Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2054
27.2.19 21:42

@no.comment jo je to těžký. I když já ani nehledám žádné spatne info nebo tak… spíš prostě info o dvojcatech…co a jak a kdy a proč a zda se mi toho nějak moc…
Taky špatně spím, tak jsem asi unavená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
28.2.19 07:04

Ahoj holky :mavam: . Od kolikátého týdne jste na neschopence? ;) . Pracuju v kanceláři, takže fyzicky náročná práce to neni, ale každý den odpoledne se už vždy modlím až půjdu domů, jak jsem unavená. Pak doma lehnu a spím třeba i dvě hodiny. A další den to samé. Tak přemýšlím, jestli nezůstat doma, Dr. mi neschopenku nabízela už v 9.tydnu..tak tam snad problém nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
28.2.19 07:09

@Niky9191 taky delam v kancelari. Jsem na neschopence od 7.tydne. Nedovedu si predstavit cestovat hodinu do prace.Asi bych se cestou pocurala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
28.2.19 07:54

@Niky9191 já na neschopence nejsem protože máme s partnerem firmu, tak dělám z domova…ale většinou jen dopoledne a pak třeba chvíli odpoledne nebo večer. Teď mám dva dny narocnejsi, jakože musím zarizovat věci venku a hodně cestovat a je to mazec.
Fakt si neumím představit, že bych chodila někam na 8 hod makat…hlavně kvůli únavě a nevolnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
28.2.19 07:56

@Niky9191 Já jsem na neschopence taky od 7tt. To jsem byla na pohotovosti, protože jsem trochu zakrvacela a doktor mě pěkně sjel jak to že nemám neschopenku, že 2 nejsou legrace a mám se šetřit…, tak jsem poslechla. Taky jsem pracovala v kanceláři a za neschopenku jsem byla strašně ráda, pak se mi rozjelo zvracení a únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
28.2.19 08:41

Já jsem na neschopence asi od 9tt, lékař mi jí nabídl sám a hned, pracuji sice taky u počítače, takže náročná práce to není ale hodně jsem na začátku vracela a nebylo mi dobře, zvracet jsem přestala až v 6.měsíci :lol: Dnes začínám 28tt :dance:
Zjišťovala jste už některá, na co máme po porodu nárok? Já jsem koukala, že mateřská se bere s dvojčátky víc týdnů, rodičovská potom 1,5 násobek toho, co je na jedno dítě ale nikde nemůžu dohledat pořádnou informaci o porodném a jak je to s přídavky na děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
28.2.19 10:30

Děkuji za odpovědi ;) . Jsem v 17 tt a příští středu jdu k doktorovi, tak už si ji možná nechám napsat. Hlavně aby byli broučci v pořádku :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
28.2.19 11:10

@Niky9191 To je nejdůležitější, já právě začínám 28tt a chvilku něco dělám a jsem tak vyřízená, že bych se do práce ani nedoplazila :think: chodím na kratší procházky a 1× týdně plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
28.2.19 11:32

@Nugetkka já jsme někde vystoupala,že s dvojčaty je nárok na 37 týdnů MD…myslím? A rodicak po schválení bude snad 450 tis? S jedním dotykem snad o sto min,nebo jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
28.2.19 11:35

@Nugetkka materska s dvojcaty trva 37 tydnu. A rodicak je 330 tisic. Narok na porodne ma malokdo. Museli byste mit prijem do nejakych 25 tisic. S jinyma davkama neporadim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
28.2.19 11:37

@Niky9191 já jsem doma už od září,což jsem byla asi -2tt :lol: :mrgreen: kvůli umělému a šílené viroze,jsme zůstala doma ještě před odběrem vajicek :lol: A nelituji. Hlavně já v noci se furt budím,nevyspala. Navíc jak manžel vstává před pátou,málokdy jsem pak schopná ještě zabrat,takže to v klidu dospavam po obědě :) Malej stejně bývá min.do 15h ve škole,manžel do 14 v práci,takže mívám přes den klídek. Udělám si,co potřebuji.

Já dneska koupila Persil Sensitive gel a začla bych klidně prat,ale stejně se zase ochladí a ještě tu nemám všechny věci. U našich mám něco po malým schovane a je tam i po ségry malý něco,tak to někdy během března musím dovalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
28.2.19 11:40

Já jsem zrovna přemýšlela,kdy mám jít na MD,jestli 6 nebo 8 týdnů ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
28.2.19 11:49

@Niky9191 já šla na neschopenku někdy ke konci prvního trimestru. Taky dělám v kanclu, ale nedokázala jsem tak dlouho sedět. Strašně mi z toho tvrdlo břicho. No a taky ten stres mi nedělal dobře…

@Nugetkka tak jak píšeš - mateřská dovolená na 37 týdnů a rodičovský příspěvek ve výši 330.000,– Kč. Teď se řeší jestli se nebude řidičák od příštího roku zvedat - doufám že jo, hned by to bylo veselejší… :)
Na porodné mají nárok jen rodiny s příjmy nižšími, než je 2,7 násobek jejich životního minima (viz obrázek). Jestli máte s partnerem/manželem příjmy vyšší, porodné nedostanete.
To samé platí pro přídavky na děti. Pokud jako domácnost máte vyšší příjem než je ten 2,7 násobek životního minima, opět máte smůlu… :(

Tady jsou dobré kalkulačky:
PORODNÉ - https://www.penize.cz/…k-na-porodne
PŘÍDAVKY NA DÍTĚ - https://www.penize.cz/…avky-na-dite

Těch kalkulaček je tam víc, tak si to projděte podle toho, co vás zajímá… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
28.2.19 12:05

Ahoj holky. Tak mě už dneska pustili z nemocnice po včerejší selektivní fetocidě. Zdravé miminko to zatím zvládlo, tak doufám, že už se nic dalšího nevyvrbí. I když mi v krevních testech zjistili silnou hemolýzu.
Tím pádem už ale nepatřím do této diskuze. Přeju všem tady pohodové těhotenství, ať jsou obě vaše děti zdravé a nemusíte nic takového jako já řešit. Hlavně to chce klid a nehledat žádné informace. Protože každá žijete svůj příběh, který má svůj průběh a pravidla a zbytečně se stresovat jinými příběhy je nanic. Stejně už máte všechny karty rozdané a změnit to již nejde. Takže hlavně buďte v klidu a všechno si jen užívejte :) To je základ úspěchu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
28.2.19 12:06
@sonci82 píše:
Já jsem zrovna přemýšlela,kdy mám jít na MD,jestli 6 nebo 8 týdnů ?

Taky jsem to řešila, původně jsem chtěla jít na MD těch 8 týdnů před termínem porodu, abych si to volno bez dětí ještě trochu užila a nebyla omezená vycházkama. Ale pak se mi cca 10 týdnů před termínem hafo přitížilo, musela jsem čím dál víc polehávat a odpočívat a vzhledem k tomu jak rychle to šlo od desíti k pěti mi bylo jasný, že jít dřív nemá cenu. Stejně už si netroufnu nikam sama chodit, jsem odkázaná na manžela, který mě občas někam vyveze a musí mě pořád podepírat a hlídat, abych sebou nesekla, jinak pořád jen ležím. Takže nějaký omezení vycházkama je mi u zadele. Navíc mám prachy za neschopenku luxusní, takže jsem na ní zůstala co nejdýl a na MD nastupuji těch 6 týdnů před porodem - což je zrovna zítra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí