Dvě děti a peníze
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Teda, nestačím se divit, jak jsou tady skoro všichni tak pokrytečtí… Už vidím vás na jejím místě, jak si berete hypotéku, když třeba do deseti let budete mít vlastní byt… Pochybuju, že se raději všichni zadlužíte na celej život jen kvůli vlastnímu dobrýmu pocitu. Podle mě není nic špatnýho, když je byt napsanej na ní a nechce se zadlužit, když ho za pár let dostane… A jen tak mimochodem… Zakladatelka nikde nenapsala, že se chce babičky zbavit, aby už už mohla bydlet. Tohle je běžná praxe, že se byt přepíše na někoho z rodiny a původní majitel se tam nechá dožít. To jen vy to vidíte jako něco absolutně nemorálního, ale kdyby jste na jejím místě byli vy, tak jednáte úplně stejně!
Zakladatelko neporadím, ale jen jsem se tě chtěla zastat!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jen tak mimochodem, nám přítelovi rodiče taky pomohli finančně s rekonstrukcí, bylo to jejich svobodné rozhodnutí a my jsme je rozhodně o nic nežádali a taky se na nás nikdo nekouká skrz prsty!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aleeza píše:
A jen tak mimochodem, nám přítelovi rodiče taky pomohli finančně s rekonstrukcí, bylo to jejich svobodné rozhodnutí a my jsme je rozhodně o nic nežádali a taky se na nás nikdo nekouká skrz prsty!
Moc děkuji… ![]()
- Citovat
- Upravit
Pořád lepší čekat na byt po babičce než si brát hypotéku a zadlužit se na 30 let dopředu. Stejně tak je lepší při rekonstruci požádat o pomoc rodiče, než si na to brát půjčku. Některé tady by měly začít logicky uvažovat
- Citovat
- Upravit
@Petr84 píše:
Pořád lepší čekat na byt po babičce než si brát hypotéku a zadlužit se na 30 let dopředu. Stejně tak je lepší při rekonstruci požádat o pomoc rodiče, než si na to brát půjčku. Některé tady by měly začít logicky uvažovat
To není až tak úplně o logice. Pokud je pro danou rodinu v tu chvíli výhodnější varianta počkat a zatím se uskromnit, pak to skutečně logické je - zvlášť, pokud by jim v tu chvíli nikdo hypotéku nedal (což u zakladatelky vzhledem k příjmům asi platí). Na druhou stranu - pokud si můžu splácení hypotéky dovolit, je mnohdy lepší si byt na hypotéku pořídit a pak ho prodat nebo ponechat jako investici, než rvát peníze do nájmu (ještě navíc třeba velikostně nevyhovujícího bytu).
Stejně tak pokud chci rekonstruovat, měla bych být schopná si na to prostředky opatřit sama. Pokud třeba rodiče nabídnou výpomoc, ať už darem nebo půjčkou, je to super a obecně není důvod to nepřijmout. Požádat a očekávat, že dají jen proto, aby si to děti nemusely zajišťovat třeba tou půjčkou sami už tak OK není…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko… koukám a mám z toho oči navrch hlavy. Nic si z toho nedělej, i tady se najdou závistivci. Asi jako všude.
Teď by sis měla jít vzít hypotéku a koupit byt a měla bys ten po prababičce věnovat charitě. Pak by ses tu u mnohých asi zalíbila.
Ale k věci, se 14 tisíci a mateřskou(tuším, že máš 7100 nebo 7600) vyjdete tak na jedno dítě+náklady na bydlení apod. POkud nechcete žít o „žebrotě“, tak bych doporučila určitě příteli jinou práci. Ale najdou se i skromní lidé, co by s takovým výdělkem uživili třeba děti tři. Záleží prostě na tom na co jste zvyklý. Soukromou školku proč? jestli to není tajný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elke píše:
Stejně tak pokud chci rekonstruovat, měla bych být schopná si na to prostředky opatřit sama. Pokud třeba rodiče nabídnou výpomoc, ať už darem nebo půjčkou, je to super a obecně není důvod to nepřijmout. Požádat a očekávat, že dají jen proto, aby si to děti nemusely zajišťovat třeba tou půjčkou sami už tak OK není…
Z toho, co píše zakladatelka ale přece nikde nevyplývá, že rodiče o pomoc požádala nebo že jí očekává. Na tom, že rodina pomůže, když může, opravdu nevidím nic špatného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Elke píše:
To není až tak úplně o logice. Pokud je pro danou rodinu v tu chvíli výhodnější varianta počkat a zatím se uskromnit, pak to skutečně logické je - zvlášť, pokud by jim v tu chvíli nikdo hypotéku nedal (což u zakladatelky vzhledem k příjmům asi platí). Na druhou stranu - pokud si můžu splácení hypotéky dovolit, je mnohdy lepší si byt na hypotéku pořídit a pak ho prodat nebo ponechat jako investici, než rvát peníze do nájmu (ještě navíc třeba velikostně nevyhovujícího bytu).Stejně tak pokud chci rekonstruovat, měla bych být schopná si na to prostředky opatřit sama. Pokud třeba rodiče nabídnou výpomoc, ať už darem nebo půjčkou, je to super a obecně není důvod to nepřijmout. Požádat a očekávat, že dají jen proto, aby si to děti nemusely zajišťovat třeba tou půjčkou sami už tak OK není…
Takže nejlépe se zadlužit hypotékou, nejlépe si vzít i půjčku na rekonstrukci a pak tu chodit brečet, že maj 1500,– na jídlo na měsíc, že. ![]()
Zakladatelko, já osobně si nemyslím, že druhé dítě je nějak drahé, druhorozený nás nestál skoro nic, pár krabic UM a pár balíků plínek, jinak má všechno po bráchovi (včetně látkovejch plín, to je ekonomická balada, když je začne používat druhé dítě
)
Zajímavější to začne být ve chvíli, kdy bude potřebovat boty
Ale prvnímu zas už ta noha tolik neroste, tak zkrátka štafetu v častém nákupu bot převezme mladší. Jinak rozdíl alespoň 3roky mi přijde takový nevím, proč chceš mít dítě ve školce? Já měla staršího ve školce na dopoledne teď celý školní rok, ale celkem dost zvažuju, zda bude zase od září chodit, s mladším už si celkem hrají a mám pocit, že by se mi tu mladší pak na podzim už nudil, takto bych je tu měla oba, oni si vystačí a já budu mít čas na mimino. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu je problém v tom, že pokud si to přečte někdo např.+35 let tak nechápe proč by mu rodiče měli rekonstruovat byt, jenže si neuvědomiji, že zakladatelka nedávno maturovala a tak jako většina z nas dostala buďto stavebko nebo něco pro začátek stejně tak jak psala zakladatelka děda si dlouhodobě spoří, a ty peníze má určene jen pro ni
- Citovat
- Upravit
Je to nějaká buřinka nebo takové spoření. Spoří mi to od narození a stejně tak jsme zakládali my ted dceři na 1000,– měsíčně.
Nooo, soukromá školka mě tak napadla, ale asi blbost
já taky přežila v normální a jaký mám vzpomínky.. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Elke píše:
To není až tak úplně o logice. Pokud je pro danou rodinu v tu chvíli výhodnější varianta počkat a zatím se uskromnit, pak to skutečně logické je - zvlášť, pokud by jim v tu chvíli nikdo hypotéku nedal (což u zakladatelky vzhledem k příjmům asi platí). Na druhou stranu - pokud si můžu splácení hypotéky dovolit, je mnohdy lepší si byt na hypotéku pořídit a pak ho prodat nebo ponechat jako investici, než rvát peníze do nájmu (ještě navíc třeba velikostně nevyhovujícího bytu).Stejně tak pokud chci rekonstruovat, měla bych být schopná si na to prostředky opatřit sama. Pokud třeba rodiče nabídnou výpomoc, ať už darem nebo půjčkou, je to super a obecně není důvod to nepřijmout. Požádat a očekávat, že dají jen proto, aby si to děti nemusely zajišťovat třeba tou půjčkou sami už tak OK není…
Já jsem bral v potaz situaci téhle konkrétní rodiny. Některé se tady divily jako sůvy, že jim rodiče platí rekunstrukci bytu. Já říkám, že v jejich situaci je daleko zodpovědnější přijmout pomoc rodičů, než si brát půjčku a hrát si na strašně nezávislého a samostatného a přitom jim bude reálně hrozit, že za pár let je budou z bytu vyhazovat exekutoři
- Citovat
- Upravit
@Housa píše:
Z toho, co píše zakladatelka ale přece nikde nevyplývá, že rodiče o pomoc požádala nebo že jí očekává. Na tom, že rodina pomůže, když může, opravdu nevidím nic špatného.
Souhlasím, to byla reakce na Petr84. Pokud se rodina sama nabídne, nevidím nic špatného na tom to přijmout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě dotaz… když je místnost velká a chceme ji „přepažit“… napůl, na dva pokoje..myslíte že normální chlap, není zedník ani nic podobného není to dokáže sám nebo je nutný odborník? ![]()
- Citovat
- Upravit
Dědu nedam…

Néééé teď vážně… promýšleli jsme to no, mluvili jsme o tom s přítelem, a tak jak by to šlo s dvěma dětma, ale jak jsem říkala, nejdříve až půjde malá do školky, a to je ještě přes dva roky…