Důvody pro a proti očkování tuberkulozy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
6.6.13 23:19

@Denyska22 Držím palce, ať najdeš lékaře, kterému můžeš důvěřovat a bude s tebou komunikovat. Asi to nebude snadné a ne vždy má každý na výběr ve svém okolí nebo možnost dojíždět, takže pokud ty máš, určitě toho využij a nebudeš litovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.6.13 08:49

Je zajímavé, že jakmile u pediatra přijde na téma očkování, tak i z normálně a lidsky smýšlejících lékařů se stávají hysterky papouškující prohlášení dealerů, reklamy a výrobců vakcín..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
7.6.13 11:08
@peggy.sl píše:
Je zajímavé, že jakmile u pediatra přijde na téma očkování, tak i z normálně a lidsky smýšlejících lékařů se stávají hysterky papouškující prohlášení dealerů, reklamy a výrobců vakcín..

Taky jsem toho byla svědkem. To je opravdu zajímavý úkaz napříč celou ČR. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.6.13 11:17
@marca46 píše:
Taky jsem toho byla svědkem. To je opravdu zajímavý úkaz napříč celou ČR. :nevim:

Naše doktorka byla úplně neuvěřitelná..rudá vzteky a ječela takovým vysokým hlasem, že celá čekárna byla v úžasu.. :mrgreen:
To byla poslední kapka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
7.6.13 11:21

@peggy.sl Tak nějak i u nás. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.6.13 11:45

@marca46
I takoví lékaři jsou potřeba, abyste si uvědomily, že mezi pediatry existují i kapacity. Nepaušalizujte Vaše zkušenosti na všechny lékaře v primární péči. Pokud bydlíte ve větším městě (např. 10 000 obyvatel a výše), tak mi neříkejte, že nemáte na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.6.13 11:50
@Doctus píše:
@marca46
I takoví lékaři jsou potřeba, abyste si uvědomily, že mezi pediatry existují i kapacity. Nepaušalizujte Vaše zkušenosti na všechny lékaře v primární péči. Pokud bydlíte ve větším městě (např. 10 000 obyvatel a výše), tak mi neříkejte, že nemáte na výběr.

V otázce očkování je paušalizování na místě..sehnat pediatra, který neočkování nebo odklad vezme s nadhledem a bez keců je (téměř) nemožné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
7.6.13 11:53

Já jsem normálně napsala dopis, že nechci očkovat hned úderem dovršeného pátého roku a že se chci spíš blížit k té horní vyhláškou povolené hranici. Dokud jsem nenapsala, tak mně chodila co měsís SMS, že máme ten a ten den přijít na očkování a já pravidelně volala zpět, že nepřijdeme. Napsala jsem dopis s vysvětlením a s dodatkem, že prosím o založení dopisu do zdr. dokumentace dcery a byl klid. To, že měla doktorka potřebu si tam za dveřema hartusit, že na tetanus se i v dnešní době umírá a podobně, to pouštím jedním uchem tam a druhým ven. Zvlášť, když se tam takhle poplácávaly po zádech se sestrou a se mnou o tom nemluvila.
Jinak pediatričku měnit nechci, protože si myslím, že péče je celkem dobrá a když tam přijdeme jednou do roka kvůli nějaké běžné dětské nemoci, tak nevidím důvod. Kdyby bylo druhé, tak si myslím, že by odklad k horní povolené hranici s ní byl asi boj a nevím, jestli bych se do toho chtěla pouštět. Asi bych si domluvila schůzku a normálně se jí zeptala, jestli je moje představa pro ni akceptovatelná a případně hledala. Nějak si myslím, že takovéhle přetahování nemá smysl, člověk musí najít lékaře, který mu i lidsky a přístupem vyhovuje. Jen to je teda někdy na dlouhé hledání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.6.13 11:54

@peggy.sl
To je zvláštní, že máme tak rozdílné zkušenosti. Za mou (tohoto času již bývalou, to uznáte) dětskou lékařkou jezdí maminky ze 40km okolí. Ochota a lidský přístup jsou v primární péči nezbytné vlastnosti, ne všichni je ale mají.

Příspěvek upraven 07.06.13 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.6.13 11:58
@Doctus píše:
@peggy.sl
To je zvláštní, že máme tak rozdílné zkušenosti. Za mou (tohoto času již bývalou, to uznáte) dětskou lékařkou jezdí maminky ze 40km okolí. Ochota a lidský přístup je v primární péči nezbytný, ne všichni jej ale mají.

Ochota a péče je jistě bod k dobru, ale jak přijde řeč na vakcíny je po ochotě a péči.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.6.13 11:59

@peggy.sl
Je mi líto, že máte takové špatné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.6.13 12:02
@Doctus píše:
@peggy.sl
Je mi líto, že máte takové špatné zkušenosti.

To nejsou jen mé zkušenosti..to jsou posbírané celorepublikové zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
7.6.13 12:05

@peggy.sl
Prováděla jste statistiku? To by bylo výborné. Prosil bych proto uvést, s jakým intervalem spolehlivosti (Confidence Interval, CI) jste pracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.6.13 12:07
@Doctus píše:
@peggy.sl
Prováděla jste statistiku? To by bylo výborné. Prosil bych proto uvést, s jakým intervalem spolehlivosti (Confidence Interval, CI) jste pracovala.

Jsi vážně vtipný!! :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
7.6.13 12:10
@peggy.sl píše:
Jsi vážně vtipný!! :palec: :mrgreen:

Obdivuji Tvoji trpělivost :mrgreen:
Napadá mě něco o perlách a sviních :lol:

• načítám...
  • Citovat