Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@no.comment Prostě se jen nechtěli ukázat, příští týden bude vše v pořádku ![]()
@no.comment příště si dej před nějaký cukr a to se hned budou ukazovat. Nejhorší je že doktoři kolikrát dokážou zbytečně vyděsit. Počkej na příští týden, to bude dobré ![]()
@Nugetkka @amitrama no doufam,ze to bude v poradku. Rozdil 5 dni u jednovajek je dost.Ale utesuju se tim,ze ma doktor spatny ultrazvuk. Dneska jsem byla na krvi kvuli cukrovce,tak jsem musela byt nalacno. Ale priste urcite neco sladkeho mrnouskum poslu
Holky dnes me poboliva na prave strane a vystreluje to az do zad. Neni to nic co by se nedalo vydrzet, spis je to dost otravujici a neprijemny. At sedim, lezim tak je ta tupa bolest furt stejna. Mela jsem tyto bolesti pred par tydny a to mi doktorka rekla, ze je to jak se roztahuje deloha a deti rostou. Piju sumive tablety magnesie, tak snad to pomuze. Meli jste taky takove bolesti? Pomohlo vam na to neco? ![]()
@no.comment vůbec se tím nenervuj, ono stačí, když se doktor jen malinko sekne při tom zaměřování na monitoru a hned mu to hodí jiný čísla… Já chvílema měla kluky taky s týdenním rozdílem a teď co jsou větší a líp se měří tak je moje MUDr. celá happy jak rostou krásně synchroně ![]()
@anonym2388 Jo měla jsem to, než jsem to stihla začít řešit, tak mě to přešlo… Stačilo vydržet pár dní.
Hele holky… kdy vám řekli jestli máte jednovajky nebo dvojvajky? … já tak studuju a studuju na netu a prostě od začátku jsem myslela, že jsou dvojvajecny…ale prý to kolikrat není poznat a můžou být i jednovajecny i když mají každý vlastní obal…tak jsem z toho nějaká zmatená a podle foto na utz to nepoznám… ![]()
@L_cie mě to řekla MUDr. hned na té první kontrole v 6 nebo 7tt, další kontroly to už jen potvrzovaly… Ale jak poznala že jsou ze dvou vajec a ne z jednoho, které se pak rozdělilo, to fakt netuším ![]()
Příspěvek upraven 27.02.19 v 19:28
@lorelai947 diky,ja vim,ze je to dost nepresne a obzvlast,kdyz ma tak spatny ultrazvuk. Vlastne ani nevidel mezi detmi prepazku,to jsem musela na ultrazvuk do nemocnice,kde jsem prepazku videla krasne i ja. No u tech jednovajek je ten rozdil vetsi problem. Na jednu stranu si fakt rikam,ze to doktor jen blbe zmeril,ale na druhou stranu se bojim. Nechci si pripustit,ze bude zase neco spatne,po tom vsem,cim jsem si prosla,ale ten cervik proste hloda
Holt do pristiho tydne si musim pockat.
@L_cie hned na prvnim ultrazvuku v 6.tydnu bylo jasne,ze jsou jednivajecny. Obo se to nejlepe pozna do toho 10.-11. tydne,to mi rikal doktor v Genetu. Pak uz se to pry spatne urcuje
@lorelai947 díky za ty foto… to mě právě mate že bi/bi můžou být identicka i dvojvajecna… mně v tom šoku u dr ani nenapadlo se zeptat ![]()
@no.comment jestli se to nejlépe pozná do 12 týdne tak snad mi to někdo ještě stihne říct protože ke sve dr jdu příští pátek a to budu 12+3 a 12+5 a na velký UTZ jdu 12+6 a 13+1…
A ve zprávě z první kontroly mám jen dva vačky a dva zloutkove obaly…ale to můžou být i ty jednovajky
Mně to potvrdili v 12 TT,že jsou jednovaječná.. zítra nás čeká vpich jehlou do pupečníku toho jednoho, bude se zjišťovat jeho krevní obraz..když dopadne dobře,budu dále v nemocnici,když špatně tak ještě ten den provedou císař.. takže to mám tak 50:50…
@L_cie
Me to poprve rekla doktorka hned na prvni kontrole, nekdy v 8.tydnu a na pristi jen potvrdila. Pry se to nejvic pozna na zacatku, pak uz je to tezsi to rozpoznat..
@Maty3010 drzim moc pesti,aby byl krevni obraz v poradku a jeste miminka mohla jeste zustat v brisku.
@Maty3010 taky držím palce… hlavně ať je to ok a ještě chvilku si v brisku pobudou
Jinak díky holky za info… příští týden se zeptám…dnes mám nějakou schizu.. přijde mi to těžké…není mi dobře, už druhý týden jsem nastydla a nemůžu se toho zbavit a pořád mám nějaké nové a nové informace a prostě mi toho přijde moc a začínám si říkat, že to nemůžu zvládnout… ![]()
@L_cie ja mam takove stavy obcas taky. Nekdy me to proste prepadne a nemuzu se spatnych myslenek zbavit. V noci se mi spatne spi,porad se budim,zdaji se mi spatne sny… Jak rikaji doktori,hlavne nehledat info na internetu. Ale odolej tomu,ze?