Dvojčata 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1650
24.2.19 19:00

Ahoj holky, všem moc gratuluji k dvojité nadilce :) Naším holcickam je už půl roku, tak sem nepatřím, ale kdyby některá z vás brala na tvrdnuti břicha Magnesii lactici a měla cestu na pražské Haje, zbylo mi celé 100tabletove baleni. Čeká tu na Vás zdarma, já už ho nevyužiji, tak bych ho poslala dal, kdyby se někomu hodilo. Ať jsou na vás prcci hodní a nikam nespechaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.2.19 20:08

Ahoj maminky, všem moc gratuluji a přidávám se k vám :)
Momentálně jsem v 18 tt. Čekáme dvojvaječná dvojčátka, počatá přirozeně. Mamka je z dvojčat, takže genetika :) první 2 měsíce jsem se s tím teda dost sžívala a měla pocit, že manžel měl větší radost než já..měla (mám stále) z toho strach a teda první trimestr byl pro mě dost náročný. Teď už se mi konečně dělá dobře!!
Chtěla jsem se zeptat, kdy vám u doktora řekli pohlaví? Nám ho už řekli, ale pořád nevím, zda tomu věřit :)) je mi jasný, že jistota bude až při porodu.
Jak plánujete porod? Ve mě se to pořád mele, chtěla bych přirozeně, ale bojím se o zdraví miminek. Hodně jsem četla, že je to hodně rizikové pro druhé mimčo apod. Ale bojím se že po císaři budu úplně nepoužitelná.
Mějte se krásně a ať se vám všem daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
25.2.19 20:49

@anonym2388 :mavam: ahojky :) gratuluji a neboj,určitě to bude dobré :) A co vám řekli,že v sobě ukryvas?
Mně řekli asi v 16tt že jedno bude chlapeček…to druhé holčička byla tipem jednoho Dr,ale pak to bylo potvrzené z plodovky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
25.2.19 21:08

@anonym2388 Ahoj, vítám tě tu :mavam:
Taky čekáme dvojvajky počatý přirozeně, ale my vůbec netušili, že je v rodině máme, takže pro nás to byl dobrý šok… :mrgreen:
Pohlaví nám řekli už ve 13tt na tom prvním velkým screeningu a od té doby se to nezměnilo - čekáme dva kluky. Teď jsem ve 34tt takže už pomalu finišuju… No fyzicky už jsem teda dávno za finišem :lol:
Jinak já chtěla rodit přirozeně, ale kluci jsou zatím oba otočený KP, takže asi zůstane jen u toho chtění a lumpici si to udělají po svým :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
26.2.19 08:17

@anonym2388 ahoj a vítám tě…já se přidala asi před měsícem, jsem 12 tt oproti většině holek tady ještě úplně na začátku a taky jsem teda pěkně panikarila. Dvojcata v rodině nemáme a jsou prirozene pocaty takže když se mě doktorka zeptala: máte v rodině dvojcata? Tak moje reakce byla…hlavně mi neříkejte, že tam jsou dvě! Pak slzy, třes, šok…no teď se s tím docela szivam…i když spíš jen slovně…predstavit si to neumím asi ani omylem :lol:
Na velkej UTZ jdu 11 března tak doufám, že nám taky řeknou nebo naznačí co to bude. Partner chce holky já bych ráda parecek když už :mrgreen: ale jinak je to taky partner u nás kdo má od začátku větší radost…když jsem zahlásila dvojcata tak se radoval víc než když jsem zahlásila, že jsem těhotná :dance:
První trimestr je pro mě taky des tak jsem ráda, že v tom nejsem sama…nejdřív jsem to vypadalo, že jsou děti vegetariani, teď to vypadá, že drží protestní hladovku :zed:
A pokud jde o porod…já bych taky raději císaře kvůli těm rizikum no… prostě mi přijde des co vše se může stát a navíc ta pravděpodobnost, že nakonec stejně druhý mimi půjde cisarem a pak bych trpěla u porodu a i po císaři… no nic moc predstava :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
26.2.19 08:48

Ahoj holky, taky bych se ráda přidala. Dle utz jsem 13+4 a vypadá to na kluka a prý na 80% holčička. Jsem těhotná po ivf kdy v den transferu mi řekli, že místo domluveného 1 embrya navrhují zavést 2, protože rozmrazenim ztratili na kvalitě a takto bude alespoň 30% šance že se chytí aspon jedno. Byl to 3 pokus takže po této informaci jsem vůbec nevěřila, že se to povede. Ale naštěstí se chytli obě :srdce: vždy jsem dvojčátka chtěla a proto jsem celý prvý trim. byla jako na jehlach aby to zvládli. Teď jim už věřím a konečně mi přestalo být špatně, takže jsem už použitelná. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
26.2.19 09:11

@L_cie Jsem také ve 12. týdnu :-)
@anonym2388 @amitrama gratuluji k dvojčátkům a vítejte!
U mě je teda jasný císař, protože čekám jednovaječná dvojčátka. Ale u těch dvojvaječných bych se asi rozmýšlela. On císař není zrovna procházka růžovým sadem, ale i přirozený porod může být obtížný… Ty dvojvaječné mají každý svojí placentu, tudíž i obal, tak není tak velké riziko. Ale naprosto Vás chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
26.2.19 09:23

Ahoj holky nove :) Gratuluji k dvojcatkum :kytka:
My jsme ve 22t, cekame dvojvajecne kluky :dance:
Co se pohlavi tyce, spekulaci a variant uz jsme koncem prvniho trim. na utz slyseli vic, teda krome holka/holka to mohl byt parecek a nakonec 2 kluci :* Ted v patek na velkem utz u Apolinare potvrzeno, zatim vse v poradku :) Dr na me nevericne koukal uz pro vstupu do ordinace, kam je jako hodlam dat, ze tak malejm osobam se snad nemuzou vejit dve :lol: Vejdou :) O to byl prekvapenejsi, kdyz je studoval. Oliver uz ma pres 460g a Oskar 420g, takze pry jako mono deti v tomhle tydnu :) Nejak se necpu, ale asi si to ze mne tahaj proste vsechno 8) Jinak v rodine dvojcatka mame z me strany, ma babicka je z dvoj. dvojcat, presto by me to nikdy nenapadlo, natoz v mem veku a tolik let po dceri. Takze prekvapko to bylo hodne, ale uprimne jsem si to nejak myslela, tusila! Test jsem tenkrat mela pozitivni snad tyden pred vynechanim, nedalo mi to, snazili jsme se o prirozene poceti. A hlavne mi uz hned od zacatku bylo hrozne blitmo, spis odpol a vecer, bolela me hlava, prsa jak balony hned a porad jsem spala. Proste hodne silne priznaky, to jsem u mono nemela.
Vcera uz jsme absolvovali prvni nakupy, postylky, pult a objednavala jsem oblecky, mantinely, hnizdecka a vse potrebne, tak se na to tesim! Hnizdime a pomalu delame nove patro, prizemi pro kluky a nas, abych se nevlacela s bubnem do patra nahoru a pak s dvojitou nadilkou :) Jen uz tedy musim uznat, ze se nekdy sotva vlecu a moc to neutika, ale strasne se tesim! Btw pani vcera v Ikee, s hodne velkym mono briskem rika: Je, vy uz to taky mate za par, ja jsem mesic pred porodem. Neverila, kdyz jsem ji rekla, ze jsem 22t, ale se dvema :P :lol: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.19 09:37

Porodnice Vyskov

Ahojte dievcata. Dlhsie som sa neozvala, boli tiez nejake problemy,asi ako skoro u kazdej tu 8o Mala som zlcnikovy zachvat,drzim beztukovu dietu,je to lepsie. Dostala som sa az ku 33+4 (dnes). Mavam celkom casto poslickov - 6-8 denne. Uz tyzden a pol som otvorena na prst . Hospitalizocat som sa nenechala,fungujem doma. Chcem sa opytat,ci sa chystate niektora rodit prirodzene (nie vaginalne,ale fakt prirodzene) vo Vyskove? Prip. v inej nenocnici? Alebo ak cisarskym rezom, ci mate poziadavky na bonding,dotepanie pupocnika a pod.? Ako sa inak mate ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.2.19 09:56

@sonci82
Podle posledního ultrazvuku v 17 tt nám doktorka řekla, že to jsou dva kluci :) já jsem chtěla páreček, ale hlavní pro nás je, aby byli zdraví a donošení a všichni jsme byli v pořadku :srdce:
@lorelai947 Tak to už máte za chvilku ;) My také čekáme dva kluky, tak uvidím, zda to tak zůstane.
Bojujeme se jmény, zatím máme jen pro jednoho kluka a hledáme k němu druhé :)
@L_cie Přesně toho se taky bojím, že jedno porodím normálně a druhý bude muset císařem a bude to dvojnásob náročné.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
26.2.19 10:00

Ahoj :mavam: já jsem už 27tt, takže začínáme 7.měsíc a co vám budu podívat, chvilku něco dělám a pak stejnou dobu odpočívám, zvracet jsem přestala asi před dvěma týdny. Výbavičku už máme přichystanou, něco ještě objednané a čekají nás už jen drobnosti :palec: Co čekáme nevíme, vědět nechceme, je nám to nějak jedno :lol: dvojčátka jsou počata přirozeně a po předešlém nevydařeném těhotenství opravdu vymodlené :srdce: Rodila bych radši císařem, přirozeného porodu se bojím kvůli komplikacím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
26.2.19 10:15

U mě je ještě brzy přemýšlet nad porodem, ale nějak jste mi nasadili brouka do hlavy :think: Je vůbec možné rodit císařem, když mají oba placentu ve předu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1367
26.2.19 10:52

@amitrama Já bych řekla, že císař je možný vždy ale podrobně jsem se o to nikdy nezajímala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3163
26.2.19 11:04

Cisar je urcite mozny vzdy,ale lekari vetsinou uprednostnuji vice prirozeny porod. Samozrejme,pokud nejsou nejake komplikace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5447
26.2.19 11:19

@amitrama gratulace :) my taky měli třetí pokus IVF a nechali jsme si zavést 2,že snad aspoň jedno by se chytilo a chytily se obě,tak super :) sice moje dr.v Caru byla spíš proti,ale v den transferu tam byl jiný Dr a ten rovnou přišel s tím,že dvě budou lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí