Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky takové věty slyším. A ještě k tomu mě „dojala“ kolegyně v práci, když mi až agresivně nutila alkohol, že si jednu skleničku můžu v těhotenství dát. Ani na větu „ale já na něj vůbec chuť nemám, tak proč bych si ho dávala“ nereagovala a dál si vedla agresivně svou. Nevím, proč to ti lidé mají zapotřebí. Možná nějaká jejich vlastní frustrace ![]()
@Leňa31 to je krásná fotka
a taky bych se přidala k prosbě o fotku bříška
já jsem teď 16+0 tt a přijde mi, že už mám bříško taky dost velké
Bříško pro představu
![]()
Nechtějte ho vidět zepředu, jak je popraskaný ![]()
@lorelai947
nádherný! Ale náročný! Ať Ti ale ještě dlouho vydrží ![]()
@lorelai947 @Sagema presne tak, at si kazdy dela co chce a svy nazory nikomu nevnucuje.
@lorelai947 ty jo,pekny brisko.diky. Ja jsem si rikala,jakych rozmeru muze dosahovat. Moje znama taky cekala dvojcatka,ale ona mela nejake male brisko. S tim popraskanim taky pocitam
Nedalo mi to a prikladam foto den pred porodem
Snad vas moc nevystrasim ![]()
@janaapo je neuvěřitelné, jak se vše dokáže roztáhnout
bříško je to velké, ale moc Ti slušelo ![]()
Jo a bylo to 36+3 a vim, ze jsem se merila treba mesic pred porodem a to jsem mela přes bricho 120 cm. Popraskalo mi 10 dni pred porodem, to jsem myslela, ze se zblaznim
Holky drzim moc palce, at mate hlavne zdrave deti a dotahnete to co nejdal, bricho je hold takova dan za tu radost
![]()
@Leňa31 krásná fotka. Škoda, že se nechtěli fotit obe co ![]()
@lorelai947 na takové lidi a i kamarádky bych kaslala… on je kazdej chytrej jak rádio…já se s tím naštěstí nesetkává, i když od té doby co jsem těhotná mě ségra, co má 3 děti furt straší jaké to bude peklo, protože i pro lidi s jedním ditetem a jsou fit (já tak moc fit jako ona nejsem, pár kilo navíc apod) Je to těžké a já čekám dvojcata a tak… tak jsem z toho občas trochu smutná, člověk ví, že to bude těžké, ale já se na to snažím nemyslet, tak mi vadí, že mi to někdo připomíná. Ale zase už se ptala jestli má v září přijet (žije v anglii) tak si nemyslím, že by to myslela ve zlém.
Jinak bříško super no. Mně bolí zada už i teď trochu, tak jsem zvědavá, co bude za pár týdnů ![]()
A tehotenstvi zatím taky nemám moc OK, až si říkám, jak proboha lidí můžou mít víc jak jedno dítě (jedno tehotenstvi) ![]()
Je mi furt zle akorát, zkouším lizatka a jíst každé dvě hodiny a chodit na procházky se psem a tak, ale prostě smůla…občas neco zabere a občas nezabere nic a neudělám s tím lautr nic…
Tak to neřeším a chovám se podle toho jak se cítím…když Je to ok, fungují, když není, tak odpočívám… ![]()
@janaapo a co dětičky teď? Zajímaly by mě zkušenosti těch prvních, co už je mají na světě. Jak to jde, jak zvládáš ty, kdo a jak pomáhá a jestli je to vážně takové peklo ![]()
@Sagema Ooo to je hezke, dekuji
No zaver uz byl utrpeni, to jsem fakt odpocitavala dny ![]()
@L_cie Holkam bude za 14 dni prvni rok. Mam jeste starsiho syna tomu budou 4 roky a rikam, ze mnohem vic prace bylo s prvnim synem nez s dvojcaty
Narocne to je, spis v tom, ze se clovek fakt moc nezastavi. Hlidani nemame. Mame tady jeste diskuzi My a dvojcata, tak ji zkus vyhledat, tam je snad od zacatku jak to u nas, ktere jsme porodily ve 2018 probihalo. Lepsi je se desit toho co bude a pak byt treba mile prekvapena… tak jsem to mela ja ![]()
Když jsem od jedné maminy kupovala kočárek, ptala se mě jak to mám - jestli mi bude s dvojčaty někdo pomáhat. Když jsem řekla, že prarodiče ještě nejsou v důchodu, manžel dělá v třísměnném provozu (tedy i noční) a bydlíme v nájmu 2+1, tak to s ní málem seklo. Prý by to bez pomoci rodičů, u kterých s partnerem bydlí, nezvládla.
Je mi jasný, že to nebude procházka růžovou zahradou, ale nepochybuju o tom, že to s manželem zvládneme. Myslím, že kdo tu možnost pomoci má a využije ji, tak mu pak přijde, že bez ní by to nezvládl. Ale když ji nemáš a musíš to zvládnout sám, tak to prostě zvládneš sám… ![]()
@janaapo ty jo,to byl ale poradn pupik.
@L_cie urcite to nebude snadne,ale myslim si,ze nejhorsi je prave to,kdyz zena nema zadne deti a najednou se jedno nebo vice narodi. Proste komplet zmena zivota. Ja teda jednu dceru (3,5 roku),ktera mi momentalne dava dost zabrat.Musim rict,ze ja si ji nejvic uzivala,kdyz byla fakt malinke miminko,ktere jlme maximalne potrebovalo. Ted je to uz celkem partacka,ale zase se umi poradne vztekat a odmlouvat…
@lorelai947 presne tak. Taky si myslim,ze kdyz musis,tak to proste zvladnes i kdyz to nebude nejlehci.
Ja mam teda vyhodu,ze bydlime v rodinnem baraku s mymi rodici. Kazdy mame sve patro. Taky jeste nejsou v duchodu,ale tak alespon odpoledne nebo o vikendu pomuzou. Kdyz ne s dvojcaty,tak s dcerou