Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alexandraf ano ovu testy dělám vždy v pul 4 odpoledne
. O miminko se snažíme rok a dva měsíce
(rok bez léků a dva měsíce s Clostilem a duohastonem). Duphaston proto, že menstruace nepřijde bez injekce, už od 12 let jsem s tím měla problémy. Docela se bojím ze mi ani ty nejvyšší dávky nepomohou abych ovulovala. ![]()
@Issabellluky měla si počkat dýl. čtyři dny nic není, nic by se nestalo kdybys ho jeden cyklus nebrala. holky s delšími cykly běžně mívají ovulaci mezi 20 - 30 DC. Jak si měla dlouhé cykly před duphastonem? Jinak to že ovulační testy nic neuzáží nemusí znamenat že ovulace není, někomu ta hladina LH vyleze rychle a nestačí k ní dojít. A ikdyby nebyla nevěš hlavu, dnes už je spousta hormonů a v CARu ti určitě pomůžou ![]()
@Hanka_S_V šlo mi o toabych dostala menstruaci pravidelně, abych to neměla zase rozházené
, proto jsem to vzala ale zatím jen jeden nevím zda to mam přestat teď brát. Jinak cykly jsem měla pravidelný jelikož jsem brala antikoncepci, teď po duphastonu to mam po cca 26-28 dnech zatím.
@Issabellluky aha, takže si vlastně období bez hormonů ani neměla?
proč ti hned předepsali duphaston? nebo kdy si to tedy měla rozházené? Tady jde o to že jestli máš třeba bez hormonů cykly dejme tomu 40 dní, což mívá klidně hodně holek, tak bys měla ovulaci až po 25 DC a s duphastonem si jí úplně zazdíš a neotěhotníš nikdy
to bylo i první co mi řekli v CARu, brát duphaston až tak druhý den po ovulaci. Pravidelnou menstruaci teĎ neřeš, potřebuješ ovulaci.
@Issabellluky
Presne tak, mela jsi s Duphastonem jeste pockat. Takhle do sebe peres hormony uplne zbytecne ![]()
Na prav. cyklus ted kasli. Je dulezity, aby ti zacaly reagovat vajecniky a doslo k ovulaci. Ms pak dorazi
Ja uz ted zase chodim pul roku do CAR a jednou mam cyklus 28 dni, jindy treba 32, podle toho kdy byla ovulace…
Hlavne v CAR davaji i injekci, aby folik dozral a prasknul. Tim je jistota, ze ovu na 99% bude.
Byt tebou, najdu si CAR, abys byla porad pod kontrolou a hlidana. OG toho moc nesvede, zvlast bez kontrolnich UTZ ![]()
@Hanka_S_V
Me zase mudr v CAR rikala, ze na tom zas az tak nesejde, kdy se zacne brat. Ze se jen muze posunout ovu.
Me ho mudr vzdycky psala 3.-7.dc 2tbl. denne a ovu byla ruzne, ale driv jak 15.dc ne. A nikdy jsem nemela vic jak jeden folik
pak jsem jednou byla i jinyho doktora, kdyz moje doktorka mela dovolenou a ten mi napsal Clostik od 2.dc, tak mi to nebylo jasny, proc, v cem je rozdil… ![]()
Mozna v tom nejaky rozdil je, ale mym vajecnikum je to jedno
delaji si co chteji
ja jsem tak trochu zvlastni pripad ![]()
@Alexandraf kamaradka mela tri folikuly, ale ja jsem rada aspon za ten jeden, ikdyz stejne porad nic ![]()
@Hanka_S_V tak to jsme na tom stejne, taky jsem rada aspon za ten jeden.. Tenhle cyklus jsem mela teda 3, ale dorostly jen na 14mm a konec
takze radsi 1 ale za to poradny ![]()
@Alexandraf doberu to tenhle měsíc a až půjdu pro další prášky, tak se ho na vše zeptám. Uvidím, jak se zachová a podle toho se zařídím. A do CARU potřebuji doporučení?
@Hanka_S_V Rok jsem to měla rozházené, ale doktor to nějak neřešil. Teď uvidím až půjdu pro další léky, jak se zachová a podle toho se budu řídit
. Jinak jsem dva dny zpátky večer měla strašný bolesti na levém vaječníků a včera skoro na obou stranách, tak se bojím aby to nebyla cysta
. Protože jsem dělala ovu testy a ovu to nebyla, nebo to může být duphastonem…
@Issabellluky možná to bude duphastonem. Tak uvidíš co ti řekne tvůj doktor, ale kdyby nechtěl věci moc řešit, tak bych ho požádala o žádanku do CARu. Nebo tam můžeš i bez žádanky, jen je to lepší s ní, protože ti k tomu dá i výpis z karty. Ale neměla by to být problém i bez ní. Oni většinou se obvodní gynekologové v tomhle moc nevyznají, zkusí nasadit nějaké základní hormony, často i bez sledování utz
já si i nadávám že jsem nešla do CARu dřív a brala jsem tak dlouho hormony jen tak :/
@Hanka_S_V no mám to i teď, takový tlak na levý vaječník spis… Dobré, počkám co na to řekne můj doktor a podle toho se budu řídit. Už mě to úplně vysiluje, když vím ze to beru zbytečně ![]()
@Issabellluky
Clostil. bych si vzala jeste na jeden mesic, ale jen s kontrolnim UTZ, abys vedela, jestli reagujes
pokud TI ho doktor odmitne udelat, necekala bych a sla do CAR, zadanku nepotrebujes
Tam uz si s Tebou poradi ![]()
Dobrý den mohu se zeptat pani doktorka mi predepsala duphaston aby se mi spravil ciklus nemam pravidelny měsíčky, 11tyho cervenca sem to prestala brat… Kdy tak mohu dostat měsíčky? Děkuji
@Anonymní píše:
Dobrý den mohu se zeptat pani doktorka mi predepsala duphaston aby se mi spravil ciklus nemam pravidelny měsíčky, 11tyho cervenca sem to prestala brat… Kdy tak mohu dostat měsíčky? Děkuji
Je to u kazdy ruzny.
Ja to mam tak, ze druhy den po vysazeni zacinam spinit, 3.den krvacet. Brala jsem ho vzdycky 10 dni.
Stejne to mam i po Utrogestanu.
Nekdy to trva i dyl, nez ms prijde ![]()