Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky díky moc..přeji vám ať ty své miláčky máte taky brzy doma v plném zdraví
a těhotenská cukrovka je nejspíš pryč,tak konečně můžu na ty zákusky
zítra mě už asi dají k ke klukům na pokoj a budeme čekat až z nich budou chlapaci a jde se domů ![]()
Jinak já včera poprvé zažila fakt festovní poslíčky… A musím říct, že se mi to vůbec nelíbilo ![]()
Představa, že při porodu to třeba bude na několik hodin a ještě intenzivnější… Potěš koště teda
![]()
@Maty3010 ro jsou ale bobanci
a krásná jména…taky jsem zvažovala Alex a Max a Oskar a Oliver a když jsem teď ty jména Alex a Max zmínila, že jsi je tak pojmenovala tak i partner řekl, že se mu líbí
ale on teda chce dvě holčičky tak klucici jména noc neřeší ![]()
@lorelai947 ty jo… to asi musí být co… tak se drž hlavně, i když už jsi pěkně daleko ale každý den se počítá, tak hlavně ať zatím zustanou v teple ![]()
@L_cie my ty jména měli vybrana už někdy kolem 15 TT a ani nás jiné nenapadli.. žádné jiné alternativy nebyli, souznění bylo hned ![]()
Hezke pondeli holky
Tak mi prave od chvile, co vime pohlavi mame Olivera a Oskara
Babicka teda moc nadsena neni, prej at dame neco tradicnejsiho, ale me nikdo neukeca, vybrat 2 jmena najednou a stejneho pohlavi, aby to fakt pasovalo k prijmeni, to neni zadna sranda
Dnes jsme byli na bezne kontrole u sve dr. Oba se zas uplne jinak otocili
Oli KP a 535g, Ozik 550g hlavickou. Jedou si ve me solidni bombicky
![]()
Domluvila jsem si gluko test, a protoze jsem Rh-, tak v dubnu injekci imunoglobulinu pro jistotu. Rikali mi to i u Apolinare, nekdo dela vic testu na protilatky, nekdo picha ve 28t prave tu injekci, co jsem jinak kdysi dostala po porodu. Jste taky nektera minus rhacko?
@Maty3010 To jsou moc krásní mišáčci
. Tak ať ti dělají jen samou radost a ať jste všichni co nejdřív v pořádku a zdravý aby jste mohli jít domů ![]()
@Sissi1112 krásně rostou prckove
Ja jdu ve čtvrtek na kontrolu,tak jsem zvědavá,jak povyrostly. Dneska 24+0 a prý už taky dostanu zadanku na cukr test.
My máme vybraná jména Adéla a Jonáš,celkem to všichni berou. Jen v sobotu jsme byli u našich i brácha a oni nám vymysleli jména jiná,prý aby to měli blízko sebe,aby tohle,aby tamto…vymysleli Ilona a Sebastian
My jsme říkali,že co máme my,jsou oba v září,sice jeden na začátku,druhý ke konci ..Ale měli by to rozložené během roku ![]()
@Sissi1112 Prosím tě můžeš mi říct, jak už teď můžeš vědět kterej je kterej?
Ti moji se mi v tom břichu mleli jak v pračce, doktorka je navíc vždycky zapisovala jako „oba plody“ jsou velké tak a tak, takže pojmenovat je je pro mě naprosto nereálné ![]()
A uznají ti pak v porodnici, že je máš už nějak pojmenovaný? Nebudou trvat na tom, že když jako první bude v papírech napsané jméno Oliver, a ven zrovna jako na potvoru vyleze první ten větší (tedy Oskar), tak ti je popíšou jménama obráceně? ![]()
@sonci82 Adelka & Jonas zneji super, moc hezka kombinace!
Dokud jsem verila v parecek, hrozne jsem si prala Adinu a Tonika, ale priroda zaridila chlapecky
Jinak myslim, ze do toho nema kdo moc co kecat. Nejaka demokraticka diskuze v rodine jasne, to urcite, ale ma to byt na rodicich a jmeno je na cely zivot. Kazdy je chytry, duvody pro a proti, nezavdecite se nikomu
![]()
@lorelai947 u nas je prave jeden mensi nez druhej uz od zacatku, strasili me mizejicim dvojcetem. Dr u nas i pak u Apolinare je popisuji oddelene A a B vcetne aktualnich poloh atd. Ten mirny rozdil jim porad zustava, ac pekne soutezej ve vaze i o misto, ale hlavne maji kazdy jinak placentu, tak to je poznat i dle toho, kdo je kdo
Jinak ja samozrejme v pupiku nemam tuseni, ktera mlati, teda kterej me zrovna kde mlati a kdo je kdo, tak na ne mluvim tak ruzne na stridacku, nebo v pluralu
![]()
@Sissi1112 já jsem taky 0- tu injekci jsem dostala ve 28tt. Jinak v pohodě
@sonci82 to jste vybrali krásná jména, uričtě hezčí než Ilona a Sebastian, alespoň za mě ![]()
Je to kazdeho vec,jake daji jmeno svym detem. My predchazime „radam“ znamych tim,ze si jmena nechavame pro sebe. Dozvi se to az po narozeni,stejne jako pohlavi (to nebudeme znat teda ani my). Jinak jmena chceme nejaka typicky ceska. Dceru mame Adelku,ktera pro nas oba byla jasna volba. Ted jmena jeste nemame,ale libi se nam Matej. A nelibi se nam napr. Sebastian,Tobias,Josefina atd. Ale jak pisu,je to kazdeho vec. Rodice si vybiraji jmena,ktera se jim libi a ne ostatni.
@no.comment píše:
Je to kazdeho vec,jake daji jmeno svym detem. My predchazime „radam“ znamych tim,ze si jmena nechavame pro sebe. Dozvi se to az po narozeni,stejne jako pohlavi (to nebudeme znat teda ani my). Jinak jmena chceme nejaka typicky ceska. Dceru mame Adelku,ktera pro nas oba byla jasna volba. Ted jmena jeste nemame,ale libi se nam Matej. A nelibi se nam napr. Sebastian,Tobias,Josefina atd. Ale jak pisu,je to kazdeho vec. Rodice si vybiraji jmena,ktera se jim libi a ne ostatni.
Přesně tak, taky si necháváme jména až do porodu pro sebe. Nevím jestli by nám do toho teda někdo kecal, ale rozhodně jsem to ani nechtěla zjišťovat… Jinak pohlaví ví kromě mé strany rodiny úplně všichni - naši to chtěli jako překvapení po porodu, ale myslím, že už to taky ví nebo minimálně tuší, protože jsem se už asi dvakrát omylem prořekla… ![]()
@no.comment I my si jména necháváme pro sebe
viděla jsem u známé, jak jim do toho všichni kecali a hrůza
Pohlaví bude překvápko i pro nás
ikdyž myslím, že aspoň jednoho kluka mít budeme ![]()
Tak ve výsledku stejně všichni řeknou,ze to je naše věc,takže úplně že by do nás ryli to ne
Spíš sranda je poslouchat. A to ještě švagrová hledala v nějakém vykladu jmen,co znamenají atd. Jo a co ještě je divný,že prý Jonáš končí na Š a naše příjmení začíná na S. Že se to tluče. Tak jako ale asi si neuvědomují,že manžel je Lukáš a má to to samý,že jo 😂
A desetiletak je Tomáš,takto budem mít Lukáš,Tomáš, Jonáš
Jen Tom má jiné příjmení…