Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lukresia píše:
@ivana-domca malá se postavila taky poměrně brzy, ted momentálně šplhá na gauč a židlea zákon schválnosti je, že když ji už vidím jak si to štráduje někam kam může vylézt, přiběhne starší a chce na záchod, takže beru pod paži mladší, za ručku starší a musí na wc s námi
u nás je nejhorší to, že mimino je strašný otesanek, si stoupne u stolu ke staršímu, ten se rehta jak prasteny, mimino kouká jak by se dostalo k jeho jídlu, už mu sebral piskoty, metrový dort a kuře na smetaně s testovinami, samozřejmě jsem ho odtahla pryč, ale než jsem přiběhla s hadrem, tak byl zpátky u toho a cpal se
Jsem zvědavá jak to budu dělat v létě na hřišti, hlidat batole aby mi od nekud nespadlo a mimino aby nejedlo písek a kaminky ![]()
@fidela píše:
@Klarinetka1 tak s kočárkem je to u nás to stejný. Chodit ven jen za trest. Malej řve jak sriena, ale starší se zas provětrat potřebuje. Takže přijdem domů a jsem ještě víc vytočená než jsem odcházela
Já právě s nimi dohromady ven nechodím, nemá to cenu. Malá začne ječet, jakmile ji do kočárku dám, tak to už ani nezkouším a počkám na sporťák, až bude sedět. Kdy jde spát, tak syna obleču a jdu s ním na zahradu, tak se trochu vyvětrá, a chůvičku mám s sebou.
A nakupovat s oběma už zásadně nechodím. Naposled mi tam malá začala tak řvát, že mě pouštěli do řady přes půl obchodu a já byla rudá až na pr…
@Grapefruitik Tak to já mám dceru furt v postýlce. Jinak by neusla snad vůbec. Třeba tam dělá hodinu bugr a někdy usne (myslím odpoeldne), ale to je jen tak 2 x v týdnu.
Když jsme ji oddělali tu bočnici, tak furt utíkala.
@zuzouš klid,měli jsme to samé, jsem myslela, že mě odvezou
manžel byl v podkroví a nezamkli se hlavní dveře a najednou byla malá u něj nahoře. Vylezla po žebříku jako nic
fuj, naštěstí se nic nestalo, jsou to někdy infarktový situace ![]()
Mě to přišlo super až do nemoci syna, když jsme doma všichni už 3.týden a jsem právě z toho na dně. Jinak u samotného syna to bylo pomalu horší než i s dcerou. Dopoledne máme kroužek, pak se vyspí - dá tak 3hod. a jdeme pro syna na kroužek či do školky, pak na hřiště, kámošovi a tak. Ale 3. týden ve třech doma už mám právě ponorku.
@Majinka7 Taky doufám. U nás fčí momentálně Micky mouse. Ten roční mi nosí ovladač a dožaduje se ho. Když nic nehraje, hrozně zlobí, oba. Všude bordel, řev, zvukové hračky, zakopávám o kostky, kastroly apod.
Furt si říkám, že bude líp… snad brzy.
@Koblížek21 Jsem z toho trochu v šůčku:))A to chodis na 70% úvazku do ppráce a vím, že u DRUHYHO budu muset jít taky…takže to bude o to větší pakarna. Zehlit nestíhám už teď, takže pak přestanu i prát:))
@kate02 u nás jak se děti milují, tak se dokáží i bít. Takže chvilky objímání a pusinkování vystřídají boje o jednu hračku
a malému to né a né vysvětlit, teď kouše, tahá za vlasy, štípe
@Majinka7 píše:
@kate02hezky naspáno, malýmu je taky 2,5 roku a vše chce dělat sám
někdy je to šílený, když nedovolím, začne třískat s věcmi, vztekat se.No musím vydržet, malá to taky dělala a teď je to s ní pohodička a to byla jako menší strašně aktivní, nikdo jí nechtěl hlídat
U nás to starší právě v podstatě nedělal, nebyl taková tvrdá palice, maximální vzdor u něj byl ten, že si potichu lehnul na zem a odmítal se zvednout, ale prostě jenom ležel…
Mladší prcek, to je prostě siréna, když něco chce, nebo nechce… V jednu chvilku něco nechce, řve, že to nechce, po minutě si vzpomene, že by to chtěl, tak je zase řev, že to chce… A takhle je to furt dokola, když má svou náladu… Dokáže být úžasnej, roztomilej, vysmátej a pak mu to v jedný chvilce přepne do módu „všechnoješpatněnicnechci“ a hotovo…
Pak během pár minut o ničem neví a zas je to usměvavý sluníčko…
(A já hledám telefon na psychiatrii, abych tam měla zamluvený místo)
Jak píšu, u staršího jsem tohleto vůbec nezažila, byl aktivní, docela svéhlavej, ale takovýhle hysteráky jsem u něj prostě nezažila, takže s mladším mrňousem v tomhle občas trochu bojuju (a i se sebou a svojí (ne)trpělivostí, protože tlak u něj všechno jen zhoršuje).
@baaruunkaa píše:
@slavuska1 Jé tak to ti závidím. Starší byla taky celkem dlouho placka-zato mládě mi to vynahrazuje.
Tak jsem si chvilku sedla k počitači a mám vyhramované oblečení a mrně se vrhá na botník
@ivana-domca Ty jo, my snad máme stejné děti… ten náš mladší by taky furt jedl. Skáče u stole nebo u jídelní židličky, všechno starší bere… je mu jedno, jestli maso, gumový bonbón nebo křupek. ![]()
@zuzouš jo výhodu to má v tom, že se jednomu můžeš na 100% věnovat. Ted teda mimini taky spí, jeden den spí 2× denně, druhý 3× denně, teprve pomalu přechází na 2 spánky
Pro poštu nechodím, máme hodnou postacku, vždycky mi to hodí nahoru, prádlo věším doma s prostředním na susak, na jaře a v létě na balkón
Nejstaršímu svěřím max. jedno a jen na chviličku. Sama mám občas problémy uhlídat oba 2 najednou a nějaký ten úraz už se taky stal, tak to radši nepokouším ![]()
@Osmanka píše:
@slavuska1
Mám taky strach, jenže nahoře spí starší. Ale ono je to dáno tím, že syn ji bere hračky a postýlku bere jako svoje útočiště a ona mu je tam chodí hledat, tak mu to tam probírám a nesmí tam nic jejího tahat.Je to hrozný - dcera právě taky pořád na stole, po poličkách v kuchyni šplhá, otevře si skříňku a leze, pak něco chce v jídelní skříni - přisune si židli a je tam. Tohle je hrozně únavné.
tak my máme tu palandu zatím na ozdobu, kluky máme nakrámované v ložnici v posteli, takže polštář pomohl..to by mě na tvým místě asi fakt kleplo
mladší je eště totiž celkem nemotora, takže pořád padá, ale zatím bez vážných úrazů