Důvody pro a proti očkování tuberkulozy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišanila
6.6.13 19:34
@Jaji77 píše:
@peggy.sl před rokem 1970. Pak už byla populace proočkovaná a záškrt se přestal vyskytovat. Stále se vyskytuje ale v zemích, odkud sem proudí přistěhovalci ( Rusko a jeho bývalé státy, Asie ).

No já jsem se někde dočetla, že pár případů bylo v nedávné době snad i v Německu nebo Francii, tak zkuste pohledat.

• Citovat
  • Upravit
24379
6.6.13 20:36

@Doctus Ať žijí farma firmy. Nemám ráda, když si někdo hraje na něco, co není. Ty nejsi doktor, ty jsi student. I my matky(znám i spoustu tatínků) se snažíme vzdělávat a to ohledně očkování. Většina z nás má načteno velké množství odborných článků, literárních odkazů které jsou dohledatelný i na internetu, konzultaci s odborníky, ne studenty. Neber to prosím jako urážku( :kytka: ),ale takové kontraproduktivní myšlení o které se snažíš na diskusi plné matek, které mají doma děti s následky po očkování, nebo v rodině či okolí mě zvedá ze židle. Není moderní neočkovat, ale je to důkaz že více a více lidí přemýšlí a uvědomuje si, že doktor není od toho aby vyléčil, ale léčil. Škoda že nedokážeš vyjít z davu doktorů co jedou podle zarytých pravidel, které více škodí, než pomáhají. Pak bych Tě považovala za kapacitu, která ví jak se věci mají a zabývá se problematikou dnešní doby a špatně nastaveným systémem. S úctou, nikoli pokorou 8o.

Já bych očkování nazvala vírou, protože většina lidí věří, že vakcíny jsou bezpečné a účinné. Nicméně, zjištění týkající se několika běžně podávaných vakcín tento závěr nepotvrzují.

Prosím, vysvětli mi,když očkování tolik rozumíš, jak je možné, že výsledky zkoumání udávají, že dříve úmrtnost prudce klesala dlouho před tím, než bylo zavedené plošné očkování?

Když zrekapituluji všechno co o očkování vím díky studiím, výzkumu(a jiné zdroje)i když toho je pořád málo, pořád mi vyplývá jedno a to stejné, že v mnoha případech NEBYLO očkování skutečnou příčinou toho, že se výskyt příslušného očkování snižoval. Že ŽÁDNÉ očkování není schopno poskytnout naprostou imunitu, často vůbec žádnou.VŠECHNY vakcíny mohou mít vedlejší učinky, které se pohybují od bolestivosti v místě vpichu až po poškození mozku a úmrtí. Jen aby jsi věděl, dlouhodobé účinky VŠECH jsou neznámé(neo ty je znáš :mrgreen: )? :mrgreen: Nejvíce děsivě jsou ale fakta, že očkování může ničit nezralý imunitní systém malých dětí. Díky tomu může být očkování odpovědné za nové druhy autoimunitního onemocnění, z další studie vyplývá poškození mozku a nervového systému-postvakcinační encefalitida, to by jsi měl znát, co to znamená, lat. název si dohledáš, viď ;) :mrgreen:.

A ještě jedna příjemná poznámečka přímo pro Tebe, medicínsko-průmyslový komplex nadále pokračuje ve své nejisté praxi nevěnovat pozornost reakcím na očkování, to je veřejné tajemství. Zdravotníci dokonce jsou oprávnění( :poblion: )podávat nové a nevyzkoušené vakcíny, s tvrzením, že je nemorální takové vakcíny neposkytnout, přitom nejsou žádné záznamy co mohou vyvolat, jen se ví, že to může být fatální důsledek :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

Tak kdo je víc? Matka!!!Ať neočkuje, nebo očkuje…dělá to s nejlepším vědomím a svědomím pro dítě co miluje :srdce:.Neinformovanost bohužel je ta, která hodně lidem chybí. Chybí bohužel i na straně lékařů a zdravotníků, jsi toho příkladem.
Kdo na všech nemocem vydělá? Farma firmy, které prosperují na naších dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
6.6.13 21:12

Chápu, že se snažíte vzdělávat, ale troufám si říci, že pokud byste četla klinickou studii (a je jedno, zda v ČJ či v cizím jazyce), tak byste jí příliš neporozuměla (neberte to prosím jako urážku). Máte pravdu, nejsem lékař, ale to ani Vy. Odborně-naučné texty na internetu nejsou hodnotným zdrojem informací, zvláště když tam často nacházím hodně nesrovnalostí (viz dřívější příspěvky spustit X způsobit).

Očkování jako formu prevence proti infekčním chorobách schvaluje ta nejpovolanější vědecká instituce na světě a tou je Světová zdravotnická organizace (WHO). Nevím, zda je nejlepší se vrátit do dob, kdy malé děti umíraly na dnes tak raritní choroby, jako je černý kašel (pertussis), záškrt, tetanus, pravé neštovice a další. Mnoho chorob je způsobeno bakteriemi. Jak možná víte, problematika bakteriální rezistence je poslední době „in“, to, co se dříve dalo bez problémů zvládnout pomocí ATB, už dnes v mnoha případech nejde. To, jak vypadá malá proočkovanost, si nemusíme představovat v černých snech, stačí zajet (ani ne tak daleko) na východ od našich hranic. Nebo i na západ. V Německu není očkování povinné a jednu dobu tam byly „mikroepidemie“, kdy byly hospitalizovány stovky předškolních dětí. To chceme? Jestli berete za nežádoucí reakci po očkování mírné febrilie (cca 38 °C), tak ty snad netrvají věčně. O mírné bolestivosti snad není třeba mluvit. Samozřejmě zde existují i závažnější komplikace, ty však mají velice sporadické zastoupení.

Dovolím si s Vámi nesouhlasit, že zdravotníci jsou oprávněni podávat nové nevyzkoušené vakcíny. Pokud by jakýkoliv lékař podal vakcínu, která není schválená, dopustil by se trestného činu. Něco jiného jsou kontrolované klinické studie.

Jak jsem psal ohledně očkování proti TBC, nově importované případy nesou často rezistentní kmeny Mycobacterium tuberculosis; a co dělat, když žádné ATB nezabere? Pacient zemře, to se stává v antibioterapii v urgentní medicíně poměrně často (33 %).

Ano, matka rozhoduje, ale ne vždy správně. Všechny matky nejsou odbornice na imunologii, mikrobiologii, preventivní lékařství, pediatrii a další. Žádný člověk neobsáhne všechno vědění lidstva (pansofie je nemožná), ale jestli víte o této problematice více jak já, dejte mi vědět (kontrolní téma bude imunita, typy imunity, protilátky, imunosuprese). Navíc, doporučuji se někdy podívat do mikroskopu, jaké „malé mršky“ dokáží zabít. A když vidíte na JIPu dítě s bakteriálním zánětem mozkových plen vyvolaným bakterií Streptococcus pneumoniae („pneumokok“), kterému bohužel (<> rezistence) nezabírají ani ta nejúčinnější ATB, řeknete si: „Co kdyby bylo naočkováno…“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
6.6.13 21:50
@Doctus píše:
@Háta_x
Mohu se zeptat, co považujete z mé strany za útok? To, že existuje laická veřejnost je pravda; a může si načíst na internetu cokoliv, ale ke klinickým studiím se běžně nedostanete.

Doctusi, dobry vecer…nedostaneme se na klin, studie, ale i samotne precteni pribaloveho letaku je velmi prinosne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
6.6.13 21:55

@Denyska22
Také Vám přeji dobrý večer. Ano, vím, že v příbalovém letáků je někdy „schovaný Jirásek“. Ale tam pro jistotu vypíší všechny možné komplikace, což může mnohé vyděsit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
6.6.13 21:58
@Doctus píše:
@ana11
Je smutné, že svého pediatra nepovažujete za kapacitu. Je mi jedno, jaký máte přístup k mým názorům. Jenže laik jste tady (i proti mně) Vy.

jak napr.ja muzu pediatra povazovatza kapacitu..kdyz mi na mou pripominku, ze hexa se ockuje do 18m rekne, ze mam stary info:(??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
6.6.13 22:03

@Denyska22
Výměna pediatra není možná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.6.13 22:13

@Doctus Ano, může to vyděsit, ale také se to může tomu očkovanému dítěti stát. A za to nese odpovědnost a následky POUZE rodič, dokonce ve většině případů nikdo neuzná, že to s očkováním souvisí. Někomu to proto za risk nestojí. Tak malé procento případů to zas není, aby se nežádoucí účinky daly zcela přehlížet. To, že příbalák je tam pro parádu, aby obsah krabičky nechrastil, se bohužel stále na lékařských fakultách učí - kvůli tomu jsem za otravného studenta a na některé přednášky raději nechodím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
6.6.13 22:15
@Doctus píše:
@Denyska22
Také Vám přeji dobrý večer. Ano, vím, že v příbalovém letáků je někdy „schovaný Jirásek“. Ale tam pro jistotu vypíší všechny možné komplikace, což může mnohé vyděsit.

jiste, vypisi vsechny mozne komplikace, ale nikdo nam nezaruci, ze zrovna nas zadna z techto komplikaci nepotka..Zitra se jdu zeptat k jinemu pediatrovi, zda me vezme i presto, ze planuji posledni hexu „odlozit“ na 18m a mmr ockovat pozdeji…Dnes jsem sve puvodni dr. volala, ze prosim odlozit ockovani a ona zavesila telefon..

Příspěvek upraven 06.06.13 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
6.6.13 22:17

@Denyska22
Pokud je odklad ve smyslu současné infekce, tak nechápu postup Váší lékařky. Očkovat dítě, které je nemocné, je zcestné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
6.6.13 22:19

@peggy.sl není. Vyskytly se kupříkladu v Litvě. A smrtnost byla docela vysoká. A to se nebavíme o Vietnamu nebo Mongolsku, jehož občané k nám běžně cestují a klidně sem nákazu - byť nevědomky - zavléci mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.6.13 22:27

@Denyska22 Zavěsila telefon - takovým hysterkám bych nevěřila, že jim jde o zdraví mého dítěte. Vůbec by mi nestála za další návštěvu, tohle je chování lékaře? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
6.6.13 22:27

@wildcherry Pěkně napsané. :palec:
Já bych neočkovala!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
6.6.13 22:28
@Doctus píše:
@Denyska22
Pokud je odklad ve smyslu současné infekce, tak nechápu postup Váší lékařky. Očkovat dítě, které je nemocné, je zcestné.

Zcestné já bych řekla spíš trestné a opravdu hloupé a velice riskantní. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
6.6.13 23:06
@Litta píše:
@Denyska22 Zavěsila telefon - takovým hysterkám bych nevěřila, že jim jde o zdraví mého dítěte. Vůbec by mi nestála za další návštěvu, tohle je chování lékaře? 8o

chovani sestry…ale oni jsou sdr jedna ruka, jsem z toho zklamana, jakto dopadlo, nemacenu ji ani davat revers nic, zitra rano jdu se optat k jinemu lekari, tak jsem zvedava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek