Důvody pro a proti očkování tuberkulozy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19503
7.6.13 13:03
@ana11 píše:
To prostě nejni možný :mrgreen: :mrgreen:
A klobouk dolů, pokud to takhle přiznala, jinak jsou vševědoucí. Hlavně ví, že očkovat se musí a je to to best!

No, to jí asi jen tak ujelo. Když jsem pak mluvila dál, tak se mě taky zeptala jestli jsem odborník? :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
7.6.13 13:05

@marca46
Napsal jsem někde, že jste všichni tupci? Čtěte prosím pozorně. Asi mě neznáte, ale takový výrok jsem nikdy nikomu ve svém životě neřekl. Zajímavé, že? Nejsem takový, jak si možná myslíte, jen mne docela irituje, jak tu najednou všichni rozumí tak náročnému tématu. Problematika očkování nespočívá jen ve výběru očkovací látky a její aplikace, nýbrž i ve znalosti imunitního systému, jeho prvků, molekulární podstaty a další. To nejsou zrovna oblasti, v nichž se každý orientuje. Velice by mě zajímalo, jak si třeba diagnostikujete šelest nad oběma krkavicemi a lékaři sdělíte, že máte stenózu aortální chlopně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
7.6.13 13:20

@Doctus Jistě nikde to napsáno nebylo. Ale trochu to tak vyznívá.
A máte určitě pravdu je to i o imunitě našeho těla. Každý jí má jinak silnou. Problém je v tom, že když Dr. vrazí jehlu do 9ti týd. miminka, tak nemá ani v nejmenším tušení, jak se s tím to dané dítě vyrovná. A někdy jsou následky fatální a nikdo není schopen uznat, že by za to eventuelně mohlo očkování. To mi vadí. Ta arogance a neochota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
7.6.13 13:27

@marca46
Nic (a tedy ani očkování!) není bez rizik, ani např. běžné vrtání zubu. Viděl jsem případ, kdy bylo vrtání natolik stresujícím podnětem, že celý proces vyústil v akutní komplikaci ICHS – náhlá srdeční smrt. Pobyt u zubaře spojený s vrtáním sloužil jako spouštěč kaskády reakcí, která skončila tragicky. Očkování s sebou nese rizika, ve většině případů ale proběhne proces imunizace bez větších obtíží (vyskytne se např. zarudnutí, otok, mírné febrilie). Nevím o stovkách a tisích případů, kdy očkování v jedné zemi způsobilo smrt dítěte. Autismus může spustit, ale podstata v těle je, očkování podstatu nezpůsobilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
7.6.13 13:36

@Doctus Myslím, že o očkování toho víme doufám zatím jen málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.6.13 14:00
@adam755 píše:
@Hanulka82 jak souvisí tranzitní celní sklad s očkováním, o kterém se tady diskutuje?
Pokud pán neví, co je tranzitní celní sklad, tak nemá právo komentovat z odborného hlediska očkování? To je argument jak stehno. On se jako laik do Vaší odbornosti neplete, kdežto Vy do jeho ano.

další, co nepochopil, co jsem svymprispevkem chtěla rict…to je marny :nevim:

a jak ctu pana skorodoktora, je to porad dokola, haze tu latinske nazvy ve snaze ohromit nas, to je ale tak vse, co muze…

nez se do me mediku pustis, chci jen rict, ze ja ockuju, ale vzadnem pripade bych si nedovolila kritizovat rozhodnuti maminek, ktere neockuji. mozna az jednou budes mit sve vlastní dite, názory zmenis, ale podle stylu vyjadrovani z tebe bude další namysleny krupan v bilem plasti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
7.6.13 14:04

@Hanulka82 nejsem žádnej medik, celkem jsem i pochopila, co jsi tím chtěla říct, jen poukazuji na to, že ten příspěvek nemá vůbec logiku. Bavíme se o očkování - on (možná trochu povýšeně, ale to nehodnotím) se vyjádří k medicínské otázce očkování z pozice medika nebo lékaře nebo imunologa - načež ty argumentuješ, že zcela určitě neví, co je tranzitní celní sklad.
Připadá ti tahle argumentace v pořádku? Mně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
7.6.13 14:08

@Hanulka82
Proč bych se do Vás měl pouštět? Používáním trochu odbornějších názvů Vás nechci ohromit, jen někteří jedinci mají tendenci zlehčovat některá onemocnění. Nevím, jestli to víte, ale ATB nejsou všemocná; to se myslelo v minulém století, kdy se dávala na vše, výsledkem je relativně vysoká rezistence. Odmítnutím očkování ohrožují matky nejen své dítě, ale také všechny ostatní. Proč tedy propukaly epidemie v těch státech, kde proočkovanost klesla? Opět připomínám, že by se některé dámy měly mírnit v některých výrazech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.6.13 14:16

@adam75 ano pripada mi tato argumentace v poradku, ptz to, ze někdo nerozumi odbornym nazvum neznamena, ze musí bezmezne verit lékařům…ja například ve sve profesi na nikoho nechrlila odborne nazvoslovi ve snaze presvedcit a ukazat, jaky nejsem odbornik…

bohužel Doctus se tady vuci maminkam takto prezentuje, alespoň z mého pohledu…proto jsem chtěla ukazat, ze chrlenim latiny tady nikoho neohromi a ze i bez latiny jsou maminky inteligentni a schopny vlastního usudku (mmch jsem latinu na VS mela taky, jen ne medicinskou :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
7.6.13 14:16

@Doctus Já se ptám proč moje neočkované dítě má býti hrozbou pro všechny ty proočkované děti, když je očkování tak perfektní a všem se vždy vytvoří protilátky. Pokud mé neočkované dítě onemocní černým kašlem, lehne a nebude roznášet bacily dál. Pokud to postihne dítě očkované a bude mít mírný průběh, nakazí sopustu dalších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
7.6.13 14:18

@Hanulka82 jinak mám své dítě, nejsem medik, ale ekonomka a vadí mi tohle humpolácké vyjadřování. Pokud se někdo ohradí proti zjevné nelogice, tak je hned krupan?? Opravdu by ses v těch urážkách mohla trochu mirnit, nahlasila, jsem to adminovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.6.13 14:18

@Doctus byt tebou, hodim se do klidu, většina mamin ockuje a ty co ne, te trapit nemusi. tes se na to, az ve sve soukrome praxi obratis všechny matky na svou stranu a budes sirit osvetu v ockovani :lol:, hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.6.13 14:20

@adam75 jezismarjaaa, ze zrovna tobe jsem slapla na kuri oko? :think:

krupan je urážka? zazila jsem jich v nemocnici dost, to je proste holy fakt :nevim: mmch ve svém prispevku jsem krupanem nemyslela tebe, ale medik to aspoň pochopil a reagoval :lol:

pro nekoho jsem krupan ja, je mi to fuk, ale jestli sis tim nahlasenim k necemu pomohla, budiz ti prano :kytka: :lol:

Příspěvek upraven 07.06.13 v 14:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9752
7.6.13 14:22

@Hanulka82
Je mi líto, že mě vidíte „v takovém světle“. Jenže některé zde přítomné si myslí, že všechny nemoci jsou banalita. „Můj oblíbený“ černý kašel není angína. Pro zajímavost jsem našel jednu prezentaci na téma černého kašle, zájemci si ji mohou prohlédnout (http://www.pmfhk.cz/…l%C3%ADk.pdf). Nikdo nebere matkám možnost svobodného úsudku, ne vždy však zhodnotí všechny aspekty. Je hezké, že jste měla latinu i na VŠ. To bych mohl psát zprávy jen v latině, když to jde u chorobopisů. Latina je všude stejná, deklinace a konjugace jsou neměnné, jen tak slovní zásoba se obor od oboru liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
7.6.13 14:25

@Hanulka82 omlouvej si to, jak chceš, ale takové výrazy do kultivované diskuse nepatří. Já si o tobě taky můžu myslet svoje, ale neprezentuju to veřejně.
Na rozdíl od tebe jsem navíc napadla pouze nelogiku tvého příspěvku, nikoli tebe jako osobu. To je trochu rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek