Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Grapefruitik Moja mama nás měla s bráchou bez třech týdnů o rok, oba jsme narození ve stejným roce, brácha leden, já prosinec. ![]()
Nevím, odkud jsi, ale ráda bych poznala. ![]()
@Grapefruitik budu na tom podobně jako mamka, bez auta, bez chlapa a mamka pracující na tři směny.. jenom ten rozdíl bude 2 a čtvrt ![]()
Máme dvě holčičky-dva a půl od sebe.
a jako nebudu říkat, že nejsou krizovky. Někdy jsem večer taky totálně vyšťavená..
ale užívám si to-nakoupit chodíme tady u nás do menšího krámku, starší naštěstí nic nebere-poslouchá mě. Ven chodíme většinou dopoledne i odpoledne, teď hodně jezdí na firstbiku-dnes mi s ním teda zrovna udělala scénu, že ho v půli cesty nechce-a já ho zase nechtěla nést. Tak se tak vztekala, že jí tekly nudle, slzy a lidi se otáčeli
tak to je jedna z těch krizovek ![]()
ale že bych přežívala, to ne. užívám si je.. dost podstatné je pro mě to, že starší mladší miluje, pořád jí mazlí..kdyby na ní žárlila, nebo byla ošklivá, asi by to bylo jiné.. ![]()
tak všem náročným dnům zdar-bude líp ![]()
Teda holky vy mě strašíte my čekáme druhý v červnu tzn. rozdíl bude 22 měsíců a už z toho mám trošku obavy jak to zvládnu.
Ja mám holky od sebe 17 měsíců, starší jsou čerstvě dva roky a ano baví, ale když spí ![]()
Jinak jsem holky sladila a od po po obědě chodí spát spolu, SPI tak dvě hodky. Rano vstávají v osm, mladší jde v deset jen na pul hodky ještě chrnet a pak jdou společně v pul jedny. Bohužel jedna do kočárů na balkon a druhá do postylky
Jo děvčata dotaz, který dítko je větší aktivista, zlobidlo? prostě víc dravej?
@Vája ty kraso, tak to si vaše mamka taky pospíšila:)))My jsme se ségrou rok po sobě, ale ve stejnej měsíc:)Já-starsi-13.8. a ségra 3.8.
No a odkud jsi ty?:)Jestli to není daleko, jak říkáš, tak s tím něco uděláme:))
@Tamtama tedá,tak to tě taky obdivuju, to bude zahul:)I když, já si říkám, jestli není lepší mít chlapa spíš pryč, než doma-nastavis si svůj systém, režim, jdeš kam chceš kdy chceš, nikdo ti do toho nezasahuje, nekeca a navíc ti odpadá ten servis pro chlapa:))Ten můj například v soucasny době hubne, takže má dietku a já nedělám půl dne nic jinýho, než že stojím u plotny, u toho na nohách visici řvoucí batole vyžadující pozornost a největší grady to má, když naši hrajou hokej a máme domá i dvanáctiletého, který sedí u počítače a pořád se mě na něco ptá:)))To jsem za chvíli na kulku:)))
@Grapefruitik No nebyla jsem plánovaná.
No vaši si to taky taky pěkně načasovali. ![]()
Původně su z Moravy, ale už skoro deset let bydlím v Praze. ![]()
@Niqitka píše:
Jo děvčata dotaz, který dítko je větší aktivista, zlobidlo? prostě víc dravej?
Těžko říct… starší je živá, veselá, vztekající se. Sedět vydrží jen u pohádky… celkově se moc nesoustředí… mladší chodí od deseti měsíců, je trochu „dopředu“. Je taky hodně živý. Ale starší v jeho věku nebyla tak akční. No nevím, jak to u nás bude, ale už teď vím, že oba budou zřejmě hyper.
@Niqitka prosim tě a jak s nima jezdíš ven? Máš dvojkočár nebo skate?
@medun máme taky od sebe holky o 22.měsíců a určo se to dá, musí
!!!První 3měsíce jsme se sice všichni tak nějak hledali, ale teď už jsme sehraný tým, vˇcetně spinkání (spíme všechny 3 spolu v ložnici, občas i všechny 3 na letišti
!) a je to paráda
!Malá už na větší krásně reaguje a ta ji bezmezně miluje
,tak snad jim to vydrží
!!!
@medun my dvojkočár máme
!Starší je kočárková a na zimu jsem skate nechtěla, musím říct, že se 100% vyplácí
!Máme Graco duo
!
@Conny když já na podzim pořizovala docela drahej sporťák takže se mi nechce zase kupovat další kočár. Tak uvidíme ![]()
@medun mám dvojkocar bez něj to neslo pač bydlime v centru města a nerada bych aby mi ji přejelo auto. Skate byl na nic skakala mi z něj a překážel a to mám kočárek kde jde madlo telesk. Nastavit