je milovala. No a vyhulila jí celý pokoj. Vypadalo to jako v hororu. No asi magořím neb já nevím…
Jinak malá spala s babí nevím no.asi máte pravdu.
Jo, trošku magoříš, v dobrém. Je to záhul na psychiku, když umře někdo blízký. Děti je třeba chránit, v klídku, babička je milovala, vysvětlit holce, že je to blbost, že si to namlouvá, že by babička byla určitě ráda, že spí v její posteli. Ale postel vyměnit, vím, že to není zadarmo, ale myslím, že to stojí za ten klid dítěte.
Na nějaký média bych se vykašlala, tahat si domů magory, to bych nedělala. Je to zbytečné. Ať už existuje posmrtný život nebo ne, babička vás měla ráda, určitě by neškodila své vnučce, dítěti se jen něco zdá, protože má trochu pošramocenou psychiku, je třeba mu v klidu věci vysvětlit, postel odstranit a urnu taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena Já jsem celkem normoš člověk. Moc na toto nevěřím, ale pravda že tohle mně docela dostalo. Smála jsem se tomu, pak přemýšlela logicky. Já teda prostě říkám že jí ségra nepustila. Nesla smrt maminky nejhuř. Já se s tím smířila. Vím prostěže jí nic nebolí a že to nebyl život ke konci. Moc sem ji milovala a miluji.
Zkusíme udělat max je jasné že dítě trápit nenecháme. Ovšem takové to vysvětlování atd už prostě proběhlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra2829 ale to nezjistíš, dokud tohle neuděláš…kdyby to přetrvávalo, je jasný že si to malá nevymýšlí…
- Citovat
- Upravit
Jde o to, že spoustu věcí dětem není třeba říkat a umí si také odvodit ze situace. Nečekáme to a pak v tom vidíme zbytečné složitosti. Nechci samozřejmě upírat možnost, že skutečně babička chce svou postel, jen si myslím, že je i jiné vysvětlení. V každém případě stojím za tím, co jsem napsala - rituál rozloučení (stačí si společně sednout, zavzpomínat na babičku a rozloučit se tak s ní, klidně doma i s dětmi), urna pryč a nová (nebo od někoho darovaná) postel. Tohle je řešení ať už je to duch nebo jen vaše pocity. MMch myslím, že by jste se také měli zbavit dojmu, že jste něco udělali špatně, když babička neumřela doma. Prostě to tak bylo a jinak to nešlo. Akceptujte to a uklidněte svoje svědomí. Protože i to může děti trápit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káka74 jo tak takové ty vzpomínky byli to zas jo. moje děti jsou ok. Její taky až na tu Véru. no nic asi už tu melu
dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra2829 píše:
Jinak větší citlivka je druhé dvojča a ten je absolutně ok. babí taky miloval, ona je. prostě super babí.
Zajdi za farářem, a vycákejte postel svěcenou vodou. Třeba se na babičku nabalil ještě někdo jiný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vecer jsem dala na truhlu mikinu a na ní nabíječku…kolem páté šesté hodiny jsem se vzbudila a leželo to vedle postele…taky mám občas pocit že tam něco je…ale snažím se neplasit a přikládat tomu nějaké pozitivum…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuarentena píše:
Jo, trošku magoříš, v dobrém. Je to záhul na psychiku, když umře někdo blízký. Děti je třeba chránit, v klídku, babička je milovala, vysvětlit holce, že je to blbost, že si to namlouvá, že by babička byla určitě ráda, že spí v její posteli. Ale postel vyměnit, vím, že to není zadarmo, ale myslím, že to stojí za ten klid dítěte.
Na nějaký média bych se vykašlala, tahat si domů magory, to bych nedělala. Je to zbytečné. Ať už existuje posmrtný život nebo ne, babička vás měla ráda, určitě by neškodila své vnučce, dítěti se jen něco zdá, protože má trochu pošramocenou psychiku, je třeba mu v klidu věci vysvětlit, postel odstranit a urnu taky.
To, ze tomu neveris ty, neznamena, ze to neexistuje. Pochybuju, ze konkretne tohle by si dite vymyslelo. A neni medium jako medium. Proc pises, ze jsou magori? Nejak nechapu. Opravdovy medium umi hodne pomoct.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně zaráží to, jakým stylem to verunka říká. Kdyby si to snažila vymyslet nebo nějak cítit nebo prostě nevím, zdělila by to svým 5 letým způsobem. Ale ona to říká tak jinak prostě prostě nevím… @marcellia Zkusíme to že tam bude spát ségra. Třeba si to s mamkou vyříká. Já si prostě myslím že mamku nepustila ona. tvrdím to od začátku. a tu urničku uložíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit