Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lorelai947 musím říct,že koho tu potkám s dvojčaty,většinou mají TFK
Ale taky jsem si kolikrát říkala,že se někoho zeptám,ale neměla jsem zatím odvahu ![]()
Jinak jsem ještě chtěla napsat,jak jsem byla na té genetice,tak dr co mi dělal utz,tak říkal,že placenta mi sahá na hrdlo,že by to mohl být problém. Říkám v čem jako,že můj dr nic neříká. A on,že to způsobuje krvácení.
A když jsem tam byla v lednu před plodovkou u toho samého se,tak to říkal taky.
A můj gyndar mi říká,že to zvládám skvěle,hrdlo 5cm,a když viděl psano,že na to dr z genetiky upozorňuje,tak řekne,že čekám dvojčata,tak jasný,že to nebude ok. No nic no…zatím ťuk ťuk se nic neděje…
Ahoj, tak my taky TFK twist duo - adventure
No přispěju taky s nějakým tím problémem do diskuze. Po té návštěvě nemocnice a rozhozeném cukru, už mám doma inzulín pero a večer pich pich, tak jsem zvědavá na kolik jednotek se dostanu, začínám na 2…ale říkám si, že těch pár týdnů už to dám
dnes to máme 30+4 ![]()
A jinak všem krásný den a bez jakýkoliv problémů a s klidnou duší ![]()
A tip pro ty co jsou v okolí Brna,ale klidně i z daleka…http://www.vystavakocarku.cz/ ![]()
Abych taky přispěla do kočárkové diskuze…
My tedy s holkama moc nekočárkovali, v podstatě jsme kočárek používali jen na běhání, nebo když jsem potřebovala úložný prostor pro nákup, jinak jsem nosila v šátku a pak nosítku, ale ted jsme si pro holky pořídili na sport croozer pro dva, takže dvojčata asi budeme dávat tam ![]()
Teda holky, doufám, že se taky dostanu na nějakou předváděcí akci nebo nějaký veletrh nebo aspoň do XY prodejen abych něco viděla… jako je fakt, že ta spojena korbicka je tak na 3 měsíce, stejně jako společná postylka třeba no …
Na doporucene kočárky mrknu na net no, i když mám samozřejmě ještě mraaaaaaky času…ale stejně, člověk od začátku zjišťuje protože se chceme před porodem ještě stěhovat a člověk nikdy neví, kdy se něco semele a pak nebude čas…
@Maty3010 výstava kočárku pro dvojčata by byla fajn, ale do Brna trochu dlouhá cesta pro nás… ale koukala jsem, že ten obchod, který tam bude vystavovat tak je z Kolina a mají obrovskou prodejnu přes 1000m2 tak se můžeme stavit přímo tam…
Každopádně jsem taky koukala, že na začátku dubna (4-7) bude v praze v Letnanech veletrh For Kids s detskyma potrebama a budou tam i kocarky asi vyrazím, to už bychom snad mohli znát i holcicka/chlapecek tajemstvi ![]()
Tak ja jsem zatim jen tak okem mrkla na kocarky. Jeste mame dost casu. Zatim vim,ze urcite nekoupime Easywalker,ten jediny jsem videla nazivo. A Dorjan taky ne,ten mi rpijde dost tezky. Korbicky mi u nej prijdou male. Myslim,ze budeme vybirat mezi TFK twist duo a Bumbleride indie twins. Libi se mi na obrazku,detailne jsem rozdily nezkounala.
Mně ale dost vadí, že kočárky pro jedno mimco jsou krásný, barevný, designovy…a pro dvojčata je to taky nijaky, obyčejný, jednobarevny, nudný…
Včera kontrola 30+3tt, čípek zatím drží a holky váží jedna 1300 cca a druhá 1400 cca, odhadovaný rozdíl je 11% podle doktorky. Prý je to ale v pohodě, tak snad.
Co se tíká focení tak včera se chtělo jenom jedné bambulce, tak přikládám fotku. Odebrány poslední krevní obrazy a teď už jen vydržet do konce celá. Tak snad to zvládnem. Jinak já už se holky pomalu ani nehnu
mám nahoře sice jen 11kg ale za to to mám prakticky všechno v břichu, připadám si jak Obelix
. Minulý týden my docela hodně natekly kotníky, kdybych teď někoho kopla, tak ho asi zabiju
. Uklidňuju se jen tím že to po porodu zmizí…
@Leňa31 jen tak dal,jeste alespon 5 tydnu dohromady! Mohla bych videt fotku Tveho briska? At vim,co me ceka ![]()
@Leňa31 jsme na tom zhruba podobně, taky už od nějakého 30tt musím polehávat, teď už teda víceméně jenom ležím (dnes jsem přesně 32+0tt). Ujdu sotva pár metrů, kluci mi sjedou dolů a začnou až bolestivě tlačit na spodek, břicho ztvrdne a začnou bolet záda. Ale aspoň neotíkám ![]()
Kontrolu mám příští týden v úterý, tak jsem zvědavá jak na tom budu…
Jsem se zas nas*ala!!!! ![]()
Tak kdybyste to dámy nevěděly, tak to, že vám tvrdne břicho, že máte bolesti a že se vám děti tlačí na spodek máte v hlavě… Když si to nebudete připouštět, tak nebudete mít žádný z uvedených problémů… ![]()
To mi řekla moje úžasná kamarádka, která je sice těhotná cca stejně dlouho jako já, ale teda čeká jen jedno dítě… Je to moje kamarádka od školky, ale začínám mít pocit, že už jí dlouho nebude… ![]()
Problémy mezi náma začaly, když jsem si dovolila jít na neschopenku, protože jsem to v práci prostě nedávala… Ona má celé těhotenství relativně v pohodě - až teda na těhotenskou cukrovku. Pořád cvičí, nic ji nebolí, čípek se nezkracuje, břicho netvrdne… A prostě nedokáže pochopit, že já to tak nemám. Břicho mi tvrdlo a bolelo při delším sezení už od třetího měsíce… Za ty roky by mě mohla už znát a mohla by vědět, že nejsem žádný nemakačenko. Ale asi si myslí, že když nemá problémy ona, tak je nemám ani já a jen si to vymýšlím… Dává mi to dost najevo ![]()
Vyhýbám se jí jak můžu, protože pokaždé, když se potkáme, něčím mě vytočí ![]()
Pardon, potřebovala jsem si vylít srdíčko
![]()
@lorelai947 jo,takovy kamaradky stoji za to
Ja zase nesnasim vetu: " vsak tehotenstvi neni nemoc". Ano, neni to nemoc. Ale ja mam za sebou potrat dvojcat ve 21.tydnu,rok na to se mi narodila zdrava dcera,ale pak jsem mela 2× spontanni potrat do 8.tydne. Na neschopence jsem proto uz od zacatku. Od 6.tydne jsem spinila,pak jsem tyden lezela v nemocnici a spineni nastesti ustalo. At mi zase nekdo rekne,ze tehotenstvi neni nemoc a muzu normalne fungovat!!! A aby toho nebyla malo,u dcery ve skolce se objevily nestovice,ktere jsme ani jedna nemely. Takze jsme ted v „izolaci“,abychom je nahodou nechytly.
@no.comment ano, tato věta mi taky pořádně hýbe žlučí. Zajímavý je, že ji nejčastěji vyslovují bezdětní anebo ženský, který měly těhotenství bez komplikací… Naučila jsem se na to odpovídat: „Ano, není to nemoc, ale je to jiný stav. A ten jiný stav mi nedělá dobře.“ A dál už se s nikým nebavím…
Nikdy jsem neřešila, když šla nějaká holka v těhotenství na neschopenku. Bylo mi jedno jestli ji k tomu vedl zdravotní stav nebo jen nechuť pracovat. Tohle je každého věc… Nechápu proč má pořád někdo potřebu to řešit a zpochybňovat ![]()
Mrzí mě čím sis prošla… ![]()
Já mám za sebou jen jedno zamlklé těhotenství, naštěstí hned v začátku - nějaký 7 nebo 8tt…