Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kalvolu on je takovej klidas od narození…holt někdo to štěstí má a někdo má zas dítě se kterým je ušetřen uklízení, protože na něj nemá čas, ani to nemá cenu:))
Tak já mám kluky 3,5 a necelý dva roky. Až po roce a půl mladšího to začlo být o nečem. Te´d už si spolu docela hrají, zas na druhou stranu se koušou a tahají za vlasy, takže řev několikrát denně, ale mají se moc rádi. Pokud je to nekolikátej kousanec za den, tak se do toho vložím, ale jinak to nechávám na nich. Starší je na kluka docela klidnej a hodnej (i k mladším), mladší je zas divoch. Mě spíš dělají vrásky kvůli jídlu, starší je od malička nejedlík, při jídle mu čtu pohádky, aby něco snědl, mladšímu teď rostou stoličky, takž nejí taky, patlá jídlo po stole, v horším případě ho háže na zem… upřímně už se těším tak za dva roky, to bude úplně o ničem jiným. S nima mě to začalo bavit až teď, co mladší už není mimino, ale takový to vzpurný ale naopak chápavý batole. Jinak mladšího mám doma furt, staršího si občas bere tchýně, ale to zas naopak je mladší je celej otrávenej a nudí se, takže když jsem s ním doma, je lepší když jsou tu oba.
Příspěvek upraven 18.02.14 v 13:52
@Kalvolu píše:
Takové děti existují? Mně tohle pořád říká mamka, že to mám špatně zorganizované, když děti pořád lezou za mnouNevím prostě mně v postýlce brečely, možná, kdybych vydržela, zvykly by si?
tohle měla sestra s neteří, jak na ni šlo spaní, vlezla si do postýlky a usla úplně sama, mě se o tom může nechat jenom zdát ![]()
@Kalvolu píše:
Takové děti existují? Mně tohle pořád říká mamka, že to mám špatně zorganizované, když děti pořád lezou za mnouNevím prostě mně v postýlce brečely, možná, kdybych vydržela, zvykly by si?
Jj takové děti existují. Já jsem to měla u starší-když byl čas na spánek tak jsem ji dala do postýlky-chvilku si pohrála a usla. Nechápala jsem kamarádku, že má kluka tak blbě naučeného, že ho uspávají tak se mi to teď vrátilo jak bumerank s tím našim mimoušem-prostě spinká jen s maminkou a jak máma odejde tak se ozve bééé.
@Majinka7 píše:
tohle měla sestra s neteří, jak na ni šlo spaní, vlezla si do postýlky a usla úplně sama, mě se o tom může nechat jenom zdát
u nás když jsou kluci fakt vyřízení, usnou oba absolutně všude, v jakékoliv pozici…
Jen je to na škodu, protože jsou pak nevzbuditelní, spí třeba 3 hodiny a straší do noci… Ale občas se teda stane…
U mladšího jsem si myslela, že je opřenej o gauč a kouká na pohádku a pak jsem přišla blíž a on spal…
![]()
@kate02 Taky se mi to stalo, horší je, že je to pozdě odpoledne a večer né a né usnout
a malá co začala chodit do školky, tak přestala po obědě spát a k večeru je šílené protivná, ale spinkat prostě nepůjde ![]()
Děvčata jsem moc ráda za tuhle diskuzi. Nečetla jsem ji tedy celou, ale moc mě to povzbudilo. Mám tříletou dceru a 5-ti týdenního syna a je to tedy masakr. Dcera žárlí a ještě do toho má i první období vzdoru. Do toho pořád kojím, řeším prdíky atd.
Občas mám pocit, že radši skočím z okna. Spím v průměru 4 hodiny denně, někdy víc někdy míň. Vím, že bude líp, ale teď je to v nedohlednu
Přeju všem pevné nervy, ať z těch našich andílků nezešílíme. ![]()
@nazdarek
drz se. mam 18m a 2m. a se spanim uz to je ted lepsi. vim, ze zas muze byt i hur, ale jsem optimista ![]()
mala uz vydrzi spat 5hod v kuse a starsiho hazim do postylky v dobe, kdy mi dochazi nervy, at se mu chce spat nebo ne ![]()
@Grapefruitik no, já práci projistotu ani nemám, a budu muset najít aspoň nějakou víkendovou brigádu, to tě obdivuju, že to zvládáš. No, když to tu čtu, tak se sesypávám už teď, do toho babi řeči, že to nezvládnu apod…nějak si říkám, že jsem si s tím druhým pěkně zavařila.
Tady se to rozjelo:-)
U nas je problem, ze oba kluci chteji hodne pozornosti, ale vzajemne se zatim nezabavi. Mimi jedost uplakany, starsi hodne zivy a dost se vzteka. Takze u nas vetsinu casu aspon jeden breci. Samozrejme jsou kazdy den krasne chvile, kdy me to tesi, ale celkove je to spis o preziti. Snad bude lip.
Příspěvek upraven 18.02.14 v 21:22
@Ali-Ali píše:
@nazdarek
drz se. mam 18m a 2m. a se spanim uz to je ted lepsi. vim, ze zas muze byt i hur, ale jsem optimista
mala uz vydrzi spat 5hod v kuse a starsiho hazim do postylky v dobe, kdy mi dochazi nervy, at se mu chce spat nebo ne
@Grapefruitik To já ju tam dám, většinou si „hraje“, takže trhá knížky, rozbíjí žaluzie, vyhazuje věci z postýlky… ale nedovedu si představit, že bych ju udržela v posteli déle jak 5 vteřin. ![]()
@ivana-domca Tak piškot není až tak hrozný, ale náš okusil zřejmě jídlo, které ani nevím…
Ale je určo rozdíl 6 měs. a roční…
Všechno neuhlídáš, ale snad to neuškodí…? ![]()
@Kalvolu Těžko říct… každé dítě je jiné (klišé) a stokrát si může člověk říkat, kdyby to a nebo ono udělal jinak…
To si říká asi každá z nás… otázka, co by zafungovalo, vzhledem k okolnostem člověk dětá v tu chvíli to, co mu příjde nejlepší…
@Koblížek21 zvladnem to nakonec vsechny, neboj:)Holt se jeste parkrat pred porodem preventivne zhroutime a pak to vysvihnem na prvni dobrou
Moje mamka mela me a segru od sebe rok bez deseti dnu, manzela vecne v trapu, hrozne narocnou tchyni, rodice v jinym meste a nyla bez auta a taky to dala:) ![]()
@Vája vim presne o cem mluvis
![]()