Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lorelai947 Opravdu do detailu promyslene
Doklady jsou jasne. Porodnice, kde budes rodit, neposkytuje na zachodech vlozky? Musis mit svoje? Rucnik staci jedna velka osuska a pritel/manzel ti na prani vždycky doveze novou
teple ponozky vem 1× a asi ani nevyuzijes. V nemocnicich se silene topi
Nevim, jak v tvoji porodnici, ale oblečeni a plenky pro miminka my treba mame s sebou vzit az si nas tatinek poveze domu. Jinak kluci mají vse na oddeleni svoje. A kojici polstar si taky nech privezt az se deti narodi a bude zapotrebi. Je velky a zbytecne by ti zabiral misto. Kremicky a olejicky pro deti taky, staci jen kremik na zadecek, jinak se prej nedoporucuje hned mazat a případně ti to muze partner hned druhy den taky privezt
Vem si kojici podprsenku nebo tilko. Ja hned uz den po cisari dostala lahvicku, kam jsem mela odstrikavat mlezivo a mam tu jednu kosili na knofliky a to zatim bohate staci. A jedny tehotenske tepláky-po sekci jsou fakt super.
Ufff tak jsem přečetla všechny příspěvky abych neměla opakující se dotazy, ale stejně mám pořád pár (asi milion) otázek ![]()
Každopádně to vezmu popořadě a kdyby se někdo podelil o zkušenosti, tak bych byla ráda ![]()
První mě za měsíc čeká prvotrimestralni screening a zajímalo by mě zda se u něj dělá UTZ spodem nebo přes břicho a zda má smysl aby tam semnou šel partner, že už by tam mimca byla vidět nějak pěkně? Bude to asi ve 12-13 dr.
Jako druhé by mě zajímalo to tvrdnuti břicha…všude o tom čtu, ale proto že je to poprvé tak si to nějak fakt neumím představit
![]()
Tak by mě zajímalo, jak to „vypada“ a probíhá a jak se to pozná a jestli je možné, že to nepoznám?
No možná jsou to blbě otázky, ale zajímá mě to ![]()
Díky moc a všem přeji klidne dny a co nejvíc pohody.
@L_cie Ahoj
poradím jen s tím screeningem, utz mi dělali přes bříško, přítel byl se mnou a byl nadšený
S tvrdnutím bříška zatím zkušenost nemám a doufám ani v nejbližší době mít nebudu, tak neporadím.
@L_cie Ahoj, utz přes bříško..jak se všude píše, tvrdnutí fakt poznáš, taky jsem myslela, že to nepoznám..přikládám fotku jak mi to ztvrdlo a mělo to úplně nepravidelný tvar..
@Maty3010 Vážně až takhle jo? V kolikátém týdnu to asi tak začalo? Až se mi to stane poprvé, asi se pěkně vyděsím ![]()
@Nugetkka tak ta fotka je z 30 tt,jinak myslím tak v 24-25tt..pokaždé to má jiný tvar,aspoň tedy u mě..takže jestli to zažijes tak to fakt poznáš..přeji ti ať tě to mine ![]()
@L_cie UTZ spodem mi dělali naposledy asi někdy v 8 nebo 9tt, pak už jenom přes břicho - tedy i při tom prvotrimestriálním screeningu. Rozhodně partnera vezmi s sebou, je to neuvěřitelný zážitek! Je to vlastně poprvé, kdy je chlap může vidět „naživo“ - teda aspoň u mé gyndařky neexistuje, aby chlap chodil se mnou do ordinace, tudíž můj manžel prcky viděl naživo jen na prvním a druhém Sc. No a byl z toho úplně naměkko
![]()
Přikládám fotky z mého prvního Sc, který byl ve 12+2tt a posuď sama jestli už tam je něco k vidění ![]()
Jinak to tvrdnutí břicha opravdu poznáš. Prostě se ti celé břicho stáhne jako v nějaké křeči a ztuhne/ztvrdne - nebolí to, jen je to nepříjemné… No a když ti to bude dělat častěji, tak to nahlas své MUDr., aby ti na to dala magnezko ![]()
@Nugetkka Mě břicho tvrdlo už mnohem dřív (nevím kdy přesně, ale určitě to bylo před 20tt), ale vždy jen na chvilku a jen tak trochu… Někdy kolem toho 25tt už to ale začalo být opravdu nepříjemné a řekla jsem si MUDr. o magnezko.
Holky díky moc za odpovědi. Já mám na tvrdnuti ještě strašně brzy jen mě zajímalo co že to vlastně já…Haha
@Lorelai947 ten UTZ vypadá úžasně když si vezmu že teď jsou to jen dve sotva viditelne fazolky a o měsíc později už jsou to deticky ![]()
@L_cie A počkej jestli vám pak pustí nahlas srdíčka - to teda rozsekalo i mě
![]()
@Maty3010 @lorelai947 Magnézko beru už od začátku těhotenství, nejdřív 1× za den, teď už mi doporučil 2×. Tak třeba proto zatím problém s tvrdnutím bříška nemám ![]()
A řekli vám někomu už na tom prvoscreeningu, co to bude? Četla jsem teď diskuzi, že to často jsou schopni říct třeba na 80% když jde člověk na special pracoviště, kde se tomu doktoři hodně věnuji … já jdu do prenatal ve 12+6 a 13+1 dle odhadů od gyn, tak doufám, že by nám to mohli říct, i když chápu že to nebude ještě tutovka. Ale jsme strašně zvedavi. Já bych si moc přála parecek, když už jsou dvě… partner jim od začátku, ale říká „holky“ 😀
@L_cie pokud si to budete přát a pokud budou děti dobře natočené, tak Vám to řeknou. My čekáme dva kluky a víme to právě od toho 1. screeningu, další utz už to jen potvrzovaly.
Taky jsem si přála páreček (když už, tak už), manžel strašně doufal v holčičku - no nevyšlo to, ale nevadí, hlavně ať jsou kluci zdraví
![]()
@L_cie Ahoj, já si nechala dělat ten trisomy test, takže z krve zjištěni kluci (věděla jsem, že jsou jednovaječní - tak to bylo jasné)..noo a myslím v 20 tt, mi Mudr. ukázala, že se fakt nemají za co stydět ![]()
Díky moc za vaše zkušenosti. Já od rána dnes plasim… začala jsem trochu spinit…taková lehce růžová krev. Moje doktorka má 14 dní dovcu tak mě sestra dokázala ať si dojdu na pohotovost a tam když jsem volala tak mi řekli, že je to normální a že pokud se to nezhorsi tak chodit nemusím. Tak nevím no…