Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Maty3010 to je super,ze jeste drzite! Je videt,co doktor,to jiny nazor. Muj doktor neposila do rizikovky hned,ale chodim k nemu na kontrolu kazdych 14 dni.
@L_cie taky jsem mela obdobi,ze jsem jedla jen zmrzliny. Ted ani tak moc chute nemam a zjistila jsem,ze vlastne skoro ani nevecerim. To zjistim v noci,kdyz se probudim hladem,ale jsem lina vstat a jit si neco dat. I kdyz posledni dobou spim blbe,standartne jsem v noci 1,2-3 hodiny vhuru a nemuzu zabrat.
Ja bydlim kousek od Benesova u Prahy,ale rodit chci v Podoli
@L_cie ja jsem z Prahy, ale ted zijeme kousek za, P zapad. Rodit bych mela u Apolinare.
My bydlime v praze…ale než se děti narodí tak bych ráda stěhování do domku praha a okolí a právě nevím jak s porodnici…asi se zaregistruju v praze a v těch menších pak když tak berou i bez registrace. Nebo jak to budete řešit vy? Mně se v praze moc rodit nechce ty porodnice mají hrozně hodnoceni…ráda bych Neratovice, Horovice, Příbram ale ještě jsem nezjistovala jak jsou připraveni na dvojcatka a komplikace případně no…
@L_cie ja prave bydlim u Benesova,kde je porodnice,ale vim,ze tam nejsou plne vybaveny na mensi miminka. Proto volim Podoli.
@no.comment já jsem hlavně zvědavá s tou registrací v praze…jak se znám tak na to ve 14+0 zapomenu ráno a budu rodit na slame ![]()
@L_cie ja z toho mam taky celkem obavy.Ono stejne v 8 hodin rano je plno. Mozna se behem dne uvolni nejake misto,protoze se nekdo zaregistruje treba 2×… Ale myslim,ze s dvojcatkama stejne vezmou
@L_cie co se Prahy tyce, ja se registrovala online u Apolinare az v 18tt a ofic. a potvrzeni v prukazce probehlo az ted v patek ve 22tt. Proste jsem tam napsala email, ze cekam dvojcatka, ze jsem s reg. diky tomu nechtela radeji spechat. Odpovedeli mi hned, ze maji sice na muj termin uplne plno, ale vicercatum delaji vyjimky, pokud to jen trochu jde. Byli moc mili!
A podotykam bez protekce
V Motole nevim, tam jsem rodila tak davno, kdy se jeste neregistrovalo vubec a Podoli asi bude na reg. nejhorsi, tvrdi se to. Ale kazdopadne s dvojkama, a kdyz jsi z Phy, doporucuji prave jedno z techto perinat. center.
Plzeň a rodit bych chtěla ve FN a registrace není nutná. Můj dr rikal,že od 30tt asi mi tam pošle už na rizikovou poradnu,tak uvidíme.
Teda holky, vůbec Vám to s tou registrací v Praze nezávidím… ![]()
A navíc to ani nechápu… Tak za prvé - kolik ženských doopravdy porodí v tom stanoveném předpokládaném termínu porodu? A za druhé - to mi jako chcete říct, že kdybych začala rodit a nebyla v té porodnici zaregistrovaná, tak mě jako odmítnou odrodit a pošlou mě jinam?
Jinak já jsem taky z Brna jako @Maty3010
@lorelai947 co jsem tak procitala v diskuzich tak když rodis nějak rychle nebo nečekaně tak v praze pokud nemají volno té klidně pošlou jinam…snad jen pokud jsi otevřená asi na 4 cm tak tě musí už přijmout. Nevím jak je to u dvojčat no…
Je to fakt na palici co ti budu povídat. Dokud jsem nevěděla o dvojcatech tak jsem se pražským chtěla vyhnout obloukem…ale takhle samozřejmě musím prahu registrovat kvůli těm možným komplikacim no…
@lorelai947 kamarádka rodila 2008 v Praze,byla registrována v Podolí a když ji tam sanitkou vezli,tak že je stop stav a jediný místo bylo na Bulovce. Tam nechtěla původne,ale nakonec tam byla spokojená a pak za 3 roky tam šla rovnou rodit i druhou ![]()
@L_cie
Taky jsem se citila na parecek
jeden den krasna plet, pak mi naskakaly pupinky. Jeden den nechut k jidlu a jedla jsem jen ovoce a druhy den jsem chtela burgry
taky jak na houpacce, no a ejhle vypada to na dva kluky
vsichni kolem me tipovali dve holky nebo parecek, nikdo kluky necekal, takze velky prekvapeni ![]()
Tak jsem dnes absolvovala u svého doktora screening. No mám z toho rozporuplné pocity. Jsem 11+4. Mimčo B odpovídá 12+1, šíjové projasnění nejdříve změřil 2,1, ale podruhé 1,7. Mimčo A se nějak nechtělo ukázat, změřil ho, odpovídá 11+3, ale šíjové projasnění mu nešlo změřit. Naštěstí jdu příští týden do Gennetu, tak snad bude vše v pořádku.