Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lorelai947 je určitě lepší se smířit s císařem (mně to trvalo dost dlouho), ale nic není nemožný - dnes béčko hlavou dolů (34+2, otočil se už ale evidentně minimálně podruhé), před pár dny ještě oba zadkem a v Podolí mi zatím nikdo císaře neplánuje, že se tam může ještě cokoli udát (a sestra i doktor se tvářili, že by to opravdu nebylo u dvojčat ani poprvé ani naposled; můj gynekolog tvrdil už před měsícem, že otáčení je už v podstatě nemožný). Ráda bych rodila přirozeně, ale už se na to neupínám a počítám s císařem, protože je to pro moji psychiku lepší, nicméně dětičky jsou šikovný a všehoschopný. ![]()
Já jsem chvíli spala a jinak ležím…v poledne jsem si akorát hodila brokolici do trouby,ať mám oběd a nádobí nechám na klukach ![]()
Já jsem zvědavá,jak budu nakonec rodit…ale jeden porod za sebou mám,tak asi bych na přirozeném netrvala,jen pro tělo by to byla menší zátěž než císař. Manžel se diví,že bych šla na císaře a jen půlku uspat,co když něco uvidím a že on ale na tom sále nebude
![]()
@L_cie @sonci82 Když jsem četla co a jak, tak mi taky císař u dvojčátek vychází líp a tak doufám, že na něj nakonec dojde
zatím mám ale ještě čas, končím 26tt.
To já mám císaře indikovaného de facto od narození
a predloňská myomectomie ho jen na 100 % potvrdila. Vůbec mi nevadí, naopak. Mám ve svém okolí pár holek, co se po přirozeném porodu zotavovaly i několik měsíců. Každé má prostě svoje.
@ejmyna muzu se zeptat,od kolikateho tydne chodis do Podoli?
@no.comment ode dneška
resp. ve 32+2 jsem byla na poslední kontrole u svého gynekologa a zároveň na vstupním utz v Podolí. Vše bylo v pořádku a kontrola se tím pádem naplánovala až standardně za dva týdny, tedy dnes 34+2. O předání do péče porodnice jsem si ale řekla sama ![]()
@ejmyna aha. Ja myslela,ze jsi zacala chodit drive do rizikovky. Tak tim lip,ze to nebylo potreba
@no.comment Do rizikovky nás budou posílat až normálně nebo s dvojčátky dřív? Já to mám tak, že v naší nemocnici můžu rodit až po 35tt, dřív bych musela do Brna ![]()
@Nugetkka no vzhledem k tomu,ze jednovajecna dvojcatka se rodi vetsinou ve 37.tydnu,tak si myslim,ze prvni navsteva porodnice je drive nez u jednoho miminka.U nas v porodnici nemaji inkubator,takze ja se chci registrovat do Podoli,kde maji veskere potrebne vybaveni
@no.comment nene, nebylo třeba. Děti jsou dvojvaječné a naštěstí bez komplikací. Nechtěla jsem ale začít chodit do porodnice až v 36tt, to mi u dvojčat přijde pozdě, a dojezdová vzdálenost (45min na gyndu vs. 10min do Podolí) taky sehrála významnou roli.
@ejmyna aha
No me prave taky prijde ten 36.tyden u dvojcat pozde,tak jsem si rikala,jestli vezmou do Podoli takhle drive. A to chodis klasicky do prvniho patra do poradny? Nebo pro dvojcata je to jinak?
S tou vzdalenosti to chapu.Ja mam gynekologa teda 15 minut a Podoli pres 45 minut.
Mě moje gyn. taky říkala, že do porodnice mám jít až tak měsíc před stanoveným termínem porodu, tedy taky 36tt, ale taky mi to přijde pozdě ![]()
Sice nejsem z Prahy, ale zeptám se - do té porodnice jste si napřed zavolali nebo tam prostě jeli a až na místě řešili co a jak?
Mně třeba muj Dr rikal,že zhruba od 32tt bych chodila do rizikový poradny už do nemocnice, Plzeň,…
@no.comment ano, chodím normálně do prvního patra do ordinace č. 2 (vypozorovala jsem, že ordinace nepřidělují náhodně - dvojčata evidentně posílají právě do dvojky, nebyla jsem tam jediná dvojčecí), jestli je někde extra riziková poradna ani netuším. @lorelai947 já jsem svému gynekologovi řekla, že bych už ráda chodila do porodnice - jak kvůli vzdálenosti (dost mi tvrdne břicho a 45min v mhd už bylo dost nepříjemných), tak pro klid v duši, že tam nepojedu poprvé až k porodu
ten s tím neměl žádný problém, do průkazky mi bapsal, že mě předává do péče ÚPMD, tam jsem zavolala, řekla, že čekám dvojčata, poslední kontrolu mám ten a ten den a poté mě gynekolog předává do péče k nim. Doteď s tím žádný problém nebyl, nikdo se nedivil, že mě tam mají dřív než 36tt. V Praze se ale musí registrovat do porodnice ve 14tt, takže netuším, jak to chodí jinde, kde se registruje až v tom 36tt.