Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kyticka86 píše:
Holky dekuju za podporu. Dam vedet, jak se nam vedeVsem drzim pesti a preju klidne tehotenstvi
![]()
Také držím pěstičky, ale myslím, že to prostě bude OK, tak jak nám včera říkali na tom kurzu. Už jsi prostě v dobrých týdnech:-)
A průměrná váha dvojčat je 2,4 kg (je to průměr, tak může být víc i míň), největší co kdy paní pamatuje byly přes tři kila každé!
@Veronika_Praha Ahoj Veru, moc dekujeme za informace, zni to povzbudive! Rikali treba i rady, jak to „dotahnout“ co nejdýl?
@Dzinovka Jmenovala důvody, které to mohou způsobit, a téměř vždy to bylo, co ty vůbec neovlivníš. Takže je to spíš o štěstí. Spíš kladla na srdce, když už, tak do té porodnice ihned jet, aby mohli dát ty kortikoidy (pokud to bude před 33 týdnem). To opakovala asi 5×. Pak jsme probírali, co si sebou do porodnice sbalit, co tam bude dělat náš partner a jak se mimino posouvá pod jednotlivých odděleních, když se narodí dříve. Jinak nejmenší zachráněné je 23+1.
V pondělí je další část a kojení. Jo a ještě doporučovala, co by si vždy koupila nové - matraci, podložku na přebalovák a kojící polštář My breast friend twins /jen ten doporučuje/. Já o něm také vím delší dobu a budu si ho také kupovat. Můžeš kojit 2 děti na jednou.
Tak vám zase v pondělí písknu novinky. Chodíme tam jen dva páry- zrovna v létě se nikdo další nepřihlásil a moc si to musím chválit.
@Veronika_Praha Veru, o tom polstari jsem moc slysela a nacetla co slo, preci jen neni nejlevnejsi. Nakonec jsem ho koupila na jednom bazaru, ma pratelny potah. A vypada skutecne fajn, ze by to mohlo jit. Uz se tesim na dalsi novinky.
@Dzinovka jo, nový stojí 2300 Kč. Také jsem již na to dávno koukám. Ona jen upozorňovala, že dost často na něj proteče mlíko, takže pak to v tom polštáři je. Tak co můžeš vyper (ale to předpokládám, jsi dávno udělala:-).
Holky, chodím k vam nakukovat a čerpat inspiraci. Já jsem teprve v 18tt, tak mam ještě kus před sebou. Taky doufám, že co nejdelší.
Přeji všem zdrave a krasne dětičky..
@Veronika_Praha Mozna zkusim vyprat i ten polstar, co se mu muze stat..
Ahoj holky, dovolte, abych se pridala. Jsem teprve 7 tt, takze to v roce 2016 (jak pravi nazev skupinky)uz nestihneme (doufam). Prvni dcera je totiz narozena ve 27.tt, takze jsem ted chodici uzlicek nervu a jen se modlim, at to dobre dopadne.
@Liškamyš
Ahoj, vitej.. ![]()
Mohu se zeptat, co se stalo, že se dcera narodila tak brzy? Je v pořádku?
Držím palce ať dvojky dotahnes mnohem dále ![]()
@Kajkaa85 pricinou byly udajne opakovane vlekle zanety (mykozy, ureoplazmata,…) opakovane atb nezabiraly…zanety udajne nahlodavaly cipek az zmeknul a otevrel se. S tim souviselo velmi casne tvrdnuti delohy.
Dcera je momentalne uplne zdrava (budou ji 3), celkove to zvladla nadstandardne dobre a propusteli nas jeste pred 36 tt.
Nicmene znovu to opakovat bych asi nezvladla, nehlede na to, ze nemusime mit tolik stesti.
@Liškamyš
Hlavně, že to dobře dopadlo ![]()
Takže taky budete mit 3 deti
My máme dvouletou holčičku a v prosinci mají přijít dvojky..no bude to asi mazec. Ale Sára začne pomaličku chodit od září na dvě dopoledne do školky. Tak snad se ji tam bude líbit a mne se tim trochu uleví..